Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Έξοδα τοκετού για δημόσιο υπάλληλο

Recommended Posts

μήπως ξέρει κανείς να μου πει γιατί λίγο μπερδεύτηκα....παίρνουμε επίδομα τοκετού 1000ευρώ αλλά διάβασα ότι αυτό το ποσό καλύπτει τα έξοδα για 4 μέρες..ποια έξοδα ακριβώς.υποτίθεται ότι δεν πληρώνουμε νοσηλεία στο νοσοκομείο....

g598zf3jh69s483c.png

Διαφημίσεις

Σε ιδιωτικό όμως? Εγώ γέννησα στο Μητέρα και όντως πήρα 1000 ευρώ από ΟΠΑΔ. Τώρα για κρατικά νοσοκομεία δεν ξέρω. Νομίζω πάντως ότι οπου και αν γεννησεις το επιδομα το παιρνεις και οπως και αν γεννησεις κτ ή φτ.

s-age.pngs-age.png

Να ρωτήσω κι εγώ...

Γέννησα στο ΙΑΣΩ. Εκεί δίνουν χαρτιά με τα φάρμακα. Μπορούμε να τα δικαιολογήσουμε στο ταμείο; Μπορούμε δηλαδή να τα γράψουμε στο συνταγολόγιο και να μας επιστραφεί το 75% όπως δικαιούμαστε σε οποιαδήποτε άλλα φάρμακα;

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

φαντάζομαι ότι μπορείς..αλλά μήπως αυτά είναι μέσα στα έξοδα κλινικής;;;για τα φάρμακα στις ιδιωτικές νομίζω ότι στα γράφουν στο βιβλιάριο και τα παρηγγέλνουν κατά όνομα.για να τα δικαιολογήσεις δεν πρέπει να έχεις και τα κουπόνια από τα φάρμακα;δεν γνωρίζω κορίτσι μου ακριβώς..καλύτερα κάνε μια ερώτηση στον οπαδ

g598zf3jh69s483c.png

Στα χαρτιά με τα φάρμακα έχουν και τα κουπόνια πάνω. Για αυτό ρωτάω. Αλλιώς γιατί μας τα δίνουν; Νομίζω πως στο ΙΚΑ ισχύει η δικαιολόγηση δαπανών για τα φάρμακα (τα οποία νομίζω πως καλύπτουν 100%). Αλλά ισχύει κάτι αντίστοιχο για τον ΟΠΑΔ;

Όσο για την ερώτηση... κανένας στον ΟΠΑΔ δεν είναι πρόθυμος να απαντήσει! :evil: Να φανταστείτε πως στο αγόρι μου που νοσηλεύτηκε εντατική ένα 24ωρο και πληρώσαμε 300 ευρώ έπρεπε να μας επιστρέψουν το 75%. Τελικά δικαιολόγησαν 28 ευρώ!!!!!!!! Και όσο και αν ρώτησα και όσο και αν έψαξα, μου είπαν πως αυτό θα είναι και να μην το ψάξω άλλο! Τελικά ρώτησα (αρκετά αργότερα) στο ΙΑΣΩ και μου είπαν πως έπρεπε να κάνω ένσταση και πως τα δικαιολογούν.

Τώρα στη μικρή μου έχω έξοδα πάλι από εντατική 1350 ευρώ. Αλλά θα το παλέψω να πάρω ΟΣΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ και όχι όσα θέλουν επειδή βαριούνται να μου δώσουν πληροφορίες!!!!! :twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

κοίταξε αν θες http://www.opad.gr στις πληροφορίες..έχει εγκύκλιο με τι δικαιούμαστε..ελπίζω να βγάλεις άκρη...όσον αφορά τα φάρμακα αφού έχεις τα χαρτάκια θα πρέπει να πας από εκεί που αγοράστηκαν για να τα κολλήσει το φαρμακείο και να πάρει τα λεφτά από το κράτος εφόσον θα επιστρέψει το ποσό σε εσένα και αφού ήσουν σε ιδιωτικό ρώτα αυτούς...νομίζω θα σε καθοδηγήσουν καλύτερα..πάντως τα έξοδα σε εντατική είναι πολλά και το ξέρω γιατί εργάζομαι σε τέτοιο μέρος..το τι καλύπτει ο οπαδ δεν ξέρω...άλλο στους άμεσα και άλλο στους έμμεσα..τι να πω..Ελλάς το μαγαλείο σου!!!!

g598zf3jh69s483c.png

• 3 χρόνια μετά...

Κορίτσια,επαναφέρω το θέμα,γιατί μέρες τώρα δεν απαντά κανένα τηλέφωνο στον ΟΠΑΔ.Ίσως εχει αλλάξει κάτι....

Γέννησα τον Απρίλιο και μόλις χτες εμαθα ότι δικαιούμαι επίδομα τοκετου.

Ειμαι ασφαλισμενη Δημοσίου.

Μήπως κάποια απο εσας πηρε προσφατα το επιδομα ή εστω,ξερει τι δικαιουμαστε;

καλημερα και εγω γεννησα πριν 50μερες σε δημοσιο μαιευτηριο και δεν παιρνω επιδομα αλλα δεν πληρωσα και τιποτα για τις μερες που εμεινα.αν γεννησες σε ιδιωτικο μαιευτηριο που δεν ηταν συμβεβλημενο με τον εοπυυ τοτε ναι δικαιουσαι επιδομα

YZ36p2.png

OZiRp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...