Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ποιά πιστωτική κάρτα χρησιμοποιείται?

ΒΙΚΥ

Recommended Posts

Αλήθεια, υπάρχει κάποια πιστωτική κάρτα που να συμφέρει?

Κάποια που να προσφέρει εκπτώσεις, επιστροφή χρημάτων?

Πλέον, είτε με μετρητά πληρώνεις είτε με κάρτα δεν σου κάνουν καλύτερη τιμή. Οπότε? Ειδικά σε κάποιες συμφέρουν περισσότερο όταν σε κάποια καταστήματα σου κάνουν και άτοκες δόσεις.

Ποιά προτείνετε λοιπόν?

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Διαφημίσεις

Βικυ καμία κάρτα δεν συμφέρει , κανένα πιστωτικό ιδρυμα (τράπεζα) δεν σου δίνει τα λεφτά της χωρίς να είναι σίγουρο πως θα στα πάρει πίσω 2πλά,3πλά ή ακόμα σε περιπτώσεις να σου πάρει μέρος των περιουσιακών σου στοιχείων.

ακόμα και αν την χρησιμοποιούμε σαν εργαλείο διευκόλυνσης (κάτι σαν επιταγή εννοώ) δλδ , να αγοράσω κάτι σήμερα και στον επόμενο μήνα να το εξοφλήσω.

είχα για κάποιο διάστημα την ..... edit , την οποία κατάφερα και εξόφλησα (δόξα το Θεό) και τώρα ποια δεν εχω καμία.

ο άντρας μου δεν είχε πότε στην ζωή του.

δυστηχώς βεβαιά οι καιροί είναι δύσκολοι , και σίγουρα θα έρθουν ακόμα πιο δυσκολες επόχες πιστευω (στην Αμερική ακουσα πχ. απολύουν κόσμο , μέσω sms το κινητό τους :shock: ).

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Με μια συνετη χρηση η καρτα βοηθα πολυ.Εμεις εχουμε υπολογισει ενα ποσο ανα μηνα το οποιο μπορουμε να δινουμε στην καρτα ειτε για δοση ειτε για εφαπαξ πληρωμη χωρις να στερουμαστε απο τα καθημερινα μας.Ετσι αγορασαμε πολλα πραγματα τα οποια δε νομιζω να αγοραζαμε διαφορετικα.Επωφελουμαστε απο τις ατοκες δοσεις και καποιες προσφορες.Σιγουρα πληρωνουμε καποια ευρω παραπανω στην τελικη τιμη αλλα ποιος εχει σημερα μετρητα;Ναι, ειμαστε υπερκαταναλωτικοι και οι δυο και μαλλον δινουμε και "ωραιο" παραδειγμα στις μικρες...

Εμεις εχουμε της τραπεζας Κυπρου αλλα χαλβαδιαζω αυτες τις καρτες με τα bonus. Βεβαια φανταζομαι πως δε θα κερδιζω δωρα και εκπτωσεις μονο και μονο επειδη εμαι ομορφη αν κανεις εχει μια τετοια καρτα δε μας λεει και τις εντυπωσεις του;

Παντως μου κανει εντυπωση.Νιοπαντροι λεγαμε "αχ μωρε, λιγα χρηματα βαζουμε στην ακρη", με το πρωτο παιδι λεγαμε "ε, ενταξει δεν βαζουμε στην ακρη λεφτα, αλλα τουλαχιστον δεν χρωσταμε", τωρα καταντησαμε να λεμε "ευτυχως που χρωσταμε λιγα, δε βλεπεις τι γινεται γυρω μας;".

Συμφωνω με την Afroditi D.Ποτε μου δεν ειχα καρτα,αντιθετα την εβγαζα με οσα ειχα και αποταμιευα κιολας.Οταν γνωρισα τον συζυγο ειχε μια καρτα και ενα δανειο.Καταφεραμε να ξοφλησουμε και τα δυο καθως και το δανειο για το αυτοκινητο.Και φτανουμε στο σημερα που και οι δυο δουλευουμε,μας φτανουν να ζουμε ανθρωπινα και μας περισσευει και ενα πολυ σεβαστο ποσο καθε μηνα για να αποταμιευουμε.Λογικα θα θεωρουμαστε απο τους "πλουσιους" με την κατασταση που επικρατει στην οικονομια σημερα!Και βεβαια νιωθω παρα πολυ αναλαφρη που ξερω οτι δεν χρωσταω σε κανεναν τιποτα...

Κάποτε ήταν ο μπακάλης, ο χασάπης, ο έμπορας κλπ που είχαν το τεφτέρι και ψώνιζε ο κόσμος, λοιπόν αυτό εξευγενίστηκε και έγινε πιστωτική κάρτα, με τη μόνη διαφορά μπήκαν και οι τόκοι, οι εισπρακτηκές εταιρείες και όλα τα σχετικά... που δυστυχώς καταστρέψαν την οικογενειακή γαλήνη σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Όταν ήμουν Γ' λυκείου 1993 είχα έναν καθηγητή "λίγο" ψώνιο. Εντάξει δεν υπήρχε αυτό το χάλι με τον δανεισμό, λοιπόν έχει βγάλει το πορτοφόλι του και μας δείχνει τις πιστωτικές του κάρτες. Πετάγομαι κι εγώ (ναι δεν σήκωνα ποτέ χέρι) και του λεω: Αντί να έχει βιβλιαράκι και να ψωνίζεις με τις δόσεις από τον μπακάλι, πας στο εμπορικό κέντρο (ήταν στην άνθισή τους τότε) και ψωνίζεις με την κάρτα, δηλαδή πάλι με τις δόσεις πληρώνεις!!!! Κοκκίνισε έβαλε τις καρτούλες του στο πορτοφόλι του και έφυγε από την τάξη στη μέση του μαθήματος...

Εντάξει ώρες ώρες μιλάω χωρίς να το σκεφτώ, το ξέρω :oops:

Εννοείται πως δεν έχω καμία πιστωτική κάρτα, ούτε καταναλωτικό δάνειο και ούτε σκοπεύω να πάρω ποτέ μου :wink:

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Διαφημίσεις

Και εγώ δεν έχω πιστωτική. Το εννοώ, με το σκεπτικό όπως έγραψα παραπάνω, " αφού δεν μου κάνουν καλύτερη τιμή πληρώνοντας μετρητά, γιατί να μην τους δώσω και εγώ την πιστωτική με 6 άτοκες?" Σου λένε ή μετρητά ή 6άτοκες, π.χ. πήγα στους 120(ΕΠΙΠΛΑ) και αυτό μου είπαν, βγάζοντας φυσικά την δική τους πιστωτική. Ή το ίδιο κάνει και το ΙΚΕΑ.

Η πιστωτική είναι καλη όταν θες να αγοράσεις κάτι, με δόσεις τις οποίες ξέρεις οτι θα είσαι σε θέση να πληρώσεις, το οποίο πληρώνοντας το με την κάρτα δεν θα σου φανεί ή κακοφανεί από το να τα δώσεις όλα μαζί.

Με αυτά στο μυαλό έθεσα το ερώτημα. :wink:

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

BIKY όπως το θέτεις παραπάνω και από αυτά που έχω διαβάσει συμφέρει η "Diners", αλλά νομίζω έχει τσιμπημένη συνδρομή και υψηλό επιτόκιο αν δεν δόσεις όλο το ποσό, αλλά μόνο την ελάχιστη καταβολή.

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Παρομοίως θα συμφωνήσω με εσάς τις προλαλήσασες :D

Καμία πιστωτική κάρτα ούτε είχα αλλά και ούτε πρόκειται να αποκτήσω!!!!

Ο σύζυγός μου έχει στο όνομά του εφόσον εργάζεται, τη χρησιμοποιούμε με σύνεση και προσοχή για τις περιπτώσεις που ανέφερες Βίκη οταν υπάρχει πραγματικά ανάγκη και είναι όοοοολα οκ...

Η πιστωτική είναι καλη όταν θες να αγοράσεις κάτι, με δόσεις τις οποίες ξέρεις οτι θα είσαι σε θέση να πληρώσεις, το οποίο πληρώνοντας το με την κάρτα δεν θα σου φανεί ή κακοφανεί από το να τα δώσεις όλα μαζί

Το θέμα πάντως με τις κάρτες είναι να μη μπαίνεις σε τρυπάκια που προσπαθούν κατά τη γνώμη μου να σε βάλουν (οι τράπεζες εννοώ φυσικά)

Οπότε η άποψη μου εφόσον εργάζεσαι είναι, να βρεις μία πιστωτική που να καλύπτει τις ανάγκες σου και από εκεί και πέρα να την χρησιμοποιείς με σύνεση (όποτε πραγματικά είναι ανάγκη) και όχι αααααα!!!!! τι καλά έχω πιστωτική άντε πάρε και αυτό πάρε και το άλλο...

Εκτός αυτού σου δίνουν ρε παιδί μου κάτι όρια αναλήψεων τρελά :shock:

Σε βάζουν στο πειρασμό του καταναλωτισμού και μετά άααααααααντε τρέχα να πληρώνεις τόκους και επανοτόκια και φτάνεις στο σημείο να χρωστάς τα τρελά σου...

Πιστωτική? όχι ευχαριστώ δεν έχω τάσεις αυτοκτονίας!!! Εντάξει ίσως υπερβάλω λίγο - έως πολύ. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιστωτική να συμφέρει. Έχουν άλλωστε τα υψηλότερα επιτόκια. Καλύτερα να πάρει κανείς ένα ανοιχτο δάνεις με πολύ χαμηλότερα επιτόκια. Η πιστωτική συμφέρει μονο αν υπάρχει σχετικά μεγάλο εισόδημα και κάποιες - λίγες - φορές (όπως για παράδειγμα σε ένα βενζινάδικο) υπάρξει μια δυσκολία και έλειψη ρευστού οπότε μπορει να γίνει η χρήση της αλλά με την προυπόθεση να γίνει άμεσα ή το συντομότερο δυνατόν η πληρωμη του χρέους. :D

Εγώ είμαι υπέρ της χρήσης πιστωτικής κάρτας αρκεί να ξέρεις πως να την χρησιμοποιείς. Δηλαδή να μην την χρεώνεις αλλά να την εξοφλείς μέσα στο μήνα οπότε η τράπεζα δεν βγάζει ποτέ κανένα έξτρα φράγκο από σένα...ίσα ίσα που τους εκμεταλλεύεσαι εσύ. Απλά, όπως είπα, αυτή η χρήση της απαιτεί μεγάλη ωριμότητα.

Έτσι εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχω πιστωτική γιατί με συμφέρει ως εξής:

1. Δεν χρειάζεται να κουβαλάω μετρητά μαζί μου οπότε και να με κλέψουν (που μου έχει συμβεί άπειρες φορές και Ελλάδα αλλά και εξωτερικό) κάνω μια ακύρωση στην τράπεζα και ξεμπέρδεψα ενώ αν είχα μετρητά απλά θα τα έχανα. Οπότε νιώθω πιο ασφάλεια να κινούμαι με πιστωτική.

2. Για μεγάλες αγορές συμφέρει να τις βάζω όλες στην πιστωτική όπου μαζεύω μόρια bonus τα οποία μου χαρίζουν διάφορα δώρα (εμένα κυρίως με ενδιαφέρουν οι δωρεάν αεροπορικές θέσεις που κερδίζω έτσι και τις εκμεταλλεύομαι στο έπακρο). Όνομα τράπεζας δεν λέω γιατί δεν θέλω να κάνω διαφήμιση.

3. Κάθε αγορά με πιστωτική όσο μεγάλη και αν είναι την εξοφλώ πριν περάσει η προθεσμία της μέσω web banking. Το web banking είναι πολύ χρήσιμο όχι μόνο για να εξοφλείς την πιστωτική από το σπίτι σου αλλά και πάσης φύσεως λογαριασμούς και το χρησιμοποιώ εδώ και μια 10ετία επιτυχώς...

4. Επίσης σε περίπτωση λάθος χρέωσης μπορείς απλά να μην την αναγνωρίσεις και έτσι και μια δικλείδα ασφαλείας σε περίπτωση λάθους.

Γενικά εγώ χαίρομαι πολύ που υπάρχουν οι πιστωτικές αλλά και κυρίως που ξέρω να τις χρησιμοποιώ σωστά γιατί ξέρω και ανθρώπους που έχουν καεί από αυτές κάτι το οποίο ειλικρινά θεωρώ τουλάχιστον ανώριμο. :wink:

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

Διαβάζοντας βλέπω πως όλοι έχετε καταλάβει πως οι τράπεζες μας βάζουν στην διαδικασία να έχουμε την κάρτα στην τσέπη μιας και γνωρίζουν πως αργά ή γρήγορα θα ξεφύγουμε και θα αγοράσουμε παραπάνω απ' όσα πράγματι αντέχει η τσέπη μας.

Εγώ είμαι υπέρ της χρήσης πιστωτικής κάρτας ........:
κι εγώ συμφωνώ αρκεί να το κάνει κάποιος έτσι ακριβώς όπως το περιέγραψε η Jen.

Και εγώ δεν έχω πιστωτική. Το εννοώ, με το σκεπτικό όπως έγραψα παραπάνω, " αφού δεν μου κάνουν καλύτερη τιμή πληρώνοντας μετρητά, γιατί να μην τους δώσω και εγώ την πιστωτική με 6 άτοκες?" Σου λένε ή μετρητά ή 6άτοκες, π.χ. πήγα στους 120(ΕΠΙΠΛΑ) και αυτό μου είπαν, βγάζοντας φυσικά την δική τους πιστωτική. Ή το ίδιο κάνει και το ΙΚΕΑ.

Η πιστωτική είναι καλη όταν θες να αγοράσεις κάτι, με δόσεις τις οποίες ξέρεις οτι θα είσαι σε θέση να πληρώσεις, το οποίο πληρώνοντας το με την κάρτα δεν θα σου φανεί ή κακοφανεί από το να τα δώσεις όλα μαζί.

Με αυτά στο μυαλό έθεσα το ερώτημα.

BIKY όταν βλέπεις τέτοια κουλά , όπως ίδια τιμή με μετρητά ή με πιστωτική και άτοκες δόσεις .....τρέχα φεύγα μακριά.

Το κόλπο έχει ώς εξής. Αυτή η προσφορά έχει στόχο μόνο τους έχοντες πιστωτική ( με μπόνους ) αλλά και τους μη έχοντες δραχμή στην τσέπη τους.

Δεν τους ενδιαφέρει το μετρητό διότι το αγοραστικό κοινό με μετρητά είναι μικρότερο από το αγοραστικό κοινό με πίστωση.

Αυτό που σου λέω μπορείς να το δεις πιο καθαρά στην αγορά αυτοκινήτου.

Υπάρχουν εποχές που συγκεκριμένες μάρκες αυτοκινήτων ( καινούργια) πωλούνται στην ίδια τιμή μετρητής όπως και με 48 άτοκες δόσεις.

Είναι χαζομάρα να πιστέψει κανείς πως αυτό είναι ευκαιρία ( οι άτοκες δόσεις δηλαδή). Απλά γνωρίζουν ότι πολλοί λίγοι έχουν μετρητά κι έτσι προσαρμόζουν τις δόσεις στην πραγματική τιμή που θέλουν να εισπράξουν .Αφήνουν βέβαια την τιμή μετρητής να φαίνεται ίδια έτσι ώστε να φαντάζει ασύμφορη :wink:

Καποιος ρώτησε για την μπόνους ......ναι εγώ την έχω εδώ κι ένα εξάμηνο ( νομίζω) αλλά δεν την έχω ενεργοποιήσει ακόμα :lol::lol::lol:

ΒΙΚΥ να μην ψωνίσεις από αυτούς που σε οδηγούν σε τέτοιο είδος συναλλαγής. Να ψάξεις αλλού γι αυτό που θες και θα το βρεις φθηνότερα :wink:

Εάν έχει κάποιος τη σιγουριά ότι μπορεί να έχει πιστωτική κάρτα στο πορτοφόλι του και δεν θα παρασυρθεί να την χρησιμοποιήσει, παρά μόνο αν είναι μεγάλη ανάγκη, τότε εγκρίνω την απόκτηση της.

Αλλά ποιός είναι τελικά τόσο σίγουρος σε μια τόσο υπερκαταναλωτική κοινωνία που ζούμε, και λίγο πολύ όλοι μας παρασυρόμαστε κάποιες στιγμές;

Εγώ δεν έχω εκτός από καποια που είναι της οικογένειας και την έχουμε για ώρα ανάγκης, ιδίως αν πάμε κάποιο ταξίδι. Μπορεί να περάσει και ένας χρόνος και να μην την χρησιμοποιήσουμε καθόλου.

Δεν πληρώνουμε ετήσια συνδρομή, γιατί είναι από την τράπεζε που εχουμε βγάλει το στεγαστικό δάνειο.

Τώρα όσο για αυτό που λές Βίκυ μου, χωρίς να ξέρω και πολλά, πιστεύω ότι η τράπεζα πάλι θα έχει κάποιο όφελος, αν την αποκτήσεις. Νομίζω ότι πάντα υπάρχουν κάποια ψιλά γράμματα. Μήπως καλύτερα τελικά να μείνεις στις δόσεις όταν αγοράζεις κάτι που να κοστίζει αρκετά όπως πχ κάποιο έπιπλο και να μην μπλέξεις με κάρτες και τράπεζες;

Δεν ξέρω πάλι, αν έχεις κάποιον γνωστό και σου πεί σίγουρα πώς έχουν τα πράγματα, τότε μόνο πιστεύω ότι πρέπει να το κάνεις. Αλλιώς μην το ρισκάρεις!!! :wink:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Θέλει μεγάλη προσοχή η πιστωτική κάρτα... Να θέτεις όρια, να σταματάς εκεί που ξέρεις ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις... Εγώ στη δική μου πιστωτική κάρτα, εξ αρχής έβαλα πολύ χαμηλό πιστωτικό όριο από μόνη μου. Τη χρησιμοποιώ σπανίως βέβαια και για να αγοράσω κάτι νέο, προϋπόθεση είναι να μην έχει μείνει ούτε το ποσό των 5 ευρώ ως χρωστούμενο στην τράπεζα. Τελειώνουν δηλαδή οι άτοκες δόσεις (στα hondos για παράδειγμα, η τιμή όντως είναι η ίδια είτε με πιστωτική είτε με μετρητά... επίσης και στο ΙΚΕΑ που προαναφέρθηκε... επίσης στα sprider που κάνουν 24 άτοκες δόσεις όποιο κι αν είναι το ποσό που θα αγοράσεις) και μετά ψωνίζω κάτι.

Θέλει μέτρο, συγκράτηση... Αν έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου δε νομίζω ότι θα ξεφύγεις. Εγώ που την έχω 3 χρόνια, ποτέ δεν ξέφυγα, αγόραζα κάτι, το ξοφλούσα και μετά ξανά... Αλλά ομολογώ ότι ενώ το ποσό είναι πολύ μικρό (κάτω των 600 ευρώ) ποτέ δεν τη γέμισα την κάρτα, κι ούτε πρόκειται... :D

Για δάνειο ούτε λόγος.... καταναλωτικά και τα συναφή, μακρυά ... !

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Με αυτά στο μυαλό έθεσα το ερώτημα. :wink:

να σου πω οτι ο εμπορος τα λεφτα του τα παιρνει ολα .. με την μια .. οι ατοκες δοσεις ειναι για σενα πως θα πληρωσεις την καρτα ... παντως δεν συμφερει ξεμυαλιζεσε πολυ πολυ ευκολα ....

Διαφημίσεις

Έχω την εντύπωση ότι με την πιστωτική κάρτα ο έμπορος δεν τα παίρνει όλα, αλλά το 10% το παρακρατά από τον έμπορο η τράπεζα. Σε εισιτήρια θεάτρου που κάναμε κράτηση θέσης πρόσφατα, μας ενημέρωσαν ότι για να γίνει η πληρωμή με πιστωτική υπήρχε προσαύξηση 10% στο εισιτήριο.

Και εγώ δεν χρησιμοποίησα ποτέ πιστωτική..

Μόνο 1 βγάλαμε για να πληρώσουμε με δόσεις τα βλαστοκύτταρα της μικρής και περιμένω πως και πως να τελειώσουν οι δόσεις για να την ακυρώσω..

Και μόνο που υπάρχει με αγχώνει...

Προτιμώ και εγώ -όπως είπαν τα κορίτσια-να κάνω υπομονή αν χρειάζομαι κάτι και δεν έχω χρήματα , παρά να χρεώνομαι....

Έχω την εντύπωση ότι με την πιστωτική κάρτα ο έμπορος δεν τα παίρνει όλα, αλλά το 10% το παρακρατά από τον έμπορο η τράπεζα. Σε εισιτήρια θεάτρου που κάναμε κράτηση θέσης πρόσφατα, μας ενημέρωσαν ότι για να γίνει η πληρωμή με πιστωτική υπήρχε προσαύξηση 10% στο εισιτήριο.
"Φτηνός" και παλιομοδίτικος τρόπος συναλαγής.

Τα ποσά που κρατούν οι τράπεζες ώς προμήθεια ήταν κάτω του 2% πριν 4 χρόνια :!::!::!: Αυτό το 2% ο έμπορος μπορεί και το προϋπολογίζει μέσα στην τιμή από πρίν :wink:

Αυτός που σας κράτησε 10% χαράτσι για το κλέισιμο των εισητηρίων με πιστωτική , έπρεπε να έχει πάρει σύνταξη εδώ και 15 χρόνια τουλάχιστον :lol::lol::lol:

Από το 2000 που έβγαλα μια κάρτα, δεντ ους έχω πληρώσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΡΑΧΜΗ τόκο!!!!!

Πως το καταφέρνω?

Από τον πρώτο κιόλας λογαριασμό που μου ήρθε πάω και τα εξοφλώ ΟΛΑ, ΜΕΧΡΙ ΔΕΚΑΡΑΣ.

Αν τα εξοφλήσεις όλα η τράπεζα δεν δικαιούται να σου βάλει κανένα τόκο.

Έτσι 9 χρονάκια τώρα κάνω τις αγορές μου (ρεγουλαριστά εννοείται) με κάρτα και μετά πάω και ξοφλάω την τράπεζα σε όλο το ποσό που οφείλω.

Επίσης ένα άλλο κολπάκι που έχω βρει είναι το εξής:

Ο λογαριασμός μου εκδίδεται π.χ κάθε 18 του μηνός με ημερομηνία πληρωμής μέχρι τις 7 του επόμενου.

Έτσι όσα πράγματα πχ. έχω ψωνίσει από 18 Ιανουαρίου και μετά , δεν θα τα πληρώσω μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου. Θα τα πληρώσω μέχρι τις 7 Μαρτίου!!!

Αν νομίζει η τράπεζα ότι θα με πιάσει εμένα κότσο γελάστηκε.

Συν του ότι η κάρτα μου στέλνει δωροεπιταγές σε χρήματα ανάλογα το ποσό που ψωνίζω. Κονομάω κι από κει κάποια ευρουλάκια και πάω και τα αφαιρώ από το λογαριασμό μετά στα συμβεβλημένα s/m.

Κορίτσια είναι πολύ αποδοτικό το σύστημα, αρκεί να μπορείς να το χειριστείς καλά από την αρχή.

ΒΙΚΥ η πιστωτική κάρτα συμφερει μόνο αν τη χρησιμοποιείς όπως σου γράφουν η Jen & η zana1911. Eπίσης για να μην έχεις άγχος για τη πληρωμή μπορεις να κάνεις πάγια εντολή στη τράπεζα για αυτόματη εξόφληση της κάρτας σου την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας. Ετσι κερδίζεις 1 μηνα πίστωση δωρεάν. Διάλεξε μια πιστωτική που μαζευεις πόντους, bonus (όπως θες πεστα) για έξτρα δωράκια. Εγώ έχω αυτή με τα bonus και έχω πάει ταξιδάκια δωρεαν, τη χρησιμοποιώ παντου (έχω - δεν έχω μετρητά).Αυτές οι πιστωτικές με τα δωράκια στην ουσία σου δίνουν πίσω ένα μέρος από τη προμήθεια της τράπεζας, γιατί να μη το πάρεις; :wink:

Κι εγώ είμαι απ τα εξυπνοπούλια που έχω ξεγελάσει τις Τράπεζες.

:lol:

Εχω πιστωτικές αλλά τις χρησιμοποιώ με σύνεση και προσοχή και με διευκολύνουν πάρα πολύ σε αγορές και κυρίως όταν είμαστε εξωτερικό.

Πληρώνω πάντα όλο το ποσό και τέλος.

Δεν μπορώ να προτείνω καμμία κάρτα με μπόνους και επιστροφή μετρητών.

Εχω την εντύπωση οτι αυτό το κυνήγι των "πόντων" είναι κόλπο που εξωθεί σε υπερκατανάλωση και εξυπηρετεί συγκεκριμμένες αλυσίδες καταστημάτων που έχουν συμβάσεις με τα αντίστοιχα τραπεζικά ιδρύματα.

Δεν μπορώ να προτείνω καμμία κάρτα με μπόνους και επιστροφή μετρητών.

Εχω την εντύπωση οτι αυτό το κυνήγι των "πόντων" είναι κόλπο που εξωθεί σε υπερκατανάλωση και εξυπηρετεί συγκεκριμμένες αλυσίδες καταστημάτων που έχουν συμβάσεις με τα αντίστοιχα τραπεζικά ιδρύματα.

ίσως έχεις και δίκιο αλλά απλά θέλω να πω ότι εγώ δεν κυνηγάω πόντους...ότι είναι να πάρω μετρητοίς και είναι όμως μεγάλο το ποσό προτιμώ να το βάζω στην κάρτα γιατί έτσι κερδίζω δωρεάν αεροπορικά...ή αντίστοιχα ο άντρας μου από την κάρτα του κερδίζει μείωση στο λογαριασμό του κινητού...δηλαδή μπορείς να κάνεις αυτό το κόλπο των πόντων χωρίς να είσαι συμβεβλημένος με καμία συγκεκριμένη αλυσίδα καταστημάτων αφού κανείς δεν σε δεσμεύει να αγοράσεις σώνει και καλά από αυτούς.

gwggp2.png ISWTp2.png