Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

κοτουλο σε πουγκι

xanthi9

Recommended Posts

μια ευκολη και σχετικα γρηγορη συνταγη

παιρνουμε ενα κοτοπουλο και ζηταμε να μας το κοψουν σε 6 μεριδες (εγω παιρνω απο το Σ.Μ μόνο μπουτακια φιλετακια χωρις κοκαλο) το βαζουμε σε ενα ταψακι και κοβουμε σε μεγαλα τετραγωνα διαφορες πιπεριες (κοκκινες-κιτρινες-πρασινες) , κρεμμυδι στο ιδιο σχημα και τυρι σκληρο παλι το ιδιο σχημα γυρω στο ενα τεταρτο (κατα προτιμηση κεφαλοτυρι) , στη συνεχεια βαζουμε 4 κουταλιες της σουπας λαδι και περιπου μισο ποτηρι του τσαγιου κρασι και 2 κουταλιες μουσταρδα, αλατι -πιπερι και λιγο θυμαρι ή ριγανη.Το βάζουμε στο ψυγειο για να μαριναριστει (το γυρναμε που και που ) για περιπου 2 ωρες.Παιρνουμε 6 λαδοκολλες και βαζουμε απο το ταψι μια μεριδα κοτοπουλο και απο μια χουφτα απο τη γεμιση και το δενουμε με σπαγγο , αφου τελιωσουμε με τις 6 μεριδες το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 1 ωρα και 1 τεταρτο στους 180 βαθμους.

Το εφτιαξα την περασμενη εβδομαδα σε τραπεζι που ειχα και ξετρελαθηκαν, το σερβιρα μεσα σε δισκακια οπου στη μια μερια ειχα βαλει ρυζι στη μεση το πουγκι και απο την αλλη μερια πατατες τηγανιτες.Οταν εσκισα το πουγκι βγηκαν ολα τα ζουμια απο το κοτοπουλο και απο τις πιπεριες και ανακατευτηκαν με το ρυζι και τις πατατες ηταν πολυ καλο.Ισως σημερα να κοψω πατατουλες κυβακια και να τις βαλω και αυτες μεσα στο πουγκι.

vXPNp3.png

QcHZp3.png

Διαφημίσεις

Διαφημίσεις

εψαχνα κι εγώ να βρω τι είναι το κότουλο... :oops::oops::lol::lol::lol::lol:

ελεός μανα μου ! :lol::lol::lol:

xanthi9 πολύ ωραία συνταγή , ευχαριστούμε ! :D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Διαφημίσεις