Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

στηριγμα για το μπανιο του μωρου

Recommended Posts

κοριτσια εχω το εξης προβλημα. το σπιτι μου δεν εχει μπανιερα, εχει μια μεγαλη ντουσιερα με τζαμι μπροστα. αυτο με δυσκολευει πολυ οταν κανω μπανιο τα παιδια. εχει ενα ανοιγμα απο τη στενη πλευρα και πρεπει να μπαινω κι εγω μεσα. Το μωρο ( ειναι 40 ημερων) το πλενω μεχρι στιγμης στο νιπτηρα αλλα και παλι κουραστικο ειναι και δεν μπορει να το ευχαριστηθει, να την κρατησω πολυ ωρα .Εχω δει ενα πλαστικο υποστηριγμα της mothercare που λεει οτι κανει μεχρι το παιδι να ειναι 7-8 μηνων.Σε αυτο βαζεις το μωρακι επανω και εχεις και τα δυο χερια ελευθερα. Εχει χρησιμοποιησει καμια κατι αντιστοιχο? ειναι λιγο χαζη η ερωτηση αλλα επειδη στο γιο μου με ειχε πιασει μανια να παιρνω οποιοδηποτε γκατζετ κυκλοφορουσε και τα περισσοτερα δεν βολευαν τωρα εχω βαλει μυαλο :D

Διαφημίσεις

Καλημέρα,

δεν κατάλαβα ποιό εννοείς ακριβώς, απλά δες το παρακάτω. Εμένα έχει περάσει το χρόνο και ακόμα σε αυτό μπανιαριζόμαστε. Το έχω βολευτεί αφάνταστα γιατί έχω ελεύθερα τα χέρια μου, χωρίς κανένα άγχος, Επίσης έχει και δύο θέσεις στήριξης για την πλάτη, διπλώνει χωρίς να πιάνει όγκο.Το έιχα πάρει μαζί μου σε ταξίδι που κράτησε μήνα. Εκεί υπήρχε ντουζιέρα μόνο από τη μια πλευρά ανοιχτή και ήταν ότι έπρεπε.!!! Ελπίζω λίγο να σε βοήθησα.

http://www.mothercare.com/gp/product/B001NZFT9I/sr=1-15/qid=1232452100/ref=sr_1_15/279-4465504-7224723?ie=UTF8&m=A2LB

KNDJ2KZUGQ&n=42855041&mcb=core

(παρατήρησα ότι δεν βγάζει την εικόνα είναι το Deluxe Baby Bather-Splish Splash αν μπεις όμως κανονικά στη σελ. του mothercare στα είδη μπάνιου θα το βρεις στη δεύτερη σελίδα, το τρίτο στη σειρά αντικείμενο)

Να σου ζήσουν, για να μην ξεχνιόμαστε!

Κι εγώ έχω ντουζιέρα και γι΄αυτόν τον λόγο αγόρασα μπανιερό σε βάση με αλλαξιέρα επάνω.

Έχει δίκαιο η χρυσαλίδα είναι κουραστικό να είσαι σκυμένη τόση ώρα εκεί κάτω.

Εντάξει στο μπανιερό το παιδάκι θα κάνει μπάνιο εώς 1 έτους και από εκεί και πέρα που θα κάθεται, εγώ τουλάχιστον έβαζα μια λεκάνη μέσα στην ντουζιέρα, καθόταν το μωρό μέσα και το έκανα μπάνιο.

Εάν έχεις χώρο να βάλεις το μπανιερό με την βάση μέσα στο μπάνιο σου θα είναι ότι καλύτερο για να μην κουβαλάς νερό δεξια και αριστερά.

Αυτό είναι το μόνο μειονέκτημα που του βρήκα.

κι εγώ αυτό σκεφτόμουν! κανένα μπανιερό...

εκτός αν πάνω στον νηπτήρα σου μπορείς να ακουμπήσεις αυτό

http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=42001&e=detail&site=gr&pid=43970&selcat=bgpty

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Διαφημίσεις

Καλημέρα,

δεν κατάλαβα ποιό εννοείς ακριβώς, απλά δες το παρακάτω. Εμένα έχει περάσει το χρόνο και ακόμα σε αυτό μπανιαριζόμαστε. Το έχω βολευτεί αφάνταστα γιατί έχω ελεύθερα τα χέρια μου, χωρίς κανένα άγχος, Επίσης έχει και δύο θέσεις στήριξης για την πλάτη, διπλώνει χωρίς να πιάνει όγκο.Το έιχα πάρει μαζί μου σε ταξίδι που κράτησε μήνα. Εκεί υπήρχε ντουζιέρα μόνο από τη μια πλευρά ανοιχτή και ήταν ότι έπρεπε.!!! Ελπίζω λίγο να σε βοήθησα.

http://www.mothercare.com/gp/product/B001NZFT9I/sr=1-15/qid=1232452100/ref=sr_1_15/279-4465504-7224723?ie=UTF8&m=A2LB

KNDJ2KZUGQ&n=42855041&mcb=core

(παρατήρησα ότι δεν βγάζει την εικόνα είναι το Deluxe Baby Bather-Splish Splash αν μπεις όμως κανονικά στη σελ. του mothercare στα είδη μπάνιου θα το βρεις στη δεύτερη σελίδα, το τρίτο στη σειρά αντικείμενο)

Να σου ζήσουν, για να μην ξεχνιόμαστε!

ευχαριστω πολυ! επειδη οντως δεν φαινεται στη φωτο εννοεις ενα γαλαζιο που μοιαζει με ρηλαξ και κοστιζει 35 ε?

Ναι, ακριβώς αυτό. Στο 2ο παιδί πήρα είδηση ότι υπήρχε. ( το έμαθα από μάνα που και αυτή στο 2ο το πήρε είδηση). Όταν μεγαλώσει το παιδάκι κάθεται σε αυτό, όσο για τα νερά φεύγουν αφού είναι με τρύπες το ύφασμα, πολύ αργότερα σε πατάκι μπάνιου. Απλά δες και αυτό που προτείνει η xrysalis

ίσως να είναι ακόμα βολικότερο,

Καλή επιλογή και μπανάκια!!!

εγω εχω αυτο που λεει η χρυσαλιδα..

ειναι πολυ βολικο..αλλα εχω το εξης προβλημα..το στρωματακι λεει πως αντεχει μεχρι 4,5 κιλα και πως μετα πρεπει να βαλεις το παιδι να καθεται..

οταν το προσπαθησα το παιδι γλυστρουσε και αναγκαστικα το ενα χερι επρεπε να το εχω να κραταω το παιδι..

βεβαια ακομα την αντεχει το στρωματακι οποτε για την ωρα ολα οκ, ισως αργοτερα που θα καθεται και μονο του να ειναι καλυτερα.

fasolaki δεν κοιτάς να πάρεις ένα τέτοιο ρηλαξακι μπάνιου;

http://i436.photobucket.com/albums/qq85/xrysalis/various/DSC03164-.jpg

αν το χωράει βέβαια το μπανιεράκι σου.... που νομίζω πως χωράει!!

δεν είναι και πολύ μεγάλο...

αλλά με βόλεψε αφάνταστα μέχρι που το μωρό δε χώραγε πιά!! να σκεφτείς πως ενώ μπορούσε να κάτσει στο πωπουδάκι του... εγώ συνέχιζα να το μπανιάρω ξάπλα!!!! :lol::lol::lol:

αν το χωράει βέβαια το μπανιεράκι σου.... που νομίζω πως χωράει!!

δεν είναι και πολύ μεγάλο...

αλλά με βόλεψε αφάνταστα μέχρι που το μωρό δε χώραγε πιά!! να σκεφτείς πως ενώ μπορούσε να κάτσει στο πωπουδάκι του... εγώ συνέχιζα να το μπανιάρω ξάπλα!!!! :lol::lol::lol:

δεν ειναι κακο :wink:

απο που μπορω να το παρω?

Διαφημίσεις

εγώ το είχα πάρει από τα Jumbo 3-4 ευρώ :wink:

το κάλυμμα είναι πετσετέ και πλένεται κανονικά κσι στο πλυντήριο! :)

Να ρωτήσω κι εγω μια και θίγετε το θέμα του μπάνιου. Ο μπέμπης είναι 9 μηνών και 11 κιλά τουλάχιστον. Είναι υπερκινητικός και θέλω να σταματήσω να τον κάνω μπανιο στη μπανιερούλα του η οποία έχει δικη της βάση και δεν αφαρμόζει στη μπανιέρα μας. Τι να κάνω? Πώς μπορώ να τον βάλω στη μπανιέρα? Έχει χρησιμοποιήσει καμιά αυτά τα στηρίγματα που είναι σαν στρόγγυλο καθισματάκι κι εφαρμόζουν με βεντούζες στην μπανιέρα όπως αυτά http://www.letoshop.gr/default.asp?itmSKU=245535-14&itm=1164830&ct=1100304&pid=40# ??? Αξίζει τον κόπο?

rnt δεν ξέρω για αυτά τα στηρίγματα... κάποιες κοπέλες μίλησαν σχετικά με αυτό ποιό πάνω... αλλά νομίζω πως θα είναι τουλάχιστον κουραστικό και άβολο να είσαι τόοοοση ώρα σκυμένη εκεί κάτω... :?

όμως σε σχέση με την τιμή που είδα για το συγκεκριμένο... η δική μου μπανιέρα είχε 14 ευρώ, εφαρμόζει όπως βλέπεις στη μπανιέρα και το καμάρι μου ακόμη εκεί το κάνω μπάνιο! (19 μηνών πιά!!)

τον κρατάω όρθιο να τον πλύνω από κάτω του... μιά χαρά με βολευει! η βρύση της μπανιέρας είναι στο επίμαχο ύψος !! στηρίζει κι αυτός το ποδαράκι του επάνω στη μπανιερίτσα του...

και μετά κάθεται, παίζει με τα παιχνίδια του και εγώ συνεχίζω το μπάνιο του!! :D

Λοιπον επειδη εχω χρησιμοποιησει ολα τα παραπανω (εκτος απο το πρωτο που δεν φαινεται και δεν ξερω τι ειναι αλλα σιγουρα δεν το εχωγατι δεν ειχα παρει τιποτα απο το συγκεκριμενο μαγαζι εχω ναπω τα εξης..

Το πετσετε - ρηλαξακι βουλιαζει και αν θελεις να βαλεις νεροσ τη μπανιερα το κεφαλι του μωρο μπαινει μεσα..

Τα καθισμετακια με τις βεντουζες απευθυνονται σε παιδακια που ηδη στεκονται καλα (δηλαδη δεν χρειαζονται στηριξη την πλατη τους) αλλα τουλαχιστον ο δικος μου 2 φορες μπηκε και χαλασε τον κοσμο να βγει.. Τοχρησιμοποιησαμε για να καθεται η κουκλα :lol:

Το μπανακι της φισερ πραις που λεει η χρυσαλιδα ειναι απο τα λιγα πραγματα περαν του καροτσιου-μπαστουνι, στο οποιο εχουμε κανει αποσβεση.. Ακομα εκει καθεται.. Λυπαμαι μονο που δεν το ειχα δει νωριτερα και δεν το ειχα απ΄οταν γεννησα.. οντως σου λυνει τα χερια..

Αυτο με τα 4,5 κιλα δεν ισχυει, οταν το πειραμε εμεις ο χαρης ηταν ηδη 7-8 κιλα και το χρησιμοποιησαμε με το μαξιλαρακι για αρκετο καιρο.. Επειτα χρησιμοποιησαμε την θεση του σταδιου 2 οπως λενε οι οδηγιες και ακομα και τωρα που ειναι 2,5 σχεδον εκει κανει μπανιο.. ειναι λιγο ακριβο συγκριτικα με τα αλλα αλλα δεν συγκρινεται τελικα με κανενα..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Το πετσετε - ρηλαξακι βουλιαζει και αν θελεις να βαλεις νεροσ τη μπανιερα το κεφαλι του μωρο μπαινει μεσα..
τί να πω; ποτέ δεν γέμισα με τόσο πολύ νερό τη μπανιερίτσα... πάντα τον έβρεχα... τον σαπούνιζα και τον ξέβγαζα!! απλά παίζαμε με το τρεχούμενο νερό!!

μόνο όταν στάθηκε στο κωλαράκι του του έβαζα δυό δάχτυλα νεράκι για να παίξει με τα παιχνίδια του...

Το μπανακι της φισερ πραις που το είδα αργά... παρόλου που μου άρεσε πάρα πολύ τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά... δεν το πήρα γιατί δεν μπορώ να το βάλω πάνω στον νηπτήρα μου λόγω σχεδίου... και έπειτα, επειδή δεν εφαρμοζεί πάνω στη μπανιέρα θεώρησα πως δε θα με βολέψει να σκύβω... μιας και είχα πρόβλημα με τη μέση μου...

αλήθεια dora εσύ πού το στηρίζεις;

όχι τίποτε άλλο... αλλά μου έχει κάτσει!! μ' αρέσει πολύ και θέλω να ξέρω αν θα το πάρω έστω για το επόμενο!!!!!

Για την ώρα... είμαι πολύ ευχαριστημένη με τη μπανιερίτσα που έχω! έχω βρεί και λύση αποθήκευσης που το είχα άγχος...

έχω καλοριφέρ σκάλα στο τέλος της μπανιέρας κι έχω κάνει ένα γάντζο και το κρεμάω εκεί ανάποδα από την τρύπα που έχει!!

καλημέρα!!

Πλένουμε κι εμείς τον γιο μας σε μπάνιο με ντουζιέρα.

Από μωρό του βάζουμε ένα στήριγμα σαν αυτό εδώ,

http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&ct=1100303&itmid=11848

και από πάνω ένα μπανάκι περίπου σαν αυτό (το δικό μας έχει και αντιολισθητική επιφάνεια)

http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&ct=1100308&itmid=1254748

Το γεμίζουμε από τη ντουζιέρα ή από το νιπτήρα (έχουμε τη βρύση με την προέκταση) και κάνουμε μια χαρά τον μπέμπη μπάνιο μέχρι και σήμερα.

όσον αφορά αυτά που μπαίνουν μέσα στα μπανάκια, σε κάτι μαθήματα μητρικής τέχνης (νεογέννητο το μικρό μου, στο μαιευτήριο) μας είχανε πει ότι δε βολεύουνε γιατί πρέπει να σιδερώνονται κάθε φορά.

όσον αφορά τα σφουγγάρια που μπαίνουν, δε μου άρεσαν γιατί κρατάνε τη θερμοκρασία λένε. Άρα, αν κατά λάθος το νερό είναι πρώτα καυτό, ίσως αυτό κρατήσει τη θερμοκρασία και το κάψει το μωρό (δική μου άποψη).

ελπίζω να βοήθησα!!

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Μαριλίνα κι εγώ αυτά χρησιμοποιώ μέχρι τώρα με το αντιολησθητικό. Dora ευχαριστώ για την πληροφορία. Μπορεί να το δοκιμάσουμε μια και κάθεται πολύ καλά μόνος του και ας ελπίσουμε ότι δεν θα μείνει με όλα αυτά που αγοράσαμε και δεν κάναν απόσβεση!

Λοιπον επειδη εχω χρησιμοποιησει ολα τα παραπανω (εκτος απο το πρωτο που δεν φαινεται και δεν ξερω τι ειναι αλλα σιγουρα δεν το εχωγατι δεν ειχα παρει τιποτα απο το συγκεκριμενο μαγαζι εχω ναπω τα εξης..

Τα καθισμετακια με τις βεντουζες απευθυνονται σε παιδακια που ηδη στεκονται καλα (δηλαδη δεν χρειαζονται στηριξη την πλατη τους) αλλα τουλαχιστον ο δικος μου 2 φορες μπηκε και χαλασε τον κοσμο να βγει.. Τοχρησιμοποιησαμε για να καθεται η κουκλα :lol:

Το μπανακι της φισερ πραις που λεει η χρυσαλιδα ειναι απο τα λιγα πραγματα περαν του καροτσιου-μπαστουνι, στο οποιο εχουμε κανει αποσβεση.. Ακομα εκει καθεται.. Λυπαμαι μονο που δεν το ειχα δει νωριτερα και δεν το ειχα απ΄οταν γεννησα.. οντως σου λυνει τα χερια..

Αυτο με τα 4,5 κιλα δεν ισχυει, οταν το πειραμε εμεις ο χαρης ηταν ηδη 7-8 κιλα και το χρησιμοποιησαμε με το μαξιλαρακι για αρκετο καιρο.. Επειτα χρησιμοποιησαμε την θεση του σταδιου 2 οπως λενε οι οδηγιες και ακομα και τωρα που ειναι 2,5 σχεδον εκει κανει μπανιο.. ειναι λιγο ακριβο συγκριτικα με τα αλλα αλλα δεν συγκρινεται τελικα με κανενα..

εγω πριν γεννησω το εψαξα πολυ το θεμα και απο την αρχη κατεληξα στο μπανακι αυτο της φισερ πραϊς...και εγω αυτο με τα 4,5 κιλα δε το κρατησα...την εβαζα μεχρι περιπου τα 7-8 αν θυμαμαι...μετα στο σταδιο 2 περασαμε και μετα στο 3...ασχετα βεβαια αλλα εμεις εδω και κανα εξαμηνο κανουμε κανονικα στη μπανιερα αλλα με βοηθησε πολυ στην αρχη γιατι ειχα και τα δυο χερια ελευθερα και απο τη πρωτη μερα μετα το μαιευτηριο την εκανα μπανιο εκει...για το μονο που μετανιωσα ητανε που δε πηρα και τη βαση γιατι εσκυβα στην αρχη και δε με βολευε.....βρηκα αλλο τροπο βεβαια ...εκανε πατεντα ο αντρας μου και βολευτηκα....το εχω σαφως κρατησει και για το δευτερο και για το τριτο και το τεταρτο.... :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

• 1 year later...

Καλημέρα,

θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε κάποια γνώμη για τα 2 πιο κάτω μπανάκια.

Έχουμε καταλήξει σε αυτά τα δύο:

http://www.ebaby.gr/brevi-1-2-3/brevi-acqua-ni-075.html

και

http://www.ebaby.gr/brevi-1-2-3/onaoyae-ioaieyna-aeeaieyna-bagnotime-reversibile-030.html

Το πρώτο είναι τελείος αυτόνομο, το δεύτερο προσαρμόζεται πάνω απο την μπανιέρα.

Ο σύζηγός μου θέλει να πάρουμε το δεύτερο, αλλά εγώ φοβάμαι για την ασφάλεια του παιδιού.

Και τα δύο είναι μπανιέρα - αλλαξίερα

sos!!! από που το πήρατε το μπανακι?????? ψαχνω και δεν βρισκω!!!

Εμεις εχουμε αυτα........

http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&ct=1100308&itmid=1254748

http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&ct=1100304&itmid=14379

http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&ct=1100304&itmid=14429

mafalda,καλημερα!

αποψη μου για το πρωτο:αν εχεις χωρο στο μπανιο σου να μενει μονιμα εκει και να φτανει το τηλεφωνο της μπανιερας για να πλενεις το μωρο...ναι ειναι ωραια ιδεα.Αλλιως...δυσκολο.Στο λεω γιατι εχω μπανιερα-αλλαξιερα και παρολο που ειναι ψηλη κι ομορφη επειδη δεν χωραει στο μπανιο μου κι ειχα σκοπο να την εχω σε δωματιο δεν με βολεψε καθολου μα καθολου με το παιδι!Ευτυχως,το μπανακι που κρυβεται το χρησιμοποιουμε ως αποθηκευτικο χωρο!!!

το δευτερο τωρα..γιατι να εχει και την αλλαξιερα επανω του??Εγω στη θεση σου θα εκανα αλλαξιερα το πλυντηριο αν δεν ανοιγει απο πανω και θα επαιρνα μονο τον εξοπλισμο για μπανιο.

Μαλιστα ζαχαρωνω και με βλεπω συντομα να το περνω το παρακατωhttp://babybutt-de.erwinmueller.com/shop/artikelsuchen-DE-de-BB/-%28443,790,4518%29/Badewannen-Aufsatz-4518.htm?sucheurl=%2FErwinMueller%2FSearch.ff%3Fquery%3Dbadeaufsatz%26filterGeschaeftsfeld%3Dbb%26m%3Dem_de%26productsPerPage%3D12%26xml%3Dtrue

γιατι η μεση μου δεν αντεχει πια!!!

δεν πιστευω οτι υπαρχει θεμα ασφαλειας ιδιως σε μικρες ηλικιες!

μεχρι τωρα εχω το aquarium της φισερ-πραις.Πιστεψε με δεν θα το αλλαζα με τιποτε αν ειχα λιγο καλυτερο νιπτηρα αλλα επειδη το βαζω στην μπανιερα κατω και σκυβω εχω ακομη μεγαλο προβλημα με την μεση!

εγω σε ντουσιέρα, αλλα με κουρτίνα, μεχρι προσφατα χρησιμοποιούσα το μπανάκι της fisher price

http://www.koukou.gr/default.asp?pid=3&la=1&itmID=1665

οταν είναι μηνων εχει ενα "δίχτυ" σαν αιώρα που ξαπλώνει το μωρό.

οταν αρχισει και καθεται εχει ενα σκαλάκι. βγαζεις την αιώρα και κάθεται εκει

εμεινα πολύ ευχαριστημένη και να φανταστείτε... ηθελα να το αλλαξω οταν μου το έφεραν δωρο! τωρα, το παω εγω δωρο...

age.png

το πρόβλημα στο μπάνιο μας είναι οτι πάνω απο το πλυντήριο υπάρχει ντουλάπι. Έχει ένα κενό 30 πόντων μόνο.

Ο χώρος πάνω απο το πλυντήριο είναι ιδανικός για αλλαξιέρα.

Αγοράσαμε μια συρταριέρα στην κρεβατοκάμαρα και σκεφτόμαστε να βάλουμε εκεί επάνω ένα μαξυλαράκι-αλλαξιέρα.

Αλλά μας έχουν πεί οτι δεν είναι βολικό. Θα πρέπει να είναι κοντά εκεί που κάνει μπάνιο.