Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Χαιρετώ όλες τις μαμάδες συναδέλφισσες. Μόλις σήμερα έκανα την εγγραφή μου. Χθες ανακάλυψα το site ψάχνωντας για κάτι άλλο και διαβάζοντας πολλά από τα θέματα, σταμάτησα να νιώθω άγχος. έχω έναν γιο 25 μηνών, τον Γιάννη. Ακόμη τρώμε το φαγητό μας αλεσμένο, διαφορετικά γυρνάει το κεφάλι και αρνείται πεισματικά. Μου λένε πως έτσι τον έμαθα. άλλες τροφές- φρούτα, τοστ, πίτσα, κρουσάν- τα τρώει με μπουκίτσες αλλά αν δεν τον πιέσω, βαριέται και σταματάει. Πώς να τον καταφέρω να φάει μη αλεσμένο φαγητό. είναι νωρίς ακόμη; Το κρέας ειδικά με τ ί π ο τ α!!!

Διαφημίσεις

αν ρωτησεις εμενα θα σου πω απλα οτι ειναι αργα...αλλα το λεω εγω πειδη απο 14 μηνων κοψαμε τα αλεσμενα....απλα εφαρμοσα το εξης...γυρω στο χρονο αρχισα να μη τα κανω νιανια αλλα να εχει λιγο ωστε να μπορει να ξεκινσηει να μασαει....σιγα σιγα αρχισε να μασουλαει (ειχαμε ολα μας τα δοντια ομως ....) και τωρα τσακιζει και μπριζολες.....εκει στους 16 μηνδ

ες κοψαμε και τη φρουτοκρεμα και τα τρωει πια με το χερι....

μηπως να ξεκιναγες σιγα σιγα να μη τα αλεθεις τελειως????μονο του αν το βαλεις κανει προσπαθειες να φαει???απο οτι καταλαβαινω βασικα μαλλον βαριεται γιατι τα αλλα τα τρωει.....ισως μιας και εινια μεγαλος να του πεις πια να καθεται και να τρωει μαζι σας και να τρωει μονος του σιγα σιγα...

τον ταϊζεις μονο το αλεσμενο ή και τα αλλα????τον ταϊζεις σε καρεκλακι???παει παιδικο????

παντως νομιζω οτι το καλυτερο ειναι να τρωει μονος του και να μη τα αλεθεις πολυ....δεν ειναι θεμα οτι εσυ φταις απλα μπορει να βαριεται να φαει μονος του.....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Ax Arissa, τα ίδια τραβάω κι εγώ. Η μικρή μου είναι 24 μηνών και τρώει μόνο αλεσμένα. Κι εμένα μου λένε ότι φταίω εγώ, αλλά η μπέμπα έκανε πολύ συχνά εμετό και τι να έκανα κι εγώ; Καλύτερα ήταν δηλαδή να την άφηνα νηστική; Το μόνο που μασουλάει λίγο είναι ψωμάκι (μη φανταστείς ποσότητες) και τρελλαίνεται για μακαρόνια που τα τρώει σκέτα με το χέρι. Σιγά σιγά της τα αλέθω λίγο πιο χοντρά και μερικές φορές το απόγευμα αντί για την κρέμα της βάζω μακαρονάκι με λίγο αλεσμένο κρέας, αλλά αυτό πετυχαίνει μια φορά το μήνα!! Φαντάζομαι ότι αν μπορούσα να την έχω να τρώει με κανένα άλλο παιδάκι για μερικές μέρες, θα ζήλευε και θα το έκοβε. Γενικά δεν θέλει να δοκιμάζει ΤΙΠΟΤΑ. Ούτε φρούτα, ούτε φαγητά, ούτε γλυκά. Μου λένε να την αφήσω νηστική, αλλά το λυπάμαι το ζουζουνάκι μου. Άσε που είμαι σίγουρη ότι θα πεισμώσει και δεν πρόκειται να πετύχω τίποτα.

• 7 months later...

καλημέρα σε όλους, είμαι καινούρια στην παρέα και θα ήθελα την αποψη σας ή την εμπειρία σας. ο γιος μου ειναι 2 χρονών και ακόμη τρώει λιωμένη τροφή. τα μονα που έχω καταφέρει να φάει ειναι πατάτες τηγανητές, ψωμί, μπισκότα και πιτσα. η παιδιατρός του μέχρι και πριν από 2 μήνες μου έχει πει να μην ανησυχώ ακόμη (το επόμενο ραντεβού ειναι την τετάρτη) αλλά πραγματικά με έχει αγχώσει γιατί δεν δοκιμάζει τίποτε που να μην είναι λιωμένο. γενικώς ειναι δύσκολο παιδί το φαγητό για να φάει πρέπει συνεχώς να τον απασχολω με καινουρια πραγματα. σίγουρα καποιοι από εσάς θα το έχετε αντιμετωπίσει περιμένω συμβουλές σας. ευχαριστω:?

Τόνια γεια σου,

σε καταλαβαίνω απόλυτα. Ο δικός μου είναι 2 ετών και επτά μηνών και ακόμα παλεύουμε με τα λιωμένα. Δεν υπάρχει τίποτα που να τρώει χωρίς να του το έχουμε λιώσει. Ούτε πατάτες, ούτε μπισκότα, ούτε ψωμί ούτε τίποτα. Αν νιώσει κομμάτι στο στόμα του κάνει εμετό ή στην καλύτερη περίπτωση σταματάει το φαί. Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Μέχρι που το άφησα δυο μέρες νυστικό μπας και πεινάσει και αναγκαστεί να φάει έστω ένα μπισκοτάκι αλλά άδικος κόπος. Το μόνο που κάνω τώρα είναι να περιμένω να έρθει κάποια στιγμή η ώρα να φάει σαν άνθρωπος. Οπότε είσαι σε καλό δρόμο αφού ο δικός σου μασάει έστω και αυτά τα λίγα.

kh4Ap3.png

Διαφημίσεις

eleni g ευχαριστω για το μηνυμα, sorry που δεν απάντησα νωρίτερα αλλά είχα τρελλή μέρα στην δουλειά. η αληθεια είναι ότι μπήκα στον πειρασμό να τον αφήσω νηστικό αλλά τον λυπάμαι. την τετάρτη έχουμε εμβόλιο οπότε περιμένω να δω τι θα μου πει και η παιδίατρος, μέχρι τώρα μου έχει πει να μην το πιέσω

Κι εμεις παντως παιδευτηκαμε πολυ για να κοψουμε τα αλεσμενα,μαλλον κι εγω ειχα αργησει πολυ...Απο 20 μηνων περιπου ξεκινησα την προσπαθεια και για 4 μηνες περιπου το προσπαθουσα,ωσπου τελικα ξαναγυρισα στα μισοαλεσμενα,γιατι αρρωστησε πολυ το χειμωνα κι εχανε και βαρος.Τελικα επανηλθαμε στην προσπαθεια μετα απο λιγο και τωρα πλεον εχει προσαρμοστει αλλα μας πηρε πολυ χρονο και...κοπο...Ακομη και τωρα το μοσχαρι το τρωει μονο αλεσμενο...Κοτοπουλο και κιμα τα τρωει λιωμενα με πιρουνι

bxBwp2.png EgDTp2.png

καλημέρα σε όλους, είμαι καινούρια στην παρέα και θα ήθελα την αποψη σας ή την εμπειρία σας. ο γιος μου ειναι 2 χρονών και ακόμη τρώει λιωμένη τροφή. τα μονα που έχω καταφέρει να φάει ειναι πατάτες τηγανητές, ψωμί, μπισκότα και πιτσα. η παιδιατρός του μέχρι και πριν από 2 μήνες μου έχει πει να μην ανησυχώ ακόμη (το επόμενο ραντεβού ειναι την τετάρτη) αλλά πραγματικά με έχει αγχώσει γιατί δεν δοκιμάζει τίποτε που να μην είναι λιωμένο. γενικώς ειναι δύσκολο παιδί το φαγητό για να φάει πρέπει συνεχώς να τον απασχολω με καινουρια πραγματα. σίγουρα καποιοι από εσάς θα το έχετε αντιμετωπίσει περιμένω συμβουλές σας. ευχαριστω:?

Μην αγχώνεσαι καθόλου,πολλά παιδάκια είναι έτσι. Ο δικός μου είναι 18 μηνών και ακόμα τα αλέθουμε και θα το συνεχίσω γιατί είναι αδυνατούλης.Οταν μου έλεγαν μαμάδες ότι τα παιδιά τους έκοψαν τα αλέσμένα ακόμα και 10 μηνών, προβληματιζόμουν πολύ. Το συζήτησα με την παιδίατρό μου και μου είπε ότι ένα παιδάκι 10 μηνών που δεν έχει ακόμα δοντάκια είναι επικίνδυνο να τρώει την τροφή του χωρίς να είναι λιωμένη. Παρόλα αυτά πολλά παιδάκια τα προτρέπουν οι γονείς. Κατά την γνώμη της λάθος. Μάλιστα μου είπε ΄΄ξέρεις κάποιον που μεγάλωσε και δεν έφαγε κανονικά?'' μέχρι και 2,5 ετών μου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Ισα ίσα παίρνει και όλες του τις βιταμίνες αφού τρώει όλη την ποσότητα. Και εγώ δεν τον πιέζω γιατί μερικές φορές πάει να κάνει εμετό.Του δίνω όμως και δοκιμάζει από ότι τρώω. Όταν θέλει μου ζητάει μόνος του. Θα δείς ότι κάποια στιγμή θα βαρεθούν και δεν θα θέλουν άλλο αλεσμένα.

• 1 year later...

καλησπέρα. είμαι και γω καινούρια στην παρέα. και μένα δεν τρώει ακόμα κανονικά τα φαγητά κα την παρασκευή κλείνει τα 2. Ευχαριστώ που μου δώσατε ελπίδα πως δεν είμαι μόνη να στε όλες καλά

Χαιρετώ όλες τις μαμάδες συναδέλφισσες. Μόλις σήμερα έκανα την εγγραφή μου. Χθες ανακάλυψα το site ψάχνωντας για κάτι άλλο και διαβάζοντας πολλά από τα θέματα, σταμάτησα να νιώθω άγχος. έχω έναν γιο 25 μηνών, τον Γιάννη. Ακόμη τρώμε το φαγητό μας αλεσμένο, διαφορετικά γυρνάει το κεφάλι και αρνείται πεισματικά. Μου λένε πως έτσι τον έμαθα. άλλες τροφές- φρούτα, τοστ, πίτσα, κρουσάν- τα τρώει με μπουκίτσες αλλά αν δεν τον πιέσω, βαριέται και σταματάει. Πώς να τον καταφέρω να φάει μη αλεσμένο φαγητό. είναι νωρίς ακόμη; Το κρέας ειδικά με τ ί π ο τ α!!!

arissa μου σου μιλάει μια δεινοπαθούσα! Δεν θα σου πω τις δικές μου λεπτομέρειες για να μη σε τρομάξω! Για το κρεατάκι θεωρώ ότι είναι νωρίς ακόμη, αλλά προσπάθησε σιγά σιγά να του δίνεις κανένα κομματάκι κοτόπουλο ή λίγο κιμά για να συνηθίζει! Αφού τρώει μπουκίτσες νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου να αρχίσει, αλλή μην τον αφήσεις! Δεν ξέρω αν χρησιμοποιείς μούλτι, αλλά αν ναι κόψτο σιγά σιγά και προτίμησε να ξεκινήσεις να τα λιώνεις με πηρούνι και στο μούλτι μόνο το κρέας! Αν το κάνεις μη συνεχίσεις σε καμία περίπτωση περίπτωση να αλέθεις σούπες, αλλά να τα δίνεις έτσι και να βάζεις και μπουκίτσες ψωμάκι μέσα! Μην ανησυχείς αν δεν τρώει όλο το φαγητό του, ξαναδώστου μετά από κάνα 3ωρο λίγη ποσότητα ακόμη. Να επιμείνεις γιατί ιδίως τα αγοράκια είναι λίγο τεμπέλικα!

Διαφημίσεις

Ax Arissa, τα ίδια τραβάω κι εγώ. Η μικρή μου είναι 24 μηνών και τρώει μόνο αλεσμένα. Κι εμένα μου λένε ότι φταίω εγώ, αλλά η μπέμπα έκανε πολύ συχνά εμετό και τι να έκανα κι εγώ; Καλύτερα ήταν δηλαδή να την άφηνα νηστική; Το μόνο που μασουλάει λίγο είναι ψωμάκι (μη φανταστείς ποσότητες) και τρελλαίνεται για μακαρόνια που τα τρώει σκέτα με το χέρι. Σιγά σιγά της τα αλέθω λίγο πιο χοντρά και μερικές φορές το απόγευμα αντί για την κρέμα της βάζω μακαρονάκι με λίγο αλεσμένο κρέας, αλλά αυτό πετυχαίνει μια φορά το μήνα!! Φαντάζομαι ότι αν μπορούσα να την έχω να τρώει με κανένα άλλο παιδάκι για μερικές μέρες, θα ζήλευε και θα το έκοβε. Γενικά δεν θέλει να δοκιμάζει ΤΙΠΟΤΑ. Ούτε φρούτα, ούτε φαγητά, ούτε γλυκά. Μου λένε να την αφήσω νηστική, αλλά το λυπάμαι το ζουζουνάκι μου. Άσε που είμαι σίγουρη ότι θα πεισμώσει και δεν πρόκειται να πετύχω τίποτα.[/QUOTE]

Κοριτσάκι μου δες το προηγούμενο μήνυμά μου στην arissa! Δεν ξέρω αν θα ήταν καλύτερα να την άφηνες νηστική, αλλά θα σου πω ότι εγώ που δεν το δοκίμασα στο γιο μου (ο άντρας μου ένιωθε όπως εσύ), αν και ήταν η εισήγηση της παιδιάτρου, το μετάνιωσα! Τώρα μπορεί να το δοκιμάσεις και να μην πετύχει (σε πολλά παιδάκια δεν έχει πετύχει), αλλά δεν χάνεις τίποτα! Επίσης, δεν ξέρω αν θα ζηλέψει από άλλα παιδάκια, αλλά στον δικό μου δεν έπιασε, ίσως αν τον έβαζες σε παιδικό...

Συνέχισε να του δίνεις αυτά που τρώει και προσπάθησε σιγά σιγά με επιμονή και υπομονή να προσθέσεις και άλλα!

Τόνια γεια σου,

σε καταλαβαίνω απόλυτα. Ο δικός μου είναι 2 ετών και επτά μηνών και ακόμα παλεύουμε με τα λιωμένα. Δεν υπάρχει τίποτα που να τρώει χωρίς να του το έχουμε λιώσει. Ούτε πατάτες, ούτε μπισκότα, ούτε ψωμί ούτε τίποτα. Αν νιώσει κομμάτι στο στόμα του κάνει εμετό ή στην καλύτερη περίπτωση σταματάει το φαί. Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Μέχρι που το άφησα δυο μέρες νυστικό μπας και πεινάσει και αναγκαστεί να φάει έστω ένα μπισκοτάκι αλλά άδικος κόπος. Το μόνο που κάνω τώρα είναι να περιμένω να έρθει κάποια στιγμή η ώρα να φάει σαν άνθρωπος. Οπότε είσαι σε καλό δρόμο αφού ο δικός σου μασάει έστω και αυτά τα λίγα.

Ελένη το συζήτησες με τον/την παιδίατρό σας; Μην περιμένεις να έρθει η στιγμή να φάει μόνος του, γιατί μπορεί και να μην έρθει! Είστε σε ηλικία που πρέπει να επιμείνεις σε αυτό! Δεν σου το λέω για να σε αγχώσω, αλλά για να σε γλιτώσω από τα άγχη που πέρασα εγώ (και περνάω)! Αρκεί να σου πω ότι ο δικός μου (5,5) ακόμη και τώρα το μοσχάρι το τρώει μόνο αλεσμένο! Βάλτον στη διαδικασία να κόψει με τα δοντάκια του μπισκότο, φρυγανιά, ψωμί και ας το βγάλει/φτύσει! κάντε το σαν παιχνίδι. Αργότερα, όταν θα συνηθίσει αυτό παρότρυνέ τον να κρατήσει στο στόμα του ένα κομματάκι μπισκότο κοκ

• 5 months later...

geia sas!!!

Δεν νομιζω ότι ειναι και τόσο ανησυχητικό για τα παιδακια αλλα δυσκολο για τις μαμαδες που όπου και αν πάνε πρεπει να έχουν τα απαραιτητα για το φαγητο του παιδιου. Εμένα η κόρη μου ειναι σχεδόν 2 και τρωει το φαγητό απο 12μηνων μπουκιτσες . Δεν μπορούσα καθε φορά που επρεπε να πάμε βόλτα ή εξω για φαγητό να πρέπει να κουβαλάω εκτός απο γάλα, πάνες, θερμός, παιχνίδια και το φαγητό της και το multi και να τρεχω στις τουαλέτες να τα ξεπλένω,συν οτι η παιδίατρος μου απαγόρευε να αλέθω τα φαγητά απο πρίν. Χρειάστηκα πολύ υπομονή γιατι το αλεσμένο το έτρωγε σε 15λεπτα ενω το κανονικο σε 1,5 ωρα ασε που δεν έπερνε γραμμάριο μεχρι να συνηθίσει μην σας πω οτι εχανε κι όλας αλλα τελικα τα κατάφερα!!!! Κουράγιο να έχετε και υπομονή σιγα σιγα θα το φάνε κανονικα!

• 1 month later...

Διαφημίσεις

Τυπικα αν το δεις, ναι θα "επρεπε" να τρωει κανονικα το φαγητο και οχι λιωμενο.

Αλλα τα παιδια δεν ειναι ρομποτ προγραμματισμενα να αλλαζουν συνηθειες οποτε λενε οι πινακες αναπτυξης. Και αυτοι εναν μπουσουλα δινουν , εναν μεσο ορο.

Εγω παντως δεν ξερω κανενα παιδακι να πηγε δημοτικο και να τρωει λιωμενα:)

Μην τον πιεζεις, η πιεση φερνει αντιθετα αποτελεσματα.

Γινε λιγο "αδιαφορη" στο θεμα, δηλ προτεινε το φαγητο και αν πει οχι, το θελω λιωμενο, πες κι εσυ οκ στο δινω λιωμενο.

Μη σε βλεπει να καιγεσαι δηλαδη, αν με καταλαβαινεις:)

Θα το ζητησει μονος του, θα πατε σε παρτυ και θα θελησει να φαει αυτα που βλεπει, θα ζηλεψει απο αυτα που υπαρχουν στο τραπεζι σας, ειδικα αν ξαφνικα η μαμα παψει να ασχολειται με το "θεμα"...

Παντως προβλημα δεν ειναι.

k9Tap3.png

• 3 months later...

καλησπερα σε ολες !!!!!καλη χρονια!!!!

εμενα σπαει ρεκορ ο δικος μου γι'αυτο μην αγχωνεστε.ειναι 3 χρονων κ 2 μηνων κ τρωει ακομα αλεσμενα τι μου λετε τωρα!!!!!!

εχω βγει απο τα ρουχα μου στον παιδικο τρωει μονο ψωμι.τρωει οτι του αρεσει ομως χωρις να το αλεσω αλλα το φαγητο το θελει αλεσμενο ωσπου εφτασα στα ορια μου.Εχει μια εβδομαδα να φαει φαγητο τρωει μονο ψωμι τυρι λουκανικα μπισκοτα γιαουρτια και γαλα και φυσικα σοκολατες.

Τι να κανω ντρεπομαι να το πω σε κανεναν.....

καλο κουραγιο!!!!!!!!!

B8xkp2.png 4MTZp2.png

• 4 weeks later...

Καλησπερα...

Ειμαι πια ρακος,με το θεμα φαγητου.

Ο μικρος μου ειναι 32 μηνων....

ειχαμε κψει τα αλεσμενα σχετικα αργα,γυρο στα 2 χρονια.

Βεβαια εχει περασει διαφορα με την υγεια του και δεν ηθελα να τον πιεσω

νωριτερα.

Μετα απο τοσους μηνες,(που ετρωγε μη αλεσμενα-το κρεας)

ενω ετρωγε κανονικα,μετα απο μια ιωση την πρωτοχρονια,ετρωγε μονο σουπες,διαφορετικα αν του εδινα κατι αλλο (πχ μακαρονια-πιλαφι-φασολια-ψωμακια....)τα κρατουσε στο στομα ωρες,χωρις να φαει τιποτα.

Ε,οκ, λεω...θα του δωσω σουπες.

Τωρα παθαινει πυωδη αμυγδαλιτιδα και ξανα μανα...τα ιδια.....

ακομα και τις σουπες δεν τις καλοτρωει.

Και δεν ειναι οτι ποναει ο λαιμος γιατι εχει 6 μερες που παιρνει αντιβιωση και ειναι σιγουρο οτι,ΔΕΝ ποναει.

Μαλλον πισωγυριζουμε..........

Τι να κανω;

Σημερα του αλεσα το φαγητο και ετσι εφαγε.

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑ πια.........

Συγνωμη για το μεγαλο μνμ, αλλα νιωθω πολυ χαλια.

Σας παρακαλω,γραψτε μου δικες σας εμπηριες...

απελπιστικά κακοφαγο παιδι!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ο θησαυρος μας ειναι ολη μας η ζωη!!!!:p11/06/2009:p

Θεούλη μου....βοήθησε μας........

Καλησπερα...

Ειμαι πια ρακος,με το θεμα φαγητου.

Ο μικρος μου ειναι 32 μηνων....

ειχαμε κψει τα αλεσμενα σχετικα αργα,γυρο στα 2 χρονια.

Βεβαια εχει περασει διαφορα με την υγεια του και δεν ηθελα να τον πιεσω

νωριτερα.

Μετα απο τοσους μηνες,(που ετρωγε μη αλεσμενα-το κρεας)

ενω ετρωγε κανονικα,μετα απο μια ιωση την πρωτοχρονια,ετρωγε μονο σουπες,διαφορετικα αν του εδινα κατι αλλο (πχ μακαρονια-πιλαφι-φασολια-ψωμακια....)τα κρατουσε στο στομα ωρες,χωρις να φαει τιποτα.

Ε,οκ, λεω...θα του δωσω σουπες.

Τωρα παθαινει πυωδη αμυγδαλιτιδα και ξανα μανα...τα ιδια.....

ακομα και τις σουπες δεν τις καλοτρωει.

Και δεν ειναι οτι ποναει ο λαιμος γιατι εχει 6 μερες που παιρνει αντιβιωση και ειναι σιγουρο οτι,ΔΕΝ ποναει.

Μαλλον πισωγυριζουμε..........

Τι να κανω;

Σημερα του αλεσα το φαγητο και ετσι εφαγε.

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑ πια.........

Συγνωμη για το μεγαλο μνμ, αλλα νιωθω πολυ χαλια.

Σας παρακαλω,γραψτε μου δικες σας εμπηριες...

απελπιστικά κακοφαγο παιδι!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εγω στον μικρο τα δινω ακομη αλεσμενα για να τρωει οτι πρεπει και σε κανονικη μορφη οτι αλλο θελει να φαει. Την πατησα με τον μεγαλο που δεν τρωει κρεας εδω και 2 χρονια...

Εγω στον μικρο τα δινω ακομη αλεσμενα για να τρωει οτι πρεπει και σε κανονικη μορφη οτι αλλο θελει να φαει. Την πατησα με τον μεγαλο που δεν τρωει κρεας εδω και 2 χρονια...

Δλδ ακομα αλεθεις;Δεν τρωει καθολου μη αλεσμενα;

Ο μεγαλος σε τι ηλικια εκοψε τα αλεσμενα;

Κοιτα,ο δικος μου σε γενικες γραμμες ετρωγε μη αλεσμενα.....

και πατατες και ρυζι και μακαρονια,κιμα,τοστ,τσουρεκακια,μπισκοτακια......

Μετα τις ιωσεις ομως εχουμε μεγαλο προβλημμα.......

Πριν μια εβδομαδα ετρωγε αρκετα καλα.....κυριως σουπες....

Αλλα ετρωγε.....Φαντασου οτι πηρε μισο κιλο σε ενα μηνα.

Αλλα σημερα απελπιστικα αρκετα γιατι δεν ετρωγε ουτε τον τραχανα...

Ισως ακομα ποναει ο λαιμος του ισως απο την ιωση εχει ανορεξια...

αλλα σε γενικες γραμμες ειναι πολυυυυυ δυσκολο παιδι με το φαγητο...

Τι να πω....ΥΠΟΜΟΝΗ και ΕΠΙΜΟΝΗ....που θα παει,θα τα καταφερουμε.....!!!!!

Δλδ ακομα αλεθεις;Δεν τρωει καθολου μη αλεσμενα;

Ο μεγαλος σε τι ηλικια εκοψε τα αλεσμενα;

Κοιτα,ο δικος μου σε γενικες γραμμες ετρωγε μη αλεσμενα.....

και πατατες και ρυζι και μακαρονια,κιμα,τοστ,τσουρεκακια,μπισκοτακια......

Μετα τις ιωσεις ομως εχουμε μεγαλο προβλημμα.......

Πριν μια εβδομαδα ετρωγε αρκετα καλα.....κυριως σουπες....

Αλλα ετρωγε.....Φαντασου οτι πηρε μισο κιλο σε ενα μηνα.

Αλλα σημερα απελπιστικα αρκετα γιατι δεν ετρωγε ουτε τον τραχανα...

Ισως ακομα ποναει ο λαιμος του ισως απο την ιωση εχει ανορεξια...

αλλα σε γενικες γραμμες ειναι πολυυυυυ δυσκολο παιδι με το φαγητο...

Τι να πω....ΥΠΟΜΟΝΗ και ΕΠΙΜΟΝΗ....που θα παει,θα τα καταφερουμε.....!!!!!

Στον μεγαλο τα εκοψα γυρω στους 18 μηνες και σταδιακα σταματησε να τρωει με αποτελεσμα αυτη την στιγμη να τρεφεται με ψωμι, γαλα, μακαρονια..

Ο μικρος τρωει φυστικια, ναγκετς γενικα τα παντα αν θελει αλλα επειρεαζεται απο τον μεγαλο και δεν τρωει γιαυτο του δινουμε ακομη αλεσμενη φρουτοκρεμα με αυγο, ενω αν τρωει ο μεγαλος μηλο θα φαει και αυτος. Επισεις προσπαθουμε οταν ειναι ο μεγαλος στο σχολειο να του δινουμε μεσημεριανο κρεας, οσπρια κτλ αλεσμενα..

Στον μεγαλο τα εκοψα γυρω στους 18 μηνες και σταδιακα σταματησε να τρωει με αποτελεσμα αυτη την στιγμη να τρεφεται με ψωμι, γαλα, μακαρονια..

Ο μικρος τρωει φυστικια, ναγκετς γενικα τα παντα αν θελει αλλα επειρεαζεται απο τον μεγαλο και δεν τρωει γιαυτο του δινουμε ακομη αλεσμενη φρουτοκρεμα με αυγο, ενω αν τρωει ο μεγαλος μηλο θα φαει και αυτος. Επισεις προσπαθουμε οταν ειναι ο μεγαλος στο σχολειο να του δινουμε μεσημεριανο κρεας, οσπρια κτλ αλεσμενα..

Κι εγω φασολαδα,ρεβυθια και καποια φαγητα που δεν τρωει τα αλεθω.....

Βεβαια προσπαθω οσο μπορω να του δινω οτι του αρεσει και να αλεθω μονο το κρεας του......για να μην βολευτει και θελει παλι αλεσμενα.

Θελω να δω πως θα παει σε καμια βδομαδα που θα ανναρωσει πληρως

και θα πραξω αναλογως!!!!!!!

Κι εγω φασολαδα,ρεβυθια και καποια φαγητα που δεν τρωει τα αλεθω.....

Βεβαια προσπαθω οσο μπορω να του δινω οτι του αρεσει και να αλεθω μονο το κρεας του......για να μην βολευτει και θελει παλι αλεσμενα.

Θελω να δω πως θα παει σε καμια βδομαδα που θα ανναρωσει πληρως

και θα πραξω αναλογως!!!!!!!

Εσυ ξερεις το καλυτερο για το παιδακι σου. Περαστικα του

• 3 months later...

Εχει κλείσει τα 3 και ακόμα τρώμε αλεσμένα. Για κανονικό φαγητό μόλις το δεί φωνάζει οχι. Φυσικά τσιμπολογάι διάφορα, ψωμι, κουλούρια, μπισκότα. Του τα έκοψα με σκοπό να πεινάσει και να φάει φαγητό αλλά τίποτα. Και γίνεται ολοένα και πιο δύσκολος. Προσπαθώ, μετά για να μην μείνει νυστικός του δείνω πάλι αλεσμένα και όταν δεν τρώει ούτε αυτά τον αφήνω να τσιμπολογάει ότι θέλει. Τι μπορώ να κάνω?