Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

προβληματα στον παιδικο

Recommended Posts

Το τελευταιο διαστημα ο Μαριος εχει αλλαξει πολυ στο θεμα του "σχολκειου".Δεν θελει να πηγαιονει,κλαιει πολυ το πρωι οταν τον πηγαινει ο πατερας του και δεν τον αφηνει να φυγει,δεν τρωει πια,κατουριοταν αρκετες φορες και μετα στο σπιτι ηταν πααααααρα πολυ νευρικος.

Ετσι αφου δεν βλεπουμε να αλλαζει κατι-δεν τα προσεχουν τα παιδια οσο θα επρεπε-αποφασισαμε να τον σταματησουμε και να τον γραψουμε για τη νεα χρονια σε εναν ιδιωτικο,σε αυτο της Ροουζμαρι του Βυρωνα.

Αυτο που θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας και που δεν ξερω πως να το χειριστω ειναι το εξης...ο μαριος αναζητα συνεχεια τον παλιο του σταθμο,τις δασκαλες του εκει και τους φιλους του που εχασαε φετος αφου τον αλλαξαμε.ο παλιος ηταν βρεφικος και εμεναν παιδια εως 2.5 χρ. :roll: εχουμε και μια φωτογραφια με ολη την παλια τουταξη και την περνει παραμασχαλα και αρχιζει να τους ζητα...τι να του πω δεν ξερω... :roll:

Διαφημίσεις

Αθηνά, δυστυχώς δεν έχω καταλάβει... :oops:

Τώρα ο Μάριος πάει σε νέο σχολείο;;;; Έτσι κι αλλιώς δε θα αλλάζατε σχολείο αφού μεγάλωσε;;

Τα προβλήματα που γράφεις στην αρχή (άρνηση, κλάμα, τουαλέτα) έχουν φτιάξει;;

Έχεις κρατήσει επαφές με κάποια παιδάκια από το παλιό σχολείο για να μπορείτε νε βρεθείτε κάπου, ή με τη δασκάλα του;;;

Εγώ θα του έλεγα πως πια μεγάλωσε και θα πάει σε σχολείο για πιό μεγάλα παιδάκια...

Αθηνά, δυστυχώς δεν έχω καταλάβει... :oops:

Τώρα ο Μάριος πάει σε νέο σχολείο;;;; Έτσι κι αλλιώς δε θα αλλάζατε σχολείο αφού μεγάλωσε;;

Τα προβλήματα που γράφεις στην αρχή (άρνηση, κλάμα, τουαλέτα) έχουν φτιάξει;;

Έχεις κρατήσει επαφές με κάποια παιδάκια από το παλιό σχολείο για να μπορείτε νε βρεθείτε κάπου, ή με τη δασκάλα του;;;

Εγώ θα του έλεγα πως πια μεγάλωσε και θα πάει σε σχολείο για πιό μεγάλα παιδάκια...

nai τελειωσε στον βρεφικο και πηγε σε παιδικο σταθμο,ομως αργησε αν προσαρμοστει τοτε και μολις αρχισε να περναει καλα αλλαξε στο νεο του σχολειο με αποτελεσμα να κανει αρνηση...

Σημερα πηρα τηλεφωνο και μιλησα με την δασκαλα του η οποια μου ειπε οτι ναι μεν κλαιει οταν φευγει ο μπαμπας του μετα ομως δειχνει χαρουμενος και παιζει με τα αλλα παιδια.Της ανεφερα οτι ολο το σκ μου ελεγε οτι τον ποναγε η μυτη του και μου απαντησε επειδη τον ειχε χτυπησε ενα παιδακι και ετρεξε αιμα.Αυτο ομως δεν θα το μαθαινα ποτε φανταζομαι και για αυτοοταν μας ελεγε οτι ποναει νομιζαμε οτι μας "κοροιδευει"...τελος παντων αυτη την εβδομαδα θα τον κοιταξει περισσοτερο και θα ξαναμιλησουμε την Παρασκευη.Σημερα και το φαγητο του ειχε φαει και νευρα δεν ειχε...απλα ζηταω να μου πειτε πως σας ακουγονται ολα αυτα και να μου πειτε τι κανουμε οταν βλεπουμε αλλαγη στη συμπεριφορα του παιδιου.. :roll:

τους παλιούς συμμαθητές θα πάτε μια μέρα να τους δείτε,

θα τηλεφωνηθείς και θα κανονίσετε playdate με έστω έναν δυο τρείς.

όπωςκαιδήποτε αυτό.

Της ανεφερα οτι ολο το σκ μου ελεγε οτι τον ποναγε η μυτη του και μου απαντησε επειδη τον ειχε χτυπησε ενα παιδακι και ετρεξε αιμα.

δε σου ζήτησε συγνώμη δηλαδή που ξέχασαν να σας το πούν?

αυτό επιβάλλεται να το πουν το μεσημέρι όταν έρθει καποιος να τον πάρει, ή αν δε προλάβουν να σε πάρει καποιος τηλέφωνο αμεσως μετά τη λήξη του προγράμματος ή λίγο πιο μετά εστω να πει "ξέρετε αν σας πει κάτι εγινε αυτό και αυτό, αλλα δεν ετρεξε πολύ και ήταν μετά μια χαρά." κάτι τέτοιο,

καλά.... αυτή δεν ενιωσε ασχημα που δεν στο χε πει????

δηλ δεν είπε πω πω σας πηραμε και δεν σας βρήκαμε έστω?

θα μιλούσα με την διευθύντρια για αυτό, είναι θεμα υγείας και ασφάλειας.

αν δηλαδή ώ μη γέννοιτο άνοιγε μετά η μύτη του ξανά στο σπίτι εξαιτίας αυτού? Γιατροί είναι αυτοί και κρίνανε μόνοι τους το αν εσύ θα ήθελες να το κοιτάξεις λίγο καλύτερα??????

τις δύο αλλαγές του παιδικού δε μπορείς εύκολα να τις εξηγήσεις πάντως, σίγουρα θα αφήσουν ένα συναίσθημα πολύ δυσάρεστο στο παιδί σου,

δυσπιστίας και αβεβαιότητας, και σίγουρα μια άρνηση για δέσιμο με άλλους φίλους

πολυ λογικό αφού έχει βιώσει αυτή τη στιγμή δυο φορές να δεθεί και να αποχωριστεί αν κατάλαβα, μέσα στο διάστημα 12 μηνών περίπου?

πρέπει οπωσδηποτε να συναντηθείτε με τους προηγούμενους φίλους του, αλλά και με τους τωρινούς.

γενικά θέλει πολύ παιχνίδι αυτή η κατάσταση... και επανειλλημένες συναντήσεις playdates και εκτός παιδικού. Να πάτε στα σπίτια τους, να ερθουν αυτοί στο δικό σας κτλ

αλλά κατά τα άλλα το μόνο που βοηθάει ειναι ο χρόνος...

έχεις αμφιβολίες για αυτό το παιδικό που πάτε τώρα ?

κάνε μια πιο αναλυτική περιγραφή του τι γινόταν στον προηγούμενο που πήγε για λίγο,

και σε αυτόν που πάτε τώρα για να υπαρχει μια καλύτερη εικόνα συγκριτικά - δηλ τι εννοείς όταν λες δεν τα πρόσεχαν τα παιδιά.

ο γιός σου είναι λίγο ψηλός για την ηλικία του? προσπαθώ να θυμηθώ αν του μίλησα χτές - αν ναι, τότε του είπα για ένα μπαλόνι και μια κόλλα ειδική, την γλουτολίνη. Ρώτα τον είμαι περίεργη αν το θυμάται! αχχα

Αν ήταν εκείνος του άρεσε πολύ το κόλπο και θα θέλει να το κάνετε στο σπίτι. Είναι σχετικά απλό και γνωστό, θα το βαλω σε άρθρο σύντομα.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

τους παλιούς συμμαθητές θα πάτε μια μέρα να τους δείτε,

θα τηλεφωνηθείς και θα κανονίσετε playdate με έστω έναν δυο τρείς.

όπωςκαιδήποτε αυτό.

αυτο δυστυχως δεν γινεται,δεν ξερω κανεναν...

δε σου ζήτησε συγνώμη δηλαδή που ξέχασαν να σας το πούν?

αυτό επιβάλλεται να το πουν το μεσημέρι όταν έρθει καποιος να τον πάρει, ή αν δε προλάβουν να σε πάρει καποιος τηλέφωνο αμεσως μετά τη λήξη του προγράμματος ή λίγο πιο μετά εστω να πει "ξέρετε αν σας πει κάτι εγινε αυτό και αυτό, αλλα δεν ετρεξε πολύ και ήταν μετά μια χαρά." κάτι τέτοιο,

καλά.... αυτή δεν ενιωσε ασχημα που δεν στο χε πει????

οχι,δεν ενιωσε και δεν ζητησε συγγνωμη,εννοωντας οτι συμβαινουν αυτα.

τις δύο αλλαγές του παιδικού δε μπορείς εύκολα να τις εξηγήσεις πάντως, σίγουρα θα αφήσουν ένα συναίσθημα πολύ δυσάρεστο στο παιδί σου,

δυσπιστίας και αβεβαιότητας, και σίγουρα μια άρνηση για δέσιμο με άλλους φίλους

πολυ λογικό αφού έχει βιώσει αυτή τη στιγμή δυο φορές να δεθεί και να αποχωριστεί αν κατάλαβα, μέσα στο διάστημα 12 μηνών περίπου?

οχι,ξεκινησε 2 ετων στο βρεφικο και φετος αλλαξε στον παιδικο.

γενικά θέλει πολύ παιχνίδι αυτή η κατάσταση... και επανειλλημένες συναντήσεις playdates και εκτός παιδικού. Να πάτε στα σπίτια τους, να ερθουν αυτοί στο δικό σας κτλ

αλλά κατά τα άλλα το μόνο που βοηθάει ειναι ο χρόνος...

ναι συμφωνω,δεν γνωριζω κανεναν,φετος που δουλευω δεν πηγαινω καθολου στον παιδικο,ουτε καποιο παρτυ εχει γινει μεχρι τωρα...

κάνε μια πιο αναλυτική περιγραφή του τι γινόταν στον προηγούμενο που πήγε για λίγο,

και σε αυτόν που πάτε τώρα για να υπαρχει μια καλύτερη εικόνα συγκριτικά - δηλ τι εννοείς όταν λες δεν τα πρόσεχαν τα παιδιά

τους προσφεραν περισσοτερη αγκαλια και φροντιδα,τωρα ειναι πιο απο μακρυα και στον δικο τους κοσμο εκει...θελω του χρονου να τον αλλαξουμε γιατι δεν συμπαθουμε τη δασκαλα που θα εχει.την ειχε και η κορη μου και ολοι λενε το ιδιο,οτι ειναι αδιαφορη!

ο γιός σου είναι λίγο ψηλός για την ηλικία του? προσπαθώ να θυμηθώ αν του μίλησα χτές - αν ναι, τότε του είπα για ένα μπαλόνι και μια κόλλα ειδική, την γλουτολίνη. Ρώτα τον είμαι περίεργη αν το θυμάται! αχχα
ηταν ο τιγρης,του το ειπα αλλα δεν καταλαβε κατι χεχε...οπως και να εχει σε ευχαριστω για την απαντηση σου.

:wink:

Διαφημίσεις

Ηθελα να σε ρωτησω κατι.παει και το παιδακι της αδερφης μου στον ιδιο παιδικο.πως τηνλενε την καινουργια του δασκαλα?και γενικα εισαι ευχαριστημενη εκει που πηγαινει?γιατι και η αδερφη μου ειχε περιστατικο με το παμπερς.δεν του το αλλαζανε.βαλαμε σημαδι και αποδειχτηκε οτι δεν το αλλαξανε ολη μερα.οταν το ειπε αμεσως πηγαν να δικαιολογηθουν.

Ηθελα να σε ρωτησω κατι.παει και το παιδακι της αδερφης μου στον ιδιο παιδικο.πως τηνλενε την καινουργια του δασκαλα?και γενικα εισαι ευχαριστημενη εκει που πηγαινει?γιατι και η αδερφη μου ειχε περιστατικο με το παμπερς.δεν του το αλλαζανε.βαλαμε σημαδι και αποδειχτηκε οτι δεν το αλλαξανε ολη μερα.οταν το ειπε αμεσως πηγαν να δικαιολογηθουν.
σε ποιον παιδικο;εκει δεν φορανε παμπερς.

• 3 εβδομάδες μετά...
αυτο δυστυχως δεν γινεται,δεν ξερω κανεναν...

πάρε τηλ στο παλιο σχολείο και ζήτα τους τα τηλέφωνα ή ζήτα τους να πουν στις μαμάδες αν επιτρέπουν να σου δώσουν τα τηλέφωνά τους έτσι ώστε να έρθετε σε επικοινωνια επειδη το παιδί σου του λείπουν οι παλιοι του συμμαθητές. αποκλεειται να πουν όχι...

οχι,δεν ενιωσε και δεν ζητησε συγγνωμη,εννοωντας οτι συμβαινουν αυτα.

... απαράδεκτο. ειπαμε ειναι ιδιωτικός έτσι δεν είναι???? αν είναι ιδιωτικός,

αυτό ειναι μπουρδα και μιση.

αν σου φέρει σε ενα εστιατόριο ενα πιατο και είναι χαλασμένο τι θα πει ο σερβιτορος ? α συμβαίνουν αυτά? και εδώ προκειται για το παιδί σου κιόλας όχι κάτι ασχετο!...

ναι συμφωνω,δεν γνωριζω κανεναν,φετος που δουλευω δεν πηγαινω καθολου στον παιδικο,ουτε καποιο παρτυ εχει γινει μεχρι τωρα...

νομίζω οτι αν κανεις κατι σε αυτη τη κατευθυνση σίγορυα θα αισθανθεί καλύτερα και το παιδί σου!

βασικά είναι αναγκαίο να εχει ο γονέας μια κάποια εμπλοκή με την κατάσταση εκεί. Λογικό δηλαδή ένα παιδί να νιώθει ξένο εάν δεν εχει γινει καποια εξοικείωση και δική σου με άλλους γονείς και άλλα παιδιά.

Δεν είναι τόσο θέμα ποσοτητας αλλά θέμα του ναγίνει απλώς μερικές φορές.

τους προσφεραν περισσοτερη αγκαλια και φροντιδα,τωρα ειναι πιο απο μακρυα και στον δικο τους κοσμο εκει...θελω του χρονου να τον αλλαξουμε γιατι δεν συμπαθουμε τη δασκαλα που θα εχει.την ειχε και η κορη μου και ολοι λενε το ιδιο,οτι ειναι αδιαφορη!

...τρείς διαφορετικοί χώροι (βρεφικός , εκεί που είναι τώρα, και εκεί που θα πάει το σεπτέμβριο) , είναι πολύ.

σκέψου πολύ καλά τι θα κάνεις καθώς κάθε αλλαγή κοστίζει πολύ!!!...

αν το λέει πάντως και η κόρη σου κατι σημαίνει. ...

εγώ στην θέση σου αν ήξερα οτι θα άλλαζα σχολείο τον σεπτέμβριο μάλλον, θα τον άλλαζα απο τώρα... (αν γινόταν..) έτσι ώστε να εχει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στο καινούριο σχολειο, πρίν πάει μετά για δημοτικό!

τι να πεις δυσκολες καταστάσεις μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα..

:(

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...