Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μαγνητική σε παιδί

Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος με ποιον τρόπο γίνεται μαγνητική σε πιτσιρικάκι.

Ο πιτσιρικάς μου είναι 15 μηνών και θα κάνει σε λίγες μέρες και θέλω να ξέρω πως γίνεται... γίνεται ολική νάρκωση;

ευχαριστω

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Διαφημίσεις

Λοιπον καναμε μαγνητικη μολις πριν απο μια εβδομαδα. Ανχος τρελο! Το ζουμπουρλακι μου ειναι 4 μηνων. Καταρχην μην ανχωνεσαι. Ειναι πιο ανωδυνο απο οτι φανταζομαστε!Αφου το ξαπλωσεις στο ειδικο αυτο κρεβατι, θα το τριπησουν στο κουντεπιε του για να βρει φλεβα ο αναισθησιολογος. Απο την στιγμη που θα βαλει εκει το υγρο (μεθη) θα κοιμηθει σε λιγοτερο απο 10 δευτερολεπτα!Η μαγνητικη κραταει περιπου μιση ωρα!Με το που ξυπνησει θα πειναει γιατι εχει το καημενο καποιες ωρες νυστικο!Μην στεναχωριεσαι. Για ποιον λογο σας ειπαν να κανετε μαγνητικη?

30/12/2010 Ηρθες και μου αλλαξες....ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!

Σε ευχαριστώ για την απάντηση και ελπίζω να είχατε τα καλύτερα αποτελέσματα απ'την μαγνητική.

Εμείς θα την κάνουμε για να δουμε για επιληψία.

κ εμεις εχουμε κανει μαγνητικη,μη φοβασαι,ολα καλα θα πανε,σαν διαδικασια δεν ειναι τρομερη,η αναμονη για τα αποτελεσματα ειναι χειροτερη,ελπιζω επειδη ειπες για επιληψια,κ το θεμα ειναι σοβαρο,οπως φανταζομαι κ η αγωνια σου,να ειναι ολα καλα κ περαστικα

Διαφημίσεις

εχουμε κανει και εμεις μαγνητικη οταν ημασταν 6 μηνων.εμας δεν της εβαλαν φλεβα ουτε υπηρχε αναισθησιολογος.της εδωσαν και ηπιε πεντοθαλη ενα φαρμακο που τα κοιμιζει-μεθαει κατα καποιο τροπο.ημασταν νηστικοι πριν και καποιες ωρες μετα δεν την αφηναν να φαει μεχρι να ξυπνησει καλα και να μπορει να καταπιει.η εξεταση δεν ειναι τιποτα το τραγικο.απλα ειναι πολυ ψυχοφθορα για τους γονεις παρα για το παιδι....ουτε να το θυμαμαι δεν θελω....

ευχομαι να σας πανε ολα καλα και να εχετε καλα αποτελεσματα!!!!!

PRW0p2.pngORfXp3.png

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Ήθελα να ξέρω αν τα ναρκώνουν γιατί στο εγκεφαλογράφημα ύπνου το είχαμε κρατήσει ξύπνιο το βράδυ σύμφωνα με τις οδηγίες και κοιμήθηκε εκεί αλλά επειδή υπήρχε κάποιο θέμα με τα καλώδια και καθυστερήσαμε, ξύπνησε στη μέση και τράβαγε τα καλώδια.

Μάρκο πόλο, εχθές έκανε πρώτη φορα πεντάλεπτη αφαιρεση μετα από κράτημα αναπνοής και μετα έπεσε για ύπνο. Δεν μας αφήνει και πολλά περιθόρια ότι δεν ήταν επιληπτική κρίση. Και να μην δείξει κάτι η μαγνητική αν ξανακάνει τέτοιο επεισόδιο μάλλον θα ξεκινήσει προληπτική αγωγή απ'οτι μας είπαν.

Δεν είχε σπασμους μόνο αφαίρεση. Τα ματάκια του κοιτάζανε ψηλά στο κενό και δεν είχε καμία επικοινωνία και δεν αντιδρούσε σε τίποτα για ένα πεντάλεπτο και μετά κοιμήθηκε χωρίς κλάμα ή τίποτα άλλο. Το πεντάλεπτο μου είπαν ότι ήταν πολύ, συνήθως κρατάει κάτω από λεπτό. Εσύ γνωρίζεις κάτι σχετικό;

Διαφημίσεις

Λεγκω μου η επιληπτικη κριση συνηθως εχει σπασμους, σπαρταραει δηλαδη το σωμα του παιδιου δεν αφαιρειται απλα. Ο αδερφος μου που ειναι επιληπτικος σε καθε κριση ετσι αντιδρα το σωμα, ναι μεν χανει επαφη το ατομο αλλα και το σωμα χτυπιεται πανω κατω αν μπορω να στο περιγραψω σωστα.

8. Πως εμφανίζεται ένας επιληπτικός σπασμός;

Ο τύπος του σπασμού εξαρτάται από το αν η ηλεκτρική εκκένωση αφορά ένα μόνο τμήμα του εγκεφάλου ή ολόκληρο τον εγκέφαλο, γιʼ αυτό ο κλασικός διαχωρισμός των σπασμών είναι σε εστιακούς και σε γενικευμένους αντίστοιχα. Οι κλινικές εκδηλώσεις του εστιακού σπασμού εξαρτώνται από την περιοχή του εγκέφαλου που διεγείρεται Π.χ. κινητική, αισθητική, οπτική, ακουστική κ.ά. ενώ ο πρωτοπαθώς γενικευμένος σπασμός οφείλεται σε μία εκτεταμένη ηλεκτρική εκφόρτιση που συμβαίνει ταυτόχρονα και στα δύο εγκεφαλικά ημισφαίρια. Ο πλέον γνωστός σπασμός είναι ο γενικευμένος τονικοκλονικός σπασμός και συνοδεύεται από πτώση, απώλεια των αισθήσεων, τέντωμα του σώματος και ρυθμικές κινήσεις των μελών.

Στα παιδιά συχνά εμφανίζονται και άλλοι τύποι κρίσεων όπως, οι αφαιρέσεις, μυοκλoνίες, εστιακοί σπασμοί κ.ά. Πολλοί πιστεύουν ότι οι μεγάλοι σπασμοί(δηλ οι γενικευμενοι τονικοκλονικοί) είναι πιο σοβαροί απʼ ότι οι μικρότεροι (εστιακοί, αφαιρέσεις, μυοκλονίες). Συχνά όμως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, δηλ μερικοί μικροί σπασμοί μπορεί να είναι δυσκολότεροι στην αντιμετώπιση τους και να έχουν βαρύτερη πρόγνωση από ότι οι μεγάλοι. Πάντως, η κάθε περίπτωση πρέπει να εξατομικεύεται και το πρόβλημα του παιδιού να συζητείται με το γιατρό του.

http://www.iator.gr/2010/06/20/paidiki-epilipsia/

Και το ξαδελφάκι μου τις πρώτες φορές έκανε αφαίρεση και μετά από κάποιο καιρό έκανε πρώτη φορά σπασμους.

Το αδελφι σου ακόμα δεν το έχει ξεπεράσει; Το έχει από μικράκι;

Ο ξάδελφός μου τώρα εικοσι χρονών το ξεπέρασε ευτυχώς...

Όπως και να χει με ενδιαφέρει να βγάλουμε μια άκρη ότι και να είναι και να ξέρουμε πως να το αντιμετωπίσουμε γιατί η άγνοια μου δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια γμτ...

Τωρα πια δεν ειναι μικρος ειναι 32 και με αγωγη δυνατη το αντιμετωπιζει και δεν κανει πια κρισεις αλλα αν ξεχασει εστω και δυο ημερες να παρει κινδυνευει να κανει κριση. Οι πρωτες κρισεις ξεκινησαν στα 13 και η αιτια τους προερχεται απο χειρουργειο εγκεφαλου για ογκο που εκανε μωρο. Πηγε καλα το χειρουργειο αφαιρεθηκε ο ογκος αλλα του αφησε μετεγχειρητικη επιληψια που φανηκε στην εφηβεια.

Αρα οι ειδικοι σου ειπαν οτι μπορει να ειναι επιληψια χωρις σπασμους?? Απλα με χασιμο αισθησεων??? Οτι κι αν ειναι αντιμετωπιζεται μην ανησυχεις απλα θα πρεπει να ειναι συνεπης στην αγωγη.

Μάρκο πόλο δεν θέλω να σκέφτομαι τι περάσατε οι γονεις σου, το αδελφάκι σου κι εσύ!

Υπάρχουν διάφορες μορφές επιληψίας. Η αφαίρεση είναι μορφή επιληψίας στα παιδια, και σπάνια στους ενήλικες. Απλά συνήθως η αφαίρεση κρατάει κάποια δευτερόλεπτα και όχι πέντε λεπτά. Περισσότερα θα μάθω όταν πάμε για περαιτέρω εξετάσεις μέσα στη βδομάδα. Πάντως πραγματικά σε ευχαριστώ που ασχολείσαι με το θέμα του μικρού μου :)

Διαφημίσεις

Ηλεκτρεγκεφαλογράφημα ύπνου κάνατε τώρα που νοσηλεύτηκε;

Απλό ΗΕΓ κάνατε;

Υπάρχει ιστορικό στην οικογένεια;Κάποιο χτύπημα στο κεφάλι;

Αν όχι τότε ίσως η κρίση προήλθε από την αφυδάτωση. (του εγκεφάλου)

Δε θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά όπως το περιγράφεις μοιάζει με τυπική εικόνα επιληψίας..στα βρέφη-παιδιά εκδηλώνεται συχνά με στιγμιαίες αφαιρέσεις, γι αυτό κ δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή.

Στην μαγνητική εγκεφάλου θα δουν εάν υπάρχει κάποια βλάβη-δυσλειτουργία και σε ποιο τμήμα του εγκεφάλου.

Πιστεύω πως θα είναι καθαρή.

Δυστυχώς ακόμα και τότε δε θα είσαι σίγουρη οτι δεν πρόκειται για κρίση Ε.

Σε κάθε περίπτωση να ξέρεις οτι δεν είναι τόσο ανησυχητικό όσο ακούγεται,

θέλω να πω δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή του παιδιού.

Ολοι δικαιούμαστε μια κρίση επιληψίας, χωρίς αυτό να σημαίνει απολύτως τίποτα.

Στη δεύτερη κρίση χορηγείται φαρμακευτκή αγωγή για μερικά χρόνια.

Τα παιδακια μας είναι πολύ δυνατά και γρήγορα το ξεπερνούν και δεν ξαναεμφανίζεται ποτέ.

Καλή υπομονή.

Προσπάθησε να ξεχάσεις την εικόνα που είδες, έγινε, τελείωσε, όλα καλά.

Α και σταμάτα να ψάχνεις στο ιντερνετ, περισσότερο θα ψυχοπλακωθείς παρά θα ηρεμήσεις.

Μην κάνετε εικασίες κ συζητησεις στενάχωρες, περιμένετε να δείτε τι θα σας πουν.

gerakina είπε:

Καλή υπομονή.

Προσπάθησε να ξεχάσεις την εικόνα που είδες, έγινε, τελείωσε, όλα καλά.

Α και σταμάτα να ψάχνεις στο ιντερνετ, περισσότερο θα ψυχοπλακωθείς παρά θα ηρεμήσεις.

Μην κάνετε εικασίες κ συζητησεις στενάχωρες, περιμένετε να δείτε τι θα σας πουν.

Μπράβο για τις τόσο σωστές συμβουλές! :-)

Λέγκω εικλικρινά εύχομαι ολόψυχα να πάνε όλα καλά!

Καλή Ανάσταση! :-D

Μπράβο γερακινάκι κατάλαβα λίγο για τη μαγνητική... όντως δεν νομίζω να δείξει κάτι.

Η αλήθεια είναι ότι η επιληψία δεν μας είναι κάτι άγνωστο γιατί ο γιώργος έχει τον θείο του με καθυστέρηση και επιληψια, εγώ τον ξάδελφο μου με παιδική επιληψία και πριν δύο χρόνια εκδήλωσε και ο γαμπρος του γιώργου(εγκεφαλογράφημα και μαγνητική καθαρα). Επισης απ'το καλοκαίρι που ο νικόλας εφτά μηνων ξεκίνησε να κάνει τα κρατήματα αναπνοής, λόγω της έντασης, της διάρκειας και της συχνότητας και λόγω του ότι υπήρξαν δύο επεισόδια που δεν είχαν εμφανη λόγο, το ενδεχόμενο της επιληψίας δεν μας είχε αποκλειστεί.

Το γενάρη κάναμε εισαγωγή για τα κρατήματα και τότε έγινε και το εγκεφαλογράφημα και μετά πήγαμε και σε παιδονευρολόγο στο παίδων για να έχει το ιστορικό.

Να σου πω την αλήθεια σαν χαρακτήρας είμαι ψύχραιμος σε αντίθεση με τον γιωργάκο, αυτό που με τρομάζει είναι η αγνοια και το ενδεχόμενο απ'την πολύ χαλαρότητα μήπως βλάψω το παιδι μου. Άρα προτιμώ να γνωρίζω όλα τα ενδεχόμενα να μου έχουν πει τα χειρότερα και τα καλύτερα σενάρια και πως αντιμετωπίζω το κάθετι γιατί έτσι νοιώθω ότι θα γλυτώσω τυχόν επικίνδυνες καταστάσεις.

Μωρέ η εικόνα της αφαίρεσης δεν ήταν τρομαχτική αλλά το ότι περνάγανε τα λεπτά και το παιδι συνέχιζε να κοιταζει το κενό χωρίς καμία επικοινωνία και εγώ δεν ήξερα τι σκατα ήταν αυτό...

Και η κόρη μου έχει κάνει μαγνητική εγκεφάλου σε ηλικία 12 μηνών, λόγω μικροκεφαλίας. Όλα καθαρά βγήκαν, αλλά είναι ψυχοφθόρα διαδικασία και για τον γονιό και για το παιδί. όταν συνήλθε από τη νάρκωση, έκλαιγε απαρηγόρητη. Μετά, είχε υπνηλία και αφού κοιμήθηκε αρκετά, ξαναξύπνησε η καημενούλα και τίποτα δεν την παρηγορούσε. Μας είπαν ότι η νάρκωση φέρνει εκνευρισμό και υπνηλία. Μου είχε φανεί κιόλας απαράδεκτη η συμπεριφορά του προσωπικού στο διαγνωστικό κέντρο όπου έκανε την μαγνητική.

Και κάτι άλλο! Μην κάνεις εικασίες και παιδεύεσαι άδικα. Κι εγώ τα ίδια έκανα και άδικα χαλούσα τη διάθεσή μου.

Φαντάσου ότι επειδή φοβόμου μην τυχόν και βρεθεί κάποια δυσπλασία στον εγκέφαλο, που φυσικά δεν θεραπεύεται, είχα πείσει τον εαυτό μου ότι έχει κρανιοσυνοστέωση, και έψαχνα να μιλήσω με νευροχειρουργό. Το ενδεχόμενο να μην έχει τίποτα, δεν το σκεφτόμουν, και προσπαθούσα να βρω πρόβλημα, αρκεί να είναι ελαφρύ.

Μήπως γνωρίζετε τη διαδικασία για να γράψω στο ικα την μαγνητική; Μου είπαν ότι η μαγνητική γραφεται και η μέθη πληρώνεται στο διαγνωστικό που είναι συμβεβλημένο.

Ολα δικαιολογουνται και η μαγνητικη (δινεις στην ουσια ενα ποσο 60ε) και η μεθη και ο αναισθησιολογοσ που θα κανει την μεθη!

30/12/2010 Ηρθες και μου αλλαξες....ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!

Λέγκω είπε:
Μήπως γνωρίζετε τη διαδικασία για να γράψω στο ικα την μαγνητική; Μου είπαν ότι η μαγνητική γραφεται και η μέθη πληρώνεται στο διαγνωστικό που είναι συμβεβλημένο.

πρεπει να εχεις χαρτι απο δημοσιο νοσοκομειο,αφου στο γραψουν εκει,πας στο γιατρο του ικα κ στο γραφει.η μεθη πληρωνετε εκεινη την ωρα,150ευρω ηταν σε μας κ μετα μας εδωσε ενα χαρτι το οποιο κατεθεσα στο ικα κ πηρα πισω γυρω στα 40ευρω

νανσυ2 είπε:
πρεπει να εχεις χαρτι απο δημοσιο νοσοκομειο,αφου στο γραψουν εκει,πας στο γιατρο του ικα κ στο γραφει.η μεθη πληρωνετε εκεινη την ωρα,150ευρω ηταν σε μας κ μετα μας εδωσε ενα χαρτι το οποιο κατεθεσα στο ικα κ πηρα πισω γυρω στα 40ευρω

Δεν ήξερα ότι παίρνουμε επιστροφή για τη μέθη... κάτι είναι κι αυτό!

Εχθές κάναμε τις μαγνητικές και σήμερα πήγα και έφτιξα τα χαρτιά στο Ικα. Πρωτα παιδιατρος, μετά ο διευθυντής του ικα, μετά η γραμματεια και μετά κάτω στα ραντεβού.

Κι εμείς για μέθη δώσαμε 160ευρω επειδή ήταν δύο οι μαγνητικές.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...