Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

avent philips ή medela swing?

smaco

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες (και όλους)!

Θηλάζω αποκλειστικά τον μπεμπάκο μου 2,5 μήνες τώρα και επειδή θα χρειαστει να λείπω 1-2 φορές την εβδομάδα για κάποιες ώρες ψάχνω για θήλαστρο.

Αντιμετωπίζω όμως το εξής δίλημμα.Μου έχουν μιλήσει με πολύ καλά λόγια για το ηλεκτρονικό θήλαστρο της avent-philips (αυτό με τα 150ευρώ) αλλά διαβάζοντας πολλές από τις απόψεις σας στο Parents είδα πως αυτά της medela είναι πολύ καλά(και μιας και το χρειάζομαι όχι για καθημερινή χρήση μάλλον μ' ενδιαφέρει το swing).

Εχει χρησιμοποιήσει κάποια κοπέλα το θήλαστρο της avent?

Κάποιες σκέψεις ή προτάσεις?

Διαφημίσεις

Το avent δεν έχει διπλή φάση άντλησης, η μητέρα ξεκινά την άντληση με το χέρι και υποτίθεται ότι συνεχίζει την άντληση με το ρυθμό της μητέρας. Γράφω υποτίθεται γιατί ουσιαστικά το θήλαστρο καταγράφει την τελευταία κίνηση μόνο. Αν η μητέρα το χρησιμοποιήσει αρκετές φορές, συνήθως εξοικειώνεται και μπορεί να αντλήσει ικανοποιητική ποσότητα.

Το swing έχει μια δίλεπτη φάση διέγερσης (πολύ γρήγορες και απαλές θηλαστικές κινήσεις) και μετά περνά στη φάση άντλησης. Είναι λιγο πιο εύκολο στη χρήση.

Και τα δύο είναι το ίδιο καλά, δεν έχω καταλήξει αν κάποιο είναι καλύτερο.

Τα συμπεράσματα τα βγάζω από τη γνώμη που έχουν οι μητέρες και έχω ακούσει καλά λόγια και για τα δύο. :)

Αγλαία,κατ' αρχην σ' ευχαριστώ πολύ για τις πληροφοριες.

Μια τελευταία απορία έχω.Ισχύει ότι τι avent δέχεται μόνο τα δικά του μπουκαλάκια-μπιμπερό;Μάλιστα κάπου είδα πως τα 10 κοστίζουν 54ευρώ.Έτσι,δεν συμφερει σε σχεση με το medela που κοστίζει το ίδιο.

Καληνύχτα.

ποιος ο λογος να αγορασεις τα μπυκαλακια-μπιμπερο?

εχεισ το 1 που εχει το θηλαστρο μετα βγαζεις το γαλα και το μεταφερεις αμεσως στο μπιμπερο που ταιζεις το μωρακι σου και το βαζεις στο ψυγειο.

παρεπιπτονως το swing ειναι παρα μα παρα πολυ καλο θηλαστρο,,με εχει βοηθησει πολυ που κανω 3 αντλησεις την ημερα

Εγώ έχω το Avent και ταιριάζουν όλα τα μπιμπερό που έχουν φαρδύ λαιμό και όχι το λεπτό. Ακόμα και της chicco.

xH00.jpgZKiNp2.png

To deftero mikrouli sokolatoloukoumadaki mou gennh8hke stis 15/01/10

Διαφημίσεις

Μια κ η μπιμπίτσα μου κοιμάται απόψε καλά, ας απαντήσω κ σ αυτό το topic :D:D (έχω κ μέρες να μπω...δε σας προλαβαίνω :D )

Έχω της avent, πολύ καλό για να καλύπτει μικρες ανάγκες. Σαν ηλεκτρονικό το χρησιμοποίησα τρεις μήνες που πήγα για δουλεία, όταν η μπιμπίτσα ήταν 3-6 μηνών κ "φόρτωνε " συνέχεια το στήθος μου. Τώρα, αν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσω, με βολέυει μόνο χειροκίνητα, διαφορετικά δε "βγάζω" ή τελοσπάντων "βγάζω " πολύ αργά.

Αυτό με τα πολύ ακριβά μπιμπεράκια δε το ξέρω. Εγώ χρησιμοποιώ τα πολύ χρήσιμα ταπεράκια της avent που κ ακριβά δεν είναι κ χρησιμοποιούνται πολλές πολλές φορές...να φανταστείς τα ζρησιμοποιώ κ τώρα για να βάζω φαγητό της μικρούλας μου όταν πάμε βόλτα

Α να μη το ξεχάσω. Μεγάλο πλεονέκτημα για την επιλογή του είναι και η εταιρεία που τα εισάγει..ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ..κάποια στιγμή, σταμάτησε να αποκρίνεται σψστά το θήλαστρο, τους πήρα τηέφωνο κ χωρίς δεύτερη κουβέντα, ούτε τι ούτε πως, ούτε ερτήσεις αν είχα κάνει σωστή χρήση, τιποτα, ευγενικότατοι, μου στείλαν καινουριο βαλιτσάκι πλήρες με κουριερ πληρωμένο την επομενη. Επαγγελματίες απιστευτοι, δεν το πιστευα ότι ήμουν στην Ελλάδα κ με εξυπηρετούσαν κατα αυτο τον τρόπο :D

(ΔΕν είναι διαφήμιση αυτό, δεν έχω καμία σχέση για να μην παρεξηγηθώ, απλά το σημειώνω στα συν κ για να ακούγονται κ τα καλά)

.png

Μια κ η μπιμπίτσα μου κοιμάται απόψε καλά, ας απαντήσω κ σ αυτό το topic :D:D (έχω κ μέρες να μπω...δε σας προλαβαίνω :D )

Έχω της avent, πολύ καλό για να καλύπτει μικρες ανάγκες. Σαν ηλεκτρονικό το χρησιμοποίησα τρεις μήνες που πήγα για δουλεία, όταν η μπιμπίτσα ήταν 3-6 μηνών κ "φόρτωνε " συνέχεια το στήθος μου. Τώρα, αν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσω, με βολέυει μόνο χειροκίνητα, διαφορετικά δε "βγάζω" ή τελοσπάντων "βγάζω " πολύ αργά.

Αυτό με τα πολύ ακριβά μπιμπεράκια δε το ξέρω. Εγώ χρησιμοποιώ τα πολύ χρήσιμα ταπεράκια της avent που κ ακριβά δεν είναι κ χρησιμοποιούνται πολλές πολλές φορές...να φανταστείς τα ζρησιμοποιώ κ τώρα για να βάζω φαγητό της μικρούλας μου όταν πάμε βόλτα

Α να μη το ξεχάσω. Μεγάλο πλεονέκτημα για την επιλογή του είναι και η εταιρεία που τα εισάγει..ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ..κάποια στιγμή, σταμάτησε να αποκρίνεται σψστά το θήλαστρο, τους πήρα τηέφωνο κ χωρίς δεύτερη κουβέντα, ούτε τι ούτε πως, ούτε ερτήσεις αν είχα κάνει σωστή χρήση, τιποτα, ευγενικότατοι, μου στείλαν καινουριο βαλιτσάκι πλήρες με κουριερ πληρωμένο την επομενη. Επαγγελματίες απιστευτοι, δεν το πιστευα ότι ήμουν στην Ελλάδα κ με εξυπηρετούσαν κατα αυτο τον τρόπο :D

(ΔΕν είναι διαφήμιση αυτό, δεν έχω καμία σχέση για να μην παρεξηγηθώ, απλά το σημειώνω στα συν κ για να ακούγονται κ τα καλά)

έλα??? γιατί κι εμένα μου κάνει κάτι νερα...

έχεις το τηλ τους σε παρακαλώ?

xH00.jpgZKiNp2.png

To deftero mikrouli sokolatoloukoumadaki mou gennh8hke stis 15/01/10

Έχεις δοκιμάσει να το χρησιμοποιήσεις σε διάφορους ρυθμούς και δεν ανταποκρίνεται;

Θα σε παρακαλούσα να το δοκιμάσεις, δηλαδή να ξεκινάς χειροκίνητα με κάποιο ρυθμό που αντλείς καλά και μετά να δεις πως ανταποκρίνεται ως ηλεκτρικό. Αν δεν ανταποκρίνεται να το ξαναδοκιμάσεις με άλλο ρυθμό κλπ.

Με ενδιαφέρει πολύ η άποψή σου γιατί έτσι μαθαίνω για τα θήλαστρα και μπορώ να τα προτείνω σε άλλες μητέρες.

στο θήλαστρο της Avent είχα παρατηρήσει το εξής:

έβαζα το χειροκίνητο στην αρχή και αντλούσα με μανία ( μη γελάτε, βιαζόμουν να φύγω :lol: ). Μετά πατούσα το κουμπί για να το γυρίσω στο ηλεκτρικό, αλλά ποτέ μα ποτέ, δεν έκανε τις θηλαστικές κινήσεις τόσο γρήγορα όσο χειροκίνητα. Μάλλον έχει κάποιο άνω όριο :D

έβαζα το χειροκίνητο στην αρχή και αντλούσα με μανία ( μη γελάτε, βιαζόμουν να φύγω :lol: ). Μετά πατούσα το κουμπί για να το γυρίσω στο ηλεκτρικό, αλλά ποτέ μα ποτέ, δεν έκανε τις θηλαστικές κινήσεις τόσο γρήγορα όσο χειροκίνητα. Μάλλον έχει κάποιο άνω όριο :D

άντε, πες το και σε μας το άνω όριο (μέτρα τις θηλαστικές κινήσεις το λεπτό) για να ξέρω τι γίνεται!

Διαφημίσεις

αυτό προϋποθέτει ότι πρέπει να κατεβάσω κούτα από την αποθήκη και να ξεθάψω το θήλαστρο. Αν μου κάνεις λίγο υπομονή, στο επόμενο παιδάκι θα σου πω :lol::lol::lol::lol:

έλα??? γιατί κι εμένα μου κάνει κάτι νερα...

έχεις το τηλ τους σε παρακαλώ?

Dionic Group λέγεται η εταιρεία. Τηλ. 210 2419589 & 582

Site:http://www.dionicgroup.com

έβαζα το χειροκίνητο στην αρχή και αντλούσα με μανία ( μη γελάτε, βιαζόμουν να φύγω ). Μετά πατούσα το κουμπί για να το γυρίσω στο ηλεκτρικό, αλλά ποτέ μα ποτέ, δεν έκανε τις θηλαστικές κινήσεις τόσο γρήγορα όσο χειροκίνητα. Μάλλον έχει κάποιο άνω όριο

Ναι ναι αυτό ακριβώς που λες dooo. Ποτέ δεν έκανε τόσο γρήγορες θηλαστικές κινήσεις, όσο χειροκίνητα. Βέβαια μπορούσες με 3-4 δοκιμές να "πιάσεις" καλό ρυθμό αλλά όχι όπως δουλεύει το χεράκι!!

άντε, πες το και σε μας το άνω όριο (μέτρα τις θηλαστικές κινήσεις το λεπτό) για να ξέρω τι γίνεται!

Την άλλη εβδομάδα θα είμαι Άνδρο. Θα το δοκιμάσω και θα σου πω δυο-τρεις ρυθμούς που "έπιασα". Πάντως να σημειώσω ότι εξ όσων θυμάμαι, άλλο το χειροκίνητο του ηλεκτρικού κι άλλο το καθαρά χειροκίνητο.

Σας μπέρδεψα?

Να εξηγήσω..το κιτ έχει το ηλεκτρικό κομμάτι, που λειτουργεί κ χειροκίνητα-για να πιάσεις το ρυθμό που λέγαμε- κ βέβαια το κουμπάκι για την ηλεκτρονική προσωμοίωση του χειροκίνητου ρυθμού (ουφ :D )

Έχει όμως κ μία λαβούλα (αν το λέω σωστά) για καθαρά χειροκίνητη λειτουργία. Ε, αυτή η δεύτερη είναι πιο γρήγορη για μένα στην παρούσα φάση που δε "φορτώνω"

.png

Σας ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες σας.

Να σας πω την αλήθεια έχω εκνευριστεί λιγάκι με την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας.Επειδή δεν μπορώ να βγω εύκολα από το σπίτι με τον μπεμπάκο και ο άντρας μου δουλεύει πάααρα πολλές ώρες,ψάχνω να ψωνίσω θήλαστρο από το ίντερνετ.

Μετά από άπειρο ψάξιμο για το swing της medela,βρήκα ένα φαρμακείο στο Χαλανδρι που το έχει (μπορεί να έχετε δει την ιστοσελίδα του,http://www.pharmazon.gr)που το έχει 130 ευρώ(καλή τιμή μου φάνηκε).Σε άλλα φαρμακεία ή καταστήματα με βρεφικά είδη,οι περισσότεροι δεν έχουν ακούσει την εταιρεία.

Anyway,κλείνοντας να πω πως τα μεγάλα καταστήματα Λητώ,mothercare είναι τουλάχιστον το ίδιο ακριβά με συνοικιακά και τώρα που είναι και περίοδος εκπτώσεων,σε είδη που πωλούνται όπως και να'χει,η εκπτωση είναι 0%.

Μετά από άπειρο ψάξιμο για το swing της medela,βρήκα ένα φαρμακείο στο Χαλανδρι που το έχει (μπορεί να έχετε δει την ιστοσελίδα του,http://www.pharmazon.gr)που το έχει 130 ευρώ(καλή τιμή μου φάνηκε).

καλή τιμή είναι! στα καταστήματα βρεφικών το βρίσκεις μέχρι 150 νομίζω.

Σε άλλα φαρμακεία ή καταστήματα με βρεφικά είδη,οι περισσότεροι δεν έχουν ακούσει την εταιρεία.

Τι περίμενες; Πόσες μαμάδες νομίζεις θηλάζουν και ζητούν θήλαστρο;

Anyway,κλείνοντας να πω πως τα μεγάλα καταστήματα Λητώ,mothercare είναι τουλάχιστον το ίδιο ακριβά με συνοικιακά και τώρα που είναι και περίοδος εκπτώσεων,σε είδη που πωλούνται όπως και να'χει,η εκπτωση είναι 0%.

ακριβώς και συνήθως τα έχουν λίγο ακριβότερα από τα φαρμακεία!

Αγλαία,κατ' αρχην σ' ευχαριστώ πολύ για τις πληροφοριες.

Μια τελευταία απορία έχω.Ισχύει ότι τι avent δέχεται μόνο τα δικά του μπουκαλάκια-μπιμπερό;Μάλιστα κάπου είδα πως τα 10 κοστίζουν 54ευρώ.Έτσι,δεν συμφερει σε σχεση με το medela που κοστίζει το ίδιο.

Καληνύχτα.

εχω το swing κ ειναι πολυ καλο θηλαστρο!!! το αγορασα κ στο κουτι ειχε το ηλεκτρικο θηλαστρο κ 1 μπουκαλακι με το πωμα του!!

το ηλεκτρονικο της avent το πηρε μια φιλη μου

εχει το θηλαστρο, το μπουκαλακι με το πωμα του, ενα ακομη μπουκαλι, μια θηλη σιλικονης, 2 θερμα επιθεματα στηθους, μια θηκη ισοθερμικη, μια λαβη ακομη για να το κανεις χειροκινητο, 4 επαναφορτιζομενες μπαταριες, δεν ξερω αν ξεχασα κατι.

line_flow_rose_beg_minie_time_1227934800_text_e720ecf0eff5ecf0effd20ece1f22c20e5dfede1e9.gif

Διαφημίσεις

• 1 year later...

κι εγω προβληματιζομαι για το ιδιο θεμα.εχω αγορασει το σετ μπιμπερο της avent και το συστημα αποθηκευσης αλλα το ηλεκτρονικο θηλαστρο ειναι σε ελλειψη. τι να κανω?να επιμεινω να ψαχνω το philips η να παρω το swing της medela?

bmH9p2.png