Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεν αντιδράει!!!

CharoulaP

Recommended Posts

Γειά σας,

έχω μια κουκλίτσα την Έλενα 19 μηνών. Είναι πολύ καλό παιδί και γενικά υπάκουω.

Πρίν λίγες μέρες συναντήθηκα με μία φίλη μου,η οποία έχει και αυτή ενα κοριτσάκι 17,5 μηνών. Η δικιά μου άρχιζε να παίζει με την μπάλα της και ξαφνικά ήρθε το άλλο κοριτσάκι και της την πείρε με την βία. Η Έλενα απλά με κοίταζε και δεν αντέδρασε. Ήρθε μετά πάλι το κοριτσάκι και την έσπρωξε. Πάλι δεν αντέδρασε,απλά έβγαλε μια φωνή χαμήλη σαν να λέει μη με πειράζεις δεν θέλω.

Εμένα με προβλημάτισε αυτό. Δεν θα έπρεπε να αντιδράσει. Να φωνάξει να αντισταθεί στο σπρώξημο??Να κάνει κάτι ?

Πιστεύω ότι είναι και ο χαρακτήρας της αυτός. Η μήπως φταίει, το ότι όταν βάζει φωνή στο σπίτι,γιατί π.χ δεν γίνεται το δικό της,εμείς με ωραίο τρόπο της λέμε οτι είναι κακό να φωνάζεις και να είσια νευρική??

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!!!

Διαφημίσεις

Γειά σας,

έχω μια κουκλίτσα την Έλενα 19 μηνών. Είναι πολύ καλό παιδί και γενικά υπάκουω.

Πρίν λίγες μέρες συναντήθηκα με μία φίλη μου,η οποία έχει και αυτή ενα κοριτσάκι 17,5 μηνών. Η δικιά μου άρχιζε να παίζει με την μπάλα της και ξαφνικά ήρθε το άλλο κοριτσάκι και της την πείρε με την βία. Η Έλενα απλά με κοίταζε και δεν αντέδρασε. Ήρθε μετά πάλι το κοριτσάκι και την έσπρωξε. Πάλι δεν αντέδρασε,απλά έβγαλε μια φωνή χαμήλη σαν να λέει μη με πειράζεις δεν θέλω.

Εμένα με προβλημάτισε αυτό. Δεν θα έπρεπε να αντιδράσει. Να φωνάξει να αντισταθεί στο σπρώξημο??Να κάνει κάτι ?

Πιστεύω ότι είναι και ο χαρακτήρας της αυτός. Η μήπως φταίει, το ότι όταν βάζει φωνή στο σπίτι,γιατί π.χ δεν γίνεται το δικό της,εμείς με ωραίο τρόπο της λέμε οτι είναι κακό να φωνάζεις και να είσια νευρική??

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!!!

ακου να δεις....στην αρχη και εμενα η μικρη δεν αντιδρουσε μεχρι που τα πηρε απο μονη της καποια στιγμη και τωρα αρχιζει και τα χωνει κανονικα....αστο δικου μου ειναι και κατι τετοια .....να σπρωξει εχει σπρωξει μια φορα οταν την σπρωξανε αλλα δε το εχει ξανακανει ακομη.....θα αρχισει σιγα σιγα μην αγχωνεσαι.... :lol:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Απλα ειναι ενα συνεσταλμενο παιδακι και δεν ειναι το μονο. Αλλα ειναι ταραξιες αλλα αρνια. :lol:

Συμφωνώ με μια διαφοροποίηση. Δεν θα το έλεγα ίσως συνεσταλμένο, αλλά ευγενικό και φιλήσυχο.

Φαίνεται ότι και ο χαρακτήρας του παιδιού, αλλά και η συμπεριφορά σας απέναντί του και γενικότερα, είναι στο ίδιο πλαίσιο: ευγενική απέναντι στους ανθρώπους. Αυτό μόνο καλό θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω.

Αλλωστε είναι μικρή ακόμη. Θα μπορούσες μετά από μερικά χρόνια, αν δεν το κάνει μόνη της, να της δείξεις μερικούς συμπαθητικούς (όχι στυλ καράτε :) ) τρόπους διεκδίκησης.

Να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου :!:

Διαφημίσεις

Eίναι ακόμα αρκετά μικρή και μπορεί να ντρέπεται ή και να φοβάται. ωστόσο δείχνει ότι θα γινει ήρεμη και όχι τσαμπουκαλού και αυτό είναι πολύ καλό.

Κυρίως από την ηλικά των 2 με 2,5 αρχίζουν να διεκδικούν με πείσμα.

Εμενα ειναι σχεδον 2,5ετων κ δεν κανει ΤΙΠΟΤΑ,την βαρανε κ δεν αντιδραει,βαζει τα κλαμματα κ ερχεται σε εμενα,της εχω κανει πλυση εγκεφαλου οτι οταν ενα παιδακι παει να την χτυπησει,να λεει οχι οχι οχι κ να φευγει.

Ε δεν το κανει ποτε μα ποτε ομως,εχουμε εναν φιλο μας που ειναι 2μηνες μικροτερος,το τι ξυλο της εχει δωσει δεν λεγεται,κ η δικια μου δεν κανει τιποτααααααααααααααααααα.

Ετσι το εχω αποδεχτει οτι θα ειναι τα πραγματα,απλα την προσεχω συνεχεια για να μην την βαρανε

Εμενα ειναι σχεδον 2,5ετων κ δεν κανει ΤΙΠΟΤΑ,την βαρανε κ δεν αντιδραει,βαζει τα κλαμματα κ ερχεται σε εμενα,της εχω κανει πλυση εγκεφαλου οτι οταν ενα παιδακι παει να την χτυπησει,να λεει οχι οχι οχι κ να φευγει.

Ε δεν το κανει ποτε μα ποτε ομως,εχουμε εναν φιλο μας που ειναι 2μηνες μικροτερος,το τι ξυλο της εχει δωσει δεν λεγεται,κ η δικια μου δεν κανει τιποτααααααααααααααααααα.

Ετσι το εχω αποδεχτει οτι θα ειναι τα πραγματα,απλα την προσεχω συνεχεια για να μην την βαρανε

και στο σχολειο τι θα κανεις????παντως καπως δε πρεπει να τα μαθουμε να διεκδικουνε γιατι οταν μεγαλωσουν δε θα κανουν τιποτα .....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Τι να κανω?μπορω να κανω κατι γι αυτο?τι εννοεις να την κανω να ειναι επιθετικη?γιατι εαν εννοεις αυτο με τιποτα δεν το θελω.

Προσπαθω να την μαθω να αποκρουει τα παιδια με το να τους λεει το ΟΧΙ,της εχω πει να το λεει δυνατα ,αλλα δυστυχως ουτε αυτο κανει

Θα μάθουν κι αυτά σιγά σιγά τους "νόμους της ζούγκλας", μην ανησυχείτε. Είναι πολύ μικρά ακόμη και μπορείτε προς το παρόν να τα προστατεύετε εσείς!. Εμείς τουλάχιστον αυτό κάναμε με την μεγάλη, μέχρι να πάει σχολείο. Στο σχολείο πια θα πρέπει να μάθουν να υπερασπίζονται τον ευατό τους μόνα τους, με τον τρόπο που θα τους διδάξετε εσείς.

Ποτέ δεν μου άρεσε η εικόνα του νηπίου που δέρνει τα άλλα νήπια και τραβάει με βία τα παιχνίδια που θέλει και του γονιού του ο οποίος καμαρώνει γι'αυτή τη δραστηριότητα του παιδιού του!

Διαφημίσεις

Τι να κανω?μπορω να κανω κατι γι αυτο?τι εννοεις να την κανω να ειναι επιθετικη?γιατι εαν εννοεις αυτο με τιποτα δεν το θελω.

Προσπαθω να την μαθω να αποκρουει τα παιδια με το να τους λεει το ΟΧΙ,της εχω πει να το λεει δυνατα ,αλλα δυστυχως ουτε αυτο κανει

δεν εννοω να την κανεις επιθετικη προς θεου....αλλα καπου με καποιο τροπο πρεπει να διεκδικει το δικιο της....εστω να ερχεται σε σενα......

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Ελπιζω να το αλλαξει απο μονη της,ισως να μην το κανει τωρα επειδη ειμαι παντα μαζι της,αμα βρεθει μονη της στα δυσκολα πιστευω οτι ισως κ να αντιδρασει.

Παντως δεν υπαρχουν πολλα πραγματα που μπορει να κανει ενας γονιος σε τετοιες καταστασεις