Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

«Καμπανάκι» για οξεία λευχαιμία από αλλαντικά!!!!


Recommended Posts

Γιατροί από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: η κατανάλωση αλλαντικών περισσότερες από μία φορές την εβδομάδα από παιδιά, αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης οξείας λευχαιμίας.

 

Στο πλαίσιο της μελέτης του οι ειδικοί θεώρησαν ως αλλαντικά το μπέικον, τα λουκάνικα, το ζαμπόν και τα παστά ψάρια. Τα προϊόντα αυτά περιέχουν νιτρώδη άλατα και νιτροζαμίνη. Αυτά τα προϊόντα συντηρούνται και εμπλουτίζονται με αλάτι, ζάχαρη και νιτρώδη άλατα, ενώ πολλά εξ’ αυτών υποβάλλονται και σε κάπνισμα.

 

Έχει διαπιστωθεί ότι ειδικά τα νιτρώδη άλατα πιθανόν να προάγουν τον καρκίνο.

 

Όπως αναφέρεται στην επιστημονική επιθεώρησε «BMC Cancer», ο Δρ Ντέιβιντ Σ. Κριστιάνι και οι συνεργάτες από το Πανεπιστήμιου του Χάρβαρντ, «τέθηκαν υπό ιατρική παρακολούθηση 145 παιδιά και εφήβους (2-20 ετών) που εμφάνισαν από οξεία λευχαιμία, τα οποία συγκρίθηκαν με τουλάχιστον δύο υγιή παιδιά ιδίας ηλικίας και φύλου).

 

Οι επιστήμονες συνέλεξαν λεπτομερή στοιχεία για τη διατροφή των παιδιών πριν την διάγνωση του αιματολογικού καρκίνου ή στην περίπτωση της ομάδας ελέγχου, πριν τα συμπεριλάβουν στο δείγμα.

 

Όσα παιδιά έτρωγαν αλλαντικά και ψάρια περισσότερες από μια φορά την εβδομάδα είχαν 74% υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν λευχαιμία από τα παιδιά που έτρωγαν σπάνια αυτά τα τρόφιμα.

 

Απ' την άλλη πλευρά τα παιδιά που έτρωγαν λαχανικά και προϊόντα όπως τυρί σόγιας είχαν το μισό κίνδυνο εκδήλωσης λευχαιμίας συγκριτικά με τους συνομηλίκους τους που απέφευγαν να καταναλώνουν αυτά τα προϊόντα.

 

Οι ερευνητές προτείνουν λοιπόν τα παιδιά και οι έφηβοι να μην τρώνε συχνά αλλαντικά και παστά ψάρια, ενώ επισημαίνουν την ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης της σχέσης αλλαντικών λευχαιμίας, προκειμένου να τεκμηριωθούν οι διατροφικοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στην εκδήλωσης της λευχαιμίας και να εκδοθούν νέες διατροφικές οδηγίες για τα παιδιά.

Πηγή : http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=6&articleID=5729&la=1

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Τι λές τώρα!!

 

Να σαι καλά που μας ενημέρωσες, η μικρή μου τρελαίνεται για αλλαντικά αλλά σπάνια της δίνω, επειδή μένω σε επαρχία και ο κρεοπώλης μας φτιάχνει μόνος του λουκάνικα, αυτά είναι ΄αθώα΄ ή μήπως και σε αυτά μπαίνουν διάφορα χημικά καρκινογόνα? Είναι το μόνο που τρώει πού και πού.

Link to comment
Share on other sites

Να σαι καλά Αngy!!! Προσωπικά σε ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση.

«Δικαίωμα δεν είναι κάτι που σου δίνει κάποιος, αλλά κάτι που κανείς δεν μπορεί να σου πάρει». Ramsey Clark

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Διαφημίσεις

Ανατρίχιασα!!

Ευτυχώς ειδικώς λουκάνικα και σαλαμάκια έχει φάει 2-3 φορές στη ζωή του.

Αλλά για πείτε μου: Του δίνω βραστή γαλοπούλα. Είναι κι αυτή επικίνδυνη;

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Link to comment
Share on other sites

Και αυτο

 

 

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39163

 

 

 

για να εχετε ολοκληρωμενη πληροφορηση :wink::-D

 

Χμμμ,αυτο το λινκ βγαινει το ιδιο με το αλλο,αλλα υπαρχει και σημαντικο κομματι της συζητησης και στο αρχειο μαζι με διευκρινησεις της Διαχειρησης............

 

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...