Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Μα την αληθεια μερικες φορες αναρωτιεμαι τι μηνυματ απερναμε στα παιδια μας....

και να σας αφηγηθω το εξης που μου συνεβει χτες σε εναν παιδοτοπο..

ενα παιδακι ειχε γεννεθλια και το "επαθλο" του που διοργανωσε το παρτυ του στον συγκεκριμενο παιδοτοπο ηταν το ενα χρυσοψαρο απο το ενυδρειο του παιδοτοπου..

Και για οσους δεν γνωριζουν θα σας πω τα εξης...οταν τα παιδια χτυπανε το τζαμι του ενυδρειου τα ψαρακια ταραζονται παρα μα παρα πολυ...

η διατροφη τους ειναι συγκεκριμενη και σε ποσοτητες μικρες...πραγμα που δεν μπορουν να καταλαβουν τα 2χρονα παιδακια μας που ριχνουν μεσα τοστ πατατακια και ενιοτε και κανενα κομματι τουρτα...(με αποτελεσμα τον θανατο των ψαριων)

ε.και τι πειραζει θα παρουμε αλλα μια που το κοστος απο τ αχρυσοψαρα ειναι μηδαμινο σε σχεση με αυτα που βγαζει η ιδιοκτητρια του παιδοτοπου ..

για τα ψαρια κανεις ετσι μωρε?

οταν εφευγε το παιδακι που ειχε γενεθλια πηρε μια αποχη και διαλεξε το χρυσοψαρο του το οποιο του το βαλανε σε πλαστικη γυαλα με νερο της βρυσης.....................σιγουρος και αργος θανατος για το αμοιρο χρυσοψαρο..

και εξηγω στο παιδακι...ξερεις το ψαρακι σου θα πεθανει αυριο ...αν θα ηθελες να ζησει πρεπει να το αφησεις εδω παρεα με τα αλλα ψαρακια και με την μανουλα του...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:ΤΟ ΘΕΛΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΝΑΣ:Θα το παρουμε γλυκε μου...ειναι δικο σου το ψαρακι....

και σκεφτομαι οτι θα ειναι η ιδια μανα που θα του παρει ενα κουταβακι τα χριστουγεννα και θα το πεταξουν στο δρομο επειτα απο 2 βδομαδες...

η ιδια μανα που θα πηγαινει με περισση χαρα το παιδι της στο τσιρκο......

η ιδια μανα που θα προτιμαει να πεταξει τα αποφαγια της στα σκουπιδια αλλα να μην τα δωσει σε ενα ζωντανο..

κτλ κτλ κτλ

αληθεια τι μηνυματα περναμε στα παιδια μας και ποσο μεγαλο μεριδιο ευθυνης εχουμε ????????????????

Διαφημίσεις

Demi μου εμείς οι γονείς είμαστε οι μόνοι που έχουμε ευθύνη για το αν τα παιδιά μας θα μάθουν να σέβονται την φύση και τα ζώα και κατά συνέπεια όλη τη πλάση και τους ανθρώπους!!!

Κατά καιρούς έρχονται τσίρκα στην περιοχή μας και οι γονείς τρέχουν να δείξουν τα ζώα στα παιδιά τους γιατί όπως λένε είναι μοναδική ευκαιρία να τα δουν από κοντά, όταν όμως εγώ λεώ ότι τα ζώα αυτά τα βασανίζουν και τα χτυπάνε και τα αφήνουν νηστικά για να μάθουν να κάνουν τα νούμερά τους και είναι σε μικροσκοπικά κλουβιά ,,σόρρυ αλλά με κοιτάνε σαν ηλίθια και εξαφανίζονται .... εγώ είμαι η λοξή!!! :evil:

Οταν βλέπω σε σπίτι κλουβιά με πουλάκια μου έρχεται να κλάψω, με ενοχλεί πολύ πιο πολύ από τα κάπνιζαν τσιγάρο στο δώμάτιο των παιδιών τους!!! Τους ρωτάω αν αγαπάνε τα πουλάκια και στην καταφατική τους φυσικά απάντηση ρωτάω τότε γιατί τα έχετε φυλακισμένα; πάλι εγώ είμαι η χαζή και η ηλιθια!!! :evil:

Οταν έρχονται οι κυνηγοί και κυνηγούν "ποιος ξέρει τι" , πίσω απο το σπίτι μου στο βούνό και ρίχνουν στις 5 το πρωί τις ντουφεκιές και σκάνε στην κεραμοσκεπή μας τα σκάγια, βγαίνω με τις πυτζάμες και μια δυνατή σφυρίχτρα και τότε όλα τα κακόμοιρα πουλάκια πετάνε τρομαγμένα να ξεφύγουν από τον κυνηγό και εγώ πάλι είμαι η τρελλή και ηλιθια της γειτονιάς γιατί εγώ με την σφυρίχτρα μου τους ξύπνησα!!!! :evil:

Εχω ένα μεγάλο κουβά μόνιμα γεμάτο με νερό έξω από την μάντρα του σπιτιού μου και τα αποφάγια και τα μισοχαλασμένα φρούτα τα ρίχνω στο δίπλανό οικόπεδο που κατοικούν 4 μεγάλες χελώνες, τις 2 εγώ τις μάζεψα τις είχαν πατήσει αυτοκίνητα προφανώς ήταν ωραίο παιχνίδι και καλό σημάδι :shock: , εγώ πάλι είμαι η λοξή της γειτονιάς και εγώ φταίω που μαζεύονται κατα καιρους όπως πέρισυ μετους κάυσωνες 5 αδέσποτοι και διψασμένοι σκύλοι και δεν ξέρω και εγώ πόσες γάτες και πουλάκια.. :evil:

Εγώ φτάιω λέει η γειτονιά για τις τόσες κουτσουλιές ... έλεος δηλ!!!

Αν δεν είχα το νερό δεν θα μας μαζεύονταν όλα αυτά τα αρρωστιάρικα ζώα, έτσι μου είπαν και εγώ άλλαξα επιδεικτικά το νερό με φρέσκο στο κουβά και έκλεισα την πόρτα μου με πολύ θόρυβο στα μούτρα τους!!!η τρελλή φιλόζωη της γειτονιάς μας!!! :evil:

Αχχχχχ και να ξέρατε τι τραβάνε τα κακόμοιρα τα χρυσόψαρα και άλλα μικρά καλοπιστικά ψάρια.

Το θέμα πιστεύω είναι να μάθουμε στα παιδιά μας να σέβονται τους διάφορους ζωντανούς οργανισμούς και να τους διδάξουμε τις ανάγκες τους. Πρέπει τα παιδιά να καταλάβουν ότι δεν είναι παιχνίδι π.χ. το χρυσόψαρο αλλά κάτι ζωντανό που υποφέρει και πονάει.

Βέβαια για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να έχουμε εμείς οι ίδιοι οικολογική και φιλοζωική συνείδηση και μετά να την μεταδώσουμε στα παιδιά μας.

Φιλικά

Γιάννης

;Αν δεν είχα το νερό δεν θα μας μαζεύονταν όλα αυτά τα αρρωστιάρικα ζώα, έτσι μου είπαν και εγώ άλλαξα επιδεικτικά το νερό με φρέσκο στο κουβά και έκλεισα την πόρτα μου με πολύ θόρυβο στα μούτρα τους!!!η τρελλή φιλόζωη της γειτονιάς μας!!! :evil:

Και πολύ καλά τους έκανες! Για ακόμα μία φορά δείχνεις το μεγαλείο της ψυχής σου! Αngela πραγματικά σε ζηλεύω για τη δύναμη που έχεις σαν άνθρωπος!

angela............δεν πειραζει καλο μου ας ειμαι η τρελλη της γειτονιας..(ευτυχως ζω σε βουνο και ΔΕΝ εχω γειτονια)

Εχετε δει ποτε μικρα σκιουρακια?τρωνε απο το χερι του παιδιου μου που απο 15 μηνων εχει μαθει να μην τυρραναει τα ζωα αλλα τα ταιζει και τα φροντιζει..χτες που ειδε το σκηνικο στεναχωρεθηκε παρα πολυ και ηθελε να παμε το ψαρακι στον γιατρο..τι να του εξηγησω?τι να του πρωτοπω?

οτι πρεπει να αγωνιστει για τα αυτονοητα δικαιωματα των ζωων οπως χρονια αγωνιζομαστε εμεις σαν οικογενεια?

αμ τα σχολεια που τα πατε που μοιρασαν προσκλησεις δωρεαν για το τσιρκο?

πληρωνει μονο ο ενηλικας και το παιδι ΤΖΑΜΠΑ!!!

ΕΛΕΟς......ΥΠΟΦΕΡΩ ANGELA ..Χρονια τωρα περιθαλπτουμε αρρωστα ζωα,και ταιζουμε τα αδεσποτα..Η χαρα που σου δινουν τα ζωα ειναι απεριγραπτη......αρκει να εχεις ματια να δεις και καρδια για να νιωσεις.....

θα ψαξω ενα βιντεο που μου εστειλε η sophia ...δειχνει εναν φοιτητη που περιλουζει με καυτο λαδι ενα σκυλακι ...............Θεε μου ..Ευτυχως δημοσιευει και το ονομα του και την σχολη που ειναι φοιτητης και τα αντιστοιχα email..

για οποιαδηποτε συλλογικη ενεργεια καταγγελιας θα σας ενημερωσω....

Διαφημίσεις

Το βίντεο και το μαιλ μου τα έστειλαν πριν εβδομάδες, κρατάω επαφές με πολλούς ζωόφιλους, αλλά δεν άντεξα να το δω δεύτερη φορά και το χειρότερο είναι όταν σε πληγώνουν οι άνθρωποι με τα άδικά λόγια τους, όπως :

Δεν κοιτάτε τα χάλια σας τα αδέσποτα σας μάραναν!!!

Τι κάθεσε και ασχολήσε με το γατί άστο να ψοφήσει ...αυτό για ένα γατάκι που το πάτησε αμάξι μπροστά μου έφυγε σαν να μην έγινε τίποτα και το πήρα σε κουβέρτα σαν τρελλή και έτρεχα να βρω που να το πάω και τελικά έμεινε με δικά μου έξοδα 2 μήνες σε κλινική του έκοψαν το πίσω δεξί πόδι και το πήρα στο διαμέρισμαπου έμενα τότε στο μπαλκόνι μας για άλλους 3 μήνες και αφού μετακομίσαμε στην εξοχή το πηρα μαζί γιατί που να το άφηνα ξανά στο δρόμο! έμεινε άλλα δύο χρόνια μαζί μας αλλά εξαφανίστηκε γιατί σαν αρσενικό έψαχνε για κοκό!!!

Καλαζάρ έχει ο σκύλος σας;;; να τον διώξετε, να τον σκοτώσετε, να φύγει θα μας κολλήσει!!!Υπόψιν ότι ούτε τον έδιωξα ούτε τον σκότωσα αλλά έγινε ήδη πολύ καλύτερα μιας και πέρνει χάπια και η θεραπεία του εντατική και φαίνεται να τον ξεπέρασε τον κίνδυνο, και δεν με ενδιαφέρουν τα έξοδα!!! Τον πήρα για πάντα και όχι μόνο για τις χαρές!!!

angela εμαθα οτι ο τυπος εφυγε Λονδινο δεν ξερω κατα ποσο αληθευει αλλα ηδη κατατεθηκαν μηνυσεις απο παντου.Αν γινει κατι οργανωμενο και μαθεις τπτ πες μου.

Τους αγωνιστικους μου χαιρετισμους λοιπον ..

• 3 weeks later...

Να κάψουν το τσίρκο MEDRANO επιχείρησαν προχθές το απόγευμα, άγνωστοι στην Πάτρα σε μια ακραία εκδήλωση αντίδρασης κατά του βασανισμού των ζώων. Οπως έγινε γνωστό, νεαροί που επέβαιναν σε δίκυκλα πέταξαν εύφλεκτα υλικά στον χώρο όπου βρίσκονταν τα τρόφιμα για τα ζώα, τα οποία και πήραν αμέσως φωτιά. Αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία που σε συνεργασία με τους ανθρώπους του τσίρκου κατάφεραν να κατασβήσουν την πυρκαγιά πριν επεκταθεί στις άλλες εγκαταστάσεις και τα ζώα.

Για στουπί εμποτισμένο με εύφλεκτο υγρό, που πέταξαν ανεγκέφαλοι, έκανε λόγο ο νομικός σύμβουλος της επιχείρησης, Σάκης Πετρόπουλος και υπογράμμισε ότι ο φανατισμός που καλλιεργήθηκε τις τελευταίες ημέρες είχε σαν αποτέλεσμα να γίνουν από κάποιους οι ενέργειες αυτές. Προχθές επιστολή της οικολογικής οργάνωσης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ κατέθεσαν, με αναφορά τους προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Παπαγιαννάκης και Νίκος Τσούκαλης, με το αίτημα να κηρυχτεί η Ελλάδα χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα.

Στην αναφορά τους οι δυο βουλευτές σημειώνουν ότι το τσίρκο με ζώα αποτελεί είδος θεάματος που είναι προϊόν πόνου και βασανισμού των ζώων και δεν αποτελεί μέρος της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης. Στο μεταξύ, οι φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής οργανώνουν σήμερα έξω από τις εγκαταστάσεις του τσίρκου συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ζητώντας την άμεση απομάκρυνσή του από την Πάτρα αλλά και το σταμάτημα της λειτουργίας του.

Χθες, οι υπεύθυνοι της επιχείρησης του τσίρκου οδηγήθηκαν στο δικαστήριο με τη διαδικασία του αυτοφώρου, με αφορμή καταγγελία για «υποβάθμιση του περιβάλλοντος» από το τσίρκο. Τελικά οι υπεύθυνοι απηλλάγησαν, με το σκεπτικό ότι η συγκεκριμένη διάταξη ισχύει μόνο για μόνιμες εγκαταστάσεις.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Ναι κυριε Πετροπουλε ανεγκεφαλοι ηταν σιγουρα αλλα ποσο παραπανω μυαλο εχετε εσεις μου εμπορευεστε τον πονο και βασανισμο των ζωων?

ευχαριστο θεαμα μονο για σαδιστες ειναι το τσιρκο ..

και καλα εσεις ειστε δικηγορος και εξυπηρετειτε τα συμφεροντα των πελατων σας...

θα μπορουσατε ανετα να αρνηθειτε να προσφερετε της υπηρεσιες σας..

αλλα το χρημα σταυρωσε και τον Χριστο...

Διαφημίσεις