Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

KOIMATAI AKOMA ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΑΣ!! ΛΑΘΟΣ ΜΑΣ... ΚΑΙ ΤΩΡΑ;

Recommended Posts

Καλημέρα!!

Ο μικρός μας κλείνει τα 2 σε λίγες μέρες και έχουμε κάνει το λάθος να τον κρατήσουμε - στην κούνια του - δίπλα μας στο κρεβάτι μέχρι και σήμερα. :( Οι δικαιολογίες διάφορες, αλλά δεν νομίζω ότι έχουν σημασία.

Το ξέρω ότι έχουμε κάνει λάθος :oops: αλλά νομίζω ότι πρέπει να βγει.

Επιπλέον, σε λίγο καιρό θέλουμε να βάλουμε μπροστά για το δεύτερο παιδί και σίγουρα ο πρωτότοκός μας πρέπει να φύγει νωρίτερα μη νομίζει οτι

"τον διώχνουμε".

Υπάρχουν μήπως άλλοι γονείς που βάλανε τα παιδάκια τους σε δικό τους δωμάτιο σε αυτή την ηλικία; Μήπως μπορούνε να μου πούνε κάποια κόλπα, τι να προσέξω κλπ;

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Διαφημίσεις

Δε χρειάζεται και κάποιο ιδιαίτερο κόλπο. Μετακινείς την κούνια του στο άλλο δωμάτιο και τον βάζεις να κοιμάται εκεί :)

Αυτό που κάνουμε εμείς όταν η μεγάλη δεν κοιμάται ή ξυπνάει με εφιάλτη, την πέρνουμε στο κρεβάτι μας και όταν κοιμηθεί/ηρεμήσει την επιστρέφουμε.

Εμεις καθεσκ αποκοιμιζουμε τη μικρη ιδιας ηλικιας στο κρεβατι μπας για να κοιμηθει αργοτερα μπας και ξυπνηει αργοτερα,δεν πετυχαινει παντα το δευτερο αλλα αλλο θεμα.μολις κοιματα, την παμε στο δωματιο μας.καθε δευτερα λοιπον που τη βαζω να αποκοιμηεθει στο δωματιο της στο ριλαξ,γινεται ενας μοκρος χαμος αλλα το επομενο βραδυ παεει μονη της στο δωματιο της.αρα μια αποφαση ειναι να τον πατε στο χωρο και υπομονη για τις οποιες αντιδρασεις

Αφού κοιμάται στην κούνια, δεν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα. Στην αρχή θα μένεις μαζί του μέχρι να αποκοιμηθεί. Θα κουραστείς λίγο αλλά θα σου πρότεινα να μην ακολουθήσεις τη μέθοδο 'άσε το να κλαίει'. Να προχωράτε με αργά και σταθερά βήματα. Το παιδί δεν μπορεί να αλλάξει αυτή τη συνήθειά του από τη μία μέρα στην άλλη.

Συμφωνώ με τη maya, αυτό έκανα και εγώ στα 2.5 όταν του φτιάξαμε το παιδικό.Αν και δεν μας δυσκόλεψε ιδιαίτερα, προσαρμόστηκε γρήγορα στο νέο του δωμάτιο. Μέχρι να κοιμηθεί πλάγιαζα μαζί του είτε εγώ είτε ο σύζυγος έως ότου να κοιμηθεί ώστε να μη του φάνει ότι τον διωξαμε.Μετά από 10 μέρες όμως κοιμόταν μόνος του.

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Εμείς της κάναμε δωμάτιο πριν λίγους μήνες, όταν ήταν 4,5 χρ. Στην αρχή ήταν δύσκολα γι΄ αυτήν. Μετά όλα καλά. Και τώρα τελευταία ή κοιμάμαι λίγο μαζί της, ή κοιμάται μαζί μας.. γιατί φοβάται λέει κλπ. Ο μπαμπάς της την κακομαθαίνει και δεν ξέρω τι να κάνω. Της εξηγώ ότι ο καθένας έχει τον δικό του χώρο, πόσο όμορφο είναι το δωμάτιο της αλλά πάλι καταφέρνει τον μπαμπά.. η μαμά είναι λίγο κακιά..

Δε χρειάζεται και κάποιο ιδιαίτερο κόλπο. Μετακινείς την κούνια του στο άλλο δωμάτιο και τον βάζεις να κοιμάται εκεί :)

Αυτό που κάνουμε εμείς όταν η μεγάλη δεν κοιμάται ή ξυπνάει με εφιάλτη, την πέρνουμε στο κρεβάτι μας και όταν κοιμηθεί/ηρεμήσει την επιστρέφουμε.

Ετσι καναμε κι εμεις :D