Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αντιδρασεις στην πρωτη απουσια θηλαζουσας μαμας

Recommended Posts

οταν πρωτοβγηκατε απο το σπιτι σας για καποια υποχρεωση χωρις το μωρο σας και οταν τελικα γυρισατε,

α) ποιες μαθατε οτι ηταν οι αντιδρασεις του μωρου σας κατα την απουσια σας?

β) ηπιε με ευκολια και του αρκουσε το γαλα που ειχατε αντλησει?

γ) σε ποια ημερα, εβδομαδα η μηνα πρωτοβγηκατε μονη?

δ) οταν σας αντικρυσε το μωρο μετα την επιστροφη σας πως αντεδρασε?

Διαφημίσεις

Eγω βγηκα αφου σαραντησα αν θυμαμαι καλα, γιατι πονουσα για πολυ καιρο απο τα ραμματα.

Δεν ειχα κανενα προβλημα γιατι τον κρατησε η μαμα μου που την ηξερε απο την πρωτη μερα που ηρθαμε σπιτι και γενικως ουτε σημερα εχω προβλημα καθως ιεναι πολυ εξοικιωμενος με τους γονεις μου.

Μια χαρα το ηπιε το γαλα του......μετα τον ογδοο επαψε να το πινει απο μπιμπερο και ηθελε μονο απο την οριτζιναλ συσκευασια.... :lol:

Τις περισσοτερες φορες του αρκουσε ....πολυ λιγες φορες δεν του εφθασε.........επειδη γενικως ηταν λιγοδιαιτος δεν αφηνα πολυ και μετα απο αυτα τα λιγα περιστατικα αφηνα παραπανω γαλα το οποιο και πηγαινε στα σκουπιδια....

οταν ηταν μικρο δεν θυμαμαι ιδιαιτερα πανηγυρια στην επιστροφη μου....οσο αρχιζουν και καταλαβαινουν τοσο θα αντιδρανε και χαιρονται γιατι η μαμα ειναι το αγαπημενο τους προσωπο! :wink:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Εγω βγηκα στις 15 μερες και αργησα τοσο γιατι ηταν παλιοκαιρος!

Το παιδι μια χαρα ήπιε το γαλα οταν έλλειπα και ευτυχως εβγαλα παραπανω απ'οσο μου είπανε γιατι έτρωγε 100μλ απο νωρις. Στην αρχη δυσκολευτηκε λιγακι με το μπιμπερο αλλα οταν κοψει λορδα μια χαρα τα βρισκουν

Οταν βγαινουμε εξω και γυρναμε ειναι οκ γιατι μαλλον δεν καταλαβαινει ακομα την απουσια μας.

Την πρώτη φορά βγήκα από το σπίτι, όταν ήταν 2-3 εβδομάδων (και νύχτα! κόντρα στις προλήψεις!), έτσι, για να πάρω λίγο αέρα (ο άντρας μου με ενθάρρυνε, γιατί νόμιζε ότι τον χρειαζόμουν). Στο επόμενο τετράγωνο, μου πέρασε η φρικτή σκέψη ότι το μωρό θα έκλαιγε και ο άντρας μου θα έφτιαχνε φόρμουλα! Καθυστέρησα 5 λεπτά για ... την τιμή των όπλων και επέστρεψα κακήν-κακώς να κρύψω το κουτί που είχαμε πάρει για έκτακτη ανάγκη. :lol:

Έλειψα 1-2 φορές για καμιά ωρίτσα (να πάω να αγοράσω παπούτσια), όταν ήταν λίγων μηνών. Δεν άφησα γάλα, ήμουν κοντά και έτοιμη να γυρίσω σπίτι αμέσως, αν και δεν χρειάστηκε.

Όταν ήταν περίπου 10 μηνών, την αφήναμε για κανένα δίωρο και πηγαίναμε για μπανάκι στη θάλασσα. Επειδή την κοίμιζα και έφευγα, το πολύ-πολύ να έτρωγε κανένα φρουτάκι (μόνο αυτό έτρωγε από στερεές, το υπόλοιπο ήταν γάλα).

Τον υπόλοιπο καιρό πηγαίναμε παντού μαζί.

Πρώτη φορά την άφησα για ώρες, όταν έγινε 14 μηνών, που κάναμε δοκιμή απουσίας για την επιστροφή στη δουλειά. Και τότε επ ουδενί δεν δέχτηκε, όχι να πιει, ούτε να μυρίσει το αντλημένο γάλα. Γυρνούσε την πλάτη της μόλις πλησίαζε το ποτήρι/μπουκάλι στα 2 μέτρα :shock:

(κάτι που με κάνει να αναρωτιέμαι τι θα έκαναν τα μικρότερα μωρά, αν μπορούσαν να εκδηλώσουν τη δυσαρέσκεια τους με άλλον τρόπο, εκτός από το κλάμα ... ποιος ξέρει τι σκέφτονται και αισθάνονται ...)

Γενικά, η κόρη μου δεν ήπιε ποτέ ξανά μπιμπερό μετά το μαιευτήριο.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Πρώτη φορά τον άφησα στις γιαγιάδες μια βδομάδα αφού σαράντησα για να πάω στον γυναικολόγο, που απέχει 75 χλμ, οπότε θα μου έπαιρνε 3-4 ώρες. Είχα αφήσει 100 ml στο μπιμπερό. Απ΄ότι μου είπαν ήπιε με λαιμαργία 20-30 ml γιατί πεινούσε και μετά πλάνταξε στο κλάμα. Ευτυχώς δεν αργήσαμε να γυρίσουμε. Μόλις μπήκα σπίτι σταμάτησε και τον θήλαζα για κανένα μισάωρο ώσπου ηρέμησε. Γενικά 2-3 φορές που χρειάστηκε να λείψω τόσες ώρες ήπιε μόνο 50 ml αντλημένο γάλα και με περίμενε να γυρίσω χωρίς γκρίνιες πλέον γιατί μεγαλώσαμε. Να σημειώσω ότι τρώει απαραιτήτως κάθε 2 ώρες και είναι ήδη 8 κιλά!!! (Δλδ δεν είναι καθόλου λιγόφαγος, απλά προτιμά τη ζεστή φωλίτσα..).

Ευτυχώς μένω σε μικρό μέρος και μπορώ να λείψω ένα δίωρο χωρίς πρόβλημα για καφέ ή φαγητό έξω (να ΄ναι καλά τα κινητά).

vChmp3.png IkwYp3.png

Διαφημίσεις

Eγώ λογικά θα πρέπει να τον αφήσω αύριο για κανένα μισάωρο να πεταχτώ στην τράπεζα και στο ΚΕΠ. Δεν έχω κάνει κανένα κουμάντο για άντληση... Μέχρι στιγμής δεν έχω αγοράσει μπιμπερό (μόνο ένα ενδεικτικό), δεν ξέρω να αποστειρώνω (τον αποστειρωτή που τον χαρίσανε) και το κυριότερο δεν έχω αγοράσει θήλαστρο. Επειδή θα έχω μεγάλη άδεια απο τη δουλειά μου δεν έχω σκοπό να τον αφήσω γενικά πάνω απο 2 ώρες (ονειρεύομαι να πηγαίνω ένα γυμναστήριο τρείς φορές την εβδομάδα!) Τί θήλαστρο με συμβουλέυετε να πάρω? Επίσης η διαδικασία είναι αντλώ - το βάζω στο μπουκάλι- το βάζω στο ψυγείο - η γιαγιά το ζεσταίνει? Σκέφτομαι μήπως προς το παρόν τον πάρω μαζί μου στην τράπεζα και βλέπουμε!

ssttaa

εγω εχω δανεικο ενα θηλαστρο ηλεκτρικο της NUΚ που ειναι οντως της κακιας ωρας αλλα κατι λιγο και με κοπο κανει τη δουλεια του..

εκτος των νοσοκομειακων θηλαστρων που εχουν μεγαλες και καλες αποδοσεις και ειναι για συστηματικες αντλησεις διαβαζω και μου ειπαν και δυο φιλες οτι καλο ειναι και το swing..κοιτα στην αντιστοιχη ενοτητα του θηλασμου για τα θηλαστρα..ειναι κατατοπιστηκο..βεβαια ακομη και το swing κανει ακριβα γυρω στα 150 ευρω..αν οι απαιτησεις σου δεν ειναι μεγαλες ισως με ενα φθηνοτερο να κανεις τη δουλεια σου..

οταν πρωτοβγηκατε απο το σπιτι σας για καποια υποχρεωση χωρις το μωρο σας και οταν τελικα γυρισατε,

α) ποιες μαθατε οτι ηταν οι αντιδρασεις του μωρου σας κατα την απουσια σας?

Eίχα πάει για καφέ και μόλις την είχα θηλάσει, οπότε ήταν ήρεμη, δεν χρειαστηκε να πάρει μπιμπερό.

β) ηπιε με ευκολια και του αρκουσε το γαλα που ειχατε αντλησει?

ΤΗν πρώτη φορά που την άφησα και άφησα και μπιμπερό με γάλα μου πίσω, δεν υπήρξε κανένα πρόβλήμα.

γ) σε ποια ημερα, εβδομαδα η μηνα πρωτοβγηκατε μονη?

Από τη δεύτερη βδομάδα για περίπου 1 ώρα. Τη φορά που πρωτοάφησα γάλα ήταν η μπέμπα περίπου 40 ημερών.

δ) οταν σας αντικρυσε το μωρο μετα την επιστροφη σας πως αντεδρασε?

Μια χαρά, δεν κατάλαβε ότι έλειπα.

Μια βδομάδα πριν να αρχίσω δουλειά, κατόπιν συμβουλής της Αγλαϊας, άρχισα να λείπω 3ωρα - 4ωρα, να κάνω τις λεγόμενες πρόβες απουσίας. Εκεί έκανα το λάθος και της άφησα 2 φορές μόνο 100 ml, οπότε όταν με είδε έκανε σαν τρελή από την πείνα. Τότε συνειδητοποίησα ότι έπινε γύρω στα 200 (5 μηνών). Από τότε, λείπω 9 ώρες καθημερινά και δεν υπάρχει πρόβλημα.

Είπαμε, η μπέμπα μου είναι και καλόβολο μωρό.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...