Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τραχειοοισοφαγικό συρίγγιο (παιδοχειρουργος)


Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα πληροφορίες για παιδοχειρουργό που να ασχολείται με τραχειοοισοφαγικά συρίγγια.

 

Ο γιος μου -17 μηνών σήμερα- γεννήθηκε φυσιολογικά και έχαιρε άκρας υγείας μέχρι τον 7ο μήνα οπότε και κόλλησε μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία. Πρόκειται για μηνιγγιτιδόκκοκο τύπου Β που δεν καλύπτεται από τα εμβόλια. Η εξέλιξη της ασθένειας ήταν ραγδαία. Μέσα σε 5 ώρες από τον πρώτο πυρετό το παιδί έπεσε σε κώμα και βαρύτατο σηπτικό σοκ που προκάλεσε πολυοργανική ανεπάρκεια. Να μην τα πολυλογώ ένα μεγάλο θαύμα έγινε και το παιδί μετά από 2 μήνες στη ΜΕΘ παίδων, άλλους 3 στην παιδιατρική κλινική και μετά από εγχείριση βαλβίδας στο κεφάλι για την αντιμετώπιση του υδροκέφαλου που προκλήθηκε από τη λοίμωξη, επιστρέψαμε στο σπίτι μας με βαριά νευρολογική συνδρομή μεν, αλλά επιτέλους σπίτι μας!

 

Βέβαια, όλο αυτό το διάστημα, δηλαδή από τέλη Ιουνίου του '10 το παιδί φέρει τραχειοστομία νο.4 με καφ. Αναπνευστικά είναι εντάξει. Δεν έχει ανάγκη από οξυγόνο και ο κορεσμός του είναι κατά μέσο όρο στο 98. Η τραχειοστομία κρατήθηκε για λόγους ασφαλείας σε περίπτωση εισρόφησης.

 

Χθες κάναμε μια βιντεοακτινοσκόπηση κατάποσης και διαπιστώθηκε ότι

έχει τραχειοοισοφαγικό συρίγγιο πιθανότατα ως αποτέλεσμα της μακρόχρονης παραμονής τραχειοστομίας. Δεν είναι δυνατόν να πρόκειται για συγγενή ανωμαλία με δεδομένο ότι το παιδί δεν είχε βήξει ούτε κάνει έναν εμετό μέχρι τον έβδομο μήνα!

 

Τώρα λοιπόν αντιμετωπίζουμε αυτό το ερώτημα- ποιός είναι ο παιδοχειρουργός που είναι εξειδικευμένος στις επεμβάσεις τραχειοοισοφαγικού συριγγίου? Η περίπτωση μας έχει κι έναν έξτρα βαθμό δυσκολίας με δεδομένο το καλώδιο της κοιλιοπεριτοναικής βαλβίδας που περνάει από το πλάι του λαιμού του.

 

Σε μία δεύτερη φάση θα εκτιμούσα αν κάποιος μπορούσε να μου προτείνει ένα κέντρο αποκατάστασης παιδιών που έχουν επίκτητες εγκεφαλικές βλάβες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

 

Σας ευχαριστώ πολύ και συγνώμη αν σας κούρασα.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Σου έχω στείλει ήδη μύνημα με τα στοιχεία που ζήτησες. Μη διστάσεις να μου γράψεις. Το συρίγγειο πάντως δεν δημιουργείται από μόνο του......μπας και βάλε βγάλε τον τρύπησαν μόνοι τους???? Για ψάξτο λιγάκι....τι σου είπαν ακριβώς. Τι συρρίγειο είναι και που ακριβώς?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 χρόνο μετά...

Μήπως θα μπορούσατε να μου συστήσετε παιδοχειρουργό (αν ξερετε στο παιδων πεντελης) γιατι η κόρη μου απο τη γεννησή της εχει Τραχειοοισοφαγικό συρίγγιο και πρέπει να χειρουργηθεί μας είπαν όταν γίνει 6 μηνων. Τώρα τελευταια όμως τρέχει υγρό και ίσως πρέπει να επισπεύσουμε την διαδικασία. Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

  • 7 χρόνια μετά...

Ειναι καπως επειγον καθως σημερα γεννησε η σύζυγος φιλου μου και τους διεγνωσαν στο ενα μωρακι (εκανε δίδυμα) αντίστοιχη κατασταση αλλα αν καποιος γνωριζει χειρούργο για αντιστοιχη κατασταση στην αθηνα....

Οσο γινεται πιο συντομα.

Ευχαριστω.

 

Link to comment
Share on other sites

On 8/10/2019 at 12:43 ΠΜ, Admitos είπε:

Ειναι καπως επειγον καθως σημερα γεννησε η σύζυγος φιλου μου και τους διεγνωσαν στο ενα μωρακι (εκανε δίδυμα) αντίστοιχη κατασταση αλλα αν καποιος γνωριζει χειρούργο για αντιστοιχη κατασταση στην αθηνα....

Οσο γινεται πιο συντομα.

Ευχαριστω.

 

Για αντίστοιχη κατάσταση δεν ξέρω , αλλά κόβω δεξί χέρι , λαιμο , πόδι και ότι άλλο έχω για τον κ. Σπυρίδη Γιώργο . Χειρουργεί στο ΜΗΤΕΡΑ πλέον και είναι κορυφαίος Παιδοχειρουργος και εξίσου κορυφαίος ΑΝΘΡΩΠΟΣ ! Ο αδελφός του αν δεν απατώμαι είναι παιδίατρος στο Παίδων όποτε ενδεχομένως να μπορεί να σας παραπέμψει σε συναδέλφο σε δημόσιο νοσοκομείο . 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...