Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

τα νεα μας

Recommended Posts

πηγαμε σημερα στο καθιερωμενο ραντεβου να δουμε τον μπομπιρααααα!!!!

ειναι 747 γραμμμαρια και ειναι μια χαρα....ειδαμε το προσωπακι του παλι εγχρωμο, καμια σχεση με την β'επιπεδου, σημερα ειδαμε ενα σχηματισμενο προσωπακι!!!!

ο γιατρος μου εγραψε να κανω ενεσεις για ωριμανση των πνευμονων του εμβρυου...θα κανω τεσσερις, μια την 25η, μια 26, 27,28, και αλλη μια την 32η εβδομαδα....

χμχμχμ τι αλλο;;;; θα κανουμε και την καμπυλη ζαχαρου αυτη την βδομαδα...ΜΠΛΙΑΞΞΞΞΞΞΞ!!!! το μωρο ειναι μια μερα μπροστα...ολα καλα Δοξα το Θεο!!!!!θελει να μας ξαναδει σε 15 μερες παλι!!!

Διαφημίσεις

ΠΡΩΤΑ θα κάνεις τη καμπύλη και μετά τη πρώτη δόση της κορτιζόνης γιατί η κορτιζόνη κάνει υπεργλυκαιμία και το σάκχαρο θα ανέβει απίστευτα πολύ και θα σου ξεκινήσουν θεραπεία χωρίς λόγο. Καλό είναι όμως, όταν κάνεις τη πρώτη δόση ινσουλίνης να μετρήσεις 1 ώρα μετά το φαγητό το σάκχαρό σου, αν είναι πάνω από 140 πρέπει οπωσδήποτε να το πεις στον γυναικολόγο σου.

ΠΡΩΤΑ θα κάνεις τη καμπύλη και μετά τη πρώτη δόση της κορτιζόνης γιατί η κορτιζόνη κάνει υπεργλυκαιμία και το σάκχαρο θα ανέβει απίστευτα πολύ και θα σου ξεκινήσουν θεραπεία χωρίς λόγο. Καλό είναι όμως, όταν κάνεις τη πρώτη δόση ινσουλίνης να μετρήσεις 1 ώρα μετά το φαγητό το σάκχαρό σου, αν είναι πάνω από 140 πρέπει οπωσδήποτε να το πεις στον γυναικολόγο σου.

γιατι δεν μου το ειπαν αυτο;;;;;την ενεση θα την κανω σημερα και την καμπυλη ζαχαρου ή αυτη την βδομάδα ή την άλλη....

Παρε το γιατρο σου να ρωτησεις για να εχεις το κεφαλακι σου ησυχο :lol:

3-08-09.Η ημερομηνια που αλλαξε τη ζωη μου.Εγινα και εγω μανουλα

16-3-12.Μανουλα ξανα!!!!!!!!!!!!!!! 

γιατι δεν μου το ειπαν αυτο;;;;;την ενεση θα την κανω σημερα και την καμπυλη ζαχαρου ή αυτη την βδομάδα ή την άλλη....

Εγώ με το που έκανα τις ενέσεις κορτιζόνης από 85- 90 νηστικό σάκχαρο πήγα στο 120+ γιατί όπως ξανα έγραψα παραπάνω προκαλεί υπεργλυκαιμία. Μίλα με τον γιατρό σου. Εγώ με το που έκανα τις κορτιζόνες με ανέλαβε αμέσως (την ίδια ημέρα) διαβητολόγος για να ξεπεράσουμε εκείνες στις 4 δύσκολες ημέρες. Επίσης μου είχαν κόψει το αλάτι για εκείνες τις ημέρες. Κάθε γιατρός βέβαια λέει άλλα.

Διαφημίσεις

τελικα ειναι οπως τα λες...ειχες δικιο...

αυριο το πρωι θα κανω την καμπυλη ζαχαρου και οταν παρω τα αποτελεσματα θα ξεκινησω τις ενεσεις!!!

μου ειπε οτι θα κανω την μεγαλη...4 ληψεις δηλαδη...αληθεια ποσο στοιχιζει;;

τελικα ειναι οπως τα λες...ειχες δικιο...

αυριο το πρωι θα κανω την καμπυλη ζαχαρου και οταν παρω τα αποτελεσματα θα ξεκινησω τις ενεσεις!!!

μου ειπε οτι θα κανω την μεγαλη...4 ληψεις δηλαδη...αληθεια ποσο στοιχιζει;;

Εξαρτάται από σε ποιο μικροβιολογικό θα πας, αλλά δεν είναι ακριβή.

Θα σου πάρουν μία λήψη νηστική, θα πιείς την γλυκόζη και θα πρέπει να παραμείνεις στον ίδιο χώρο χωρίς πολλές μετακινήσεις και ανάλογα με τις οδηγίες θα σου πάρουν αίμα ή ανά μισάωρο ή ανά ώρα. Ενδιάμεσα δεν επιτρέπεται να φας κάτι παρά να πιεις λίγο νερό. Καλά αποτελέσματα

Καλημέρα!

Απορία: για ποιο λόγο γίνονται αυτές οι ενέσεις? Από ποια εξέταση προκύπτει για το αν πρεπει να τις κάνεις και αν όχι?

Ευχαριστώ πολύ!

T9oHp3.png

Καλημέρα!

Απορία: για ποιο λόγο γίνονται αυτές οι ενέσεις? Από ποια εξέταση προκύπτει για το αν πρεπει να τις κάνεις και αν όχι?

Ευχαριστώ πολύ!

Οι ενέσεις γίνονται προληπτικά αν τυχόν ο γιατρός έχει ενδείξεις ή φόβο για πρόωρο τοκετό. Οι κορτιζόνες ωριμάζουν τους πνεύμονες των μωρών πιο σύντομα χωρίς καμία παρενέργεια γι' αυτά εκτός από το ότι ανεβάζει στη μανούλα το σάκχαρο (υποχωρεί στην πορεία).

Στη πρώτη μου εγκυμοσύνη δεν τις έκανα. Τον βγάλαμε τον γιο μου με το ζόρι στις 37+6 λόγω προεκλαμψιας και υψηλού σακχάρου, χωρίς πόνους, ούτε στη λεκάνη δεν είχε μπει ο τεμπέλης... Τώρα σε αυτή λόγω της δίδυμης και των συσπάσεων από τον 5ο μου έγιναν προληπτικά.

Διαφημίσεις

Καλημέρα!

Ευχαριστώ πολύ!

Οι ενέσεις γίνονται προληπτικά αν τυχόν ο γιατρός έχει ενδείξεις ή φόβο για πρόωρο τοκετό. Οι κορτιζόνες ωριμάζουν τους πνεύμονες των μωρών πιο σύντομα χωρίς καμία παρενέργεια γι' αυτά εκτός από το ότι ανεβάζει στη μανούλα το σάκχαρο (υποχωρεί στην πορεία).

Στη πρώτη μου εγκυμοσύνη δεν τις έκανα. Τον βγάλαμε τον γιο μου με το ζόρι στις 37+6 λόγω προεκλαμψιας και υψηλού σακχάρου, χωρίς πόνους, ούτε στη λεκάνη δεν είχε μπει ο τεμπέλης... Τώρα σε αυτή λόγω της δίδυμης και των συσπάσεων από τον 5ο μου έγιναν προληπτικά.

A μαλιστα...λέω μήπως που διέφυγε καμια εξέταση...Την άλλη Πέμπτη έχω ραντεβού για doppler με τον φίλο μας τον Νικολαίδη! :D Ελπίζα να ειναι ολα καλα!

Εσυ εχει λιγάκι ακόμα για να δεις τα μπουμπυκάκια σου!!!

T9oHp3.png

ανα μια ωρα ηταν η καμπύλη...ζορίστηκα πάρα πολύ για να πιω την γλυκόζη!!

ευτυχώς όλα είναι φυσιολογικά δεν έχω καθόλου ζάχαρο και χθες κάναμε και την πρώτη ένεση!!!

A μαλιστα...λέω μήπως που διέφυγε καμια εξέταση...Την άλλη Πέμπτη έχω ραντεβού για doppler με τον φίλο μας τον Νικολαίδη! :D Ελπίζα να ειναι ολα καλα!

Εσυ εχει λιγάκι ακόμα για να δεις τα μπουμπυκάκια σου!!!

Σου στέλνω π.μ.

nat-left κοπελιτσα μου αντε πολυ λιγο σου εμεινε!!!!ουτε εβδομαδα για να δεισ τα μπουμπουκακια σου!!!!!σου ευχομαι με το καλο κοπελα μου και να ειναι γερα και σιδερενια που λενε!!!

nat-left κοπελιτσα μου αντε πολυ λιγο σου εμεινε!!!!ουτε εβδομαδα για να δεισ τα μπουμπουκακια σου!!!!!σου ευχομαι με το καλο κοπελα μου και να ειναι γερα και σιδερενια που λενε!!!

Ευχαριστώ κορίτσι μου και εσύ με το καλό :D

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...