Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Βοήθεια για μια νέα μανούλα

Recommended Posts

Επειδή τελικά αυτός ο κόσμος δεν είναι τέλεια πλασμένος, και γύρω μας υπάρχουν "τέρατα" και "κακοί" κρυμένοι πίσω από αγγελικά πρόσωπα, μια ακόμα μανούλα ταλαιπωρείται από την άγνοια κάποιων ανθρώπων...

Προσπαθώ όσο μπορώ εδώ και δύο μέρες να τη βοηθήσω, αλλά θέλω και την υποστήριξή σας, ότι την οδηγώ σε σωστό δρόμο (μην πάμε να κάνουμε το καλό και τελικά κάνουμε ζημιά).

Η ιστορία της λοιπόν:

Μανούλα, σχετικά ενημερωμένη για το θηλασμό, παρακολούθησε και μαθήματα ανώδυνου τοκετού στο Αλεξάνδρα, γέννησε την Τρίτη στο νοσοκομείο, με καισαρική που χρειάστηκε να γίνει έκτακτά, αφού μετά από περίπου 10 ώρες ο μπέμπης της παρουσίασε βραδυκαρδία. Όταν της πήγαν το μωρό στο δωμάτιο, εξαντλημένη όπως ήταν, υπέκυψε στο ξένο γάλα, με σκοπό όμως μετά να θηλάσει. Έλα μου όμως που η μαμά της, ακούραστος φύλακας της κόρης της :evil: , με τη δικαιολογια να μην πεινάει το παιδί, και να μην κουράζεται η κόρη της, της έπαιρνε το παιδί από την αγκαλιά και του έδινε ξένο και τις 4 ημέρες που έμειναν στο μαιευτήριο... Η κοπέλα, στις ελάχιστες φορές που κατάφερε να βάλει το παιδί στο στήθος, πονούσε μιας και ο μπέμπης δεν κατάφερνε να πιάσει σωστά, δεν τη βοηθούσε και κανείς. Μάλιστα στο δωμάτιο θηλασμού υπήρχε θήλαστρο και κανείς δεν της είπε ότι πρέπει να το χρησιμοποιεί για παραπάνω από 2 λεπτά(τόσο το χρησιμοποίησε) για να ανακουφίσει λίγο το στήθος της ...

Το αποτέλεσμα για να μη μακρυγορώ...

Χτες το βράδυ, πήγαμε σπίτι τους, διώξαμε (όχι με τις κλωτσιές, ήμουνα πολύ ευγενική, παρά τις βλακείες που άκουσα και θα σας τις πω στο αντίστοιχο θέμα) τη μαμά της και μείναμε μόνοι με το μωρό. Η κοπέλα έχει επίπεδες θηλές και μετά από 4 μέρες, στην ουσία χωρίς να έχει θηλάσει το στήθος της είναι πρησμένο... Ο μπέμπης στην αγκαλιά της ταλαιπωρείται, αφού δεν μπορεί να πιάσει θηλή... κι όμως... σιγά σιγά κάτι καταφέρνει! Βάλαμε τις ψευδοθηλές, ξαπλώσανε στο πλάι... Το παιδέψαμε από εδώ, το παιδέψαμε από κει, κάτι κάναμε!

Σήμερα το πρωί ξαναπήγα, της έχει κάνει μια μικρή πληγή στην μια θηλή, της έδωσα να βάζει purelan. Για τις επίπεδες τις άφησα τους διαμορφωτές θηλών που είχα και εγώ, της Medela. Ο γυναικολόγος της είχε πει όχι voltaren υπόθετο για τους πόνους που έχει από την καισαρική γιατί θα κάνει ίκτερο το παιδί, εγώ της είπα ότι μπορεί να πάρει(ελπίζω να μην έκανα γκάφα). Παίρνει αντιβίωση ceclor. Το δεξί στήθος έχει ανακουφιστεί αρκετά και την παιδεύει ακόμα το αριστερό, με την πληγή, το οποίο και δεν έχει ανακουφιστεί σχεδόν καθόλου... Το μωράκι ξυπνάει κάθε τόσο και θηλάζει, ταλαιπωρήθηκαν αρκετά τη νύχτα, και τελικά αποκοιμήθηκαν και οι 2 κατά τις 5 το πρωί και για 5 ώρες!

Θυμάμαι σωστά ότι πρέπει να τον ξυπνάει το αργότερο στις 3 ώρες για φαγητό;

Τι άλλο μπορώ να κάνω για να τους βοηθήσω; (εκτός του να δολοφονήσω τη μάνα της)

Α, και για να λέμε του στραβού το δίκιο! Μια παιδίατρος στο μαιευτήριο της είπε επι λέξη "Νομίζεις ότι δεν έχεις γάλα!!! Πέτα το αυτό το πράγμα που δίνεις στο παιδί και βάλτο να θηλάσει!!!" Ευτυχώς υπάρχουν και αυτοί οι παιδίατροι...

Συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα... :oops:

kr3fp2.png

Διαφημίσεις

Νίκη, να της ζήσει της φίλης σου το μωράκι, μπράβο που την βοηθάς εσύ και μπράβο που έδιωξες και τη μάνα της. Θα σου απαντήσω σε ότι γνωρίζω.

Ο γυναικολόγος της είχε πει όχι voltaren υπόθετο για τους πόνους που έχει από την καισαρική γιατί θα κάνει ίκτερο το παιδί, εγώ της είπα ότι μπορεί να πάρει(ελπίζω να μην έκανα γκάφα). Παίρνει αντιβίωση ceclor.

Αν μπεις στο e-lactancia θα δει ότι και το voltaren και το ceclor επιτρέπονται στο θηλασμό. Για το celcor ισχύει ότι και με τις αντιβιώσεις γενικά. Είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθούν μύκητες όταν λαμβάνεις κάποια αντιβίωση.

Το δεξί στήθος έχει ανακουφιστεί αρκετά και την παιδεύει ακόμα το αριστερό, με την πληγή, το οποίο και δεν έχει ανακουφιστεί σχεδόν καθόλου...

Αυτά τα προβλήματα μόνο με το σωστό πιάσιμο της θηλής θα λυθούν. Να αφήνει το στήθος ακάλυπτο για να παίρνει αέρα και να κλείσουν οι πληγές. Η purelan είναι πολύ καλή. Θα μπορούσε επίσης να βγάζει λίγο γάλα, να αλοίφει τη θηλή και να την αφήνει να αερίζεται (χωρίς σουτιέν, μπλούζα κλπ).

Το παιδί έχει ίκτερο; Το συμπλήρωμα το έκοψε και συνεχίζει μόνο με θηλασμό;

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Eμενα του εδωσαν ξενο στο μαιευτηριο γιατι νοσηλευτηκε αλλα με το που ηρθαμε σπιτι δεν εδωσα σταγονα, ετσι αναγκαστηκε και το μωρο να θηλασει :D

Για τις θηλες επειδη κι εγω βελαζα απο τους πονους συνιστω μονο υπομονη και αν θελει να βαζει για λιγο την ψευδοθηλη εκει που ποναει και μετα απο ενα λεπτο που θα μαλακωσει το στηθος απο το κρατημα του μωρου να την βγάζει.

Για το πρηξιμο ας βγαζει το περισσιο γαλα με ενα θηλαστρο και ας το φυλαει για ωρα αναγκης. Εγω πηρα το swing της medela.

Να το παλεψει....ειναι πολυ δυσκολο το ξερω και οι πειρασμοι μεγαλοι αλλα μετα θα στρωσει και το λεω εγω που τα εβλεπα ολα μαυρα παρα τη θεληση μου. Κι εμενα δεν επιανε με τιποτα σωστα τη θηλη και μου πηρε τουλαχιστον ενα μηνα σχεδον να στρωσουν ολα,

Υogini, μ'αρέσει πολύ που έβγαλες το 1000 ζόρια και πρόσθεσες proudly στο τικεράκι σου. :D

Νίκη, νομίζω οτι κάνεις ό,τι χρειάζεται. Είναι πολύ τυχερή η φίλη σου που έχει κάποια σαν εσένα να την καθοδηγεί. Μην ξεχνάς να της δίνεις κουράγιο, και να της πεις οτι οι πρώτες βδομάδες είναι δύσκολες, κι όλα θα πάνε καλά.

Να της ζήσει το μωράκι!

Το παιδί δεν έχει καθόλου ίκτερο, αρχικά είχε 8 και κατά την έξοδο 6. Το συμπλήρωμα το κόψανε από χτες το απόγευμα, ελπίζω να αντέξει και αύριο που θα ξαναπάει η μάνα της στο σπίτι...

Α, και το βάρος γέννησης είναι 3160 και γεννήθηκε στην 40 εβδομάδα.

kr3fp2.png

Διαφημίσεις

Ευτυχως το παιδι ειναι μια χαρα στο βαρος οποτε δεν ανησυχει οτι ειναι μικρο κτλ.

Το να μην αγορασεις καν συμπληρωμα ειναι το κλειδι για μενα....σημαινει οτι δεν υπαρχει αλλος δρομος απο το να θηλάσει το παιδι....και να μην καταφερει με τη μια οταν κοψει ο λορδας θα τα καταφερει μια χαρα!

Γερα με τσαμπουκά! Εμενα οταν με εβλεπε η μανα μου να κλαιω ηταν ετοιμη να βγαλει το δικό της στηθος έξω η καψερη απο τη στεναχωρια και δεν μπορουσε να με καταλαβει γιατι εκεινη δεν θυμαται να αντιμετωπισε κανενα προβλημα. Ευτυχως εδω υπαρχουν κοπελες που καταλαβαινουν απολυτα και μπορουν να σε στηριξουν ουσιαστικά.

Ευχομαι ολοψυχα το καλυτερο στην κοπελα!

Τα νεότερα δεν είναι και τόσο ευχάριστα. Χτες, έχοντας στο σπίτι μαμά και πεθερά, κατέληξαν να δώσουν στο μωρό 30ml ξένο γάλα... Η κοπέλα έκλαιγε, αλλά οι μαμάδες κατάφεραν να την πείσουν ότι το μωρό πεινάει, γιατί θήλαζε για 4 ώρες και εξακολουθούσε να βάζει τα χεράκια του στο στόμα...

Επίσης ζύγισαν το μωρό και ήταν 3050 (δυστυχώς το ζύγισαν ντυμένο). Γεννήθηκε 3160, βγήκε από το μαιευτήριο 3250(ζυγίστηκε ντυμένο) και τώρα έχασε;

Επίσης τα κακά του είναι καμιά φορά σκουρόχρωμα με λίγη βλένη. Είναι ένδειξη αλλεργείας; Όσο έπινε μόνο ξένο στο μαιευτήριο, ήταν κίτρινα, και τώρα σκούριναν...

Σήμερα θα πάει και η παιδίατρος στο σπίτι, ελπίζω να μην έχουμε άλλα παρατράγουδα...

kr3fp2.png

Νίκη, είναι απόλυτα φυσιολογικό το μωρό να είναι πολλές ώρες στο στήθος (κι εγώ έτσι την πάτησα κι έδωσα ξένο, γιατί ήταν 7 ώρες κολλημένη)

Μπορεί να είναι και όλο το 24ωρο με μικρά διαλλείμματα (λίγων λεπτών)

Επίσης, για το βάρος, το πρώτο 15νθημερο τα μωρά χάνουν ( περίπου5% του βάρους γέννησης). Στις 15-20μέρες θα πρέπει να ανακτήσει το βάρος γέννησης- οι ζυγίσεις με διαφορετικές ζυγαριές σε διαφορετικές συνθήκες εχουν οπωσδήποτε διαφορές.

Η φίλη που πρέπει να προσέξει΄το μωρό να βρέχει 6-8 πάνες και να λερώνει 3-4 (καλά θα ήταν να μιλήσει και με σύμβουλο θηλασμού)

Πείσε την ότι θα τα καταφέρει μια χαρά και ότι οι γιαγιάδες περισσεύουν

το μωρό αν πεινάει μπορεί να φάει μια χαρά από το στήθος

Ηπαιδίατρος να δεν μπορεί να τη βοηθήσει με το θηλασμό, τότε δε θα τη βοηθήσει καθόλου (είναι προτιμότερο να βρει κάποια υποστηρικτική)

Δυστυχώς δεν είναι άτομο δυναμικό, το αντίθετο θα έλεγα και οι γιαγιάδες την κάνουν ότι θέλουν... Όταν την έπεισα ότι πρέπει να μείνει μόνη με τον άντρα της και το παιδί, πέρασαν καλά την Κυριακή τους και τη Δευτέρα πάλι στα ίδια...

Το ξέρω αυτό για το 24ωρο και τις πάνες και της το έχω πει. Μου διέφευγε το 15νθήμερο που λες και ανησυχησα μήπως τους κάνω κακό αντί για καλό.

Για την παιδίατρο περιμένω να με πάρει τηλέφωνο να μου πει πως τα πήγανε.

kr3fp2.png

Διαφημίσεις

Μέσα στο μαιευτήριο έπινε μόνο ξένο. Ως και το Σάββατο το απόγευμα. Από τις 10 το βράδυ του Σαββάτου, θηλάζει αποκλειστικά και χτες του έδωσαν μόνο 30ml ξένο οι γιαγιάδες.

kr3fp2.png

Μέσα στο μαιευτήριο έπινε μόνο ξένο. Ως και το Σάββατο το απόγευμα. Από τις 10 το βράδυ του Σαββάτου, θηλάζει αποκλειστικά και χτες του έδωσαν μόνο 30ml ξένο οι γιαγιάδες.

Αχ, αυτές οι γιαγιάδες - τα 30ml το παιδί δεν τα χρειάζεται (μόνο αλλεργία μπορεί να φέρουν)

Πάντως αν το παιδάκι θηλάζει σωστά και το ακούει/βλέπει η μαμά να καταπίνει, πες της να μην προβληματίζεται για τις ώρες που μένει στο στήθος το μωρό -ρυθμίζει την παραγωγή της. Θα το είχε κάνει νωρίτερα, αν είχε την ευκαιρία...

Άντε, μάθε νέα, και ελπίζω να το δει και η Αγλαΐα σύντομα να μας πει

Συμφωνώ με την lst, τα 30 ml ουσιαστικά δεν χρειάζονταν, ούτε προσέφεραν τίποτα, θα τα είχε πάρει άνετα και από τη μαμά με θηλασμό!

Να παρακολουθεί τις πάνες, να δίνει προσοχή να πιάνει καλά το μωρό και να το ζυγίζει σωστά, την ίδια ώρα και γυμνό και όχι κάθε μέρα, 1 φορά την εβδομάδα αρχικά και μετά κάθε μήνα

HXuSp2.pngaS46p2.png

Eμενα του εδωσαν ξενο στο μαιευτηριο γιατι νοσηλευτηκε αλλα με το που ηρθαμε σπιτι δεν εδωσα σταγονα, ετσι αναγκαστηκε και το μωρο να θηλασει :D

Για τις θηλες επειδη κι εγω βελαζα απο τους πονους συνιστω μονο υπομονη και αν θελει να βαζει για λιγο την ψευδοθηλη εκει που ποναει και μετα απο ενα λεπτο που θα μαλακωσει το στηθος απο το κρατημα του μωρου να την βγάζει.

Για το πρηξιμο ας βγαζει το περισσιο γαλα με ενα θηλαστρο και ας το φυλαει για ωρα αναγκης. Εγω πηρα το swing της medela.

Να το παλεψει....ειναι πολυ δυσκολο το ξερω και οι πειρασμοι μεγαλοι αλλα μετα θα στρωσει και το λεω εγω που τα εβλεπα ολα μαυρα παρα τη θεληση μου. Κι εμενα δεν επιανε με τιποτα σωστα τη θηλη και μου πηρε τουλαχιστον ενα μηνα σχεδον να στρωσουν ολα,

Πόσο χαίρομαι που έφυγαν τα 1000 ζόρια από τι τικεράκι σου.......

Εμένα αυτά τα 1000 ζόρια μου ταιριάζουν απόλυτα!!!!!!!!!

Βλεπω όμως οτι μετά από λίγο καιρό όπως έγινε στην περίπτωσή σου ίσως και να βελτιωθούν τα πράγματα..

Κ εγώ κλαίω ΄πολλές φορές από απελπισία..

Με πιπιλάει πολλεεεεεεεεεεεεες ώρες, οι θηλές μου είναι εισέχουσες και παιδέυεται να τις πιάσει σωστά.

Τα καλά νέα είναι όμως πως παίρνει βάρος και πως βγάλαμε τις θηλες που φορούσα ως πρόσφατα..

Με βοήθησε πάντως στην αρχή η Αγλαϊα γιατί όταν της είπα πως έχω πρόβλημα στο θηλασμό επειδή θηλάζει ώρες κ νόμιζα πως δεν έχω γάλα αυτή μου είπε πως είναι φυσιολογικό κ έτσι πήρα κουράγιο να συνεχίσω...

Ομως ακόμα παιδευόμαστε πολύ... το μωρό σκουλαρίκι στο βυζί...

΄Λες μετά από λίγο καιρό να θηλάζω κ εγώ περήφανα ή θα τα έχουμε παίξει????????????????

:cry::cry:

Μπράβο στη Νίκη Λ που βοηθάει τη φίλη της

Θέλω κ εγώ μια φίλη να με βοηθήσειειειειειε :?:?

D9kvp2.png?3X2batCM

Με τα λύπης μου σας πληροφορώ ότι εγκαταλείπω...

Ο παιδίατρος τους σύστησε 1 γεύμα συμπλήρωμα γιατί έχει χάσει πολύ βάρος, να του δίνουν χαμομήλι για να ηρεμήσει το στομαχάκι του, και να τον ζυγίζουν κάθε τρεις μέρες. Επίσης συμπέρανε ότι η μητέρα δεν έχει αρκετό γάλα, για αυτό και έχασε βάρος το παιδί και του είναι απαραίτητα αυτά τα υγρά για να μην πάθει αφυδάτωση...

Επέλεξαν να ακούσουν τον παιδίατρο. Δυστυχώς δεν είναι τόσο κολητοί ώστε να μπορώ να βάλω τις φωνές... Ούτε μπορώ να προσπαθώ να εξηγήσω τα αυτονότητα. Στην τελική αν δεν θέλουν να θηλάσουν, δεν μπορώ να τους αναγκάσω... Έχω και τα δικά μου παιδιά να ασχοληθώ!

Ευχαριστώ όλες σας για το χρόνο σας...

kr3fp2.png

Διαφημίσεις

Με τα λύπης μου σας πληροφορώ ότι εγκαταλείπω...

Ο παιδίατρος τους σύστησε 1 γεύμα συμπλήρωμα γιατί έχει χάσει πολύ βάρος, να του δίνουν χαμομήλι για να ηρεμήσει το στομαχάκι του, και να τον ζυγίζουν κάθε τρεις μέρες. Επίσης συμπέρανε ότι η μητέρα δεν έχει αρκετό γάλα, για αυτό και έχασε βάρος το παιδί και του είναι απαραίτητα αυτά τα υγρά για να μην πάθει αφυδάτωση...

Επέλεξαν να ακούσουν τον παιδίατρο. Δυστυχώς δεν είναι τόσο κολητοί ώστε να μπορώ να βάλω τις φωνές... Ούτε μπορώ να προσπαθώ να εξηγήσω τα αυτονότητα. Στην τελική αν δεν θέλουν να θηλάσουν, δεν μπορώ να τους αναγκάσω... Έχω και τα δικά μου παιδιά να ασχοληθώ!

Ευχαριστώ όλες σας για το χρόνο σας...

Εχασε από το πολύ βάρος που δε θα έπρεπε να πάρει, αλλά πήρε λόγω του συμπληρώματος στην κλινική, που χάλασε το στομαχάκι του και θα πάρει χαμομήλι που θα το χαλάσει ακόμα περισσότερο το παιδί - και η μητέρα δεν έχει αρκετό γάλα - όχι φυσικά γιατί τάιζαν το παιδί της με μπιμπερό...

Πάντως αν η φίλη σου θέλει μπορεί να σε ρωτήσει η ίδια.

ααα, και το συμπλήρωμα είναι προτιμότερο να το δίνει σπασμένο σε μικρά γευματάκια (των 30ml) και να βάζει το μωρό στο στήθος

Εύχομαι να πάνε όλα καλά γι αυτούς με ή χωρίς μπιμπερό με ή χωρίς θηλασμό.

Nicky εσύ προσπάθησες όσο μπορούσες και φαίνεται η αγωνία σου στα μηνύματά σου στον τρόπο που γράφεις.

Οι πρώτες μέρες είναι δύσκολες κ οι επιρροές από μαμάδες τις κάνουν ακόμη πιο δύσκολες,

αν σε αυτά προσθέσεις τις οδηγίες ενός παιδιάτρου-οδηγίες αποθηλασμού απ'ότι φαίνεται...δεν έχει γάλα?έλεος!-

και την επιθυμία της μαμάς να μην παιδεύεται με το θηλασμό αλλά να τα παρατήσει...ε το αποτέλεσμα είναι μάλλον αναμενόμενο.

Αν έχεις το θάρρος κ την οικειότητα μείνε μαζί της 2-3 μέρες κ διώξτε τις μαμάδες.

Αν όχι, μείνε απλώς stand by για να ξέρει που να σε βρει αν χρειαστεί κάτι κ αν αποφασίσει να το προσπαθήσει.

Δώσε της κάποιο βιβλίο να διαβάσει ή φέρε την σε επαφή με σύμβουλο θηλασμού.

Είναι κρίμα που γίνεται έτσι, αλλά δεν νομίζω οτι μπορείς να κάνεις πολλά αν η μητέρα

δεν είναι αποφασισμένη να θηλάσει...me ta xilia zoria που έγραφε και το παλιό τικεράκι της yogini. :D

Συγνώμη αν ακούγομαι κάπως απόλυτη.

Αλλά-όσο σκληρό κι αν ακούγεται-όποιος ψάχνει βρίσκει. Κι όποιος δεν θέλει να βρει, δεν βρίσκει, δεν ψάχνει καν.

Και δεν αναφέρομαι σε όλες τις γυναίκες-μην παρεξηγηθεί και καμιά δεν θα το ήθελα- αλλά στην περίπτωση της φίλης σου

που σε έχει τόσο κοντά, εσένα που θηλάζεις όχι ένα αλλά δύο μαζί

και προτιμά να ακούσει πεθερομαμάδες κλπ.

και.....yogini δεν το πιστεύω οτι διαβασα αυτό το μήνυμα από εσένα!!!

αφού ξανακοίταξα το nick μήπως έχω κάνει λάθος αν είσαι εσύ!

πόσο χαίρομαι δεν φαντάζεσαι!!! :D:D:D

Μακάρι να ήμουνα πιο κοντά της, και χωροταξικά και ψυχολογικά, αλλά δυστυχώς μένουμε Σεπόλια, εκείνοι Μαρούσι, και δεν μου είναι εύκολο να πάρω δυο μωρά που μπουσουλάνε-περπατάνε σε ένα ξένο σπίτι με χιλια δυο πράγματα να πειράξουν...

Το κακό είναι ότι σαν χαρακτήρας η κοπέλα δεν είναι καθόλου δυναμική και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να της παίρνει η μάνα της το παιδί από την αγκαλιά και να το ταίζει εκείνη στο μαιευτήριο. Από εκεί ξεκίνησε το κακό...

Όσο για το να διαβάσει, νομίζει ότι διάβασε... Μάλιστα διάβασε το περίφημο ότι μετά το 6μηνο το γάλα δεν έχει θρεπτικά συστατικά...

Δεν είμαι ούτε ήρωας, ούτε ανεύθυνη... απλά είμαι ενημερωμένη, για αυτό θηλάζω ακόμα και σήμερα. Και εγώ φοβάμαι για τα μωρά, αλλά όταν με καθησυχάζουν μαμάδες που θηλάζουν εδώ και 2 και πλέον χρόνια τις ακούω!

Θα κάνω ακόμα μια προσπάθεια το βράδυ, αλλά δεν νομίζω να έχει αποτέλεσμα... Είναι πεπισμένοι ότι πρέπει να πράξουν έτσι για να πάρει βάρος το παιδί...

kr3fp2.png

ούτε και με τη σύμβουλο θα γίνει κάτι. Η σύμβουλος θα έρθει μια φορά, οι γιαγιάδες είναι εκεί καθημερινώς. Είπε η Νίκη ότι δεν είναι και δυναμικός χαρακτήρας, άστα βράστα....

Αφού εμπιστεύθηκε τον παιδίατρο θα εμπιστευθεί και την σύμβουλο. Αν είναι δυνατόν να έχει περισσότερη βάση η γνώμη της μαμάς της από τη γνώμη της συμβούλου. Ας προσπαθήσει τουλάχιστον κι ότι γίνει. Πάντως Νίκη είσαι χρυσή καρδιά. Μπράβο.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Δεν έχω ελπίδες να ακούσουν τη σύμβουλο θηλασμού γιατί απλά θα την θεωρήσουν κατώτερη της παιδιάτρου...

Επίσης, ότι και να πεί η σύμβουλος, αν η μάνα της όλη μέρα της πρήζει το κεφάλι ότι το παιδί δεν χορταίνει, και του δίνει από μόνη της συμπλήρωμα...

Επίσης, είμαι σίγουρη ότι δεν έχουν καταλάβει ότι το μόνο που θα καταφέρουν με το χαμομήλι είναι να του προκαλέσουν διάροια...

kr3fp2.png

Να σου πω τη γνώμη μου για τις συμβούλους; Σου τα λένε όλα τόσο εμπεριστατωμένα με αποδείξεις κι έρυνες που πρέπει να είσαι χαζός να τις αμφισβητήσεις. Κάνε την προσπάθεια κι αν σου αρνηθεί κατηγορηματικά τότε σταμάτα να ασχολείσαι. Δεν θα αξίζει γιατί η μαμά δεν θα θέλει να θηλάσει αποδεδειγμένα πλέον.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

NickyL, Μπράβο σου αυτό που κάνεις είναι πολύ συγκινητικό!!!

Δεν είναι δυναμικός χαρακτήρας! Δηλαδή θα αποφασίζουν οι άλλοι για το καλό του παιδιού της?

Μήπως είναι πιο εύκολο να πείσεις τον μπαμπά…

ο οποίος μπορεί να την επηρεάσει πιο πολύ από τις πεθερομαμάδες

Άστα, ο μπαμπάς δυστυχώς τσακώθηκε με τον άντρα μου, με ατάκες του στυλ "είχε δίκιο η πεθερά μου που έλεγε για χαμομήλι!!!" Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πάρει βάρος το παιδί!και όχι να συνεχίσει να θηλάζει, δεν καταλαβαίνουν ποια είναι η διαφορά...

Ελπίζω αργότερα που θα μιλήσω πάλι μαζί τους, να μπορέσω να τους πείσω να πάρουν ένα θήλαστρο ώστε να μην οδηγηθεί η μητέρα σε απογαλακτισμό, αλλά να κάνει συστηματικές αντλήσεις...

kr3fp2.png