Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΤΟΠΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Αν πρόκειται για ατοπική δερματίτιδα, νομίζω ότι χρηάζεστε αλλεργιολόγο, όχι απλώς παιδοδερματολόγο, γιατί η ατοπική είναι σύμπτωμα ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κάτι το παιδί (γάλα, συγκεκριμένη τροφή κτλ), και για να φύγει πρέπει να βρήτε την αιτία, όχι να καταπολεμήσετε το σύμπτωμα (ερεθισμένο δερμα).

Εμείς είχαμε στεναχωρηθεί κα αγχωθεί πάρα πολύ όταν εμφανίστηκε στο μωρό μας ατοπικη δερματίτιδα (ήταν τότε 8 μηνών). Από τότε μέχρι σήμερα που είναι 18 μηνών είναι πολύ πολύ καλλίτερα και εμείς( μαμα - μπαμπάς) έχουμε γίνει εξπερ στο θέμα!

Θα σε συμβούλευα να πας στο αλλεργιολογικό τμήμα του Παίδων (συγκεκριμένα στο Αγλαΐα Κυριακού). Οι γιατροί έκει είναι πολύ σωστοί επιστήμονες και καλοί άνθρωποι. Ειδικά ο επιμελητης Β είναι υπέροχος άνθρωπος. Μας βοήθησαν πολύ,με υπομονή και καλοσύνη. Αν είναι επείγουσα η κατάσταση, πήγαινε και χωρίς ραντεβού.

Αν θέλεις άλλη πληροφορία, θα σου πω ευχαρίστως.

ο μικρος εμφανισε γυρω στους 5 μηνες ατοπικη δερματιτιδα.τον πηγαμε στον παιδοδερματολογο Κων/νο Καρκαβιτσα.τα αποτελεσματα ηταν ανελπιστα καλα.παντως,εκτος απο 2 φτιαχτες αλοιφες,οι γενικες οδηγιες ητάν:οχι συνθετικα και μαλλινα ρουχα,οχι λουτρινα,οχι μοκετα στο δωματιο,λιγοτερα μπανια(οχι καθημερινα).

ΕΙΣΑΙ ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΖΩΗ...

line_flow_blue_beg_17_time_1185336000_text_f4ef20e1f3f4e5f1e1eae920ece1f220e5e9ede1e9.gif

Σας ευχαριστώ πολύ και τις δύο. Το μωράκι μας το παρουσίασε πριν ένα μήνα περίπου, όταν ήταν δηλαδή 5 μηνών. Πρίν 15 ημέρες τον πήγαμε σε αλλεργιολόγο, του έκανε τεστ αλλεργιολογίας (σκόνη, σιλικόνη για πιπίλες, γάλα, αυγό κτλ) και δεν έδειξε ότι είναι αλλεργικός. Παρότι έτρωγε μόνο γάλα. Έχω ακούσει για μια παιδοδερματολόγο στο Αγλαϊα Κυριακού που έχει και ιατρείο έξω. Έχω κλείσει ραντεβού για αύριο να τον πάω. Σε έναν άλλον δερματολόγο που τον πήγα μου είχε δώσει fucidin και dactador . Βλέποντας και κάνοντας!!!

Διαφημίσεις

οι γενικες οδηγιες ητάν:οχι συνθετικα και μαλλινα ρουχα,οχι λουτρινα,οχι μοκετα στο δωματιο,λιγοτερα μπανια(οχι καθημερινα).

Ωχ... κι εμένα η μικρή μου έχει ένα θεματάκι που ο γιατρός το έχει αποκαλέσει "μικρή ατοπία", χωρίς να το ψάξουμε παραπάνω (μάλλον η κανονική ατοπία πρέπει να είναι κάτι που ... βγάζει μάτι, τί να πώ; ) Tέλος πάντων... ώρες-ώρες είναι κάπως το δερματάκι της.... σαν ξηρό, σαν λίγο τραχύ στην αφή. Το ωχ το είπα γιατί όοοοοοολα αυτά που γράφεις στις γενικές οδηγίες όχι εγώ της τα κάνω όλα......... Πριν λίγες μέρες, μάλιστα, βάλαμε και μοκέτα στο δωμάτιο της, θα τσεκάρω να δω μήπως έχουμε κάποιά έξαρση... όπως, επίσης, πλέον την αφήνω να παίζει, να κυλιέται και να μπουσουλάει στις μοκέτες όλου του σπιτιού...

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

• 5 months later...