Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Γειας σας ειμαι εδω και καιρο επισκεπτης του site και του forum σας ... περνω πληροφοριες για προβληματα που παρουσιαζονται και στα δικα μου παιδια ...εχω 2 αγορια το ενα λιγο πριν τα 4 και το αλλο 11 μηνων ... Καναμε μια επισκεψη σε οφθαλμιατρο και τα αποτελεσματα μας εριξαν απο τα συνεφα ο τετραχρονος γιος μου εχει μυωπια πανω απο 5 βαθμους ... η γιατρος δεν μας γραφει γυαλια γιατι θελει να ξερει πρωτα αν ειναι παθολογικα τα αιτια μας ειπε να κανουμε βυθοσκοπηση στην Αθηνα (ειμαστε απο επαρχια) διοτι ο μικρος δεν συνεργαζετε και ιδιετερα .... σε εμας περναν χιλιαδες κακκες σκεψεις απο το μυαλο μας ... το ανχος και η στεναχωρια εχει χτυπησει κοκκινο .... και ειδικα που ξερουμε οτι οπως μας ειπε η γιατρος με τα γυαλια που δικιμασε στο ιατριο μονο ενα 20% εβλεπε καλυτερευση στην οραση ...ακουγαμε καθε λεξη και τοσο σταναχουραμαστε .... σκιωδης μυωπια και αλλα ... που δεν καταλαβαμε ... ξερει κανεις κατι ?? εχει περασει καποια τετοια περιπετεια ?? τι μπορουμε να αντιμετωπισουμε ακομα ?? κατι σοβαρο ??

Διαφημίσεις

http://www.medhelp.org/forums/EyeCare/messages/534.html

high myopia kids έβαλα στο google.

δεν βρήκα πουθενά όρο σκιώδης μυωπία. (μου έκανε εντύπωση)

αυτό που κατάλαβα ότι είναι πολύ σημαντικό είναι η διόρθωση της μυωπίας έτσι ώστε αυτή να μην αυξηθεί με άλλους πιο βαρυσήμαντους κινδύνους αργότερα.

πρέπει οπωσδήποτε να το αναζητήσετε περεταίρω, μιας και εάν αφεθεί η μυωπία και αυξάνεται και περισσότερο με την ηλικία, όταν φτάσει μεγάλους βαθμούς, μπορεί να αποκτήσει μόνιμες βλάβες το μάτι. (αυτό γράφει ο οφθαλμίατρος στο άπο πάνω λίνκ..)

Μέχρι να κάνετε κάτι, είναι πολύ σημαντικό να του συμπεριφέρεστε με μεγάλη ευαισθησία μιας και εάν όντως έχει τέτοια μυωπία σημαίνει ότι βλέπει σχεδόν τα μισά απο ότι κάποιος χωρίς - πράγμα που για ένα παιδάκι είναι πάρα πολύ δυσάρεστο - .. εγώ έχω 4.50 μυωπία και χωρίς γυαλιά δεν βλέπω τίποτε ούτε μπορώ να κάνω κάποια δραστηριότητα. Φαντάσου για εκείνο.

Λογικά δηλαδή αντιμετωπίζει πολύ μεγάλα προβλήματα και στη συμπεριφορά του για αυτό το λόγο - με τα άλλα παιδιά ή και με εσάς, δεν αναγνωρίζει την έκφραση του προσώπου εάν είναι πιο μακριά απο ενα ενάμισυ μέτρο...! (αυτό θεωρώ είναι το πιό δυσκολο στην υπόθεση αυτή).

Σε αυτό το βήμα δηλαδή να βοηθήσετε το παιδί σας σε αυτή την δυσκολία που αντιμετωπίζει θα σας βοηθήσει σίγουρα ένα τηλέφωνο στην υπηρεσία Γραμμή Σύνδεσμος στο 801 801 1177 (αστική χρέωση) όπου ειδικοί βοηθούν παιδιά και ενήλικες σε διαφορα προβλήματα.

(δες εδώ για αύτό

Θεωρώ απαραίτητο να πάρετε εκεί μιας και η όραση δυστυχώς αφορά ένα τεράστιο κομμάτι απο τα όσα μαθαίνει ένα παιδί σε αυτή την ηλικία.

Εκτός δηλαδή απο το ιατρικό κομμάτι που απο αυτά που διάβασα δεν πρέπει καθόλου να το καθυστερήσετε -

θα είναι και απαραίτητο να ασχοληθείτε και με το ψυχολογικό κομμάτι αυτής της δυσκολίας του παιδιού σας.

- Προσπαθήστε να θυμόσαστε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να πλησιάζετε αρκετά κοντά του - μισό μέτρο - για να σας βλέπει απο κοντά όταν του μιλάτε!

Τα συναισθήματα που έχουμε, τα μισά έστω, περνούν και μέσα απο την γλώσσα του σώματός μας και απο την έκφραση του προσώπου μας.....

Σας εύχομαι να ξεκαθαρίσουν όσο πιο γρήγορα τα πράγματα για να ξέρετε και εσείς τι να κάνετε απο εδώ και πέρα.........

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Εμπειρία απο μυωπία δεν έχω, αλλά εχω εμπειρία απο στραβισμό.. Εγώ θα έλεγα να πηγαίνατε σε κάποιον παιδοφθαλμίατρο..να κάνετε και βυθοσκόπιση και μετρήσεις και τα πάντα. Η βυθοσκόπηση δεν είναι τιποτα τρομερό, απλά βάζουν κάποιες σταγόνες στο μάτι και διαστέλεται η κόρη του ματιού. Ετσι μπορούν και βλέπουν καλύτερα τις αντακλάσεις πάνω στον αμφιβληστροειδή (έτσι έχω καταλάβει). Θα επιλέξετε τα σωστά γυαλάκια και αυτό είναι!

Και στα δύο μάτια έχει ή μόνο στο ένα;

Είχατε καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στην ορασή του και γιάυτό πήγατε στο γιατρό;

Μην ανησυχείτε πάντως, είναι μικρός ακόμη και η όραση στα παιδιά είναι "πλαστική" δηλ μπορεί να διαμορφωθεί, δεν είναι κάτι τελειωτικό και αμετάκλητο.

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!