Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Έλλειψη επικοινωνίας

chiot77

Recommended Posts

Καλησπέρα σας και καλή χρονιά. Είμαι καινούριος στην παρέα σας, και αποφάσισα να σας γράψω μόνο και για να μου γράψετε τις απόψεις σχετικά με ένα θέμα που προέκυψε με τη σύζυγό μου.

Αποφάσισε να ψάξει για δουλειά και προς μεγάλη μας έκπληξη στην πρώτη δουλεία που πήγε την πήραν κιόλας. και λέω προς μεγάλη μας έκπληξη γιατί δεν ψάξαμε σχεδόν καθόλου.

Μέσα από τις πολλές συζητήσεις που είχαμε, ανέφερα πως καλό είναι με τον πρώτο σου μισθό να πάς να αγοράσεις και κάποια ρούχα για να αισθάνεσαι ωραία στην εργασία σου. Είναι αλήθεια πως η δουλειά δεν είναι καλό πράγμα και για αυτό τον λόγο μας πληρώνουν κιόλας.

Σε συνδυασμό, λοιπόν, του μεγάλου διαστήματος που δεν εργαζόταν καταλαβαίνω πως το να πας σε μία εργασία είναι λίγο δύσκολο ως προς την προσαρμογή και χρειάζονται και κάποια κίνητρα, από τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουμε και ιδιαίτερη ανάγκη οικονομική.

Αφού το είπα αυτό λοιπόν το μόνο που εισέπραξα ήταν μούρα και νεύρα λέγοντας μου πως δεν την ζηλεύω καθόλου γιατί της είπα να αγοράσει ρούχα και θα αρέσει στην εργασία της. πραγματικά έμεινα άναυδος. Φυσικά και δεν τίθεται τέτοιο θέμα. και φυσικά ζηλεύω τη γυναίκα μου και φυσικά την εμπιστεύομαι.

Μπορείτε να μου πείτε λοιπόν την γνώμη σας για το θέμα;

Διαφημίσεις

Μια γυναικα τετοια ατακα την πεταει σαν επιστεγασμα πολλων αλλων σχετικων σκεψεων που εχει κανει.

Δηλαδη: Ισως απο καιρο της εχει μπει η ιδεα οτι δεν την προσεχεις οσο θα ηθελε. Δεν της κανεις κομπλιμεντα, δεν την διεκδικεις. Το γεγονος οτι ψαχνει για δουλεια ενω δεν υπαρχει αναγκη οικονομικη σημαινει οτι θελει διακαως να βγει απο το σπιτι, που σημαινει οτι αισθανεται μεσα της καποιο κενο. Η σχεση σας πως ειναι; (δεν σε ρωταω για να μου απαντησεις, προς Θεου, δεν ειμαι αδιακριτη...θετω την ερωτηση για να σε βοηθησω να σκεφτεις). Ποτε τη φλερταρες τελευταια φορα; Ποτε της ειπες οτι ειναι ομορφη; Ποτε βγηκατε εξω οι δυο σας; Ποτε της εφερες λουλουδια;

Αν ολα αυτα ηταν διασφαλισμενα η προταση σου για καινουργια ρουχα θα της φαινοταν υπεροχη. ΟΜΩΣ αν η ιδια αισθανεται παραμελημενη μοιραια σκεφτηκε αυτο που σκεφτηκε.

Βγαίνουμε συνέχεια μαζί, και πιστεύω πως την διεκδικώ και την φλερτάρω. Το ίδιο βράδυ είχαμε μία καταπληκτική βραδιά κατά τα λεγόμενά της. Η γυναίκα μου είναι το πάν για μένα και της το δείχνω με κάθε τρόπο. Μόνο ένα απλό να αναφέρω πως την τελευταία φορά που της πείρα λουλούδια και το έκανα πολλές φορές, μου είπε ότι δεν της αρέσουν τα λουλούδια.

Και για το τέλος, με τη γυναίκα μου έχω αισθανθεί πράγματα που δεν τα είχα αισθανθεί ποτέ. Ήταν και είναι η πηγή έμπνευσης για ότι κι αν κάνω στη ζωή μου. Είναι η γυναίκα που ξυπνώ το πρωί και λέω ότι εδω κρύβεται το νόημα της ζωής. Ότι πραγματικά δεν πρέπει να ζητάω τίποτα άλλο στη ζωή μου.

Τώρα για το αν αισθάνεται κάποιο κενό θα πρέπει να μου το συζητήσει. Το να βγαίνουμε και να περνάμε καλά και να λέμε σἀγαπώ ο ένας στον άλλον δεν βοηθάει τη σχέση.

Αβυσσος η ψυχη της γυναικας και στο λεει αυτο μια γυναικα. Ναι το παραδεχομαι...Οι αντρες ειστε πιο ευθεις, εμεις εχουμε την προσδοκια να τα μαντευετε ολα...

Κατι την απασχολει προφανως, κατι της λειπει αλλα εχω την εντυπωση οτι θα χρειαστεις τσιγκελι να της το βγαλεις... :roll:

Μιλα της, φυγετε καπου για ενα ΣΚ, καντης τα χατηρια, καλομαθε την σαν τον πρεσβη... μπας και βρεις την ακρη.

Θα πρότεινα να κάτσετε να μιλήσετε γιαυτό το θέμα που σε προβληματίζει...

Γιατί όμως ήθελες να πιάσει δουλειά αφού αποκλείσαμε το οικονομικό?

Μήπως δε θέλει να δουλέψει και την πίεσες?

xH00.jpgZKiNp2.png

To deftero mikrouli sokolatoloukoumadaki mou gennh8hke stis 15/01/10

Διαφημίσεις

Δε φταις εσύ! Μόλις άρπαξες τυπική γυναικεία αντίδραση σε εκτός τόπου και χρόνου θέμα. Και "έχει ωραίο καιρό" να έλεγες πάλι θα την έτρωγες.

Τα αίτια είναι αλλού και η εκδώλησή τους ως χώσιμο ενδεχομένως να καταφέρεις να τα ανακαλύψεις αν συζητήσετε για τα θέματα που την απασχολούν. Πιθανό άγχος της για την καινούργια της δουλειά μπορεί να λειτουργήσει ως ξέσπασμα επάνω σου για άσχετα θέματα.

Πιθανό άγχος της για την καινούργια της δουλειά μπορεί να λειτουργήσει ως ξέσπασμα επάνω σου για άσχετα θέματα.

Δεν ειμαι σιγουρη γι' αυτο...Η κατηγορια που εξαπελυσε ηταν προσωπικου χαρακτηρα...

Οι γυναικες, σε αντιθεση με τους αντρες, οταν εχουν προβλημα με τη δουλεια τους μιλανε ευκολα στους αντρες τους γι' αυτο.

κατι αλλο την τρωει και εχει να κανει με τυχον παραπονα που εχει απο τον αντρα της (οχι απαραιτητα σοβαρα), τα οποια εθαβε μεσα της καιρο και απο ασημαντα φανταζουν πλεον σημαντικα...δεδομενου ΚΑΙ του αγχους για τη νεα δουλεια. Καπως ετσι κανουμε τα μπαμ μας! :D

Η επιλογή να δουλέψει ήταν δική της. Μόνο και μόνο επειδή έχει τρομερή ενέργεια όπως λέει και θέλει να δημιουργεί. Κουράστηκέ να είναι κλεισμένη στο σπίτι και να μην κάνει τίποτα όπως λέει.

Μήπως με το που της είπες να αγοράσει ρούχα την έθιξε λίγο? Δηλαδή να μετέφρασε τη συμβουλή "απο δώ και πέρα κοίτα να είσαι ωραία" οπότε η απάντηση έρχεται "γιατί μέχρι τώρα δεν σου άρεσα?" και μετά ξεσπάει ο θυμός... όχι ότι είναι η πιό προφανής σκέψη αλλά έκανα κι εγώ μία απόπειρα ερμηνείας... σα γυναίκα (άλλα θέλουμε , άλλα σκεπτόμαστε, άλλα λέμε ...)

ssttaa

Διαφημίσεις

Μήπως με το που της είπες να αγοράσει ρούχα την έθιξε λίγο? Δηλαδή να μετέφρασε τη συμβουλή "απο δώ και πέρα κοίτα να είσαι ωραία" οπότε η απάντηση έρχεται "γιατί μέχρι τώρα δεν σου άρεσα?" και μετά ξεσπάει ο θυμός... όχι ότι είναι η πιό προφανής σκέψη αλλά έκανα κι εγώ μία απόπειρα ερμηνείας... σα γυναίκα (άλλα θέλουμε , άλλα σκεπτόμαστε, άλλα λέμε ...)

Καλά αυτό στάνταρ ισχύει και ξέχασα να το γράψω. Το "να πάρεις κανένα ρούχο" μεταφράζεται σε γυναικειό νου "ντύνεσαι σαν τσόλι, πάρε και κανένα καινούργιο ρούχο". Μέγιστη προσβολή σε γυναικά. ΠΟΤΕ ΔΕ ΛΕΜΕ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Το μαλλί και το ρούχο δεν το σχολιάζουμε αν θέλουμε να έχουμε την ψυχική μας ηρεμία χωρίς 24ωρη μουρμούρα :)

Προσπάθησε σε κάποια σας έξοδο,να τη ρωτήσεις πώς αισθάνεται. Αν αισθάνεται ότι υπάρχει κάποιο κενο στη σχέση σας, αν αισθάνεται κάποιο παράπονο από σένα, αν της λείπει κάτι γενικώς.

Μην αμυνθείς αν ακούσεις κάτι που ίσως κατά τη γνώμη σου, δεν ισχύει. Γιατί έτσι, θα αισθανθεί ότι δεν την καταλαβαίνεις.

Πλησίασε την και δείξτης ότι είσαι σε θέση να την ακούσεις και να την καταλάβεις!!! :wink:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Να τολμήσω να ρωτήσω με τι ασχολείσαι εσύ;

Και το ρωτάω αυτό γιατί εμένα μου μυρίζει συμπλεγμα κατωτερότητας χωρίς να βάζω και το χέρι μου στην φωτιά.

Μήπως περίμενε ότι βρίσκοντας εκείνη δουλειά εσύ θα ζήλευες, θα την διεκδικούσες και θα της το έδειχνες;Μήπως όλα αυτα τα χρόνια ένοιωθε πως ζει στη σκιά σου;

Επαναλαμβάνω, μια σκέψη κάνω....

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

Να τολμήσω να ρωτήσω με τι ασχολείσαι εσύ;

Και το ρωτάω αυτό γιατί εμένα μου μυρίζει συμπλεγμα κατωτερότητας χωρίς να βάζω και το χέρι μου στην φωτιά.

Μήπως περίμενε ότι βρίσκοντας εκείνη δουλειά εσύ θα ζήλευες, θα την διεκδικούσες και θα της το έδειχνες;Μήπως όλα αυτα τα χρόνια ένοιωθε πως ζει στη σκιά σου;

Επαναλαμβάνω, μια σκέψη κάνω....

Λογικο μου φαινεται και μένα αυτο..Σε συνδιασμο οτι μπορει να ενιωσε οτι υποτιμας την εξωτερικη της εμφανιση..

Πεταλουδιτσα μου εισαι η ζωη μου!!!!

Το μαλλί και το ρούχο δεν το σχολιάζουμε αν θέλουμε να έχουμε την ψυχική μας ηρεμία χωρίς 24ωρη μουρμούρα :)

Σα να ακούω τον άντρα μου! Συμφωνώ πάντως με αυτά που λέτε.

chiot77 λες ότι έχεις νιωσει με τη γυναικα σου πράγματα που δεν έχεις νιωσει ποτε, ότι τη λατρευεις κλπ.. Εκείνη το ξέρει???? Της το δείχνεις πέρα από κάποια πολύ γλυκα κλισε της σχέσης σας? (πχ λουλουδια). Μήπως έχει βαρεθεί τα ίδια γλυκά πράγματα? Μήπως θέλει να την κάνεις να νιωσει έκπληξη? Να της δείξεις έμπρακτα την ζήλεια σου? Γοητευόμαστε από εκδηλώσεις του είδους. Κι όχι μόνο οι γυναίκες. Για να καταλάβεις εγώ δεν είμαι καθόλου ζηλιάρα.. αλλα καθόλου όμως. Ο άντρας παλιοτερα έπλαθε ιστορίες ότι δηθεν του κολουσαν διάφορες για να με κάνει να ζηλέψω. Βέβαια μετά μου το έλεγε ότι είναι ψέμα...Απλά θέλω να πω ότι όλοι έχουμε την ανάγκη να μας δείξουν ότι μας διεκδικούν.

an1cCyH0g411210Nzc3NzlkaHwzNTIxNDQ1YmphZHxUTyBGQUZPVVRBS0kgTU9VIEVJTkFJ.gif

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις

Εγώ πάλι η γαιδούρα, μόλις πιάσω δουλειά,

θέλω όλο τον πρώτο μου μισθό να τον φάω ΜΟΝΟ στα ρούχα!!!

Αλλά που να μ'αφήσει ο άνδρας μου....

Βλέπεις 1 δουλεύει και 3 τρώνε....όχι σαν και εσένα κ. εφοπλιστά που έχεις την άνεσή σου!!!!:D:D:D:D:D:D

433965qzur0la2nd.gif