Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΥΡΑΜΙΣΟΥ


RENAH

Recommended Posts

Καποια στιγμη ειχα φαει ενα καταπληκτικο τυραμισου μεσα σε μπολακι με κρεμα που δεν ηταν παχυρευστη-δεν μπορουσε να ''σταθει''

Ξερετε καμια τετοια συνταγη που να μην ειναι η κλασικη τουρτα τυραμισου.Ψαχνω καιρο και δεν μπορω να την βρω

Ευχαριστω.

QJZup3.png

 

bxuCp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?p=438118#438118

 

 

 

Tiramisu της Λουϊζας

 

292ks1.jpg

 

Υλικά

 

36 σαβουαγιάρ (Savoiardi),

450 γρ. τυρί μασκαρπόνε (mascarpone)

5 κρόκοι αυγών,

1 ασπράδι αυγού για την μαρέγκα,

150 γρ. ζάχαρη,

12 φλιτζανάκια καφέ εσπρέσο,

το περιεχόμενο από 6 σφηνάκια λικέρ αμαρέτο (Amaretto di Sarono)

 

Εκτέλση

 

Σε λεκανίτσα δουλέψτε τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να πάρετε ένα αφράτο και φουσκωτό μίγμα.

Προσθέστε το μασκαρπόνε, δουλεύοντας διαρκώς ώστε να πετύχετε ένα ομοιογενές μίγμα.

Ρίξτε στο μίγμα το περιεχόμενο από 3 σφηνάκια αμαρέτο και ανακατέψτε καλά.

Σε άλλη λεκανίτσα κτυπήστε το ασπράδι μέχρι να έχετε μια σφικτή μαρέγκα (λένε ότι η μαρέγκα είναι έτοιμη όταν μπορείς να αποδογυρίσεις άφοβα το δοχείο πάνω από το κεφάλι σου…).

Προσθέστε το κτυπημένο ασπράδι στο μίγμα του μασκαρπόνε και ανακατέψτε καλά.

Σε ένα βαθύ ταψάκι (ή κάποιο πυρίμαχο, ή ακόμη και σε ταψάκι της sanitas- sanitas (να και η διαφήμιση…), ή άλλο ανάλογο σκεύος) στρώστε μια ελαφριά στρώση από το μίγμα του μασκαρπόνε. Από επάνω και με τη βοήθεια μιας λεπτής σήτας, κοσκινίζουμε μια στρώση κακάο.

Τοποθετήστε την πρώτη στρώση από τα σαβουαγιάρ, τα οποία έχετε πρώτα περάσει (και από τις δύο πλευρές, αλλά γρήγορα, για να μη λειώσουν), μέσα από τον καφέ, στον οποίο έχετε προσθέσει το υπόλοιπο λικέρ αμαρέτο.

Στρώστε στη συνέχεια μια στρώση από το μίγμα με το μασκαρπόνε.

Από επάνω κοσκινίστε μια στρώση κακάο.

Ακολουθεί μια νέα στρώση σαβουαγιάρ μπανιαρισμένων στο καφέ-λικέρ, μια νέα στρώση μίγματος μασκαρπόνε και σκεπάζουμε με μια τελευταία στρώση κακάο.

Τοποθετείστε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες πριν κόψετε και σερβίρετε.

 

Καλή επιτυχία!

 

πηγή : sintagespareas.gr

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

RENAH δες και αυτήν την συνταγή, που για να πω την αλήθεια δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα, αλλά την κράτησα για να την κάνω γιατί δεν έχει μέσα αυγά. Και επειδή το Tiramisu δεν ψήνεται και τα αυγά παραμένουν ωμά, θεωρώ ότι είναι καλή ιδέα!! :wink:

 

Tiramisu χωρίς αυγά

 

Συστατικά

• 300 gr. τυρί mascarpone

• 300 gr. κρέμα γάλακτος

• 80-100 gr. ζάχαρη άχνη

• 36 μπισκότα σαβουαγιάρ

• 12 φλιτζάνια καφέ espresso

• 4 σφηνάκια λικέρ amaretto

• σκόνη κακάο

 

Οδηγίες

1. Ετοιμάζουμε τον καφέ και τον τοποθετούμε σε ένα φαρδύ σκεύος για να αρχίσει να κρυώνει. Προσθέτουμε τα δύο από τα σφηνάκια του λικέρ amaretto. Εκεί μέσα θα βουτήξουμε τα σαβουαγιάρ για να μαλακώσουν

2. Σε ένα άλλο δοχείο κτυπάμε πολύ καλά το τυρί μασκαρπόνε με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να πάρουμε ένα κρεμώδες μίγμα. Προσθέτουμε τα άλλα δύο σφηνάκια λικέρ amaretto.

3. Στη συνέχεια κτυπάμε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος να πήξει και την προσθέτουμε λίγη - λίγη μέσα στο μίγμα μασκαρπόνε - ζάχαρης, ανακατεύοντας, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, και απαλά ώστε να μη χαλάσει το “δέσιμο” της κρέμας γάλακτος.

4. Βουτήξτε τα σαβουαγιάρ στον καφέ - λικέρ (και από τις δύο πλευρές, αλλά γρήγορα, για να μη λειώσουν) και δημιουργήστε την πρώτη στρώση στον πυθμένα του σκεύους.

5. Στρώστε στη συνέχεια μια στρώση από το μίγμα με το μασκαρπόνε.

6. Από επάνω κοσκινίστε μια στρώση κακάο.

7. Ακολουθεί μια νέα στρώση σαβουαγιάρ μπανιαρισμένων στο καφέ-λικέρ, μια νέα στρώση μίγματος μασκαρπόνε και σκεπάζουμε με μια τελευταία στρώση κακάο.

8. Τοποθετείστε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες πριν κόψετε και σερβίρετε.

 

Αν αποφασίσεις να την δοκιμάσεις πες μου τις εντυπώσεις σου....

line_m123_beg_41_time_1224734400_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif
Link to comment
Share on other sites

Zoyzoynomoro υπάρχει ηδη ακριβώς η ίδια συνταγη που παραθέτεις στο http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?p=438118#438118 , το έχω αναφέρει πιο πάνω ... :)

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 2 εβδομάδες μετά...

ευχαριστω πολυ κοριτσια

Θα δοκιμασω και θα σας πω!!!!!!!τρελενομαι για γλυκα παντως και εκτος απο προφιτερολ γεν ξερω να φτιαχνω αλλο. :oops::oops:

QJZup3.png

 

bxuCp3.png

Link to comment
Share on other sites

Να σου πω μια φοβερη συνταγη για τιραμισου,που οπως μου λενε ειναι τσάμπιονς λίγκ!

Χρειαζομαστε 2 ερμολ,2 ζαχαρούχα,1,5 πακετο σαβαγιαρ η πτι μπερ,εγω προτιμω σαβαγιαρ!γαλα,καφε,κακαο και κονιακ.

1.Βαζουμε τα ερμολ στο ψυγειο,κρυα δουλευονται καλύτερα,και αφου τα βγάλουμε τα χτυπάμε να γινουν σαντιγύ και προσθέτουμε τα ζαχαρούχα και λιγο κονιακ αν θες.Εχουμε ετοιμη τη κρεμα

2.Μετα ζεσταίνουμε γάλα με καφε και λίιιγο κονιακ και βουταμε τα σαβαγιαρ,να ειναι χλιαρο γιατι θα χαλάσουν.

3.Μια στρωση σαβαγιαρ,μετα κρέμα,παλι σαβαγιαρ και τελειώνουμε με κρέμα.

4.Πασπαλίζουμε με κακάο η τριμμένη κουβερτούρα

Το μυστικό ειναι να μείνει στο ψυγείο ενα 12ωρο.

Αν το φτιάξεις θα με θυμηθείς!!

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...