Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

A-test....???

Recommended Posts

Κορίτσια, χθες πήγα στο γυναικολόγο για το τσεκ-απ του μήνα και μου είπε ότι είναι ευκαιρία να κάνω το Α-τεστ, το οποίο κι έκανα.

Πριν ένα μήνα περίπου έκανα και την αυχενική διαφάνεια.

Τί, ακριβώς, είναι αυτό το τεστ, μήπως ήταν περιττό, εφόσον είχα κάνει ήδη και την αυχενική..?

ITKtp2.png

Feiyp2.png

Διαφημίσεις

Τεστ Papp-A έκανες μαζί με την αυχενική? Πλέον αυτό θεωρείται πιο αξιόπιστο από ό,τι το Άλφα τεστ και οι περισσότεροι το παραλείπουν αν αυχενική και Papp-A βγουν καλά!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Τεστ Papp-A έκανες μαζί με την αυχενική? Πλέον αυτό θεωρείται πιο αξιόπιστο από ό,τι το Άλφα τεστ και οι περισσότεροι το παραλείπουν αν αυχενική και Papp-A βγουν καλά!

Ναι, έκανα το papp-A μαζί με την αυχενική, γιατί μου είπε να κάνω και το Α-τεστ..?

Προβληματίστηκα τώρα....

ITKtp2.png

Feiyp2.png

Kαι εγω πριν λιγο που γυρισα απο τοι γιατρο μου ειπε την 17 βδομαδα θα κανω το Α τεστ.Εχω ηδη κανει αυχενικη και papp-a που ηταν μια χαρα

3-08-09.Η ημερομηνια που αλλαξε τη ζωη μου.Εγινα και εγω μανουλα

16-3-12.Μανουλα ξανα!!!!!!!!!!!!!!! 

Kαι εγω πριν λιγο που γυρισα απο τοι γιατρο μου ειπε την 17 βδομαδα θα κανω το Α τεστ.Εχω ηδη κανει αυχενικη και papp-a που ηταν μια χαρα

Να είσαι καλά, ηρέμησα τώρα..!! Πόσο ήταν η αυχενική σου και οι πιθανότητες..?

ITKtp2.png

Feiyp2.png

Διαφημίσεις

Και εγώ έκανα και τα δυο. Έχουμε πει ότι κάποια πράγματα εξαρτώνται από τον γιατρό. Το Α-ΤΕΣΤ σε ηρεμεί ακόμα περισσότερο μετά την αυχενική διαφάνεια. :wink:

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

μα τι στο καλο ???

αφου και το Α-Τεστ για τον ιδιο σκοπο με την αυχενικη διαφανεια γινεται!!!

αν το Papp-A βγει καλο, ποιος ο λογος να κανουμε και το Α-Τεστ ???

η εξεταση αυχενικης διαφανειας θεωρειτε πιο εγκυρη πλεον!!

αλλα αν θελουμε να ημαστε 100% σιγουρες μπορουμε απο μονες μας να επιλεξουμε τις διαγνωστικες εξετασεις οπως η ληψη τροφοβλαστης ή η αμνιοπαρακεντηση!

Το Α-ΤΕΣΤ όπως προείπαν οι κοπέλες είναι για περισσότερη σιγουριά, αν και αν η αυχενική βγει καλή δε το ζητούν συνήθως. Μάλλον είναι θέμα γιατρου. Γι αυτό μην αγχώνεσαι και μη βάζεις το κακό στο νου σου.

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

Nadine ο γιατρός σου είναι της παλιάς ή της νέας σχολής? Σε ρωτώ γιατί είχαμε μια συζήτηση με τον δικό μου γιατρό τις προάλλες και τον ρωτούσα από περιέργεια αν στις γυναίκες πάνω από 35 αρκεί η αυχενική και το Παπ-Α ή πρέπει οπωσδήποτε να γίνει αμνιοπαρακέντηση. Και μου είπε ότι συνήθως οι παλιοί γιατροί δεν συμμερίζονται & δεν παρακολουθούν τις νέες μεθόδους οπότε κάνουν αμνιοπαρακέντηση. Επειδή όμως μου λέει η αυχενική και το Παπ-Α σε καλύπτουν κατά 95%, είναι μεγάλο το ρίσκο για να καλύψεις το επιπλέον 5%να συστήσεις στην γυναίκα άμνιο με κίνδυνο να χάσει το παιδί.

Τι θέλω να πω? Πολύ απλά έχω διαβάσει ότι το Άλφα Τεστ γινόταν παλιότερα και έχει αξιοπιστία 60%. Πλέον η αυχενική και το Παπ-Α μαζί έχουν αξιοπιστία 95% οπότε δεν υπάρχει λόγος να κάνει κανείς Άλφα Τεστ. Και ρωτώ τώρα εγώ...αν η αυχενική και το Παπ-Α που δίνουν 95% αξιόπιστα αποτελέσματα βγουν καλά και το Άλφα Τεστ που έχει 60% αξιοπιστία βγει κακό τι γίνεται? Σε στέλνουν για αμνιοπαρακέντηση? Κουφό μου ακούγεται...

Πάντως για τους λόγους που προανέφερα πιστεύω ότι είναι στην κρίση και στην τεχνογνωσία του κάθε γιατρού.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Διαφημίσεις

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙΣ ΤΟ 95%.

ΟΣΟΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΠΑΕΙ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΡΑΡ-Α.ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΡΑΡ-Α ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΧΕΝΙΚΗΣ!!!!

ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ Κ ΥΣΤΕΡΑ ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ Β-ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΟΥ Κ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΘΕΩΡΙΣΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ!!!!!!!!!!!!

ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΜΠΕΜΠΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ Ο ΕΝΑΣ Ο ΜΗΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΧΕΤΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΡΟΜΟ DOWN ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΛΕΕΙ...

ΟΠΟΤΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΣΑΝ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΕΣ!!!!ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΣΟΥ ΕΓΚΗΕΙΘΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Η ΑΜΗΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣ!!!!!

ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ

ΚΑΛΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΕΛΛΟΥΣΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΜΑΣ

H3Otp3.pngfxwfyd91vycpqaes.png

Asteroyla μου είδα το θεματάκι που έχεις ανοίξει σχετικά με το θέμα της μπέμπας σου και σου εύχομαι όλα να πάνε καλά και το μωράκι σου να μην έχει κανένα πρόβλημα.

Όλες αυτές οι εξετάσεις (Αυχενική, Παπ-Α και Άλφα Τεστ) βασίζονται σε στατιστικά δεδομένα κυρίως, σε αλγόρυθμούς μου είπε για την ακρίβεια ο γιατρός. Που με απλά λόγια σημαίνει ότι δυο γυναίκες που έχουν παρόμοιες συνήθειες, πάνω κάτω ίδια ηλικία και περίπου ίδια τιμή αυχενικής θα έχουν παρόμοια αποτελέσματα στις εξετάσεις αυτές χωρίς να σημαίνει ότι και το μωρό που κυοφορούν είναι το ίδιο υγιές. Όπως σωστά λες μόνο με την αμνιοπαρακέντηση μπορείς να αποκλείσεις 100% κάθε ανωμαλία. Απλά πιστεύεται ότι με τις δυο αυτές εξετάσεις(Αυχενική και Παπ-Α) αποκλείεις κατά 95% την πιθανότητα κάτι να πηγαίνει στραβά.

Όσο για τη Β' Επιπέδου που αναφέρεις πέρα από το ό,τι ανιχνεύει σύνδρομα, εξετάζει και την γενική υγεία του εμβρύου και της μητέρας. Νομίζω είναι κάτι διαφορετικό και με μεγαλύτερη λεπτομέρεια.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Βρε κορίτσια, οκ με την αμνιο ενδεχομένως είσαι πιο σίγουρη αλλά έχει μεγάλη επικινδυνότητα. Το ίδιο είναι? Εγώ προσωπικά δεν τα κλαίω τα λεφτά της εγκυμοσύνης. Και αυτό περί μίζας των γιατρών, να με συγχωρείς αλλά δεν είναι όλοι έτσι.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

σιγουρα δεν είναι όλοι έτσι οι γιατροί ....αλλά είναι αρκετοι ..και περνουν λεφτα απο παντού :roll: αλλα ουτε και εγω τα κλαιω τα λεφτα στο γυναικολογο και στην εγκυμοσυνη ..τουλάχιστον να έχουμε μονο καλά νεα :!::!: πεταμε ,και πεταμε λεφτά κατα καιρούς :roll:

0sb2p3.png

Διαφημίσεις

Nadine ο γιατρός σου είναι της παλιάς ή της νέας σχολής? Σε ρωτώ γιατί είχαμε μια συζήτηση με τον δικό μου γιατρό τις προάλλες και τον ρωτούσα από περιέργεια αν στις γυναίκες πάνω από 35 αρκεί η αυχενική και το Παπ-Α ή πρέπει οπωσδήποτε να γίνει αμνιοπαρακέντηση. Και μου είπε ότι συνήθως οι παλιοί γιατροί δεν συμμερίζονται & δεν παρακολουθούν τις νέες μεθόδους οπότε κάνουν αμνιοπαρακέντηση. Επειδή όμως μου λέει η αυχενική και το Παπ-Α σε καλύπτουν κατά 95%, είναι μεγάλο το ρίσκο για να καλύψεις το επιπλέον 5%να συστήσεις στην γυναίκα άμνιο με κίνδυνο να χάσει το παιδί.

Τι θέλω να πω? Πολύ απλά έχω διαβάσει ότι το Άλφα Τεστ γινόταν παλιότερα και έχει αξιοπιστία 60%. Πλέον η αυχενική και το Παπ-Α μαζί έχουν αξιοπιστία 95% οπότε δεν υπάρχει λόγος να κάνει κανείς Άλφα Τεστ. Και ρωτώ τώρα εγώ...αν η αυχενική και το Παπ-Α που δίνουν 95% αξιόπιστα αποτελέσματα βγουν καλά και το Άλφα Τεστ που έχει 60% αξιοπιστία βγει κακό τι γίνεται? Σε στέλνουν για αμνιοπαρακέντηση? Κουφό μου ακούγεται...

Πάντως για τους λόγους που προανέφερα πιστεύω ότι είναι στην κρίση και στην τεχνογνωσία του κάθε γιατρού.

Ο γιατρός, που πηγαίνω, είναι νέος σε ηλικία, αλλά δεν ξέρω αν είναι της παλιάς ή της νέας σχολής...!!

Όπως και να' χει, ηρέμησα, γιατί βλέπω ότι ακολουθούν αρκετοί γιατροί την ίδια τακτική του Α-τεστ..

Εξάλλου, κακό δεν κάνει..!!

Η ηλικία μου είναι πολύ κάτω των 35 και η αυχενική καλή, άρα δε νομίζω να συντρέχει λόγος ανησυχίας....

Σας ευχαριστώ όλες.....!!

ITKtp2.png

Feiyp2.png

Tαποτελεσματα απο το Papp-a σε συνδυασμο με την αυχενικη ηταν 1/3200-μια χαρα,αλλα ο γιατρος μου θελει να τις κανουμε ολες τις εξετασεις και να σας πω την αληθεια δεν με πειραζει κιολας

3-08-09.Η ημερομηνια που αλλαξε τη ζωη μου.Εγινα και εγω μανουλα

16-3-12.Μανουλα ξανα!!!!!!!!!!!!!!! 

Κορίτσια, πήρα χθες τα αποτελέσματα του Α-test και δεν ήταν πολύ καλά..

Για τις τρισωμίες δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά για το σύνδρομο down οι πιθανότητες είναι 1/710 με όριο θετικότητας 1/350....

Ανησυχώ... τί συμβαίνει..?

Στο papp-A, που έγινε σε συνδυασμό με την αυχενική, ήταν πολύ καλύτερες..

ITKtp2.png

Feiyp2.png

Nadine, καταλαβαίνω το άγχος σου γιατί και εγώ τα ίδια πέρασα.

Η αυχενική και το ΡΑΡ-Α βγήκαν καλά για το σύνδρομο Down αλλά όχι και για τις τρισωμίες 13-18.

Έτσι έκανα και το ΑΛφα τεστ το οποίο βγήκε καλό αλλά η γιατρός μου μου είπε ότι μόνο με την αμνιοπαρακέντηση μπορούμε να είμαστε σίγουροι και πάλι όχι 100%. Χαρακτηριστικά μου είπε ότι μόνο ο θεός είναι 100% σίγουρος για το αν το μωρό είναι απόλυτα υγιές.

Αφού το συζήτησα με πάρα πολλούς τότε (φίλες μου που είχαν γεννήσει, γνωστούς γιατρούς κλπ) κατέληξα στην απόφαση να μην κάνω αμνιοπαρακέντηση και να μην υποβάλλω το έμβρυο σε περαιτέρω κίνδυνο.

Τελικά όλα πήγαν καλά και από το μόνο που κινδύνευσα ήταν από το άγχος που μου δημιούργησαν οι εξετασεις τότε.

Nadine, καταλαβαίνω το άγχος σου γιατί και εγώ τα ίδια πέρασα.

Η αυχενική και το ΡΑΡ-Α βγήκαν καλά για το σύνδρομο Down αλλά όχι και για τις τρισωμίες 13-18.

Έτσι έκανα και το ΑΛφα τεστ το οποίο βγήκε καλό αλλά η γιατρός μου μου είπε ότι μόνο με την αμνιοπαρακέντηση μπορούμε να είμαστε σίγουροι και πάλι όχι 100%. Χαρακτηριστικά μου είπε ότι μόνο ο θεός είναι 100% σίγουρος για το αν το μωρό είναι απόλυτα υγιές.

Αφού το συζήτησα με πάρα πολλούς τότε (φίλες μου που είχαν γεννήσει, γνωστούς γιατρούς κλπ) κατέληξα στην απόφαση να μην κάνω αμνιοπαρακέντηση και να μην υποβάλλω το έμβρυο σε περαιτέρω κίνδυνο.

Τελικά όλα πήγαν καλά και από το μόνο που κινδύνευσα ήταν από το άγχος που μου δημιούργησαν οι εξετασεις τότε.

Σ' ευχαριστώ για την άμεση και αγχολυτική απάντηση..!

Ο γιατρός είπε να περιμένουμε να δούμε και τη β-επιπέδου, πριν βγάλουμε οποιοδήποτε συμπέρασμα και πως ο έλεγχος του πρώτου τριμήνου (papp-A) είναι περισσότεο αξιόπιστος..

Αν στη β-επιπέδου δεν πάνε καλά τα πράγματα, μου είπε κι εμένα για αμνιοπαρακέντηση..

Ελπίζω να πάνε όλα καλά....

ITKtp2.png

Feiyp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...