Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επιλογή μαίας...

stavento

Recommended Posts

Καλησπέρα και από εμενα.

Κι εγω έχω ξεκινήσει εδω και κάποιες εβδομάδες να παρακολούθώ τα σεμινάρια της Ευτοκίας. Ειναι πραγματικά σημαντική η ενημέρωση και η ψυχολογική υποστήριξη που σου δίνουν οι μαίες εκει...και πραγματικά σου ανοίγουντα ματια περί γιατρών και της όλης διαδικασίας...

Το θέμα μου είναι ότι ο γιατρός μου έχει κάποια δική του μαία που εργάζεται στο Μητέρα, αλλά εγω θα ήθελα την δική μου από την Ευτοκία...¨οταν του είπα γι αυτο δεν του άρεσε η ιδέα γιατί λεεί πως άλλο είναι να συνεργάζεσαι με έναν άνθρωπο και άλλο με κάποιον άγνωστο. Βέβαια όταν τηλεφώνησε μπροστά μου τη μαια του, δεν μου φάνηκε και πολυ μακρόχρονη η συνεργασία τους από το γεγονός ότι δεν ήξερε/θυμόταν το επώνυμό της...

Μου πρότεινε να την γνωρίσω και αν δεν μου κάνει το ξανασυζητάμε....Γενικά όμως μου την έχει σπάσει....θα την γνωρίσω την κοπέλα αλλα είμαι λιγάκι προκατειλημμένη με την μαια στο Ευτοκία...

Ποια είναι η γνώμη σας?

T9oHp3.png

Διαφημίσεις

Stavento, καλησπέρα και ειλικρινά χαίρομαι για τον προβληματισμό σου, γύρω από το πώς δουλεύουν οι γιατροί και ποιά επιλογή θα πάρεις τελικά!

Αυτό σημαίνει αμη τι άλλο, ότι μέσα απο το σύλλογο Ευτοκία είδες με άλλη οπτική γωνία τον φυσιολογικό τοκετό και πόσο τρομακτικά τα παρουσιάζουν οι μαιευτήρες.

Είμαι μαία και εγώ, και είχα την τύχη να έχω καθηγήτρια την κ. Δημοπούλου στο Έλενας, πριν από κάμποσα χρόνια. Δεν ξέρω αν την έχεις γνωρίσει, αλλά έχει έναν μοναδικό τρόπο να διεκπεραιώνει φυσιολογικό τοκετό, εντελώς διαφορετικό από εκείνο που ξέρουμε και πιστεύουμε!

Δεν θα σου πω τι να κάνεις, δικός σου ο τοκετός - δική σου η επιλογή!

Θα αναφερθώ όμως στην αντίθεση του γιατρού σου, η οποία απορέει απο το άγχος που έχουν όλοι οι γυναικολόγοι, ότι θα χάσουν τα πρωτεία και τα οικονομικά οφέλη από τον φυσιολογικό τοκετό.

Και όσο και αν φαίνεται παράξενο και υπερβολικό, απλά φαντάσου τι θα γίνει αν οι μαίες διεκδικήσουν ενεργά το δικαίωμά τους να διενεργούν φυσιολογικό τοκετό!

Αν πράγματι αισθάνεσαι καλύτερα με την μαία απο την Ευτοκία, μην κάνεις πίσω, μην υποχωρήσεις και θα δείς που θα πάνε όλα καλά!

Ειλικρινά σε ζηλεύω!!! Λόγω των ψιλοπροβλημάτων που είχα στις εγκυμοσύνες μου, δεν κατάφερα να γεννήσω με απόλυτα φυσιολογικό τοκετό, αφού και στις 2 φορές ήταν επιβεβλημένη η πρόκληση τοκετού.

Αισθάνομαι όμως τυχερή που έχω αυτόν τον γιατρό, γιατί σε άλλη περίπτωση δεν θα είχα γλιτώσει την καισαρική τομή!

Τελειώνοντας, θα ήθελα να σε παρακαλέσω να εκθέσεις την άποψη σου και την γνώμη σου, έτσι όπως εσύ αποκόμισες από το σύλλογο Ευτοκία, σχετικά με την έννοια του φυσιολογικού τοκετού.

Υπάρχει σχετικό site "τοκετός στο σπίτι"!

Σου εύχομαι τα καλύτερα!!!!!!!! :lol:

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΑΣ, Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΛΗ!!!!

Πρόκειται να γεννήσω στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ. Εκεί γέννησα και τον γιο μου με φυσιολογικό τοκετό.΄Ημουν πρωτάρα και η γιατρός μου δε μου είπε τίποτα για μαία και ήμουν ολομόναχη. Πέρασα όλη την εγκυμοσύνη σε μερική ακινησία όπως και τώρα και δε μπορούσα να παρακολουθήσω μαθήματα. Το θέμα είναι πως πέρασα 13 ώρες ωδίνων και δεν άφηναν τον άντρα μου να είναι μαζί μου.΄Ηταν πολύ άσχημη εμπειρία και αυτή τη φορά θα ήθελα μια έμπειρη μαία δίπλα μου. Σκοπεύω να ρωτήσω τη γιατρό μου αλλά αν δε συνεργάζεται με κάποια τι να κάνω? Και θα βοηθηθώ άραγε εκείνη την ώρα αφού δεν έχω ιδέα από αναπνοές και ούτε έχω τη δυνατότητα να εξασκηθώ τώρα? :(:(:(

Μια πρόταση είναι να επικοινωνήσεις με την Ευτοκία και να θέσεις τους παραπάνω προβληματισμούς σου. Συγνώμη, που προτείνω το συγκεκριμμένο, αλλά είναι ό μόνος σύλλογος που γνωρίζω και που υπαρχουν δικτυωμένες μαίες. Δηλ., επειδή δουλεύουν ή έχουν δουλέψει στο Αλεξάνδρας ή και στο Έλενας, γνωρίζουν πολύ κόσμο απο τους γιατρούς, αλλά και από τις μαίες!

Πάντως, δεν χάνεις τίποτα να ρωτήσεις και να ενημερωθείς!

Και πίστεψέ με, δεν είναι τόσο οι αναπνοές που θα σε βοηθήσουν στον τοκετό, όσο η γνωριμία με το σώμα σου και η γνώση του τι συμβαίνει κατά την διάρκεια του τοκετού!!!!

Ελπίζω να σε βοήθησα και θα χαρώ πολύ να μάθω νέα σου!!!! :roll:

Μια πρόταση είναι να επικοινωνήσεις με την Ευτοκία και να θέσεις τους παραπάνω προβληματισμούς σου. Συγνώμη, που προτείνω το συγκεκριμμένο, αλλά είναι ό μόνος σύλλογος που γνωρίζω και που υπαρχουν δικτυωμένες μαίες. Δηλ., επειδή δουλεύουν ή έχουν δουλέψει στο Αλεξάνδρας ή και στο Έλενας, γνωρίζουν πολύ κόσμο απο τους γιατρούς, αλλά και από τις μαίες!

Πάντως, δεν χάνεις τίποτα να ρωτήσεις και να ενημερωθείς!

Και πίστεψέ με, δεν είναι τόσο οι αναπνοές που θα σε βοηθήσουν στον τοκετό, όσο η γνωριμία με το σώμα σου και η γνώση του τι συμβαίνει κατά την διάρκεια του τοκετού!!!!

Ελπίζω να σε βοήθησα και θα χαρώ πολύ να μάθω νέα σου!!!! :roll:

Σ΄ευχαριστώ πολύ :D:D:D Στο επόμενο ραντεβού σε 2 εβδομάδες θα το συζητήσω με τη γιατρό μου και αν δεν έχει να μου πει κάτι θα επικοινωνήσω με τον σύλλογο. Θα σου πω τα νέα μου!

Διαφημίσεις

Stavento, καλησπέρα και ειλικρινά χαίρομαι για τον προβληματισμό σου, γύρω από το πώς δουλεύουν οι γιατροί και ποιά επιλογή θα πάρεις τελικά!

Αυτό σημαίνει αμη τι άλλο, ότι μέσα απο το σύλλογο Ευτοκία είδες με άλλη οπτική γωνία τον φυσιολογικό τοκετό και πόσο τρομακτικά τα παρουσιάζουν οι μαιευτήρες.

Είμαι μαία και εγώ, και είχα την τύχη να έχω καθηγήτρια την κ. Δημοπούλου στο Έλενας, πριν από κάμποσα χρόνια. Δεν ξέρω αν την έχεις γνωρίσει, αλλά έχει έναν μοναδικό τρόπο να διεκπεραιώνει φυσιολογικό τοκετό, εντελώς διαφορετικό από εκείνο που ξέρουμε και πιστεύουμε!

Δεν θα σου πω τι να κάνεις, δικός σου ο τοκετός - δική σου η επιλογή!

Θα αναφερθώ όμως στην αντίθεση του γιατρού σου, η οποία απορέει απο το άγχος που έχουν όλοι οι γυναικολόγοι, ότι θα χάσουν τα πρωτεία και τα οικονομικά οφέλη από τον φυσιολογικό τοκετό.

Και όσο και αν φαίνεται παράξενο και υπερβολικό, απλά φαντάσου τι θα γίνει αν οι μαίες διεκδικήσουν ενεργά το δικαίωμά τους να διενεργούν φυσιολογικό τοκετό!

Αν πράγματι αισθάνεσαι καλύτερα με την μαία απο την Ευτοκία, μην κάνεις πίσω, μην υποχωρήσεις και θα δείς που θα πάνε όλα καλά!

Ειλικρινά σε ζηλεύω!!! Λόγω των ψιλοπροβλημάτων που είχα στις εγκυμοσύνες μου, δεν κατάφερα να γεννήσω με απόλυτα φυσιολογικό τοκετό, αφού και στις 2 φορές ήταν επιβεβλημένη η πρόκληση τοκετού.

Αισθάνομαι όμως τυχερή που έχω αυτόν τον γιατρό, γιατί σε άλλη περίπτωση δεν θα είχα γλιτώσει την καισαρική τομή!

Τελειώνοντας, θα ήθελα να σε παρακαλέσω να εκθέσεις την άποψη σου και την γνώμη σου, έτσι όπως εσύ αποκόμισες από το σύλλογο Ευτοκία, σχετικά με την έννοια του φυσιολογικού τοκετού.

Υπάρχει σχετικό site "τοκετός στο σπίτι"!

Σου εύχομαι τα καλύτερα!!!!!!!! :lol:

Σε ευχαριστώ πού για την πολύ εμψυχωτική και υποστηρικτική σου απάντηση! Συμφωνώ με όλα όσα ανέφερες ΄γιατί όντως οι μαίες στη Ευτοκία ειναι εκπληκτικές και δεν σου λένε τιποτα παραπάνω κι τίποτα λιγότερο από το τι ειναι φυσιολογικό...και αυτό σίγουρα δεν είναι η καισαρική χωρίς πραγματική αιτία. Πραγματικά εκεί νιώθεις πως έχεις κάποια άτομα που πραγματικά τα εμπιστεύεσαι γιατί αυτό που θέλουν είναι να κάνουν να νιώσεις και να ευχαριστηθείς την διαδικασία της εγκυμοσύνης και ιδιαίτερα του τοκετου, σε σέβονται και σε ακούν. Πολλά πράγματα έχω μάθει εκεί και ο γιατρός δεν τα έχει αναφέρει ποτε...μεθαύριο έχω πάλι ραντεβού μαζί του και θα του ξανακάνω νίξη για το θέμα ώστε να καταλαβει πως αυτή η διαδικασία αφορά εμενα και με ποιον αισθάνομαι εγω καλά...

Πάντως πραγματικά αξίζει όλες οι γυναίκες να περάσουν από αυτή τη διαδικασία του τι σημαίνει για τις μαίες του Ευτοκία ο τοκετός και δε θα χάσουν!

T9oHp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα! Είδα σήμερα τη γιατρό μου και μου είπε πως συνεργάζεται με κάποιες μαίες αλλά θα βρίσκονται μαζί μου μόνο στην αίθουσα τοκετών, όπου φυσικά δε με καλύπτει αυτό! Εγώ θέλω μια μαία δίπλα μου όταν αρχίσουν οι μεγάλοι πόνοι για τον απλούστατο λόγο ότι προφανώς θα είμαι και πάλι μόνη μου! Μου είπε ωστόσο πως αν θέλω να φέρω κάποια δικιά μου μαία δεν έχει πρόβλημα.

Βέβαια προέκυψε ένα πρόβλημα. Βρέθηκε αυξημένο το σάκχαρο σε καμπύλη 1 ώρας :( και σε 2 εβδομάδες θα κάνω την 3ωρη. :? ΄Εχω αγωνία για τα αποτελέσματα και ελπίζω να ρυθμίζεται με τη διατροφή και να μη χρειαστεί καισαρική. Θα επικοινωνήσω λοιπόν κάποια στιγμή με τον σύλλογο για να δω πώς μπορούν να με βοηθήσουν.

Ταρα μου εμεις παντου συναντιομαστε! :) Τι να πω για τον διαβητη της κυησης απλα υπομονη και θα δειξει και εγω φοβαμαι πολυ οταν θα την κανω γιατι στην προηγουμενη εγκυμοσυνη δεν μου ειχε πει ο γιατρος να την κανω και τωρα τρεμω... τα αποτελεσματα φυσικα!Για το αλλο θεμα της μαιας στο Μητερα την προηγουμενη φορα ειχα μια καταπληκτικη μαια σαν ανθρωπο δηλαδη εννοω οπου ηταν διπλα μου και τις 5 ωρες, και μονο παρεα που μου εκανε και με εμψυχωνε ηταν πολυ σημαντικο εκεινη την στιγμη!Τωρα για το ποσο βοηθησε στην διεκπερεωση του τοκετου δεν ξερω γιατι ειχα κανει επισκληριδιο και μεχρι την τελευταια μια ωρα δεν καταλαβαινα πονους μετα μονο ο θεος μπορουσε να με βοηθουσε!Ο γιατρος ερχοταν για 2λεπτακια και εφευγε στο τελος μονο ηταν εκει!Τωρα ρωτησα και εγω την γιατρο και δεν εχει μαια και δεν ξερω τι να κανω εχω αγχωθει και με αυτο!Πως θα ειμαι μονη χωρις καποιον ειδικο και ποιος ξερει για ποσες ωρες;!Αν τελικα κανεις κατι με αυτον τον συλλογο ενημερωσε με σε παρακαλω μιας και γεννας νωριτερα απο μενα!Οι μαιες παντως κανουν την περισσοτερη δουλεια και πραγματικα τους αξιζουν πολλα συγχαρητηρια και φυσικα αμοιβη ακομα και αν δεν την ζητουν!

με το Ελενα και τη Γεωργιαδου ξερει καμια τι παιζει? η αληθεια ειναι οτι στον γιο μου την 1η φορα δεν ειχα ασχοληθει με το θεμα και στο Μητερα ηταν απλα καποιες κοπελες μεχρι να μπω που με παρακολουθουσαν μεχρι το χειρουργειο και η μαια που δεν εδωσα ιδιαιτερη σημασια... δεν ηταν δηλ. κατι να πω "ουαου!"... αφηστε που σπαστικα και με τον γιατρο οπου μολις γεννησα μου ειπε και το καλο "ε, να δωσουμε και κατι στην μαια..." αλλα εγω το επαιξα αλεκος... μα καλα μολις ειχα γεννησει!

me and my men...

Κορίτσια, εγώ θα περιμένω τα αποτελέσματα από την καμπύλη. Αν είναι κάτι απλό που ρυθμίζεται με τη διατροφή, που σημαίνει πως πάω για φυσιολογικό τοκετό, θα επικοινωνήσω με τον σύλλογο και θα σας πω λεπτομέρειες.

Μαρίνα ούτε κι εγώ είχα κάνει καμπύλη στον γιο μου και το σάκχαρό μου μέχρι πριν ένα μήνα ήταν στον πάτο. Τώρα θα δούμε, σε 2 εβδομάδες τι συμβαίνει... :?:?:?

Διαφημίσεις

TARA, Αν χρειαστείς ινσουλίνη-κάτι που το απεύχομαι- δε σημαίνει απαραίτητα καισαρική!!!!!Προς Θεού! Το ζήτημα είναι αν μένει αρρύθμιστο το σάκχαρο και έχει επιπτώσεις στο μωρό ή έχεις περάσει την ημερομηνία σου.. Τότε γίνεται πρόκληση, όχι σωνει και καλά καισαρική!

Εγώ ρύθμισα το σάκχαρο με το περπάτημα, εκτός από τη διατροφή. Αν είσαι σε θέση να κινείσαι μετά τα κυρίως γεύματα για 15-30 λεπτά (sos για το πρωινό!) όλα θα πάνε καλά!Να φανταστείς, μου είπε ο γιατρός ότι έχω καλύτερες τιμές σακχάρου και από τις εγκύους που δεν κάνουν διαβήτη κύησης! Σε αυτό το ζήτημα η μαία με βοήθησε απίστευτα πολύ...και με βοηθάει ακόμα γιατί όπως βλέπεις δεν έχω γεννήσει!

Αλλά ακόμα και καισαρική να κάνεις μπορείς μέχρι τότε να έχεις τη μαία σου για υποστήριξη στην εγκυμοσύνη, αν το αισθάνεσαι οτι το χρειάζεσαι φυσικά... :wink:

TARA, Αν χρειαστείς ινσουλίνη-κάτι που το απεύχομαι- δε σημαίνει απαραίτητα καισαρική!!!!!Προς Θεού! Το ζήτημα είναι αν μένει αρρύθμιστο το σάκχαρο και έχει επιπτώσεις στο μωρό ή έχεις περάσει την ημερομηνία σου.. Τότε γίνεται πρόκληση, όχι σωνει και καλά καισαρική!

Εγώ ρύθμισα το σάκχαρο με το περπάτημα, εκτός από τη διατροφή. Αν είσαι σε θέση να κινείσαι μετά τα κυρίως γεύματα για 15-30 λεπτά (sos για το πρωινό!) όλα θα πάνε καλά!Να φανταστείς, μου είπε ο γιατρός ότι έχω καλύτερες τιμές σακχάρου και από τις εγκύους που δεν κάνουν διαβήτη κύησης! Σε αυτό το ζήτημα η μαία με βοήθησε απίστευτα πολύ...και με βοηθάει ακόμα γιατί όπως βλέπεις δεν έχω γεννήσει!

Αλλά ακόμα και καισαρική να κάνεις μπορείς μέχρι τότε να έχεις τη μαία σου για υποστήριξη στην εγκυμοσύνη, αν το αισθάνεσαι οτι το χρειάζεσαι φυσικά... :wink:

Δυστυχώς δεν κάνει να κινούμαι! Είμαι σε μερική ακινησία στο σπίτι από την αρχή της εγκυμοσύνης, έχω κάνει και περίδεση τραχήλου.

:(:(:( Το ξέρω πως το περπάτημα κάνει καλό σ΄αυτές τις περιπτώσεις, μακάρι να μπορούσα, να΄παιρνα και λίγο αέρα που έχω σκάσει τόσο καιρό μέσα στο σπίτι! :evil:

Κρίμα βρε κοπέλα μου! :( Αλλά σε κάθε περίπτωση προσπάθησε έστω να κινείς τα άκρα σου είτε ξαπλωμένη, είτε καθιστή για λίγη ωρίτσα..αυτό πιστεύω δεν θα πειράζει..!ε; :roll: Εύχομαι να πάνε όλα καλά γιατί εγώ από την καμπύλη κι έπειτα το τραβάω αυτό το μανικάκι του σακχάρου! (Αντε να τελειώνουμε λέω!!!)

Επίσης μπορεί η 2η σου να βγει καθαρή!Έχει συμβεί σε κοπέλες! :D

Επίσης να προσθέσω ότι καλύτερες και πιο αποτελεσματικές συμβουλές είχα από τη μαία παρά από τον ενδοκρινολόγο! :wink:

stavento, η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να εξήγησεις στο γιατρό σου ότι μέσα από τα μαθήματα που έκανες γνώρισες κάποιες μαίες, έχτισες σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους και θέλεις να έχεις κάποια από αυτές. Δεν είσαι υποχρεωμένη να πάρεις τη δικιά του μαία και μην μπεις στη διαδικασία να τη γνωρίσεις γιατι μετά μπορεί να σου ζητηθεί να εξηγήσεις γιατί δεν τη θέλεις. Εσύ γεννάς και αποφασίζεις, και άμα του αρέσει

Κρίμα βρε κοπέλα μου! :( Αλλά σε κάθε περίπτωση προσπάθησε έστω να κινείς τα άκρα σου είτε ξαπλωμένη, είτε καθιστή για λίγη ωρίτσα..αυτό πιστεύω δεν θα πειράζει..!ε; :roll: Εύχομαι να πάνε όλα καλά γιατί εγώ από την καμπύλη κι έπειτα το τραβάω αυτό το μανικάκι του σακχάρου! (Αντε να τελειώνουμε λέω!!!)

Επίσης μπορεί η 2η σου να βγει καθαρή!Έχει συμβεί σε κοπέλες! :D

Επίσης να προσθέσω ότι καλύτερες και πιο αποτελεσματικές συμβουλές είχα από τη μαία παρά από τον ενδοκρινολόγο! :wink:

Σ΄ευχαριστώ πολύ! Μακάρι να πάνε όλα κατ΄ευχήν. Εσύ πλησιάζεις με το καλό! :wink:

Διαφημίσεις

stavento, η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να εξήγησεις στο γιατρό σου ότι μέσα από τα μαθήματα που έκανες γνώρισες κάποιες μαίες, έχτισες σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους και θέλεις να έχεις κάποια από αυτές. Δεν είσαι υποχρεωμένη να πάρεις τη δικιά του μαία και μην μπεις στη διαδικασία να τη γνωρίσεις γιατι μετά μπορεί να σου ζητηθεί να εξηγήσεις γιατί δεν τη θέλεις. Εσύ γεννάς και αποφασίζεις, και άμα του αρέσει

Ακριβώς Maggie! Αυτό ακριβώς θα κάνω...δεν υπάρχει περίπτωση να με κάνει ναγεννήσω με τουσ δικούσ του όρους. Δεν θα μπω σε καμία διαδικασία να την γνωρισω, αφού έχω πάρει την απόφασή του και δεν τον βρίσκει σύμφωνο κανενα πρόβλημα...θα αλλάξω γιατρό. Ήδη έχω κάποιους στο μυαλό μου...αν και δεν νομίζω να το τραβήξει και πολύ γιατι όπως λέει και ο άντρας μου τα χρήματα της γέννας τα έχει ήδη συμπεριλάβει στους υπολογισμούς του εισοδηματός του...

Θα σας κατήσω ενήμερες!

T9oHp3.png

Καλησπέρα και από μένα και καλή Σαρακοστή.

Κορίτσια δεν μπορώ να σας κρύψω την χαρά μου, για το πώς αντιμετωπίζεται το θέμα του τοκετού σας.

Χαίρομαι πολύ περισσότερο, γιατί αυτο σημαίνει, ότι πάνε πια οι εποχές που κοιτάζαμε τους γιατρούς σαν χάνοι. Είναι η πιο σημαντική εμπειρία στη ζωή μας η γέννηση των παιδιών μας και κανείς δεν πρέπει να μας στερεί τη δυνατότητα να τη ζούμε έτσι όπως τη φανταζόμαστε.

Σίγουρα υπάρχουν και λόγοι, καθαρά ιατρικοί, που μας εμποδίζουν να ζήσουμε το όνειρο ενός φυσιολογικού τοκετού. Ας είναι όμως μόνο ως εκεί. Δεν χρειάζεται να μας βομβαρδίζουν με τα τόσα "αν", φέρνοντας την συντέλεια του κόσμου, Σας εύχομαι ολόψυχα να ζήσετε την εμπειρία της γέννας στο μεγαλείο της.

Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ, η κ. Δημοπούλου είναι μοναδική στη δουλειά της! Η ίδια, αν τη ρωτήσετε, πιστεύει πως η όλη διαδικασία του τοκετού έίναι τέχνη και όχι επιστήμη!

Πιστεύει, πως η επιστήμη χρειάζεται, μόνο σε εκείνες τις περιπτώσεις, που η φυσιολογία του τοκετού διαταραχτεί απο τις ανθρώπινες επεμβάσεις.

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια καλημέρα! Να σας πω τα νέα μου...

Η καμπύλη δόξα τω Θεώ βγήκε φυσιολογική. Θα ξανακάνω μετά από 3 εβδομάδες σάκχαρο νηστείας και μετά φαγητού για να σιγουρευτούμε.

Πήρα τηλέφωνο στο ΕΥΤΟΚΙΑ και δυστυχώς οι μαίες δεν πηγαίνουν στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ οπότε με βλέπω να τρώω πάλι μόνη μου το παλούκι... :evil::evil::evil:

Πήρα τηλέφωνο στο ΕΥΤΟΚΙΑ και δυστυχώς οι μαίες δεν πηγαίνουν στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ οπότε με βλέπω να τρώω πάλι μόνη μου το παλούκι...

Καλημέρα και από μένα.

Χαίρομαι που τελικά όλα είναι καλά!

Σου έδωσε ο γιατρός σου κάποια λίστα ή σε ενημέρωσε για τροφές που καλό θα ήταν να καταναλώνεις λιγότερο? Συγνώμη που σε ρωτάω, αλλά αφού θα μπείς στη διαδικασία να ξανακάνεις την εξέταση, θεωρώ πως είναι σκόπιμο να κάνεις και μια ανάλογη διατροφή!

Δεν είναι απαραίτητο να στερηθείς οτιδήποτε, αρκεί να υπάρχει και κάποιο μέτρο στις διατροφικές σου συνήθειες!

Όσον αφορά για την επιλογή μαίας, αν θες προσπάθησε να επικοινωνήσεις πάλι με την Ευτοκία και ζήτα να σου προτείνουν κάποια συνάδελφο.

Αν και πάλι θέλεις μπορώ να βρώ το τηλ. μιας μαίας, που γνωρίζω και ίσως να μπορεί εκείνη να παραστεί στον τοκετό σου, αφού βέβαια προηγουμένως την δείς και την συναντήσεις.

Ήταν επίσης καθηγήτριά μου και αξίζει να την γνωρίσεις!

Σκοπός μου δεν είναι η διαφήμιση, ούτε τίποτα άλλο!

Να σε βοηθήσω θέλω ΣΤΗΝ ΚΑΛΎΤΕΡΗ, ΔΥΝΑΤΉ ΕΠΙΛΟΓΗ μαίας και τίποτα παραπάνω!

Πήρα τηλέφωνο στο ΕΥΤΟΚΙΑ και δυστυχώς οι μαίες δεν πηγαίνουν στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ οπότε με βλέπω να τρώω πάλι μόνη μου το παλούκι... :evil::evil::evil:

Στο Αλεξάνδρα γέννησα εγώ με μία μαία που μου σύστησε ο γιατρός μου από εκεί. Την πλήρωσα βέβαια ξεχωριστά αλλά με βοήθησε πάρα πολύ και πιστεύω οτι ήταν και τα μόνα λεφτά που άξιζαν πραγματικά από όσα έδωσα γενικώς για τον τοκετό! Την λένε Βαρβάρα, αν θες στείλε π.μ. να σου στείλω το τηλέφωνο της.

Αλλάζω την γκαρνταρόμπα μου δημιουργικά!

.pngpLWrp3.png

Πολύ θα ήθελα να μου προτείνεις κάποια μαία! Από το ΕΥΤΟΚΙΑ αν και μου το απέκλεισαν, μου έδωσαν το τηλέφωνο μιας μαίας, η οποία μου είπε κι αυτή το ίδιο πράγμα.

Μου έδωσε η διαβητολόγος διατροφή και μου είπε πως δε χρειάζεται να την τηρήσω κατά γράμμα, απλά να την έχω σα βάση και να κόψω τελείως τη ζάχαρη, ακόμη και τους φυσικούς χυμούς!

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια, περιμένω νέα σου!

Αν σε μένα απευθύνεσαι, να σου πώ καταρχάς πως την λένε Λεμπέση Μαρία (για το όνομα δεν είμαι απόλυτα σίγουρη) και είναι πολύ καλή στη δουλειά της. Συνεργάζεται εδώ και χρόνια με τον κ. Ροζάκο, ο οποίος είναι στο ΙΑΣΩ. Στο αναφέρω γιατί μπορεί επίσης να έχεις αρνητική απάντηση, λόγω φόρτου εργασίας.

Το τηλ. της θα στο στείλω με π.μ εντός της ημέρας!

Καλημέρα σε όλες! Κορίτσια πήρα τηλέφωνο τις μαίες που μου είπατε, καμιά δε μπορεί να έρθει στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, η Βαρβάρα όμως γνώριζε μια μαία εκεί, το ίδιο όνομα είχαν αναφέρει από το ΕΥΤΟΚΙΑ και της τηλεφώνησα και πιστεύω πως θα με αναλάβει! Απλά επειδή είναι νωρίς ακόμα, θα την ξαναπάρω σε 3 εβδομάδες για να τα πούμε λεπτομερώς.

Χίλια ευχαριστώ για τη βοήθεια! :D

Χαίρομαι που βρήκες κάποια άκρη. Τώρα μήπως μπορεί να μου συστήσει εμένα κανείς μία μαία που να είναι στο Έλενα;

Πιστεύω οτι είναι αρκετά σημαντικό να γνωρίσεις από πριν την μαία που θα σε αναλάβει. Αν μπορεί κάποια να βοηθήσει θα είμαι ευγνώμων.

Αλλάζω την γκαρνταρόμπα μου δημιουργικά!

.pngpLWrp3.png

Πάλι είμαι χωρίς γιατρό...Εχθές πήγα για την μηνιαία επίσκεψη και έμαθα πως η μαία του θέλει 350,00 ευρώ.Μέχρι τότε ήξερα πως έχει μαία μία άλλη κυρία που εργάζεται στο Αρεταίειο αλλά εχθές μου έσκασαν την βόμβα.Το θέμα είναι πως είναι πολύ μικρή και δεν ντράπηκα να την ρωτήσω πόσα μωρά έχει ξεγεννήσει.Μου είπε 14 μωρά μαζί με την σχολή της.Συγνώμη αλλά δεν θα την προτιμήσω.Στο πρώτο μου μωρό δεν είχα μαία του γιατρού,αλλά η μαία της βάρδιας στο Ιασώ έκανε καλά την δουλειά της στο πρακτικό κομμάτι της γέννας.Ο γιατρός έπινε το καφεδάκι του.

Επειδή δεν αισθάνομαι ασφάλεια μαζί της θα εμπιστευτώ το ένστικτο μου και θα αλλάξω γιατρό.

Ελπίζω όλα να πάνε καλά γιατί είμαι 25 εβδομάδων και πρέπει κάπου να καταλήξω.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...