Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό της αυτοκτονίας του 13χρονου λόγω κακής επίδοσης στα μαθήματα και των τραγικών περιστατικών που συναντώ γύρω μου υπερβολικής πίεσης των παιδιών για νοητικές επιδόσεις και 'πρωτιές' θα θελα να δημιουργήσουμε μια κατηγορία πολύ σημαντική πιστεύω για τα παιδιά μας αυτή της συναισθηματικής νοημοσύνης και ανάπτυξης.

Σχετικά προτείνω ένα βιβλίο για ενήλικες ''Η συναισθηματική νοημοσύνη Γιατί το EQ είναι πιο σημαντικό από το IQ'' του Γκόλεμαν Ντανιέλ Επιμελητής: Νέστορος, Ιωάννης Ν. , (τυχαία το διάβασα) είναι συγκλονιστικό και μπορούμε να πάρουμε πολλά μαθήματα για τον τρόπο που εποικοινωνούμε με τους γύρω μας και ειδικά με τα παιδιά μας.

Όνειρο δικό μου είναι να δώσω στο παιδί μου όλα τα εφόδια για να γίνει ένας θετικός, δραστήριος, γεμάτος αυτοπεποίθηση άνθρωπος, ικανός να αγαπήσει και να αγαπηθεί χωρίς αποθειμένα και κόμπλεξ. Θεωρώ ότι άν το καταφέρω αυτό τουλάχιστον θα του εξασφαλίσω μια ικανοποιητική συναισθηματική ζωή (αν οχι ευτυχισμένη) που θα τον βοηθήσει κοινωνικά αλλά και επαγγελματικά.

Και γιατι λέω επαγγελματικά... καθημερινά λόγω της δουλειάς που κάνω έρχομαι σε επαφή (στέλεχος σε ιδιωτική εταιρεία επι 14ετίας) με πολλούς νέους ανθρώπους, οι περισσότεροι εκ των οποίων διαθέτουν γνώσεις πανεπιστημιακού επιπέδου και πτυχία.. Γνώσεις που πάνε χαμένες και δεν αξιοποιούνται τα μέγιστα, γιατί μερικοί απο αυτούς τους νέους ανθρώπους δεν διαθέτουν ολοκλήρωμένες προσωπικότητες είτε διακατέχονται από εμπάθειες, ανασφάλειες, κόμπλεξ, έπαρση κλπ κλπ

Δεν απαξιώνω την μόρφωση που είναι απαραίτητο εφόδιο στη ζωή των παιδιών μας. Απαξιώνω την υπερβολή, τις τρελλές απαιτήσεις των νέων γονιών και προσπαθώ να πω ότι για να έχουμε πετυχημένους ανθρώπους πρέπει να έχουμε πρώτα ολοκλήρωμένες προσωπικότητες.

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Διαφημίσεις

ΔΡΟΥΓΚΑ ΣΟΦΙΑέγραψε:

Δεν απαξιώνω την μόρφωση που είναι απαραίτητο εφόδιο στη ζωή των παιδιών μας. Απαξιώνω την υπερβολή, τις τρελλές απαιτήσεις των νέων γονιών και προσπαθώ να πω ότι για να έχουμε πετυχημένους ανθρώπους πρέπει να έχουμε πρώτα ολοκλήρωμένες προσωπικότητες.
Το μόνο που θέλω να συμπληρώσω είναι η λέξη "προσγειωμένοι" :)

συμφωνώ μαζί σας!

(ειδικά και για το κομμάτι που ανέφερες στην εργασία... αυτό μου έχει τύχει και μένα πολύ... )

πολλοί άνθρωποι που λόγω μη καλλιεργημένης συναισθηματικής νοημοσύνης πάνε χαμένοι...

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

• 1 month later...

Σοφία πολύ ωραίο θέμα άνοιξες!!

Έχω διαβάσει και εγώ βιβλία για την "Συναισθηματική Νοημοσύνη"!!

Δεν θυμάμαι τους τίτλους...θα τους κοιτάξω και θα τα παραθέσω εδώ!

Το θέμα είναι πιστεύω πάνω απ'όλα να "ακούμε" τα παιδιά μας και κάθε φορά που θυμώνουμε με κάποια συμπεριφορά τους πρώτα να αναρωτιόμαστε το "γιατί"!!

Οι περισσότερες μαθησιακές δυσκολίες ξεκινούν, λένε, απο έλλειψη σωστής συναισθηματικής παιδείας, τρόπου χειρισμού των συναισθημάτων.

Φιλοθέη 9χρ,Κωνσταντίνα 7χρ., Άγγελος 3χρ.

• 4 weeks later...

Διαφημίσεις