Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

...απο το βυζάκι σου! Τώρα στα γεράματα το θυμήθηκε ο γιόκας μου!!

Η αλήθεια είναι ότι μάλλον του προκλήθηκε η επιθυμία καθώς λέγαμε ότι τα μωράκια πίνουν γαλατάκι απο το βυζάκι της μαμάς τους. Ετσι το λέει, έχοντας και το ανάλογο μωρουδίστικο ύφος..

Συνολικά το έχει πεί 2-3 φορές. Πως να το αντιμετωπίσω;

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Διαφημίσεις

Μπορείς να του πείς πολύ απλά ότι τώρα που μεγάλωσε το βυζάκι σου δεν βγάζει πια γάλα!

Μπορείς και να του πείς ότι τα παιδιά συνήθως θηλάζουν μέχρι που αρχίζουν και πάνε στον παιδικό σταθμό (εάν πηγαίνει παιδικό σταθμό θα μπορέσετε να το συνδυάσετε έτσι, για να καταλάβει περίπου το πότε συμβαίνει αυτό)

ή όταν αρχίζουν και μπορούν και τρώνε κανονικά φαγητά. (γιατί αυτό, δεν το θυμάται αν του το πείς και θα χρειαστεί να περιγράψεις περισσοτερα-

να του δείξεις φωτογραφίες με το πότε θήλαζε πόσο μικρός ήταν δηλαδή)

και μέχρι τότε το βυζάκι της μαμάς έβγαζε γάλα και του έδινες να πιεί.

Αναλόγως με το αν θήλασες ή όχι, και πόσο, προσαρμόζεις την απάντηση.

το πρώτο έτσι και αλλιώς αναγκαστικά θα το πείς.

Θα πείς κιόλας ότι κάποια παιδιά θηλάζουν περισσότερο και κάποια λιγότερο.

Εάν δεν θήλασες για διάφορους λόγους, θα πείς τον αληθινό λόγο -

ότι δηλαδή το βυζάκι της μαμάς δεν έβγαζε όσο γάλα όσο χρειαζόταν και δεν μπόρεσες να τον θηλάσεις για πολύ καιρό, ή ότι πονούσες και δεν σε άφησε ο γιατρός, κτλ κτλ κτλ. ανάλογα με το τι είναι.

Αλλά θα τονίζεις ότι ήπιε και εκείνος για κάποιο διάστημα (ακόμα και μια μέρα να ήταν) αλλά απλώς δεν το θυμάται επειδή τα παιδάκια δεν θυμούνται πως ήταν όταν ήταν μωρά.

Εάν αισθάνεσαι λύπη που δεν τον θήλασες παραπάνω, δεν θα του το δείξεις εδώ.

Είναι σημαντικό να νιώσει ότι έχει πάρει απο σένα αυτό το πράγμα ακομα και εάν εσύ νιώθεις ότι δεν ήταν πχ αρκετό, είναι σημαντικό για την αυτοεικόνα του, να του μεταδόσεις ότι του έδωσες πολλά πράγματα όπως κάθε μητέρα στο παιδί της.

(εάν νιώσει ότι κάτι δεν πήγε καλά εκεί, θα αισθάνεται ότι κατι ελαττωματικό έχει!)

Όσες θηλάζετε τώρα, είναι αυτό μια καλή ευκαιρία να εχετε φωτογραφία που θηλάζετε-

όταν έρθει το δεύτερο παιδάκι, και το πρώτο ζηλεύει που θηλάζει το μωρό πχ, θα έχετε μια φωτογραφία να δείξετε στο μεγάλο για να ξέρει ότι και εκείνο θήλαζε...!

βγάλτε μια τέτοια φωτογραφία ακόμα και εάν δεν θηλάζετε - ! γιατί όχι? Ας πει η Αικατερίνη για αυτό το θέμα εάν σε αυτή την περίπτωση θα είναι καλό η μητέρα να πεί ένα ψεμματάκι ? το σκέφτομαι αυτό, δεν είμαι σίγουρη -....

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Μαρία του το έχω πεί ότι όταν ήταν και αυτός μωράκι μικρό έπινε γαλατάκι απο το στήθος μου. Εχει δεί και φωτό δικές του που θήλαζε..

Επειδή το ζητά υποδυόμενος το μωράκι..δηλ σαν παιχνίδι το καταλαβαίνω πως να τον προσεγγίσω; Ολα αυτά για τα μωράκια τα έχουμε πεί, αλλά όταν θέλει να "παίξει" τον ρόλο του (του μωρού δηλ) πρέπει να τον αποτρέπω;

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!