Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΡΧΗ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ

antigoni84

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα,χτες πηγα στο ψυχολόγο,τον τελευταίο μήνα εχω ξεκινήσει να τον επισκέπτομαι,και μου είπε οτι είμαι στα πρόθυρα της κατάθλιψης,προσπαθώ να συνεφέρω τον εαυτό μου και νόμιζα οτι τα είχα καταφέρει,αλλά εκείνος απο τη συζήτηση κατάλαβε αλλα.Έχω φοβηθεί πάρα πολύ,δεν ξερω τι να κάνω,δεν το θέλω να είμαι πεσμένη,σκέφτομαι συνέχεια ο παρελθόν,ντρέπομαι για κάποια πράγματα που κυριολεχτικά με στοιχειώνουν,συγνωμη για το μεγαλο ποστ αλλα ήθελα να το μοιραστώ,δεν ξερω τι να κάνω πια

Διαφημίσεις

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ευχομαι γρηγορα περαστικα...

Να κανεις πραγματα που να σου αρεσουν...καποιο χομπυ πχ..να προσεχεις τον εαυτο σου, να σε κοιτας στο καθρεφτη κ να λες φτου κοπελαρα μου :D σιγα σιγα παλεψε το κ θα δεις θα το ξεπερασεις...ολοι περναμε φασεις :wink: κ εμεις εδω ημαστε να σε στηριζουμε

Διαφημίσεις

δυστυχώς οχι,αν και ειχα μπει στη διαδικασία αλλα δεν..........

Τότε βρε καλή μου γιατί μελαγχολείς; Πάρε και έναν νόμο:

"Μην στεναχωριέσαι για κάτι που γίνεται, γιατί γίνεται. Μην στεναχωριέσαι για κάτι που δεν γίνεται, γιατί δεν γίνεται"

Τόσο απλό, αλλά εμπεριέχει το νόημα όλης μας της ζωής. Η εφαρμογή του δεν είναι εύκολη, αλλά τουλάχιστον ας προσπαθήσουμε να μην αυτοκαταστρέφουμε τον εαυτό μας.

Το ότι επισκέφτηκες ειδικό είναι πολύ θετικό. έχω περάσει το ίδιο λούκι και βγήκα από αυτό πιο δυνατή και συγκροτημένη. Μην πιέζεσαι, θα περάσει Φιλιά!!

Ό, τι θες εδώ είμαι!!!

Λατρεύω τα παιδάκια μου!!

Αντιγόνη καλημέρα!!

Εάν θυμάμαι από προηγούμενα ποστ σου, είχες ουσιαστικά "πέσει" μετά απο έναν χωρισμό τον οποίον εσύ αποφάσισες (δεν το λέω επικριτικά, ξέρω από πρώτο χέρι πόσο μπορεί να στεναχωρηθείς όταν χωρίζεις εσύ τον άλλον).

Τι σου συμβαίνει τώρα, όμως; Ποιες είναι οι σκέψεις σου; Για το αν θα ξαναφτιάξεις τη ζωή σου; Για το αν έκανες καλά;

Το ότι πας σε ψυχολόγο είναι πολύ καλό και σίγουρα θα σε βοηθήσει.

Είμαστε κι εμείς εδώ για να μας πεις όλα τα παράπονά σου.

Καλή δυναμη και καλη συνέχεια

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Εάν θυμάμαι από προηγούμενα ποστ σου, είχες ουσιαστικά "πέσει" μετά απο έναν χωρισμό τον οποίον εσύ αποφάσισες (δεν το λέω επικριτικά, ξέρω από πρώτο χέρι πόσο μπορεί να στεναχωρηθείς όταν χωρίζεις εσύ τον άλλον).

Αυτό είναι πολύ σημαντικό και ξεχάσαμε να το ρωτήσουμε. Αντιγόνη ποια είναι η πηγή του κακού; Ποιός είναι ο λόγος που σε ωθεί στην κατάθλιψη; Είναι κάποιος συγκεκριμένος και αυτός που λέει η Μαριλίνα;

Η κατάθλιψη είναι δύσκολη κατάσταση. Είναι ένα λούκι που όταν μπεις, δεν μπορείς εύκολα να ξεφύγεις. Χρειάζεται βοήθεια για να ξεπεραστεί. Στη δική σου περίπτωση όμως τα πράγματα είναι πιο θετικά για δύο λόγους: πρώτον, δεν άφησες τον εαυτό σου να φτάσει σε αυτή την κατάσταση και δεύτερον, ζήτησες βοήθεια από ειδικό. Πράγμα που σε αυτή την περίπτωση είναι ό,τι καλύτερο.

Η συμβουλή που έχω να σου δώσω, από τη δική μου εμπειρία είναι να μην πιέζεις τον εαυτό σου. Ο ειδικός σε οδηγεί στη διαδικασία με βήματα που αυτός ξέρει το ρυθμό τους. Μην αγχώνεσαι να γίνεις γρήγορα "καλά". Θα συμβεί από μόνο του. Κάνε τις συνεδρίες που έχετε κανονίσει με τον ψυχολόγο και όλα θα πάνε καλά.

Μια φάση είναι και θα περάσει, δώσε χρόνο στον εαυτό σου.

Καλό κουράγιο, όλα περνάνε, ακόμα και τα πιο δύσκολα!

lamlamard20090225_-8_H+Zoi+mou+einai.png

Διαφημίσεις

Δες εδώ, ίσως βρεις κάποια βοήθεια:

http://www.katathlipsi.gr/

http://www.psyche.gr/depression.htm

Θα σου έλεγα πάντως να προσπαθήσεις να κάνεις πράγματα που σε κάνουν χαρούμενη,πχ.να ξέκινήσεις καποια δραστηριότητα

Να είσαι σίγουρη πως θα βγεις νικήτρια :)

Πάρε και έναν νόμο:

"Μην στεναχωριέσαι για κάτι που γίνεται, γιατί γίνεται. Μην στεναχωριέσαι για κάτι που δεν γίνεται, γιατί δεν γίνεται"

απο τους καλυτερους νομους που εχω ακουσει!

z1QBp3.png UKB8p3.png

Σας ευχαριστώ παρα πολύ όλους,όλα οσα μου λέτε είναι πολύτιμα και νιωθω πολύ ομορφα που μπορώ και λέω καποια πράγματα.Οι λόγοι που είμαι έτσι είναι πολλοι,εχω περασει δυο μαρτυρικά χρόνια και νιώθω οτι πνίγομαι,ντρέπομαι για κάποιες καταστάσεις,εχω δεχτεί απειλές και εξευτελισμούς,εγινα κουρέλι εξαιτίας ενος ελεινού ανθρώπου και τωρα νιωθω οτι όλα αυτα που ανέχτηκα βγήκαν στην επιφάνεια,εζησα μεσα στο φοβο κ τη ξευτίλα,ο χωρισμός μόνο λύτρωση μου έφερε,αυτή η σχέση στην αρχή δεν ηταν επιλογή μου,με πληγώνει που σκέφτομαι οσα αναγκάστικα να κάνω,θυμώνω με τον εαυτό μου,με είδαν αδύναμη και με κατασπάραξαν κυριολεκτικά καποιοι άνθρωποι,οταν τα σκέφτομαι δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω

Τελικά όμως όλα πήγαν καλά. Λυτρώθηκες και ηρέμησες.

Απλά πρόσεχε λίγο στην επόμενη σχέση σου να μην είσαι τόσο αυστηρή. Είναι πολύ πιθανό, για να μην πω σίγουρο, λόγω της περιπετειάς σου να τα περνάς όλα από χίλια κόσκινα. Μία τέτοια συμπεριφορά θα λειτουργήσει αρνητικά στην μελλοντική σου σχέση και θα κουράσει τον συντροφό σου.

Εχω μισος μεσα μου γι αυτον,με εκμεταλευτηκε παρα πολύ,με ρεζίλεψε,ντρεπομαι να κάνω άλλη σχέση,δεν θελω να σκεφτομαι οτι θα με ακουμπήσει καποιος άντρας μετα απο όσα περασα

Διαφημίσεις

Αντιγόνη μου καλή δύναμη και κουράγιο. Καλά έκανες και πήγες σε ψυχολόγο. Όμως, επειδή από την φύση μου είμαι καχύποπτη, σε συμβουλεύω να σταματήσεις τις συνεδρείες όποτε αιστανθείς έτοιμη. Ο ψυχολόγος ΠΟΤΕ δεν θα σου πει πως είσαι οκ προκειμένου να σου παίρνει λεφτά. Για να μην πέσεις θύμα για δεύτερη φορά, σε ενημερώνω...

Παραθέτω μια χιουμοριστική φράση που λένε μεταξύ τους οι ψυχολόγοι/ψυχίατροι.

"Σε κανέναν δε λέμε πως δεν έχει ψυχολογικό πρόβλημα. Ακόμη κι αν ο Χριστός μπει στο ιατρείο μας, θα του πούμε πως πάσχει από το σύνδρομο του μεσσία και θα του δώσουμε ψυχοφάρμακα!"

Grow up and get a life!

κοριτσακι μου ο ψυχολογος τι σου ειπε?

τι κακο σου εκανε αυος ο ανθρωπος κ τον μισεις τοσο?τωρα σε ενοχλει καθολου?

Mου είπε οτι βρισκομαι στην αρχη της καταθλιψης,οτι εχω πολύ οργή μεσα μου και οτι δεν αγαπάω τον εαυτό μου οσο θα έπρεπε.Όσο για αυτό τον άνθρωπο έκανε παρα πολλά,καταρχήν με κοροιδευε με γαμους και παιδια για να κάνει το κέφι του,σε ερώτηση μου γιατί τα έλεγε αυτά τα ψέματα,η απάντηση ήταν" για να σε ξεπαρ#@"μετά ακολούθησαν εκβιασμοί και άλλα,μεχρι τώρα με ρεζιλεύει και περιγράφει όσα μου έκανε σε φίλους του,κουραστηκα πια,γερασα εξαιτίας του,τι κακό εκανα και πληρώνω ετσι?

να πω οτι ο ψυχολόγος που πηγαίνω είναι δωρεάν,είναι στο δήμο και δεν πληρώνω,άλλωστε δεν εχω και τη δυνατότητα,αλλα εχεις δίκιο yls στους ιδιώτες αυτό συμβαίνει.

Αντιγονη μου,νομιζω οτι το θεμα ειναι οτι τον μουσιου,τον θελεις ακομα.Δεν εχω διαβασει ολα οσα εχεις γραψει,αλλα αν δεν ηταν ετσι,ισως με λιγο ζορι,καταφερνες,καρδουλα μου να σκεφτεις οτι δεν παει να λεει οτι θελει στους φιλους του :?: .Και τιποτε να μην ειχατε κανει,αυτος θα ελεγε (ετσι τον εχω κοψει απο τα συμφραζομενα (σωστα το γραφω :?: )).

Αν ηταν και η πρωτη σου σοβαρη σχεση,τοτε....

Ενα θα σου πω...ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.Εδω θα ειμαστε και θα τα λεμε και θα δεις,γλυκεια μου,ουτε να τον φτυσεις,οχι να ασχοληθεις με το τι λεει ο ....αντε τωρα μην το πω....

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Δεν τον θέλω,ντρέπομαι γι αυτό που έγινε,ίσως ειμαι παραπάνω ρομαντική,όμως ήθελα να συμβεί με κάποιον που με εκτιμάει και δεν με βλέπει σαν κρεας.αυτό το υποκείμενο με βρήκε στη πιο άσχημη στιγμή της ζωής μου,τον γνώρισα 2 μηνες μετά το χαμό του πατέρα μου,μάλιστα στο μνημόσυνο,μου έλεγε μη στεναχωριέσαι,αν κάνουμε αγοράκι θα βγάλουμε το πατέρα σου και εγώ τσίμπησα,απο τότε άρχισε να μου τάζει λαγούς με πετραχίλια.Με έκανε σκουπίδι σ ενα γιατρό που με πήγε,μιλούσε λες και με πήρε απο το δρόμο,σίγουρα δεν θέλω καποιον που τον φοβόμουν

Μην κανεις μετατοπιση ευθυνης επανω σου.Αν καποιος πρεπει να ντρεπεται,ειναι αυτος.Μην πεσεις στην λουμπα της καταθλιψης,μην του κανεις την χαρη.Πολλες κοπελες κανανε λαθος επιλογη πρωτου συντροφου,ηταν τραυματικη εμπειρια για αυτες και τωρα ειναι ευτυχισμενες.

ΜΗΝ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ,αυτο σου λεω,καρδουλα μου.

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

http://www.medlook.net.cy/category.asp?category=68

http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=1002

Αντιγόνη πραγματικά με πολύ αγάπη ένα θα σου πω :

"πάρτα αλλιώς ... γιατί θα βρείς" ...

Η κατάθλιψη είναι πολύ σοβαρή "αρρώστια " της εποχής μας ... μην σκέφτεσαι πως εχασες 2, 3, 4 χρόνια απο την ζωή σου με κάποιον που ισως τελικα δεν άξιζε ... σκέψου τι θα χάσεις απο εδω και πέρα αν συνεχίσεις με αυτη την λογική ...

μ.φ.χ

Αφροδίτη

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Αντιγονη μου εισαι μικρουλα και γι' αυτο καταφερε να σε πληγωσει. Απ' οτι καταλαβα ηταν κι ο πρωτος σου. Αν τον γνωριζες στα 30 σου κι ειχες ηδη 2-3 εμπειριες θα τον ειχες στειλει απ' την πρωτη εβδομαδα. Ξεγελαστηκες. Ε, και λοιπον; Δεν εισαι η πρωτη. Δυστυχως τα κοριτσια τα μεγαλωνουν ετσι που να ψαχνουν τον πριγκιπα, τον ευγενικο ιπποτη. Δεν υπαρχουν τετοιοι. Υπαρχουν ομως καλοι και εντιμοι αντρες και μολις βρεις εναν τετοιο θα ερθεις στα ισα σου. μην το φερεις βαρεως. Δεν εισαι η πρωτη που την πατησε. Και μη δινεις τοση σημασια στα "σαρκικα¨με "πρωτες φορες" και σου εκανε και του εκανες και τα λεει στους φιλους του... Αυτα ειναι μυθοι του περασμενου αιωνα για να φορτωνονται οι γυναικες ενοχες.

Πες κι εσυ οτι τον παρατησες γιατι δεν του εκανε κουκου να παρεις το αιμα σου πισω και βουρ για την ευτυχια. ΜΗν σπαταλας το χρονο σου για αποβρασματα. Η ζωή ειναι πολυ μικρη. Καποτε για το μονο που θα στενοχωριεσαι θα ειναι για το χρονο που του εδωσες... Θα περασει. Αυτο ειναι το μονο σιγουρο. Οπως περασε για ολες μας...

Και μη δινεις τοση σημασια στα "σαρκικα¨με "πρωτες φορες" και σου εκανε και του εκανες και τα λεει στους φιλους του... Αυτα ειναι μυθοι του περασμενου αιωνα για να φορτωνονται οι γυναικες ενοχες.
Εχεις τοσο μα τόσο δίκιο.Μακάρι να ακουγα αυτά τα λόγια πριν αρχίσουν όλα.Θελω να σας πώ πως ξεκίνησε,εγω δεν εκανα σχέση με αυτόν τον άνθρωπο εξαρχής,εκεινος μου ρίχτηκε και εγινε το κακό,μετά απ αυτό εγω μερες ντρεπόμουν και έκλαιγα,εκείνος τότε ειπε οτι εγω τον προκάλεσα,αλλα θα αναλάμβανε τις "ευθύνες του".Φέρθηκα σαν γυναικούλα,σαν χαζή,αλλά ντρεπόμουν πάρα πολύ,ενιωθα οι εκανα εγω μια ατιμία και κυριως τον φοβόμουν.Ποτε δεν θα ξεχάσω εκείνο το καταραμένο βράδυ,ολα θα ηταν αλλιώς τωρα