Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΜΟΙΒΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΑΤΤΙΚΟΥ

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες και όλους!

Είμαι έγκυος (στην 12η εβδομάδα) και ο γιατρός που με παρακολουθεί είναι ένας από τους γνωστούς και φημισμένους γιατρούς του Αττικού.

Οι περισσότεροι βέβαια από αυτούς έχουν και ιδιωτικά ιατρεία (αφού είναι πανεπιστημιάκή κλινική) και επίσης εκτός από το Αττικό έχουν σύμβαση και σε κάποιο από τα ιδιωτικά μαιευτήρια.

Εσείς που έχετε γεννήσει στο Αττικό μπορείτε να μας ενημερώσετε για τις αμοιβές τους? Διαφέρουν αν επιλέξεις το δημόσιο ή το ιδιωτικό νοσοκομείο?

Αισθάνομαι ότι είναι νωρίς να του κάνω τέτοιου είδους συζητήσεις αλλά δεν σας κρύβω ότι με προβληματίζει.

Διαφημίσεις

Νασούλα καταρχήν να έχεις μια καλή εγκυμοσύνη.

Εμένα ο γιατρός μου ήταν στο ΙΑΣΩ κι αυτός ήταν ένας λόγος που-κακώς-άλλαξα και πήγα σε γιατρό-διευθυντή του Αττικού,ο οποίος μου ζήτησε αμοιβή 2000 ευρώ.1500 δικά του,300 της μαίας του-που δεν ήταν στον τοκετό-και 200 για τον αναισθησιολόγο.

Το μετάνιωσα όσο δεν μπορώ να σου περιγράψω για πολλούς λόγους.

Καλύτερα να είχα μείνει στο γιατρό μου τον πρώτο,κι ας πλήρωνα κάτι παραπάνω,έτσι κι αλλιώς τα πήρα από το ΙΚΑ μετά...

να σε ρωτήσω κάτι ακόμη μιας και ανέφερες τα χρήματα από το ΙΚΑ.

πόσα είναι?

τα δικαιούσαι ανεξαρτήτως που θα γεννήσεις?

είναι στανταρ το ποσό η εξαρτάται από τα παραστατικά (εξόδων) που καταθέτεις?

νασούλα είπε:
να σε ρωτήσω κάτι ακόμη μιας και ανέφερες τα χρήματα από το ΙΚΑ.

πόσα είναι?

τα δικαιούσαι ανεξαρτήτως που θα γεννήσεις?

είναι στανταρ το ποσό η εξαρτάται από τα παραστατικά (εξόδων) που καταθέτεις?

Όταν γέννησα εγώ-προ ΔΝΤ εποχής-με τα ένσημα που απαιτούνταν πήρα:

επίδομα κυοφορίας 1233,68 ευρώ

επίδομα λοχείας 1526,49 ευρώ

βοήθημα τοκετού 991,20 ευρώ

στο σύνολο 3751,37 ευρώ

Όχι κι άσχημα ε?

Τα χρήματα αυτά τα δικαιούσαι εφόσον έχεις από 200 ένσημα και πάνω τα 2 τελευταία χρόνια πριν τον τοκετό.Εξαρτώνται από τη μισθολογική κλίμακα που ανήκεις και όχι από τις αποδείξεις που καταθέτεις.Δε νομίζω καν ότι χρειάζεται να προσκομίσεις αποδείξεις...

Για το άλλο,σου απαντάω σε πμ.

Διαφημίσεις

νασούλα είπε:
Καλησπέρα σε όλες και όλους!

Είμαι έγκυος (στην 12η εβδομάδα) και ο γιατρός που με παρακολουθεί είναι ένας από τους γνωστούς και φημισμένους γιατρούς του Αττικού.

Οι περισσότεροι βέβαια από αυτούς έχουν και ιδιωτικά ιατρεία (αφού είναι πανεπιστημιάκή κλινική) και επίσης εκτός από το Αττικό έχουν σύμβαση και σε κάποιο από τα ιδιωτικά μαιευτήρια.

Εσείς που έχετε γεννήσει στο Αττικό μπορείτε να μας ενημερώσετε για τις αμοιβές τους? Διαφέρουν αν επιλέξεις το δημόσιο ή το ιδιωτικό νοσοκομείο?

Αισθάνομαι ότι είναι νωρίς να του κάνω τέτοιου είδους συζητήσεις αλλά δεν σας κρύβω ότι με προβληματίζει.

Αγαπητή φίλη και τα δύο μας παιδιά εχουν γεννηθεί στο Αττικό (με το καλο και το δικο σου). Τα χρημματα που θα δώσεις ειναι περίπου τα εξής:

Αμοιβη ιατρου 1500-2000 ? (ανάλογα την δημοτικότητα του ιατρού) 200 ? για τον αναισθησιολογο και περιπου 300 ? στο νοσοκομειο (ναι πληρώνεις και εκεί) το ποσο αυτο μπορει να μεταβληθεί αναλογα με την θεση που θα εχεις, σου προτεινω μονοκλινο αν και ειναι λιγο δυσκολο να βρεις ..την πρωτη μερα αρκετα ποιο ευκολο απο την δευτερη και μετα ... φυσικα θα πρεπει να το ζητησεις επιμονα απο την προισταμενη και να μπεις σε λιστα ...γενικα πριν 6 χρονια ηταν καλυτερα και απο το ιασω..πριν δυο χρονια που ξαναπήγαμε για το δευτερο παιδι η κατασταση ειχε χειροτερεψει αρκετά..γενικα ομως ειναι πολυ καλυτερο απο ολα τα αλλα δημοσια νοσοκομεια..τουλαχιστον απο πλευρας ανέσεων. Είναι πεντακάθαρο και το προσωπικο σχετικα νεο και εξυπηρετουν πολυ καλά..Να εχεις υπόψη οτι το παιδι απο την πρωτη στιγμη θα το εχεις μαζί σου δεν εχει εκει παραλαβη και παραδοση βρέφους..οι μαιες θα σου δείξουν πως να το πλένεις και αλλα σημαντικα πράγματα που ειναι απαραίτητα για μια νεα μητέρα. Για οτι αλλο θέλεις ειμαι στην διαθεση σου !!

Υ.Γ η αμοιβη του ιατρού συνήθως ειναι η ίδια ασχετα απο το νοσοκομειο ..τουλαχιστον στην δικη μας περιπτωση με ιατρο του Αττικου Επίκουρου καθηγητη κτλ που τα ξερεις !! :). Φυσικα διαφερει η αμοιβη του νοσοκομειου:)...

1500 ο γιατρός

200 η αναισθησιολόγος

(εγώ δεν είχα μαία γιατί γέννησα με καισαρική)

+ το νοσοκομείο

(εγώ πλήρωσα μόνο την αλλαγή του δωματίου σε 2κλινο)

κατα την ταπεινή μου άποψη το τετράκλινο είναι καλύτερο από το δικλινο.

Πιο ευρύχωρο και πιο σίγουρο από άποψη ότι δεν ξέρεις ποια περίεργη θα έχεις δίπλα σου! Εμένα η διπλανή μου έτρωγε σουβλάκια κάθε βράδυ, είχε στο φουλ την τηλεόραση και οι επισκέπτες ήταν 12 άτομα μαζί μέσα στο δωμάτιο!!!! Ότι και να είπα δεν καταλάβαινε τίποτα...

koritsaki9200 είπε:
1500 ο γιατρός

200 η αναισθησιολόγος

(εγώ δεν είχα μαία γιατί γέννησα με καισαρική)

+ το νοσοκομείο

(εγώ πλήρωσα μόνο την αλλαγή του δωματίου σε 2κλινο)

κατα την ταπεινή μου άποψη το τετράκλινο είναι καλύτερο από το δικλινο.

Πιο ευρύχωρο και πιο σίγουρο από άποψη ότι δεν ξέρεις ποια περίεργη θα έχεις δίπλα σου! Εμένα η διπλανή μου έτρωγε σουβλάκια κάθε βράδυ, είχε στο φουλ την τηλεόραση και οι επισκέπτες ήταν 12 άτομα μαζί μέσα στο δωμάτιο!!!! Ότι και να είπα δεν καταλάβαινε τίποτα...

Συμφωνώ μαζί σου στο ότι το 4κλινο είναι πολύ πιο ευρύχωρο.

Σου έτυχε περίπτωση διπλανής...

Εγώ στο 2κλινο είχα μια φοβερή συγκάτοικο,περάσαμε τέλεια!!

Λόγω H1N1 το επισκεπτήριο ήταν ελάχιστον έως απαγορευμένο.

κορίτσια μου πολύ σας ευχαριστώ.

είσαστε πολύ κατατοπιστικές.

τελικά λίγο πολύ στα ίδια χρήματα είναι αν σκεφτείς ότι και στο ιατρείο που πας για τις επισκέψεις πληρώνεις κανονικά και αποδείξεις δεν βλέπεις.

είπα την επόμενη φορά θα την ζητήσω, η μισή ντροπή δική μου ή μάλλον... όλη δική του θα είναι. Εμείς οι μελλοντικές μανούλες, το ψάχνουμε από όλες τις μεριές και αυτοί βγάζουν σε ένα απόγευμα όσα οι περισσότεροι εργαζομενοι από εμάς σε ένα μήνα.

Τέλος, θα τις ζητάω τις αποδείξεις.

Διαφημίσεις

Και γω στο Αττικο θα γεννησω, και ο γιατρος μου μου ειπε οτι θελει την αμοιβη του, 150 για αναισθησιολογο και 200-300 για μαια. Μιλησα λοιπον με μια συναδελφο μου που γεννησε πριν 1 χρονο εκει και μου ειπε οτι δεν ειμαι υποχρεωμενη να πληρωσω ουτε αναισθησιολογο (απτη στιγμη που θα κανει την βαρδια του εκει, δεν θα τον καλεσουμε δλδ εκτακτα) ουτε μαια δικη του γιατι σε καθε βαρδια εχει μαια το νοσοκομειο και θα εχω αυτη. Εκεινη δλδ ειχε πληρωσει μονο τον γιατρο και το δωματιο. Απο την ασφαλεια μου παιρνω πισω κατι ψιχουλα, λιγοτερα απο 1000 ευρω οποτε δεν θα μου περισσευουν σιγουρα. Εσεις τα εχετε ξανακουσει ολα αυτα που μου ειπε;

h0MYp3.png

doraki σε ευχαριστώ που μου έμαθες πως να βλέπω να pm και θέλω να ελπίζω ότι έχεις κι εσύ ένα αφού (σίγουρα) σου απάντησα κ θέλω να πιστέυω ότι θα σου έρθει.

Μινούλα τις έχω ξανά ακούσει και τις 2 περιπτώσεις. Το σύστημα έιναι τόσο διεφθαρμένο και βρώμικο που όσο πιο άσχετος είσαι τόσο περισσότερα προσπαθούνε να σου φάνε. Ποντάρουνε στις υπέροχες στιγμές που τόσο καιρό ζεις και για τις ακόμη καλύτερες που θα έρθουν. στις ζωές μας όταν έρθουν τα αγγελούδια μας με το καλό.

θα σου πρότεινα να πας μία επίσκεψη στο νοσοκομέιο, να δεις και τον χώρο και πήγαινε στις πληροφορίες και ρώτα να μάθεις κάποια χρήματα. και μην δείξεις ανυποψίαστη...

μινουλα είπε:
Και γω στο Αττικο θα γεννησω, και ο γιατρος μου μου ειπε οτι θελει την αμοιβη του, 150 για αναισθησιολογο και 200-300 για μαια. Μιλησα λοιπον με μια συναδελφο μου που γεννησε πριν 1 χρονο εκει και μου ειπε οτι δεν ειμαι υποχρεωμενη να πληρωσω ουτε αναισθησιολογο (απτη στιγμη που θα κανει την βαρδια του εκει, δεν θα τον καλεσουμε δλδ εκτακτα) ουτε μαια δικη του γιατι σε καθε βαρδια εχει μαια το νοσοκομειο και θα εχω αυτη. Εκεινη δλδ ειχε πληρωσει μονο τον γιατρο και το δωματιο. Απο την ασφαλεια μου παιρνω πισω κατι ψιχουλα, λιγοτερα απο 1000 ευρω οποτε δεν θα μου περισσευουν σιγουρα. Εσεις τα εχετε ξανακουσει ολα αυτα που μου ειπε;

Λοιπόν ακου να δεις αγαπητη φιλη πως εχουν τα πραγματα.... Θεωρητικα ειναι ετσι οπως τα λες ,,ουτε μαια ουτε αναισθησιολογο χρειαζεται να πληρωσεις , ουτε καν τον γιατρο αν και εφοσον ειναι στην βάρδια τους.. Εμεις μαια δεν πληρωσαμε και μαλιστα οταν της εδωσα 50 ? εθελοντικα επειδη ηταν πολυ καλη μαζί μας δεν τα δεχτηκε... ο αναισθησιολογος πηρε (στο πρωτο μας παιδι) 150 ? ηρθε εκανε την επισκληριδιο και μετα εξαφανιστηκε ..ουτε 5 λεπτα δεν εκατσε... στο δευτερο παιδι ο ανιασθησιολογος πηρε 200 ? αλλα ηταν ολη την ωρα εκει ..ηταν πολυ καλος και πολυ εξυπηρετικος... τελικα ειναι και θεμα τυχης που θα πεσεις ...τωρα για τον γιατρο τα εχουμε πει !!! φυσικα οταν τον περνεις τηλεφωνο 5 το πρωι Κυριακη να ερθει να σε ξεγεννησει τι να κανεις τα δινεις τα χρημματα και ευχεσαι να πανε ολα καλα..Ο γιατρος μονο στο τελος καθετε μαζι σου ολη την ώρα που πονας(και μεχρι να γινει η απαραιτητη διαστολη) η μαια ειναι αυτη που ειναι δίπλα σου να σε εμψυχώνει και να σε βοηθα σε οτι και αν χρειαστεις.. Για να μην τα μηδενιζουμε ολα ομως , υπάρχουν περιπτωσεις που ο γιατρος τα βγάζει τα χρημματα του και με το παραπανω...Παραδειγμα λιγο πριν τη γέννα της συζύγου μου πήγαμε στο αττικο για μια τελευταια εξεταση και περιμεναμε τον γιατρο να βγει απο το χειρουργειο... ειχε μεσα μια κοπελα απο καισαρικη που ειχε αιμορραγια ...εκατσε μεσα δεν ξερω και εγω ποσες ωρες χωρις να πιει ουτε νερο... τελικα βγήκε σταζοντας απο τον ιδρωτα κατακοπος .... ειχε σταματησει την αιμορραγια και ολα πηγαν καλα !!!! Να λοιπον γιατι τον πληρωνεις τον γιατρο .... και αχρειαστος να ειναι !!!!Τέλος οσον αφορα τα δωματια ναι συμφωνώ και εγω η μονόκλινο η τετρακλινο ..τα δίκλινα ειναι λιγο στεναχωρα...παλι φυσικα ειναι και θεμα τυχης που θα πεσεις και ποσα ατομα θα εχει η κλινικη ..στο πρωτο μας παιδι( (15/7/2005) ηταν μεσα σε ολη την κλινικη μονο 3 βρεφοι μαζι με το δικο μας !!! στο δευτερο (26/04/2009) ολη η κλινικη ηταν ασφικτικά γεματη ...αυτά ...να εισαι καλα !!!!

Έτυχα σε τρελή περίπτωση διπλανής! Να μη σου τύχει!!!!!!!! 4κλινο κορίτσια και πάλι 4κλινο!!!!

Όσο για τον αναισθησιολόγο... εγώ πλήρωσα 200 ευρώ... και την ώρα που με πάνε στο χειρουργείο έρχετε μια κοπελίτσα στην ηλικία μου (25 χρονών) και μου λέει: Καλησπέρα! Είμαι η ταδε... ειδικευόμενη αναισθησιολόγος και με τη βοήθεια της ταδε καθηγήτριας θα σου κάνω την επισκληρήδιο":shock::shock::shock:!

Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου!!!! (Μια γνωστή μου νοσοκόμα μου είπε ότι αυτό το λένε μόνο οι άπειρες... αυτές που το χουν κάνει 5-6 φορές δεν το λένε καν ότι είναι ειδικευόμενες κλπ για να μην σε πανικοβάλλουν!)

Την ώρα της επισκληρηδίου τα έμαθα όλα.. Σε ποιο σπόνδυλο, τι μέγεθος σωληνάκι, πως το βάζεις, τι ενέσεις κάνεις κλπ!!! Τις έκανε το μάθημα πάνω μου!:shock::shock:

Παρόλα αυτά έμεινα πολύ ευχαριστημένη από την κοπελίτσα γιατί ήταν όλη την ώρα μαζί μου... μου μιλούσε συνέχεια... κάποια στιγμή που άρχισα να πονάω μου έδωσε κι άλλη δόση... γενικώς ήταν πολύυυυυυ εξυπηρετική!!!

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

καλησπερα, να σας ζησουν τα μωρακια σας, θα ηθελα κι εγω πληροφοριες για τον κ.Γραψα και να μου πειτε τι κοστος εχει το νοσοκομειο κτλ.ειμαι εντελωσ αδαης και πανικοβλητη και η ασφαλεια μου ειναι το ΙΚΑ.

anastasoulini είπε:
καλησπερα, να σας ζησουν τα μωρακια σας, θα ηθελα κι εγω πληροφοριες για τον κ.Γραψα και να μου πειτε τι κοστος εχει το νοσοκομειο κτλ.ειμαι εντελωσ αδαης και πανικοβλητη και η ασφαλεια μου ειναι το ΙΚΑ.

τον Κύριο γράψα τον εχω ακουστα δεν μπορω να σου δωσω ομως αλλες πληροφοριες. Εμείς είχαμε τον Κύριο χρέλια και μειναμε πολύ ευχαριστημένοι. Για το κόστος να διαβάσεις παραπάνω, αν πας σε 4κλινο το κοστος μαλλον ειναι μηδενικο για το νοσοκομειο.. γενικα πάντως υπολογιζε περιπου 2000 ? για γυναικολογο και αναισθησιολογο!!! αντε με το καλο να ερθει το παιδακι σου !!!!:P

• 1 month later...

καλα εχουμε γινει ενα edit admin εμεισ φταιμε που τουσ τα μαθαμε αυτα στουσ γιατρουσ γτ οταν πηραν τον ορκο του υποκρατη δεν δωσανε ορκο οτι θα μασ ξεγεννανε με φακελακη ουτε οτι θα μασ κανουνε καλα μονο οταν τα παιρνουνε τα ρεμαλια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΑΙΣΧΟΣ

• 2 months later...
  evitakalam είπε:
τι λέτε ρε παιδιά γεννάτε σε δημόσιο όπως το αττικό νοσοκομείο και τους πληρώνετε;έλεος είμαι τελικά πολύ τυχερή που γέννησα σε ιδιωτικό και ο γιατρός μου μου πήρε 1100ε αμοιβή και ήταν συνέχεια δίπλα μου , συζητήσιμος ,δεν έφυγε στιγμή από δίπλα μου.Τον ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου που μου έδωσε ένα υγιέστατο κοριτσάκι και που συμμερίζεται τον κόσμο που γεννάει και δεν τους βλέπει στην τσέπη.Άκου!!!!!δημόσιο και 2000ε ζητάνε οι γιατροί τους

Πες τα Χρυσόστομη! :D

Λοιπόν κι εμένα μου έκανε εντύπωση. Μάλιστα είχα μπει σε δίλημμα τελευταία, μήπως λόγω κρίσης αλλάξω γιατρό και πάω σε δημόσιο (αν και θα μου ήταν τρομερά επώδυνο - ο γιατρός μου είναι για μένα ο καλύτερος). Ετσι κοιταζα αυτά τα μηνύματα.

Στο Λητώ θα πληρώσω δηλαδή κάπου 900 παραπάνω από εσάς και θα είμαι σε ιδιωτικό με δική μου μαία;:shock: χμμμμμ... χαλάλι βρε παιδιά... αυτό το ποστ με βοήθησε τουλάχιστον να μου φύγει το δίλημμα.

• 3 εβδομάδες μετά...

εχετε δίκιο κορίτσια που επιλέγετε τα ιδιωτικά μαιευτήρια γιατί από γνωστή μου που γέννησε σε δημόσιο ήταν μόνη της όλη την ώρα και δίπλα της ήταν άλλοι γιατροί που είχαν εφημερία γιατί ο γιατρός της ως γνωστός και με φήμη είχε ιατρείο έως αργά οπότε ήρθε μόνο την ώρα που το μωρό έβγαινε. τι να το κάνεις όταν επιλέγεις το γιατρό να είναι δίπλα σου και αυτός δίνει προτεραιότητα σε άλλα θέματα;ευτυχώς γέννησε όλα καλά αλλά φυσικά άλλαξε γιατρό και απευθύνθηκε σε άλλον

• 1 χρόνο μετά...

καλησπερα ειμαι καινουρια στο φορουμ...ειμαι στον 6 μηνα..και εχω γιατρο κ.Χρελια στο αττικο,δεν εχει τυχει(δυστυχως) να μιλησουμε ακομα για την αμοιβη.ξερετε περιπου ποσο περνουν οι γιατροι:confused:?θα χρειαστει να κανω καισαρικη..και φοβαμαι πως θα πρεπει να πληρωσω αρκετα..προσφατα εμεινα χωρις δουλεια..και καταλαβαινεται 1 μισθος στο σπιτι πλεον...

tsouka83 πριν απο λίγο καιρό γέννησε μια φίλη μου με τον Χρέλια. Τον είχε και στην πρώτη της εγκυμοσύνη και ήταν πολύ ευχαριστημένη. Της είχε ζητήσει 1500 αλλά επειδή κι εκείνοι έχουν σοβαρά θέματα του έβαλε μέσα στο φάκελο 1000. Φυσικά δεν είπε τίποτα....αυτό έλειπε νομίζω. Δεν έχει ούτε 3 μήνες που γέννησε οπότε αν θες κάντου κουβέντα ότι μπορείτε να δώσετε μέχρι ένα ορισμένο ποσό και βλέπεις ειδικά για καισαρική που ειναι υπόθεση μισής ώρας!

ο δικός μου ζήτησε 1500+150 για τον αναισθησιολόγο....απο όσο γνωρίζω είναι η στάνταρ ταρίφα στο ΑΤΤΙΚΟ...

βέβαια αν ΔΕΝ θες να πληρώσεις μπορείς κάλλιστα να γεννήσεις με τον εφημερεύοντα και να σε παρακολουθούν στα εξωτερικά....

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...