Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΔΡΟΤΣΙΛΕΣ??

Recommended Posts

Εδώ και κάποιες εβδομάδες το μωράκι έχει βγάλει κάτι σπιθουράκια σε όλο του το πρόσωπο και ψηλά στην πλάτη και το λαιμό. Η παιδίατρος μου έιπε ότι είναι μάλλον από τη ζέστη και θα φύγουν μόνα τους. Πότε όμως; Τώρα έχει καθαρίσει στο μέτωπο αλλά τα μαγουλάκια του έιναι κατακόκκινα και πολύ τραχιά στο άγγιγμα.

Έχει καμιά σας παρόμοια εμπειρία;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 204
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κι η δικιά μου όταν ήταν μικρή (και τώρα καμιά φορά) έβγαζε σπιθουράκια ή κοκκινίλες ή ερεθιζόταν το δερματάκι της, και από τη ζέστη αλλά και επειδή τρίβονται στα σεντόνια κ.τ.λ.

Αφού το είδε παιδίατρος και σου είπε να μην ανησυχείς, τότε μάλλον έτσι είναι...

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Ναι, η μπουμπού το βίωσε μόλις λίγων εβδομάδων ! Είχε γεμίσει όλο το πρόσωπο, αυτιά, λαιμός. Γεννήθηκε και μέσα στο κατακαλόκαιρο βλέπεις και ταλαιπωρήθηκε με τη ζέστη!! Πράγματι είναι από τη ζέστη. Ο γιατρός μου είχε συστήσει να τις πλένω το προσωπάκι συχνα . Όμως αυτό όλο και επεκτεινόταν. Κι έτσι μου σύστησε να βάζω 2 ή 3 φορές τη μέρα απο τη Baby Cream της Frezyderm. Κι όντως έπιασε. Προς το τέλος του καλοκαιριού πάλι άρχισε να ξαναβγάζει, αλλά με τη βοήθεια της αλοιφής το ξεπέρασε πολύ γρήγορα.

s-age.pngs-age.png

Το ιδιο ακριβως ειχαμε κι εμεις rosi και η παιδιατρος μου ειπε οτι ειναι απο το θηλασμο γιατι λεει παιρνει καποιες ορμονες απο μενα και αντιδρα ετσι.Ειναι μας ειπε πολυ συνιθισμενο.Βαζουμε την αλοιφη Atoprel Emolient cream της frezyderm δυο φορες τη μερα και περασαν αισθητα.Απλα μας ειπε οτι θελει προσοχη να μην ιδρωνει και να μην ακουμπα σε τραχειες επιφανειες γιατι ερεθιζεται

bxBwp2.png EgDTp2.png

Διαφημίσεις

Εδώ και κάποιες εβδομάδες το μωράκι έχει βγάλει κάτι σπιθουράκια σε όλο του το πρόσωπο και ψηλά στην πλάτη και το λαιμό. Η παιδίατρος μου έιπε ότι είναι μάλλον από τη ζέστη και θα φύγουν μόνα τους. Πότε όμως; Τώρα έχει καθαρίσει στο μέτωπο αλλά τα μαγουλάκια του έιναι κατακόκκινα και πολύ τραχιά στο άγγιγμα.

και σε μας το ιδιο ειχε γινει.δεν εβαλα καποια αλοιφη και εφυγαν μονα τους,μπορει να καναν και 2-3 μηνες!

Εμάς τον χειμώνα είχε κατακόκκινα μάγουλα και τραχειά. Η παιδίατρος είπε ότι μπορεί να έχει αλλεργία σε κάτι, ή να είναι από το κρύο και μας έδωσε μια αλοιφή να βάζουμε για 6 μέρες (δεν θυμάμαι όνομα αλλά μπορώ να το κοιτάξω όταν πάω σπίτι)

Του πέρασε αλλά σε λίγες μέρες ξανάβγαλε, όμως δεν του έβαλα τίποτε ξανά και πέρασε μόνο του.

Πάντως όσες φορές έβγαζε σπυράκια κοκκινίλες, έβραζα χαμομήλι και πέρναγα την περιοχή με βαμβάκι αρκετές φορές την μέρα και σε γενικές γραμμές βοηθουσε

το χαμομήλι κάνει θαύματα! συχνές επαλείψεις και θα ηρεμήσει ο ερεθισμός! το έκανα πρόσφατα γιατί είχε γεμίσει μικροσκοπικά σπυράκια στο πρόσωπο και κυρίως στην περιοχή του κάτω χείλους (τα έχει βγάλει και παλιότερα- κυρίως όταν αρρωσταίνει).

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

• 6 months later...

Το επαναφέρω λίγο το θέμα, γιατί η κορούλα μου βγάζει συνεχώς σπυράκια. Λίγα βέβαια ίσως 2-3, αλλά θα έχει μονίμως τουλ. ένα σπυράκι. Συνήθως γύρω από το στόμα, στην πλάτη, κάτω από τη μασχάλη και λιγότερο συχνά στην κοιλιά.

Ο παιδίατρος μου είχε πει, ότι έχει ευαίσθητο δέρμα και να προσέχω για αλλεργίες κάτι το οποίο καθώς φαίνεται δεν παίζει.

Λέτε να παραζεσταίνεται το βράδυ και να είναι από ιδρώτα; Και πώς θα το καταλάβω; Αφρόλουτρα έχουμε αλλάξει διάφορα και καμία αλλαγή. Απορρυπαντικό ακόμα χρησιμοποιώ ξεχωριστό, σίδερο στο καυτό...τι να πω;

Διαφημίσεις

Δε νομίζω να έχει να κάνει με τροφές, γιατί το παρουσιάζει ανεξάρτητα από το τι τρώει. Θα δοκιμάσω αυτό με τα ρούχα,αλλά πώς θα καταλάβω μήπως κρυώνει;

Ε μη το ξεγυμνωσεις και τελειως :P ,τι φοραει τωρα οταν κοιμαται?

Ένα κοντομάνικο φορμάκι-εσώρουχο κι ένα βαμβακερό μακρυμάνικο φορμάκι απ'έξω.

Sorry για τις χαζές ερωτήσεις, αλλά σε αυτές είναι που με πιάνει απελπισία... :D:shock:

Διαφημίσεις

ΕΜΕΝΑ ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΥΟ ΣΠΥΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΕ 4 ΜΕΡΕΣ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΧΑΛΙΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΤΑΝ. Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ ΤΗΝ A DERMA ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΑΜΕΣΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ίσως αν έβαζες την κουβερτούλα σε βαμβακερή θήκη για να είναι πιο δροσερή όταν θα έρχεται σε επαφή με το δερματάκι του;;;

Στους απλούς ερεθισμούς βοηθάει πολύ και η bepanthol αλοιφή, καταπραύνει αμέσως. Ρώτα τον παιδίατρό σου για αυτή.

1aLup3.png

BtUIp3.png

ΟΛΙΑ MHN ΞEXNAS OTI H BEPANTHOL ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΧΗΜΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ PARABENES ΟΠΟΤΕ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΗΝ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Σοβαρά μιλάς;;; :shock::shock::shock: Πάντως τα ιδια μου είπε και για τα Frezyderm ένας φίλος φαρμακοποιός και ότι οι παιδιάτροι τα συστήνουν γιατί η εταιρεία πληρώνει καλά :roll::roll::roll: .... αμάν πια βρε παιδάκι μου δεν ξέρει τι να πρωτοπιστέψεις τελικά!!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΑΜΑ. ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΒΑΖΩ Η ΛΑΔΙ Η΄ΣΠΑΘΟΛΑΔΟ. ΓΙΑ ΣΑΜΠΟΥΑΝΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 35 ΗΜΕΡΩΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΛΟΥΣΙΜΟ ΜΟΝΟ ΜΕ ΝΕΡΟ

Μα εμάς τα σπυράκια έρχονται και παρέρχονται, μόνα τους, μετά από 1-2 μέρες. Εσάς που σας είπε ο γιατρός σας ότι οφείλονται και σας έδωσε τις αντίστοιχες κρέμες;

Εμένα βγαζει σπυράκια γύρω από το στόμα, και το δέρμα στα μάγουλα, στο σαγόνι και γύρω από το στόμα είναι τραχύ, αλλά δεν έχω ανυσηχήσει γιατι νομίζω ότι είναι επειδή βάζει τα πάντα στο στόμα της και συνέχεια, έχει ΠΑΡΑ πολλά σάλια και ερεθίζεται το δέρμα της.

Εγώ βάζω μια της A-derma για ερεθισμένο δέρμα και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη. Την ίδια της έβαζα και το καλοκαίρι που είχε δρωτσίλα...

Ελπίζω να μην είναι και η a-derma από αυτές που έχουν parabens γιατί και η κρέμα και το αφρόλουτρο μου αρέσουν πάρα πολύ, δεν την ερεθίζουν καθόλου και τα χρησιμοποιώ πολύ

Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι τα προϊόντα της A-derma έχουν parabens. Όσο για τα σπυράκια και λοιπούς ερεθισμούς του δέρματος εμάς μας έχει σώσει το χαμομήλι (κομπρέσες) και η κρέμα calendula, που είναι και φυτική.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...