Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βάφτιση χωρίς φωτογράφο...

katerinaki75

Recommended Posts

Λέει λοιπόν ο άντρας μου... αντί να πληρώσουμε φωτογράφο να βάλουμε κάποιους φίλους-συγγενείς να τραβήξουν φώτο και με τα λεφτά που θα δίναμε για φωτογράφο να αγοράσουμε μια σούπερ επαγγελματική φωτογραφική μηχανή ή μια βιντεοκάμερα...

Εγώ από την άλλη,διαφωνώ γιατί πιστεύω πως ο φωτογράφος θα κάνει επαγγελματική δουλειά...θα βάλει φώτα στην εκκλησία κλπ...

Αυτό που μου τη σπάει με τους φωτογράφους είναι ότι απο όσο ξέρω δε δίνουν τα ψηφιακά αρχεία των φώτο που τραβάνε...Δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω κάτι παραπάνω να τα αγοράσω....Θέλω βρε αδερφέ να φτιάξω τα δικά μου ψηφιακά αλμπουμ με το δικο μου γούστο...

Ποια είναι η άποψή σας για τους προβληματισμούς μου??

Ιt always rains hardest on the people who deserve the sun

Mjb3p3.png

Διαφημίσεις

Κι εμείς... δε βάλαμε ούτε φωτογράφο, ούτε βίντεο. Μόνο δικούς μας. Μια χαρά είναι. Εντάξει είναι ένα θέμα ο φωτισμός, αλλά προσωπικά δε με πειράζει.

Η ιδέα μου ήρθε όταν απογοητεύτηκα από τη δουλειά του επαγγελματία φωτογράφου για το γάμο μου. Τι χάλια στήσιμο, τι άσχημες λήψεις.... εε λέω άσε.... οι δικοί μου μπορούν καλύτερα!

Το τόλμησα μια φορά στα δίδυμα και έκτοτε το καθιέρωσα. Έτσι βάζω τον κουνιάδο μου να τραβάει φώτο. Έχει άγχος εκείνος.... μήπως δε βγουν καλές, μήπως δε μας μείνει καμία φώτο από βάφτιση... αλλά εγώ του έχω εμπιστοσύνη! Μια χαρά τα καταφέρνει. Και του δίνουμε και κάποιο αντίστοιχο δώρο (λιγότερα από το να παίρναμε φωτογράφο, αλλά γενναιόδωρο.... ότι καρμιριες!) :lol:

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Αυτό που μου τη σπάει με τους φωτογράφους είναι ότι απο όσο ξέρω δε δίνουν τα ψηφιακά αρχεία των φώτο που τραβάνε...Δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω κάτι παραπάνω να τα αγοράσω....Θέλω βρε αδερφέ να φτιάξω τα δικά μου ψηφιακά αλμπουμ με το δικο μου γούστο...

Ποια είναι η άποψή σας για τους προβληματισμούς μου??

Πολύ σπαστικό αυτό ... κοντέψαμε να μαλλιοτραβηχτουμε με το φωτογράφο επειδή δεν μου έδινε τις φωτο σε dvd ... ειλικρινα δεν το ήξερα ότι γίνεται αυτό!!! Είναι λεει πνευματική μου ιδιοκτησία ... από πότε η φάτσα η δική μου και του παιδιού μου είναι δικιά του ιδιοκτησία δεν το κατάλαβα ...

Τελος πάντων τίποτα δεν κατάφερα να πάρω στα χέρια μου, μονο το ψηφιακό αλπουμ που μας εκτυπωσε αυτός, δεν λέω πολύ καλό αλλά εγω ήθελα και όλες τις υπόλοιπες φωτό!!! Αχ τα θυμήθηκα και φούντωσα πάλι :twisted::twisted::twisted: !!!

Πάντως το θέμα με τον φωτισμό θα με προβληματιζε και εμένα σε μη επαγγελματικές φωτογραφίες ... όλα τα αλλα γίνονται :wink: Οι φωτογραφίες που έβγαλε ο αδερφός μου και τα ξαδέρφια μου απο τη βάφτιση μας είναι εξίσου καταπληκτικές ... ευτυχώς δηλαδή που εβγαλαν και αυτόι χωρις να έχουμε συννενοηθεί και έχουμε και εμείς κανένα αρχείο στα χέρια μας ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Τελικά νομίζω ότι για να σου δώσει τα ψηφιακά αρχεία πρέπει ο φωτογράφος να είναι μόνο φωτογράφος και όχι ιδιοκτήτης φωτογραφάδικου γιατί τότε δεν τον συμφέρει, γιατί χάνει από τα άλμπουμ και τις επανεκτυπώσεις για τους παππουδογιαγιάδες.

Κι εγώ δεν είχα μείνει ευχαριστημένη με τη φωτογράφιση του γάμου μου (άσε που ο τύπος δεν είχε καν ψηφιακή μηχανή, αλλά συμβατική), αλλά επειδή δεν ήθελα να το ρισκάρω με τις φωτο των συγγενών (είμαι δύσκολη!), το ανέθεσα σε μια νέα κοπέλα επαγγελματία φωτογράφο, η οποία δεν είχε πρόβλημα να μου δώσει, με το αζημίωτο φυσικά, τα ψηφιακά αρχεία, τα οποία είχε επεξεργαστεί και με photoshop για να αφαιρέσει τυχόν ατέλειες και γενικά είχε κάνει καλή δουλειά!

fUvDp2.png

Κατερινάκι, και μεις βάλαμε τον αδερφό μου και έναν ξάδερφο να βγάζουν φωτογραφίες. Βέβαια, το έχουν κιόλας με τις φωτογραφίες. Είναι καλοί. Οι φωτογραφίες βγήκαν υπέροχες.

Αν μπορείς διάλεξε 2-3 άτομα, (να ξέρεις όμως ότι ε, το κατέχουν όσο νά ναι) και έτσι μετά θα έχεις μπόλικο υλικό να διαλέξεις. :wink:

Διαφημίσεις

Αυτό που συμβαίνει με τους φωτογράφους στην Ελλάδα είναι απαράδεκτο :evil: Ναι, οκ, οι φώτος είναι πνευματική τους ιδιοκτησία, αλλά δεν είπαμε να την κλεψουμε, ας μας δώσουν μια τιμή που θεωρούν ότι τους καλύπτει για τα ψηφιακά αρχεία.

Εγώ την πάτησα έτσι στο γάμο μου - ο φωτογράφος δεν δίνει τα αρχεία. Αυτός που θα είναι στη βάφτιση όμως τα δίνει - φαντάζομαι σε χαμηλή ανάλυση, αλλά τι να γίνει... (όποια ενδιαφέρεται, θα σας πω εντυπώσεις από βδομάδα). Γενικά νομίζω ότι έχει αρχίσει ήδη μια μεταστροφή στο θέμα αυτό.

Μακάρι να μπορούσα να εχω κι'εγω σε ηλεκτρονική μορφή τις φωτογραφίες απο τις βαπτίσεις των παιδιών μου, ισως επρεπε να το κανονίσω εξ'αρχής. Οταν του το ζήτησα μετά μου ειπε ότι ειναι στη διαθεσή μου για ενα χρονο για επανεκτύπωση (μετα τις καταστεφει).

Αλλα υπάρχει και η λυση του scanner....

Αυτό που συμβαίνει με τους φωτογράφους στην Ελλάδα είναι απαράδεκτο :evil: Ναι, οκ, οι φώτος είναι πνευματική τους ιδιοκτησία, αλλά δεν είπαμε να την κλεψουμε, ας μας δώσουν μια τιμή που θεωρούν ότι τους καλύπτει για τα ψηφιακά αρχεία.

Εγώ την πάτησα έτσι στο γάμο μου - ο φωτογράφος δεν δίνει τα αρχεία. Αυτός που θα είναι στη βάφτιση όμως τα δίνει - φαντάζομαι σε χαμηλή ανάλυση, αλλά τι να γίνει... (όποια ενδιαφέρεται, θα σας πω εντυπώσεις από βδομάδα). Γενικά νομίζω ότι έχει αρχίσει ήδη μια μεταστροφή στο θέμα αυτό.

Δεν γίνεται μόνο στην Ελλάδα πάντως, στην Αμερική που ξέρω το ίδιο ισχύει. Αγοράζεις αυτές που επιλέγεις, οι υπόλοιπες μένουν στο site του φωτογράφου (όπου μπάινεις με δικό σου κωδικό για να επιλέξεις ποιες θες) για ένα χρονικό διάστημα και μετά σβήνονται.

aPiIp2.png AMd6p2.png

κοριτσια να σας ενημερωσω λιγο μιας και ειμαι γνωστης

των πραγματων υπαρχει νομος ο οποιος κατοχυρονει τους

φωτογραφους διαβαστε λιγο τι λεει http://www.fotoartmagazine.gr/01_ELLHNIKO/ARTHRA/ARTHRA/nomos.htm

σχεδον ολοι οι φωτογραφοι πουλανε το αρχειο τους αν τους

το ζητησεις μηπως εσεις που το ζητησατε δεν διευκρινησατε οτι

θελετε να το αγορασετε;

QnFwm8.png

VyFvm8.png

Δηλ. άλλος ο φωτογράφος του φωτογραφείου που δε δίνει τα αρχεία μετά και άλλος ο ανεξάρτητος φωτογράφος...Κορίτσια από Πάτρα αν ξέρετε κάποιον στείλτε μου πμ μήπως και βγάλω καμιά άκρη...

Πάντως επειδή είχα και άγνοια τιμών και οι τιμές μάλλον κυμαίνονται από 500-800 ευρώ εχω αρχίσει να το σκέφτομαι σοβαρά να βάλω κάποιο φίλο να τραβήξει τις φωτο και τα λεφτά να πάνε σε κάτι άλλο

ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Ιt always rains hardest on the people who deserve the sun

Mjb3p3.png

Διαφημίσεις

καλητερα χωρις φωτογραφο.ο αδερφος μου θα τα εκανε ολα καυτερα αλλα δεν ηθελε ο δικος μου επειδη δεν μιλανε.τελοσπαντων εδωσα 700 ευρω γαμο-βαφτιση μαζι αλλα μετανιωσα.την ωρα που μας εδινε το κρασι ο παππας αυτος ηταν εξω.το αυτοκινητο δεν το εχει τραβηξει απο την πισω πλευρα.επεισης δεν εχει βγαλει τα γλυκα και τα βαφτιστικα του μωρου.τελικα γιατι ηρθε?το κορυφαιο?απο πρωτη ιουνιου αυτη η ιστορια και δεν μου δινει την αποδειξη μου.ετοιμαζομουν να τον καταγκειλω και χεστηκε και θα παω να την παρω μολις μπορεσω.απατεωνες μερικοι!πολυ απατεωνες!πως κανουν σπιτια κιαι βιλαρες?εγω πηγα επειδη ηταν γνωστος μου και σκυλομετανιωσα.κλαιω ακομα τα 700.

Δεν γίνεται μόνο στην Ελλάδα πάντως, στην Αμερική που ξέρω το ίδιο ισχύει. Αγοράζεις αυτές που επιλέγεις, οι υπόλοιπες μένουν στο site του φωτογράφου (όπου μπάινεις με δικό σου κωδικό για να επιλέξεις ποιες θες) για ένα χρονικό διάστημα και μετά σβήνονται.

Τώρα που το λές, μάλλον έχεις δίκιο.

Eγω κοριτσια ο γαμος μου ειταν φανταστικος!!!!!!!!!!

εγω επιδεις ειχε πεθανει ο μπαμπας μου παντεφτικα μολις χρονισε

να πω την αληθεια δε με πολιδιεθεραν τοσο πολυ οι φωτο μονο ειθελα να εχω 2 -3 καλες να της εχω ενθιμιο

αλα τετεια επαγκελματικοτιτα δε το περιμενα

τωρα που θα βαπτισω την κορουλα μου τονς φωτο και ειταν και δεκεβρησ μηνασ

τελεια σας λεω το ντιβιντι λεσ και βλεπεισ τενεια οσοι το εχουν δει τουσ αρεσε πολυ!!

τωρα που ρωτησα μου ειπε 450 ευρω σιντι ,70 φωτο ,αλμπουν 5 μεγαλεσ φωτο

και αν θελω πιο πολεσ 1,5 η μια

ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ!!!

κοριτσια να σας ενημερωσω λιγο μιας και ειμαι γνωστης

των πραγματων υπαρχει νομος ο οποιος κατοχυρονει τους

φωτογραφους διαβαστε λιγο τι λεει http://www.fotoartmagazine.gr/01_ELLHNIKO/ARTHRA/ARTHRA/nomos.htm

σχεδον ολοι οι φωτογραφοι πουλανε το αρχειο τους αν τους

το ζητησεις μηπως εσεις που το ζητησατε δεν διευκρινησατε οτι

θελετε να το αγορασετε;

Δεν ξέρω για τους άλλους φωτογράφους πάντως ο δικός μας δεν μας τις έδωσε ούτε επι πληρωμή ... εννοείται ότι του το διευκρίνησα ότι θέλω να αγοράσω το αρχείο.

Επίσης κάτι που μου την έσπασε αφάνταστα είναι ότι δημοσίευσε κάποιες φωτό της βάφτισης μας σε τοπικό περιοδικό σαν δική του διαφήμιση χωρίς να μας ρωτήσει!!!. Όταν του ζήτησα το λόγο μου είπε ότι το έκανε για καλό και τι στεναχωριέμαι αφού όλοι φαινόμαστε κούκλοι στις φωτό :shock: ...

Αφήστε σας λέω πως δεν μας έβγαλαν στα κανάλια με αυτό τον άνθρωπο έτσι που πλακωθήκαμε ....

Εννοείται πως την επόμενη βάφτιση μας δεν θα την κάνει αυτός και ας έβγαλε αντικειμενικά πολύ ωραίες φωτογραφίες...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Διαφημίσεις

Και εγώ δεν ήθελα να πληρώσω φωτογράφο αλλά τελικά πάλι καλά που το έκανα γιατί όλες οι φωτό από φίλους είναι ή σκοτεινές ή θαμπές ή κουνημένες. Και ο φωτογράφος μας έδωσε και το αρχείο σε cd για 350?!! (όχι πως είναι λίγα!!!)

Κορίτσια δεν είναι δύσκολο να περάσετε σε ηλεκτρονικά αρχεία τις φώτο τις βάπτισης. Και εγώ ζήτησα απο το φωτογράφο να μου΄δώσει έστω και λίγες φωτο σε σιντάκι και ήταν ανένδοτος. Ετσι είσαι είπα, πήρα τα δείγματα απο το βιβλιαράκι και τα σκανάρισα και τώρα έχω όλες τις φώτο τις βάπτισης. Σίγουρα όμως θέλει υπομονή και χρόνο να το κάνεις και κάποιον που να έχει σκάνερ.

dev259pr___.png

as1cxJd0g410010MDAwMDYxMmR8MDAwMjIzZHxsaW5h.gif

Οι έλληνες είναι ρατσιστες....δυστηχως με τους υπόλοιπους έλληνες......

Βρε συ 200ευρώ το θεωρώ πολλά. Θα μπορούσες να κάνεις κάτι για το παιδί. Συγνώμη ίσως το βλέπω απο αυτή τη σκοπιά γιατι τα οικονομικά μου αυτό το καιρό δεν είναι και τα καλύτερα. Ισως και εγώ να απέφευγα τη ταλαιπωρία αν το άντεχα οικονομικα. Πάντως το θεωρώ τεράστια αδικία να μη μπορούμε να έχουμε όλα τα αρχεία τις βάπτισης. Εγω του ζήτησα 1 αντίγραφο χωρις να το μοντάρει που να ακούγονται όλα αλλά και καλά μη στραβώσω με τυχόν σχόλια λόγο το ότι εβγαλα 1ο παιδι τη μάνα μου δεν το έκανε. Ας έλεγε καλύτερα οτι δεν ήθελε.

dev259pr___.png

as1cxJd0g410010MDAwMDYxMmR8MDAwMjIzZHxsaW5h.gif

Οι έλληνες είναι ρατσιστες....δυστηχως με τους υπόλοιπους έλληνες......

Κορίτσια καλημέρα.

Εγω θεώρησα σωστό να βάλω επαγγελματία φωτογράφο διότι οι φωτο, το video ή το cd είναι κάτι που θα μείνει σε μας και το παιδί μια ζωή. Στο γάμο έπεσα σε φωτ/φο που άρχισε και αυτός τις φαμφάρες περι πνευματικής ιδιοκτησίας (καλό κολπάκι αυτό). Στη βαφτιση ένας συνάδελφος μου συστησε έναν άλλον ο οποίος και καλές τιμές είχε αλλά μας έδωσε και ΔΩΡΕΑΝ όλα τα αρνητικά από τις φωτο της βάφτισης του γιού μου. Στη βάφτιση της κόρης μου μου έδωσε ΟΛΕΣ τις φώτο που είχε τραβήξει σε cd πάλι ΔΩΡΕΑΝ. Το συνολικό κόστος πριν 2 περ.χρ. για τη βάφτιση της κόρης μου (80φωτο σε άλμπουμ, 4 μεγενθυσεις, cd) ήταν 300 ευρώ (290 για την ακρίβεια). Είναι στην Αθήνα κέντρο αν θέλει κάποιος μπορώ να του δώσω τηλ.επικοιν.

Περικοπές στη βάφτιση εγώ έκανα από τα λουλούδια. Είχα ρωτήσει για στολισμό βάφτισης και είχαν ξεσαλώσει τα ανθοπωλεία, είχα εκνευρηστει από την εκμετάλευση. Ετσι λοιπόν δεν έβαλα καθόλου και περιττό να σας πω ότι κανείς δε το κατάλαβε σε καμία βάφτιση. Εξάλου ο χώρος ομορφαίνει από τα βαφτιστικά, τις λαμπάδες, τις μπομπονιέρες που στην ουσία όλοι αυτά προσέχουν. :wink:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...