Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ερωτήσεις για διάρκεια θηλασμού και δίαιτα

pocoyo

Recommended Posts

βασικα εχω απορια πανω σε δυο θεματα....

1)μεχρι ποτε το νεογεννητο θηλαζει ανα 2ωρο;;;ποτε δηαδη αρχιζει να γινεται αυτο 3ωρο η 4ωρο;;και

2)ποσο συντομα μπορει καποια νεα μαμα που θηλαζει να αρχισει διαιτα;;;ο μπεμπης μου ειναι 3 εβδομαδων...

Διαφημίσεις

1)θα σου απαντησω βαση με την δικη μου εμπειρια.ειδικευμενη ειναι η αγλαια εδω.

εγω μεχρι το διμηνο θηλαζα σχεδον ανα δυωρο.

εκει που θηλαζα 12 φορες το 24ωρο μετα εφτασα στις 8 φορες.αυτο ομως δεν ισχυει παντα.υπαρχουν μητερες που θηλαζουν αποκλειστικα κ θηλαζουν οποτε θελησει το μωρο κι αυτο ειναι κ το σωστο.δεν ειναι οπως με το τυποποιημενο.

μιλαμε παντα με αποκλειστικο θηλασμο.μεχρι εκει μπορω να σου απαντησω γιατι μετα εδινα κ συμπληρωμα.τεςπα

2)διαιτα δεν κανεις αλλα μια σωστη διατροφη ειναι το καλυτερο.να ξερεις οτι τα κιλα τα χανεις πιο ευκολα εφοσων θηλαζεις (μπορεις να χασεις κ 10κιλα σε ενα μηνα)κ ημητρα σου επανερχεται πιο γρηγορα στη θεση της.εκτος απο ολα τα αλλα καλα που προσφερει ο θηλασμος.

να σου ζησει το μωρακι σου...

Kαλημέρα και να σου ζήσει το μωράκι σου...Το νεογέννητο θηλάζει ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ όση ώρα και όποτε θέλει...ειδικά τις πρώτες 6 βδομάδες νομίζω(μέχρι να εδραιωθεί η γαλουχία)πρεπει να το βάζεις όποτε ζητά στο στήθος.Είναι παρηγοριά εκτός από τροφή το στήθος σου.Δεν θηλάζουμε με το ρολόι...κανένα θηλαστικό δεν το κάνει!!!Υπομονή...είσαι ακόμα στην αρχή....όλα σιγά σιγά θα πάρουν το δρόμο τους...Υπάρχουν μωρά που θηλάζουν με συγκεκριμένο ωράριο που μόνα τους σιγά σιγά έβαλαν...πάντως ξέρω πως μέχρι τις 40 πρέπει να ξυπνάμε το μωρό ανά 3ωρο να θηλάσει και για να μην αφυδατωθεί και για να αποσυμφορήσουμε το μαστό.Το γαλατάκι της μαμάς είναι πιό ευπεπτο..τα μωρά που πίνουν ξένο έχουν ωράριο 3ωρο που λές.

Όσο για τη δίαιτα μην αγχώνεσαι...καποιες μητέρες ο ίδιος ο θηλασμός τις αδυνατίζει.Νομίζω πως μπορείς να εφαρμόσεις πρόγραμμα διατροφής παντα από διαιτολόγο για θηλασμό.Προσωπικά έχασα 15 κιλά με διαιτολόγο.Ξεκίνησα μετά τον 3ομήνα γιατί τότε ένιωθα έτοιμη.Αν είσαι θεσ.νικη να σου προτείνω την κοπέλα που με βοήθησε.Πάντως αν δεν κάνω λάθος το πρώτο 6μηνο θηλασμού πρέπει να παίρνεις 1700-1900θερμίδες και το δευτερο 1500-1700.Αγλαία και λοιπές διορθώστε με σε ότι λέω λάθος και συμπληρώστε.

SOFTZ

1)θα σου απαντησω βαση με την δικη μου εμπειρια.ειδικευμενη ειναι η αγλαια εδω.

εγω μεχρι το διμηνο θηλαζα σχεδον ανα δυωρο.

εκει που θηλαζα 12 φορες το 24ωρο μετα εφτασα στις 8 φορες.αυτο ομως δεν ισχυει παντα.υπαρχουν μητερες που θηλαζουν αποκλειστικα κ θηλαζουν οποτε θελησει το μωρο κι αυτο ειναι κ το σωστο.δεν ειναι οπως με το τυποποιημενο.

μιλαμε παντα με αποκλειστικο θηλασμο.μεχρι εκει μπορω να σου απαντησω γιατι μετα εδινα κ συμπληρωμα.τεςπα

2)διαιτα δεν κανεις αλλα μια σωστη διατροφη ειναι το καλυτερο.να ξερεις οτι τα κιλα τα χανεις πιο ευκολα εφοσων θηλαζεις (μπορεις να χασεις κ 10κιλα σε ενα μηνα)κ ημητρα σου επανερχεται πιο γρηγορα στη θεση της.εκτος απο ολα τα αλλα καλα που προσφερει ο θηλασμος.

εγώ γιατί δεν έχασα παρά τους μαραθώνιους θηλασμούς,αλλά πήρα κιόλαε κανά τριάρι κιλά??τώρα όμως που νιώθω έτοιμη,θα ξεκινήσω ..την Πέμπτη πάω διαιτολόγο!wish me luck,girls!!!!

να σου ζησει το μωρακι σου...

I love mummy's milk!

squsqusvi20080821_-8_Konstantinoulis+is.png

oaNOp3.png

εγώ γιατί δεν έχασα παρά τους μαραθώνιους θηλασμούς,αλλά πήρα κιόλαε κανά τριάρι κιλά??τώρα όμως που νιώθω έτοιμη,θα ξεκινήσω ..την Πέμπτη πάω διαιτολόγο!wish me luck,girls!!!!

I love mummy's milk!

squsqusvi20080821_-8_Konstantinoulis+is.png

oaNOp3.png

Διαφημίσεις

Όσο για τη δίαιτα μην αγχώνεσαι...καποιες μητέρες ο ίδιος ο θηλασμός τις αδυνατίζει.Νομίζω πως μπορείς να εφαρμόσεις πρόγραμμα διατροφής παντα από διαιτολόγο για θηλασμό.Προσωπικά έχασα 15 κιλά με διαιτολόγο.Ξεκίνησα μετά τον 3ομήνα γιατί τότε ένιωθα έτοιμη.Αν είσαι θεσ.νικη να σου προτείνω την κοπέλα που με βοήθησε.Πάντως αν δεν κάνω λάθος το πρώτο 6μηνο θηλασμού πρέπει να παίρνεις 1700-1900θερμίδες και το δευτερο 1500-1700.Αγλαία και λοιπές διορθώστε με σε ότι λέω λάθος και συμπληρώστε.

σε παρακαλώ μήπως μπορεις να μου δώσεις τα στοιχεία του διαιτολογου;

προσπαθω να αδυνατησω μονη μου χωρις αποτελεσμα.

επισης, αν θυμασαι, ποσο ειχες πληρωσει.... σ'ευχαριστω! :lol:

Και τα 2ωρα σταματάνε και όλα!!!Εγώ προσωπικά πότε δε θυμάμαι πότε, γίνεται σταδιακά και δεν το παίρνεις χαμπάρι!!!!

Όσο για δίαιτα, εγώ άργησα λόγω δικών μου αναβολών και ξεκίνησα στο 7μηνο σε διαιτολόγο και έχασα 12 κιλά συνεχίζοντας τον αποκλειστικο θηλασμό της μικρής, χωρίς πρόβλημα κανένα. Δική μου γνώμη άε να πράσει ένα 3μηνο να πάρεις μια σειρά με το μωρό και τα κιλά χάνονται αν κάνεις ένα σωστό πρόγραμμα!!!Καλή συνέχεια!

ευχαριστω κοριτσια ισως επρεπε να το αναφερω νωριτερα εννοουσα αποκλειστικο θηλασμο χωρις συμπληρωμα...απο μονος του θελει ανα 2ωρο και δεν τον ξυπναω με ξυπναει αλλα επειδη πρεπει να επιστρεψω στη δουλεια ρωταω για να κανονισω το ωραριο μου...

τοσο πολυ καιρο για διαιτα ε;τρωω υπερβολικα λογω του οτι ειχα διαβητη κυησης και για ολα τα φαγητα εχω το ελευθερο τωρα φοβαμαι οτι το παρακανω

να τρως πολλες σουπες κ να πινεις πολυ νερο.βοηθαει κ στον θηλασμο.θα χασεις πιο ευκολα τα κιλα.

ποτε αρχιζεις δουλεια?

να ξερεις παντως οτι στο τριμηνο θα περασει αλμα αναπτυξης.

να τρως πολλες σουπες κ να πινεις πολυ νερο.βοηθαει κ στον θηλασμο.θα χασεις πιο ευκολα τα κιλα.

ποτε αρχιζεις δουλεια?

να ξερεις παντως οτι στο τριμηνο θα περασει αλμα αναπτυξης.

νερο πινω ΠΑΡΑ πολυ (σουπες-δεν με ενθουσιαζει η ιδεα), λεω να αρχισω δουλεια αρχες φεβρουαριου...και αλλο αλμα αναπτυξης; τωρα οπως ειναι βαζει 450 γρ την εβδομαδα,γι'αυτο δεν θελω να αναγκαστω να διακοψω γιατι τα παει πολυ καλα με το γαλατακι της μαμας,βεβαια υπαρχει το θηλαστρο αλλα δεν θα συγχυστει με τις θηλες- μια στηθος μια μπιμπερο;

Διαφημίσεις

εαν δινεις κ πιπιλα μπορει να παθει συγχυση θηλων.καλο ειναι να δινεις κ μπιμπερο εαν εχεις σκοπο να γυρισεις στη δουλεια.αλλιως θα εχεις προβλημα οπως εγω.

εννοειτε οτι ο τροπος που θηλαζει ενα μωρο διαφερει απο τον τροπο που πινει απο το μπουκαλι.

μην ανησυχεις συνεχισε να δινεις το γαλα σου με οποιον δηποτε τροπο.θα σου τα πει κ η αγλαια.

line_flow2_beg_39_time_1208577600_text_e720ece5ebe9f3f3effdebe120eceff520e5e9ede1e9.gif

,γι'αυτο δεν θελω να αναγκαστω να διακοψω γιατι τα παει πολυ καλα με το γαλατακι της μαμας,βεβαια υπαρχει το θηλαστρο αλλα δεν θα συγχυστει με τις θηλες- μια στηθος μια μπιμπερο;

Δεν θα δίνεις ποτέ εσύ μπιμπερό. Θα δίνει αυτός που θα το κρατάει όταν εσύ θα λείπεις (θα είσαι έξω από το σπίτι, ούτε καν σε άλλο δωμάτιο). Το μωρό θα καταλάβει ότι η μαμά έχει γάλα μόνο στο στήθος και δεν έχει μπιμπερό.

HXuSp2.pngaS46p2.png