Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ανησυχώ...


Recommended Posts

Χθες κάναμε τον Β' Επιπέδου και ενώ όλα τα άλλα ήταν καλά,ο υπερηχογραφιστής διαπίστωσε διαφορά περιμέτρου κεφαλής προς μηριαίο.Εντός των φυσιολογικών ορίων,αλλά περ.κεφαλής 209.1mm και μηριαίου 35.2mm.Αυτό αποτελεί σε κάποιες περιπτώσεις έναν από τους δείκτες για σύνδρομο down.Ρινικό οστό κτλ όλα ΟΚ.H αυχενική ήταν πολύ καλή.Συνδυασμένος κίνδυνος 1/8366 και Βιοχημικός 1/3863.Μου είπαν πως αυτή η διαφορά κεφαλής/μηριαίου "αποτελέι πιθανώς φυσιολογική παραλλαγή χωρίς κλινική σημασία"να πάω για επανεξέταση στην 28η εβδομάδα και πως για 100% ασφάλεια να κάνω άμνιο!Το βρίσκω όμως πέρα από επικίνδυνο και περιττό!Δηλαδή στην 30ή εβδομάδα να μου πουν,τί;;

Να σημειώσω ότι αυτή ακριβώς είναι και η κατανομή του μπαμπά μας (ψηλός,αλλά με μεγάλο κεφάλι και για το σώμα του κοντύτερα πόδια.Στο σύνολο είναι αρμονικά και μια χαρά!) και σε ότι αφορά τα ποδια...και εγώ μια από τα ίδια!Πριν καν μείνω έγγυος λέγαμε χαριτολογώντας ότι τα παιδιά μας θα έχουν μεγάλο κεφάλι και κοντά πόδια!

Το αγοράκι μας είναι ζωηρό και το λατρεύω από τώρα.Δε θέλω να του κάνω κακό με τίποτα στον κόσμο!Προσπάθώ να μην κάνω αρνητικές σκέψεις,αλλά μου έβαλαν την υποψία και τώρα δυσκολεύομαι να διαχειριστώ τα αισθήματά μου. Είχε κάποια κοπέλα παρόμοια εμπειρία;;Έχουμε στεναχωρηθεί πολύ.

Vd4Sp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Mάλλον δεν πρέπει να ανυσηχεις και εχεις απολυτο δικιο σ'αυτο που λες στην 30η βδομαδα να μου πουν τι? Λοιπόν η αδερφη μου οταν εκανε τον β'επιπεδου της εβγαινε το κεφαλι πολυ μεγαλυτερο απο το φυσιολογικο κλαμα κακο εκεινη εκανε την αμνιο ( φοβοταν για υδροκεφαλο ) πηγαν σε ειδικο εμβρυονευρολογο περνει τα αποτελεσματα ολα καλα. Γινεται 2 χρονων ο παιδιατρος ξανα τα ιδια το παιδι πρεπει να κανει αξονικη. Ξανα ολα καλα.

Εν το μεταξυ ο γαμπρος μου, ο πατερας του και οι αδερφες του εχουν μεγαλα κεφαλια :roll:

 

ευχομαι και πιστευω δηλ οτι ολα θα πανε καλα !!!

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

Η ξαδερφη μου στο πρωτο της παιδι στον υπερηχο λεει στον γιατρο: γιατρε μηπως εχει μεγαλο κεφαλι? Γιατρος: τον ανδρα σου δεν τον βλεπεις? :lol: Μου φαινεται λεφτα θελουν.... :roll:

lcWup3.png
Link to comment
Share on other sites

ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡΗΧΟ ΤΗΣ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΤΗΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΕΠΙΝΕΦΡΙΔΙΟ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ. Η ΚΑΗΜΕΝΗ ΕΙΧΕ ΤΟΣΟ ΑΓΧΟΣ! ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΤΗΣ, ΤΗ ΒΑΛΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ! ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΕΝΤΑΞΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΞΟΔΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ roylaki ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΤΡΑΒΑΝΕ ΛΙΓΑΚΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΕΙΣ; ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ. ΚΑΝΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥ ΕΣΥ ΓΙΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙΣ ΑΠΛΑ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

Link to comment
Share on other sites

κορίτσια,σας ευχαριστώ πολύ.Η αλήθεια είναι πως έχω χάσει το κέφι μου και δεν έχω διάθεση για τίποτα.Δεν ξέρω πως θα περάσουν οι μήνες.Το μόνο που ελπίζω είναι είναι να μου πουν κάτι ενθαρρυντικό σε 5 εβδομάδες.Λυπάμαι που μπορεί να μη συμβαίνει τίποτα και άδικα να στεναχωριόμαστε τόσο και δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να ισχύει μία τόσο αυστηρή νόρμα που, παρόλο που κινούμαστε σε φυσιολογικά επίπεδα, να θεωρεί "ύποπτη" την παραμικρή παρέκκλιση από το Μέσο Όρο.Δεν είναι συνδυαστικά αυτά τα πράγματα και αν δεν είναι,δεν θα έπρεπε να είναι;Δεν ξέρω τί να υποθέσω.Φοβάμαι να κάνω αμνιοπαρακέντηση στην 24η εβδομάδα.Ελπίζω στο Θεό και εύχομαι την άλλη φορά να σας πω ευχάριστα.Σας ευχαριστώ και πάλι.

Vd4Sp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

σου ευχομαι ολα να ειναι καλα (που ειναι δηδ) εγω και ο μπαμπας του μπεμπη εχουμε μικρα κεφαλια και σε σιγκρισι με μια φιλη μου γελουσαμε γιατι το δικο της ειχε πιο μεγαλο και μενα μικρο ..μεσαιο δηδ... πηγενε να δεις κιαλο γιατρο ... να δεις τι θα σου πει..

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Επαναφέρω αυτό το μήνυμα, μήπως ποτέ αντιμετωπίσει κάποια μανούλα παρόμοιο πρόβλημα. Να ψάχνετε, όταν κάτι δεν πάει καλά, αλλά μην πανικοβάλλεστε, ακούστε το ένστικτό σας και διασταυρώστε απόψεις επιστημονικά τεκμηριωμένες!Το μωράκι μας είναι ένα πανέμορφο δυνατό αγοράκι, ανάμεσα στην 90ή με 100ή θέση στην καμπύλη του ύψους, με πολύ όμορφο και αρμονικό κορμάκι, δυνατός σαν Ηρακλής!και πολύ συχνά την ώρα που φιλάω τα μπουτάκια του μου βγαίνει ασυναίσθητα: "Να φάνε τα σκατάκια σου αυτοί οι χαζοί που λέγανε για το μπουτάκι σου!!!" Ξέρετε ποιους εννοώ...

Vd4Sp3.png
Link to comment
Share on other sites

Με πιθανότητα 1 προς 8000 περίπου να κάνεις αμνιοπαρακέντηση που έχει 1/200 πιθανότητα αποβολής. Ελεος πια με τους υπερηχογραφιστές όλοι οι άνθρωποι δηλαδή είναι ίδιοι που γεννιούνται? ΄Σε όλους τελικά κάτι βρίσκουν στο β επιπέδου. Ρώτα και άλλον υπερηχογραφιστή και επανέλαβε τον υπέρηχο όποτε σου είπαν. Πάντως εαν αποφασίσεις να κάνεις την αμνιοπαρακέντηση να ξέρεις ότι όσο πιο αργά τόσο πιο μικρός ο κίνδυνος. Εαν θέλεις μπες στην ενότητα εγκεφαλική αιμορραγία εμβρύου μήπως από τα παιδιά μπορείς να επικοινωνήσεις και να πάρεις στοιχεία για υπερηχογραφιστές γιατί όλοι τελικά έχουμε ψάξει και έχουμε μάθει τους κορυφαίους στην Ελλάδα.

k4xS.jpg

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...