Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ??


Recommended Posts

Μου αρεσουν πολυ τα κανελονια και τρωω παντα εξω

διοτι φοβαμαι να τα φτιαξω στο σπιτι γιατι μου φαινονται

δυσκολα .Ξερετε , μην αρχισει ο κιμας να τρεχει , μη μεινουν

αβραστα και λοιπες ανασφαλειες :oops::lol:

 

Κοριτσια , εχετε καμια δοκιμασμενη συνταγη ?????

 

Ευχαριστω :D

Μονη μου ????? Ουτε στον παραδεισο

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


ο άντρας μου τρελλένεται για ζαμαρικά με κιμά (κανελλόνια,λαζάνια, μακαρονάδες με κιμά) και έτσι φτιάχνω συχνά.

 

είναι πανεύκολα,

 

φτιάχνεις κιμά όπως για τα μακαρόνια (τσιγαρίζεις κρεμμυδάκι, τον κιμά, αλάτι,πιπέρι,σβήνεις με λίγο κρασί, προσθέτω ντομάτα, εγώ βάζω και μπαχάρι, μοσχοκάρυδο και λίγη γλυκιά πάπρικα,) και βράζεις τον κιμά για 15 λεπτά, να μην μείνουν πολλά υγρά.

όταν κρυώσει παίρνω τα κανελλόνια, άβραστα , τα γεμίζω και τα απλώνω σε βουτυρωμένο πυρέξ, κοντά το ένα με το άλλο αλλά όχι πολύ στριμωγμένα γιατί όταν ψηθούν απλώνουν και φουσκώνουν. ρίχνω ένα ποτήρι ντομάτα, και γάλα μέχρι να καλυφθούν τα κανελλόνια, αρκετό τυράκι τριμμένο και κομματάκια βούτυρο (1-2 κουτ.τις σούπας) τα ψήνω στους 180 στον αέρα για 45 περίπου λεπτά, πρέπει να έχουν βράσει τα κανελλόνια και να έχει κοκκινήσει η επιφάνεια τους. αν θέλεις μπορείς να αφαιρέσεις ένα ποτήρι απο το γάλα και να προσθέσεις κρέμα γάλακτος. είναι πολύ νόστιμα :lol:

 

καλή επιτυχία, αν θέλεις σε κάτι άλλο βοήθεια :wink:

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω PAVIVI74 !!! Να σε ρωτησω ? οταν λες 1 ποτηρι ντοματα

εννοεις χυμο οκ ? Και γαλα τοσο οσο να σκεπαστουν :? Δεν θα κολυ

μπαει ο κιμας ???? :lol::lol:

Μονο να τα φαω ξερω τελικα !!! :?

Μπεσαμελ δεν βαζουμε ????

 

ΣΕ ΖΑΛΙΣΑ

Μονη μου ????? Ουτε στον παραδεισο

Link to comment
Share on other sites

Και'γω τα φτιαχνω και ειναι οντως πολυ νοστιμο φαγητο.

Μονο που και'γω δεν ηξερα την συνταγη και εφτιαξα αυτην που ειχε το κουτι των ζυμαρικων...

Εκτοτε αυτην φτιαχνω,

απλα τ ε λ ε ι α!!! :D

 

Γλυκιές μου πεταλουδίτσες...

Link to comment
Share on other sites

Τελικα πολυ γκαβη πρεπει να ειμαι :cool::cool:

Δεν ειχα δει οτι το κουτι εχει συνταγη !!!!

Μονη μου ????? Ουτε στον παραδεισο

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Δεν πειραζει... :D

Παντως δεν διαφερει σχεδον καθολου με την συνταγη της pavivi74 που σου εγραψε...

Δοκιμασε την και............ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! :wink:

 

Γλυκιές μου πεταλουδίτσες...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω PAVIVI74 !!! Να σε ρωτησω ? οταν λες 1 ποτηρι ντοματα

εννοεις χυμο οκ ? Και γαλα τοσο οσο να σκεπαστουν :? Δεν θα κολυ

μπαει ο κιμας ???? :lol::lol:

Μονο να τα φαω ξερω τελικα !!! :?

Μπεσαμελ δεν βαζουμε ????

 

ΣΕ ΖΑΛΙΣΑ

 

 

 

ο κιμάς δεν κολυμπάει καθόλου, δεν θα τα παραγεμίσεις .....2 κουταλιές υπολόγισε για το καθένα περίπου :lol:

Link to comment
Share on other sites

Μερσια πολλα !!!!!!

 

Θα δοκιμασω αποψε ! Αν δεν κανω πατατα......

δεν θα μαθω ποτε τελικα :lol::lol::lol:

Μονη μου ????? Ουτε στον παραδεισο

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ νόμιζα ότι είναι δύσκολο, αλλά είναι πιο εύκολο από όσο νομίζεις. Εγώ τα κάνω και με σπανάκι. Κάνω τη γέμιση της σπανακόπιτας (σπανάκι, κρεμμύδι, δύο αυγά και φέτα, ίσως και φρέσκα μανιτάρια) και ακολουθώ τις παραπάνω οδηγίες. Το μυστικό είναι να είναι καλυμένα από πάνω με υγρό για να ψηθεί το ζυμαρικό. Μερικές συνταγές προτείνουν να τα σκεπάσεις με αλουμινόχαρτο. Εγώ προτιμώ να τους ρίχνω κάθε λίγο και λιγάκι λίγο νεράκι. (είναι ο μοναδικός τρόπος να φάει ο γιός μου το σπανάκι)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

thanks Maya ! Θα το δοκιμασω με το σπανακι

αφου πρωτα φτιαξω τα '' κλασσικα ''

 

:wink:

Μονη μου ????? Ουτε στον παραδεισο

Link to comment
Share on other sites

αυτο που πρεπει να προσεξεις ειναι να εχει κρυωσει ο κιμας γιατι αν τον βαλεις ζεστο θα σπασει το κανελονι.κατα τα αλλα ειναι ευκολο μην ανησυχεις και για απο πανω οτι θελεις,ή μπεσαμελ ή κρεμα γαλακτος ή αυτα που σου ειπαν τα κοριτσια.εγω παντως τα κανω με κρεμα γαλακτος και γινονται πολυ ωραια, γιατι με τη μπεσαμπελ μου θυμιζουν παστιτσιο

z1QBp3.png UKB8p3.png

 

 

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κοριτσια ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!!

 

Τα εφτιαξα σημερα και η οικογενεια

ξετρελαθηκε !!

 

Και τελικα δεν ηταν δυσκολα

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΟΡΙΤΣΙΑ !!!!!

Μονη μου ????? Ουτε στον παραδεισο

Link to comment
Share on other sites

Κοριτσια ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!!

 

Τα εφτιαξα σημερα και η οικογενεια

ξετρελαθηκε !!

 

Και τελικα δεν ηταν δυσκολα

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΟΡΙΤΣΙΑ !!!!!

 

 

 

πολύ χαίρομαι που σας άρεσαν :lol::lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόοον, εφτιαξα κι εγώ τα περιφημα κανελλόνια, όμως όταν περασε το 40λεπτο και τα εβγαλα, είχαν ξεραθεί από πάνω, μάλλον λόγω του τριμμένου τυριού που εβαλα από πάνω... κριμα γιατί όλα είχαν πάει τόσο καλά κι εγώ κοκορευόμουν που ειμαι τοσο καλή μαγείρισσα :cool:

Link to comment
Share on other sites

Τα είχες σκεπάσει καλά με υγρά?Δηλαδή ντομάτα κρέμα γάλακτος κτλ(εγώ βάζω και λίγο νερο)..Γιατί μιας και τα βάζουμε άβραστα θέλουν αρκετά υγρά για να μαλακώσουν..

7/3/2009

28/5/2010

weijp2.png

Link to comment
Share on other sites

Μάρω τελικά τα εφτιαξες σούπερ τα κανελόνια ε ;

μπράβο σου :D ... και εμένα ειναι απο τις αγαπημένες μου συνταγές , δεν είχα δει πιο νωρίς το θέμα , αλλά λίγο πολύ όλες οι συνταγές ιδιές είναι.

Νομίζω το μυστικό είναι αυτο που λέει η vereniki να είναι καλά σκεπασμένα με τα υγρά και να τα σκεπάζουμε επίσης με αλουνιχόχαρτο κατα το ψησιμό , για να μην ξερένωνται απέξω όπως έγραψε η Layla Diop...

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Εγω ειχα κανει πριν χρονια και ειχαν ξεραθει τελειως...Σημερα εμαθα γιατι...Δεν ειχα βαλει αρκετα υγρα-σχεδον καθολου δηλαδη...Θα τα ξαναδοκιμασω συντομα

Ευχαριστουμε πολυ κοριτσια-Θα χαρει πολυ ο καλος μου .... :D:D

QJZup3.png

 

bxuCp3.png

Link to comment
Share on other sites

κορίτσια καλήμέρα,

 

Layla Diop έχουν δίκιο τα κορίτσια, θέλουν αρκετό υγρό, ντομάτα-γάλα-κρέμα γάλακτος, σκέπασμα με αλουμινόχαρτο για τα 30 λεπτά, και λίγο βούτυρο, 1 κουτ.σούπας σκορπισμένο στην επιφάνεια πριν τα ψήσεις.

τι τυριά χρησιμοποίησες? αν έβαλες μόνο γραβιέρες και κεφαλοτύρι , σκληρά τυριά, σκληρένουν, χρειάζονται και μαλακά (ένταμ, γκούντα κλπ) μισή μισή αναλογία.

καλή επιτυχία την επόμενη φορά , :lol:

Link to comment
Share on other sites

Αφροδιτη ευχαριστω!!

 

Εγω κοριτσια , εβαλα γαλα και σαλτσα ντοματας

εως να σκεπαστουν και δε χρειαστηκε να τα σκεπασω

με αλουμινοχαρτο. Και απο πανω εβαλα γκουντα

.

Επαναλαμβανω ΕΓΙΝΑΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ

Μονη μου ????? Ουτε στον παραδεισο

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...