Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΕ ΜΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ.

ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ 8 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ!!! ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ -ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΥΟΜΙΣΗ ΧΡΟΝΙΑ.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑΜΙΣΗ ΩΡΑ.

ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΩ ΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ , ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΑΝ ΘΑ ΜΟΥ ΤΟ ΔΩΣΕΙ Η΄ΟΧΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ.

ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η' ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΓΙΑ 2 1/2 ΧΡΟΝΙΑ Η' ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ 3 1/2 ΜΗΝΕΣ.

ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΛΟΓΙΚΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΟΝΟ 3 1/2 ΜΗΝΕΣ???

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ???

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

n32sp2.png Sx6Op2.png

Διαφημίσεις

Εγώ που το πήρα σε μέρες αλλα δεν έχω τη δική σου σύμβαση πήρα 80 μέρες εργάσιμες.

52 βδομάδες χ 10 ώρες (2 ώρες την ημέρα για τον πρώτο χρόνο) = 520

26 βδομάδες χ 5 ώρες ( 1 ώρα την ημέρα για το 6μηνο) = 130

σύνολο 650 ώρες / 8 ώρες = 81,25 μέρες.

ελπίζω να βοήθησα κάπως. :?:

«Δικαίωμα δεν είναι κάτι που σου δίνει κάποιος, αλλά κάτι που κανείς δεν μπορεί να σου πάρει». Ramsey Clark

δουλεύω και εγώ σε Ναυτιλιακή και απότι ξέρω δικαιούσαι κανονικότατα το 6μηνο.....εγώ που γέννησα πριν ψηφιστεί και εφαρμοστεί πήρα το μειωμένο

δλδ. 2 ώρες νωρίτερα ή αργότερα για τον 1 χρόνο

1 1/2 ώρα νωρίτερα ή αργότερα για τον επόμενο 1 χρόνο

δυστυχως δεν δικαιουμαι το εξαμηνο.

το επιβεβαιωσα και με την επιθεωρηση εργασιας και με τον συνδεσμο μας (ΠΑΣΕΝΤ).

ειμαστε ατυχες γιατι δουλευουμε σε εναν απο τους 2-3 ιδιωτικους κλαδους που τους εχουν βγαλει εκτος.

n32sp2.png Sx6Op2.png

Διαφημίσεις

SEFI, μάλλον δεν έχετε υπογράψει τη συλλογική σύμβαση του κλάδου αλλά τη γενική σύμβαση. Σου γίνονται κρατήσεις υπέρ του σωματείου; Είσαι σε ναυτιλιακή εταιρία ή σε ναυτιλιακό πρακτορείο;

φυσικά μου γίνονται κρατήσεις για το σωματείο ΠΑΣΕΝΤ και για το ταμείο ΤΑΝΠΥ γιατί είμαστε ναυτιλιακή εταιρία,όχι πρακτορείο ή διαμεταφορική εταιρεία και μάλιστα μια άλλη συνάδελφος μου επέλεξε να πάρει μόνο τον 1 μήνα από τους 6 γιατί βαριόταν να κάτσει στο σπίτι (ναι! είχαμε 3 γέννες μαζεμένες :lol: )

τι να πώ ίσως να ήταν από τις τυχερές που δεν το πήραν χαμπάρι αυτοί που θα έπρεπε :wink:

Διαφημίσεις

μακαρι να μην το ηξερε και ο δικος μου προισταμενος και να επαιρνα το εξαμηνο κι εγω!!!

αλλα δυστυχως...

τωρα το μονο που μου απομενει ειναι να συμφωνησει να μου δωσει την αδεια συνεχομενη περιπου 132 εργασιμες ημερες αντι του μειωμενου ωραριου.

n32sp2.png Sx6Op2.png

μακαρι να μην το ηξερε και ο δικος μου προισταμενος και να επαιρνα το εξαμηνο κι εγω!!!

αλλα δυστυχως...

τωρα το μονο που μου απομενει ειναι να συμφωνησει να μου δωσει την αδεια συνεχομενη περιπου 132 εργασιμες ημερες αντι του μειωμενου ωραριου.

μακάρι γιατί εμάς δεν δέχεται τέτοιου είδους συμφωνίες ...... σε λίγες μέρες επιστρέφει μία συνάδελφος και είπε οτι θα του κάνει πρόταση να δουλεύει κανονικότατο 8ωρο κάθε μέρα και τις 2 μειωμένες ώρες από τις 4 μέρες της εβδομάδας να τις πέρνει μαζεμένες για να λείπει τις Παρασκευές.Ακόμη δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσει :lol::lol:

Κορίτσια γιατί δεν δικαιούστε το 6μηνο? Εγώ είμαι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ-ΤΑΝΠΥ (το ΤΑΝΠΥ σαν επικουρικό ταμείο όχι κύρια ασφάλιση), ξέρεις κανείς αν το δικαιούμαι? Προσπαθώ να μάθω και κανείς δεν μπορεί να μου πει από τους αρμόδιους φορείς!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

• 2 months later...

Kι εγώ την ίδια απορία έχω, γιατί δεν δικαιούμαστε το εξάμηνο?

Διαβασα και το ΦΕΚ και τη σχετική υπουργική απόφαση, πουθενά δεν αναφέρει εξαιρέσεις, πέρα από την προϋπόθεση για ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Ξέρει κανείς με βάση ποια διάταξη ναυτιλιακές και τράπεζες εξαιρούνται? Ή έχει απλά επικρατήσει η γνωμάτευση ότι δεν δικαιούμαστε το εξάμηνο και δεν κάνει καμιά μας αίτηση? Αυτό για την ισόχρονη άδεια δε μου λέει κατι, απ' τη στιγμή που κανείς φορέας δε μπορεί να μου εξασφαλίσει ότι ο εργοδότης μου θα μου την εγκρίνει (που δε θα την εγκρίνει και το ξέρω).

Με λίγα λόγια, υπάρχει σχετική διάταξη εξαίρεσης ή στον ΟΑΕΔ κάνουν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι?

EXXQp3.pngAIzKp2.png

• 3 months later...

Κι εγώ σε ναυτιλιακή δουλεύω. Ο γιός μου είναι 3 μηνών και σε λίγες μέρες επιστρέφω στη δουλειά μου, δυστηχώς δεν δικαιούμαστε εμείς το 6μηνο, μου το επιβεβαίωσε ο ΟΑΕΔ.

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Κοριτσια υπάρχει πόρισμα του Συνηγορου του πολίτη που κρίνει παράνομη την απόρριψη των εργαζομενων σε ναυτιλιακές εταιρίες. Εχει κοινοποιηθεί το θέμα και στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, οπότε αναμένουμε εξελίξεις. Οσες έχετε πάρει απορριπτικές αποφάσεις, κάντε ένσταση (εγώ έχω ήδη κάνει 2), δεν ξέρετε τι μπορεί να προκύψει!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

• 1 month later...

ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΟΑΕΔ ΕΧΕΙ ΩΣ ΓΝΩΜΩΝΑ ΤΗΝ ΙΣΟΧΡΟΝΗ ΑΔΕΙΑ ΤΩΝ 3,5 ΜΗΝΩΝ ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΤΟ ΙΣΟΧΡΟΝΟ ΕΙΝΑΙ 5,5 ΜΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΕΝΤ.ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΧΩ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΤΟ 6ΜΗΝΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ Η ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ?