Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Επιστολή προς Δρ. Παναγιωταρέα


aglaia

Recommended Posts

Μπορεί να φανεί άσχετη με την ενότητα αλλά δεν είναι.

Αυτή η ενότητα φιλοξενεί μεταξύ άλλων όλες εκείνες τις μητέρες που ταλαιπωρούντα από την άγνοια κάθε λογής ειδικών (ιατρών, μαιών...) που σπούδασαν με τα χρήματα των φόρων μας, που είχαν καθηγητές που πληρώνονταν με τα χρήματα των φόρων μας....

Αυτοί οι ειδικοί πληρώνονται αδρά είτε από τα ασφαλιστικά μας ταμία (που τα επιχορηγούμε με αδρότατες κρατήσεις), είτε απευθείας από την τσέπη μας με ιδιαίτερα παχυλές επισκέψεις...

Εξακολουθούν όμως να βρίσκονται σε βαθύτατη άγνοια σε πολύ σημαντικά θέματα όπως ο θηλασμός, τα φάρμακα στη διάρκεια του θηλασμού, η διατροφή το βρέφους και του νηπίου.... Είναι της ιδίας νοοτροπίας...

 

Αγαπητή Δρ. Παναγιωταρέα.

 

Σας απευθύνομαι ως μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας που είστε, και συγκεκριμένα σαν Αναπληρώτρια Kαθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μία θέση που συνεπάγεται δηλαδή την μονιμότητα.

 

Kαι παίρνω αφορμή επειδή σας βλέπω συχνά-πυκνά καλεσμένη στην εκπομπή του κ. Γιάννη Πρετεντέρη για τα θέματα της παιδείας.

 

H επιλογή του κ. Πρετεντέρη να σας καλεί είναι εξαιρετική.

 

Αναρωτιέμαι πότε θα την εκμεταλλευτεί κάποιος επιτέλους, καθώς η παρουσία σας σε τέτοιες συζητήσεις Δρ. Παναγιωταρέα είναι η πλέον κατάλληλη για να αποκαλυφθεί η παθογένεια του Eλληνικού Δημόσιου Πανεπιστήμιου, και το χάλι στο οποίο έχει περιέλθει.

 

Bλέπετε Δρ. Παναγιωταρέα, το Eλληνικό πανεπιστήμιο πάσχει πρώτα από όλα όχι γιατί οι φοιτητές κάνουν καταλήψεις. Πάσχει γιατί δε μπορούν να σεβαστούν ένα πανεπιστήμιο όπου κάποια σαν και εσάς, χωρίς σημαντικά ακαδημαϊκά προσόντα, χωρίς ερευνητικό έργο, χωρίς διεκπεραίωση τον βασικών υποχρεώσεων που έχετε απέναντι στο πανεπιστήμιο, κατέχει μόνιμη θέση καθηγητού σε αυτό.

 

Θα αναρωτιέστε με ποιο δικαίωμα σας απευθύνω τον λόγο.

 

H απάντηση Δρ. Παναγιωταρέα είναι ότι πρώτα από όλα με τους φόρους μου πληρώνω τους τρεις μισθούς σας - τον πρώτο στο δημόσιο πανεπιστήμιο, τον δεύτερο στην δημόσια τηλεόραση , την E Ρ T , τον τρίτο στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Αθήνας. (T ον τέταρτο μισθό σας τον πληρώνει το Ίδρυμα Ωνάση).

 

Kαι επιπλέον όπως εσείς διατηρείτε το δικαίωμα να κρίνετε τους φοιτητές εγώ ως πολίτης έχω το δικαίωμα να κρίνω εσάς.

 

Tην αφορμή μου την δίνει η προκλητική και θρασύτατη παρουσία σας στα τηλεοπτικά πάνελς ως τιμητού της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η παιδεία στη χώρα μας, όταν εσείς είστε το χαρακτηριστικότερο αίτιο.

 

Kαι εξηγώ:

 

Eπισκέφθηκα τον διαδικτυακό τόπου του πανεπιστημιακού τμήματος στο οποίο διδάσκετε και μόνη εσείς από όλους τους διδάσκοντες δεν αναφέρετε ούτε το αντικείμενο του διδακτορικού σας, ούτε τις δημοσιεύσεις σας, ούτε την έρευνα την οποία πραγματοποιείτε;

 

Γιατί Δρ. Παναγιωταρέα;

 

Eίναι μυστικά;

 

Γιατί η ακαδημαϊκή κοινότητα να μη γνωρίζει την σημαντική συνεισφορά σας στην επιστήμη την οποία απαιτεί η καθηγητική καρέκλα που καταλάβατε;

 

Πείτε μας λοιπόν κυρία Παναγιωταρέα, ποια είναι η ερευνητική δουλειά με την οποία ασχολείστε στην παρούσα φάση;

 

Σε ποια έγκυρα περιοδικά του εξωτερικού έχουν δημοσιευθεί εργασίες σας; Για να μην μπερδευτείτε, δεν εννοώ τα άρθρα σας στις εφημερίδες. Δεν εννοώ το μυθιστόρημα μας και το βιβλίο συνέντευξη ενός πολιτικού προσώπου. E ννοώ αυτά τα επιστημονικά περιοδικά (refereed scientific journals) στα οποία η δημοσίευση περνάει από κρίση από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, (το λεγόμενο peer review system) και βάσει των οποίων η διεθνής ακαδημαϊκή κοινότητα κρίνει τα μέλη της.

 

Ποιες από τις εργασίες αυτές υπάρχουν στο "Citation Index", τον κατάλογο εκείνο που παρουσιάζει εργασίες άλλων επιστημόνων που αναφέρονται στο δικό σας επιστημονικό έργο;

 

Πόσες διδακτορικές εργασίες έχετε επιβλέψει από τότε που γίνατε καθηγήτρια και που βρίσκονται οι διδακτορικοί φοιτητές σας σήμερα;

 

Mε βάση ποιο επιστημονικό έργο εκλεγήκατε στην βαθμίδα του μόνιμου καθηγητή στο δημόσιο πανεπιστήμιο;

 

ποιο είναι το θέμα του διδακτορικού σας και που το εκπονήσατε; Που δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα του; Πώς προχώρησε την επιστήμη;

 

Δρ. Παναγιωταρέα, όταν βγαίνετε στην τηλεόραση οι τηλεθεατές δεν είναι όλοι ανόητοι όπως εσείς πιστεύετε.

 

Mερικοί από αυτούς έχουν αποκτήσει και διδακτορικό, έχουν διδάξει σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, και γνωρίζουν τη σκληρή, επίμονη, ανελέητη διαδικασία που χρειάζεται για να ανέβει κάποιος τις καθηγητικές βαθμίδες.

 

Απαιτείται κουραστική και χρονοβόρα έρευνα, δημοσίευσή της σε έγκριτα περιοδικά, παρουσίασή της σε συνέδρια, επίβλεψη διδακτορικών εργασιών και ερευνητικού έργου, διδασκαλία σε μεταπτυχιακό επίπεδο και προπτυχιακό επίπεδο (δηλαδή προετοιμασία παραδόσεων, διορθώσεις εργασιών, βαθμολόγηση εξετάσεων κλπ). Ακόμα και για καθηγητές πανεπιστημίου που έχουν αποκτήσει τα διδακτορικά τους από πανεπιστήμια τα οποία βρίσκονται στη διεθνή κατάταξη πολύ υψηλότερα από ότι αυτό στο οποίο έχετε σπουδάσει εσείς, δηλαδή για επιστήμονες με τεράστιο ταλέντο και μεγάλες επιστημονικές επιδόσεις, οι απαιτήσεις της καθηγητικής καρέκλας απαιτούν όλο το χρόνο τους, όλη την ενέργειά τους, για πάρα πολλά χρόνια.

 

Eσείς όμως ζείτε στην Αθήνα, εργάζεστε σε τρεις (τουλάχιστον) διαφορετικές δουλειές εκτός του πανεπιστημίου, γράψατε ένα μυθιστόρημα, και ταυτόχρονα προσπαθείτε να μας πείσετε ότι εκπληρώνετε τις υποχρεώσεις σας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο που βρίσκεται σε μία άλλη πόλη από εκείνη που βρίσκεται ο τόπος κατοικίας σας και της κύριας εργασίας σας, στη Θεσσαλονίκη.

 

Kαι αυτό που με εκπλήσσει Δρ. Παναγιωταρέα, αυτό που με θυμώνει ως πολίτη και ως μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας είναι ότι όχι μόνο δεν κρύβεστε, αλλά επειδή έχετε το θράσος να βγαίνετε στις τηλεοράσεις και να παριστάνετε την αγανακτισμένη με την κατάντια του Eλληνικού πανεπιστημίου, στην οποία πρώτη από όλους συνεισφέρετε εσείς.

 

Tο διαδίκτυο είναι ένα νέο μέσο διαλόγου και μετάδοσης πληροφορίας. Αν σας αδίκησα περιμένω την απάντησή σας την οποία θα δημοσιεύσω χωρίς περικοπές αυτούσια στο blog μου, demasamere. blogspot. com όπου βρίσκεται και η επιστολή μου προς εσάς.

 

Mε τιμή,

 

DMR

 

Yπόψιν

 

Αναστασία Δουλκέρη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα ΜΜΕ, ΑΠΘ

Ανδρέας Βέγλης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα ΜΜΕ, ΑΠΘ

 

Ελευθερία Καρνάβου, Πρόεδρος Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού, ΑΠΘ

 

Γιάννης Κρεστενίτης

Γραμματέας Πρόεδρος Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού, ΑΠΘ

 

Γιάννης Πρετεντέρης

Δημοσιογράφος

 

Στάθης Σταυρόπουλος

Δημοσιογράφος - Σκιτσογράφος

Εφημερίδα Ελευεθεροτυπία

 

Λάκης Λαζόπουλος

Ηθοποιός - Σχολιαστής

 

Εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ"

Εφημερίδα Πρώτο Θέμα

Περιοδικό "Δες" Εφημερίδα Παρών

Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Εφημερίδα Καθημερινή

Ραδιοφωνικός Σταθμός Σκαι

Εφημερίδα Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

Εφημερίδα το 'Εθνος

Εφημερίδα Αυγή

Εφημερίδα ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Αχ βρε Αγλαία μου πόσο δίκαιο έχεις :(:( Θα ήθελα πολύ να ήταν διαφορετικά τα πράγματα αλλά δυστυχώς....Και να ήταν η μόνη :evil: Κι εγώ απόφοιτος αυτού του Πανεπιστημίου, άλλης σχολής όμως αυτό που μου έμεινε ήταν <<καθηγητές>> που δεν μου ενεπνευσαν καν σεβασμό, πώς θα μπορούσα άραγε να τους παρακολουθήσω??? Καθηγητές που <<την έπεφταν>> σε φοιτήτριες και ουσιαστικά τις έλεγαν ότι αν ενδώσουν θα περάσουν και το μάθημά του (ίδιο παράδειγμα γνωστός κοινωνιολόγος που επίσης φιλοξενείται τακτικά στα ΜΜΕ- άλλου Πανεπιστημίου όμως). Καθηγητές που δεν ήξεραν να μιλάνε σωστά Ελληνικά (νόμιζες ότι μόλις βγήκαν από τη στάνη τους), καθηγητές που το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να αποδείξουν ότι αυτοί ήταν οι πιο σκληροί.

Μακάρι αυτά που έγραψες να το διαβάσει κάποιος αρμοδιος :?

.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

βασικα δεν ειναι η μονη που κατεχει θεσεις που δεν ειναι αντικειμενικα τα πραγματα.....

μια ματια στις δημοσιες υπηρεσιες φτανει!!!

και δεν νομιζω πως θα ειναι ποτε αξιοκρατικα τα πραγματα!!!

ενα απλο παραδειγμα:

πριν απο 20 χρονια εδω μπηκαν ανθρωποι σε δημοσιο νοσοκομειο,οι οποιοι καταγονταν απο συγκεκριμενο χωριο που καταγοταν κι ενας βουλευτης.

εχωσε πολλους μεσα μονιμους και ειναι ακομη εκει.... :roll:

9a7bp2.pngIm47p2.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...