Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εμπροσθια πηγη (κενο στο κεφαλι)


Recommended Posts

Καλησπερα!

 

μια φιλη εχει προβλημα και ειπα να το γραψω εδω να δω μηπως ξερει καμια κατι.

 

Ο γιος της 14,5 μηνων εχει σταματησει να παιρνει βαρος και υψος. Τους τελευταιους 6 μηνες εχει παρει 300γρ(δε τη ρωτησα τι βαρος εχει τωρα) και ειναι 76 ποντους. Στις καμπυλες ειναι προς τις τελευταιες, αλλα δεν ειναι εκει το προβλημα. Απο τον 6ο και μετα η καμπυλη του εχει οριζοντιωθει (στασιμοτητα δλδ).

 

Υπαρχει κι αλλο ομως...Η εμπροσθια πηγη (το μαλακο σημειο στο κεφαλι) ειναι πολυ ανοικτη και δε κλεινει με τον καιρο.....Η παιδιατρος της ειπε οτι για την ηλικια του θα επρεπε να ειναι πολυ μικρο το κενο πλεον, και σιγα σιγα μεχρι 15-18 μηνων να εχει κλεισει οριστικα.

 

Το παιδι τρωει κανονικα, βεβαια. Και το γαλα του, και το φαγητο του, και το γιαουρτι του, και τα φρουτα του. Δεν ειναι θεμα υποσιτισμου δλδ...

 

Τωρα, η παιδοαιματολογος (?) τους εδωσε διατροφη αυξημενη σε θερμιδες για να παρει τα πανω του, λεει. Εγω μολις το ακουσα αυτο μου φανηκε πολυ περιεργο. Δλδ, που μπορει να βοηθησει μια διατροφη πλουσια σε θερμιδες? Οχι σε βιταμινες κλπ. Αλλα σε θερμιδες!

 

Ξαναγυρισε το παιδι σε παιδικο γαλα-σκονη, και μαλιστα λεει το Almiron 3, γιατι εχει τις πιο πολλες θερμιδες απο τα αλλα. Μεσημερι-βραδυ φαγητο, το απογευμα διπλη δοση κρεμας εμποριου κλπ κλπ. Δεκατιανο φρουτοκρεμα και ενα μπουκαλι γαλα μαζι.

 

Φυσικα, εχει γραψει στο παιδι ενα καρο εξετασεις (αιματολογικες, υπερηχους, καλλιεργεια ουρων κλπ)

 

Εγω, με το φτωχο μου το μυαλο, και χωρις να εχω καμια σχεση με το χωρο της ιατρικης, μου φαινεται οτι το παιδι δεν θα οφεληθει απο τις κουφιες θερμιδες.

 

Εχει ακουσει καμια κατι αντιστοιχο?

 

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Ματια μου οι θερμιδες παχαινουν.......οχι οι βιταμινες. Αν πρεπει να παχυνει θερμιδες πρεπει να παρει. Τι παραξενο σου φαινεται εδω? Επισης εχε το υποψιν οτι τα light προιοντα δεν κανουν για παιδια........ελπιζω ολα καλα με τον μικρο να ειναι

 

ΥΓ: Η πηγη οντως επρεπε να κλεινει αλλα εχε επισης υποψιν οτι μολις αρχιζουν να περπατανε σταματουν να παιρνουν βαρος. Η μικρη πηρε 1700 γρ απο 1 μεχρι 2. Αλλα βεβαια το στασημο απο 6 μηνων ειναι καπως, τωρα τους γυαλισε να κανουν εξετασεις? Συνηθως αυτα ειναι καμπανακια κινδυνου δεν ξερω.........

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Link to comment
Share on other sites

θα συμφωνήσω με την προλαλήσασα ότι πρέπει να το ψάξουν... ίσως να μην είναι τίποτε, αλλά όλα μαζί (στασιμότητα, πηγή που δεν κλείνει) μήπως δείχνουν κάτι περισσότερο; το κεφάλι του παιδιού γενικότερα αναπτύσσεται σωστά; η περίμετρός του δλδ; μήπως δεν μεγαλώνουν τα οστά δλδ και γι' αυτό δεν κλείνει και η πηγή; περίεργο ακούγεται και μάλλον όχι σύνηθες... ίσως θα είναι καλό να το ψάξουν κατευθείαν με πολύ ειδικούς γιατρούς, η παιδοαιματολόγος ας πούμε γιατί τον παρακολουθεί; έχει κάποιο σύμπτωμα αιματολογικό; ας πάνε αναπτυξιολόγο, παιδονευρολόγο, ας ψαχτούν αρκετά δλδ

 

και μακάρι βέβαια να μην είναι κάτι τελικά!

Time flies like the wind; fruit flies like bananas
 

Link to comment
Share on other sites

το παιδι παντως αν το δεις...δε λες οτι εχει προβλημα βαρους...ισα ισα. μπορεις να πεις οτι ειναι λιγο παχουλο.

Γι' αυτο μου κανει εντυπωση που τον εβαλε σε διατροφη "θερμιδων". Ενω στην ουσια, απο ο,τι καταλαβα θελουν να το βαλουν το παιδι σε μια διατροφη....εντατικη απλα. Να speedαρει λιγο....

 

Η παιδοαιματολογος, ουτε κι εγω εχω καταλαβει που κολλαει. εχει κολλησει η μανα του και λεει οτι της εχει πολυ εμπιστοσυνη.

 

Κι εγω δε ξερω τι να πω. προχτες που ηταν διπλα διπλα τα μικρα μας (ο δικος μου 8 μηνων και ο αλλος ο μικρος 14,5) ο δικος μου ηταν εμφανως ψηλοτερος.

 

Το ψαχνουν τωρα....σημερα που μιλησα, μου ειπε οτι εχει και αυξημενα (πολυ) τα λευκα, αλλα του εκαναν εξετασεις και δεν ειναι λευκαιμια. Νομιζω μου ειπε 20,000 (βεβαια δε ξερω ποια ειναι τα ορια).

 

 

Link to comment
Share on other sites

νομίζω τα υψηλά λευκά δείχνουν φλεγμονή; χωρίς να είναι σίγουρο αυτό όμως

 

πάντως η παιδοαιματολόγος μπορεί να είναι η καλύτερη, αλλά δεν ξέρω αν είναι η πλέον αρμόδια... δεν ξέρω τι έχει κάνει η φίλη σου, αλλά εγώ θα το πήγαινα σε ένα καλό παίδων και θα τους έβαζα να το περάσουν από κόσκινο! είδα και μια εκπομπή χτες για κάτι δύσκολες διαγνώσεις σε κάτι σπάνια σύνδρομα και τέτοια και τελικά κατέληξα ότι μόνο ο ειδικός γιατρός μπορεί να βρει τι έχεις, οι γενικοί το παλεύουν με τις γενικές γνώσεις τους...

Time flies like the wind; fruit flies like bananas
 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Τα ψηλα λευκα γενικως δειχνουν πως εχεις περασει κατι ή πως περνας κατι καποια λοιμωξη, πχ οταν εκανα εξετασεις εγκυμοσυνης και ειχα περασει κρυωμα η αλεργια, ειχα υψηλα λευκα.

Τωρα, οταν η μικρη μου ηταν 6 μηνων,7, δεν επαιρνε βαρος (σε 2 μηνες 100 γραμμαρια). Ο γιατρος μας εγραψε εξετασεις ενα σωρο διαφορες, κυριως φοβουνται ουρολοιμωξη, και μαλιστα ρωτησα "μα ουρολοιμωξη χωρις συμπτωματα?" και μου ειπαν πως ναι υπαρχει!

Τελικα εμας φαινεται ηταν απο αστατο φαγητο λογω καλοκαιριου διακοπων και λοιπα (κοιμοταν χωρις να φαει και να θελα να την ταισω προτιμουσε να κοιμηθει κλαιγοντας!) Τελος μου πε ο γιατρος πριν λιγο καιρο που πηγαμε, πως αφου συνεχιζεται ο ιδιος ρυθμος αναπτυξης και ολες οι εξετασεις ειναι καλες, δεν ειναι αδυνατο παιδι, απλα ειναι για την ηλικια πολυ ψηλη και ετσι "επηρεαζονται" οι καμπυλες της εξω απο το νορμαλ.

Και αναρψτιεμαι:

Πριν δηλαδη το εξαμηνο αυτο το παιδακι αναπτυσσοταν κανονικα?

μηπως εχει να κανει πχ με αλλαγη διατροφης (απο γαλα σε στερεες?) μηπως η φιλη σου λεει "το παιδι τρωει" και εννοει " προσπαθω να το συνηθισω να τρωει στερεες τροφες οπως λενε δινε 2 κουταλιες σημερα και 2 αυριο? ξερω γω, ολα γινονται!

Οσο για την εμπροσθια πηγη, να σας πω την αληθεια και της δικιας μου δεν βλεπω να εχει κλεισει, αλλα φοβαμαι να τη πιεσω εκει να δω τι γινεται!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift
Link to comment
Share on other sites

Μεχρι 6 μηνων ακολουθουσε μια καμπυλη (την 3η νομιζω). Απο 6 μηνων και μετα αρχισε να οριζοντιοποιειται η καμπυλη. Δεν ειχε πλεον ανοδικη πορεια.

 

Γενικως, το παιδι, δεν ειναι πολυ φαγανο. Αλλα θα πιει και το γαλα του, και 4 φρουτα θα φαει και γιαουρτι το απογευμα. Απο μεσημεριανο συνηθως τρωει τη μιση μεριδα. Δε το λες δλδ, οτι δεν τρωει. Απλα δε το λες οτι ειναι και πολυ φαγανο.

 

Το παιδι εχει μονιμως ανεβασμενα λευκα-αυτη τη φορα περισσοτερο. Δε μπορει να ειναι συνεχεια αρρωστο (και αν ειναι, παλι κατι δειχνει και αυτο).

 

παντως η ψυχοκινητικη αναπτυξη του ειναι καλη. Δε περπαταει βεβαια ακομα. Αλλα μπουσουλαει απο 11 μηνων, και γενικα...οι αντιδρασεις του ειναι καλες (τουλαχιστον οπως περιγραφονται στο βιβλιαριο υγειας).

 

Τελικα...μηπως το παιδι ειναι απλα κοντο? Η μαμα του ειναι 1,55 και ο πατερας του 1,85.

 

 

Link to comment
Share on other sites

φαντασου εμας δεν οριζοντιοποιηθηκε η καμπυλη.... αλλα εκανε βουτια στον πατο!!!κι αυτο το φαι που μου λες ειναι λογικο να μη παιρνει βαρος αμα το συγκρινω με μας. με τοσο μπουκωμα σε φαι που της ριχνουμε και παλι δε φορτωνει οσο θα πρεπε βαρος... τι να πω μπορει να ναι κοντο το παιδι, εγω δε το αποκλειω!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift
Link to comment
Share on other sites

Μήπως να έβλεπαν και ενδοκρινολόγο γιατί η καθυστέρηση της ανάπτυξης θα μπορούσε να έχει σχέση με ανεπάρκεια αυξητικής ή νανισμό και έχε υπόψιν οτι στα παιδιά με νανισμό η οστική ηλικία είναι μικρότερη της φυσιολογικής και ο γιός μου έχει το συγκεκριμένο πρόβλημα άργησε να κλείσει η πηγή στο κεφάλι του όταν σε ηλικία 18 μηνών έκανε την πρώτη εξέταση οστικής ηλικίας η οστική του ηλικία αντιστοιχούσε σε παιδί μηνών και όχι ενάμιση έτους. Απλά το λέω σαν ιδέα γιατί μιλάς για καθυστέρηση ανάπτυξης.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Πάντως κι εμένα που λόγω συγγενούς καρδιοπάθειας ο δεύτερος (που είναι συνομήλικος με το παιδάκι της φίλης σου) τον πρώτο καιρό δεν έπαιρνε το επιθυμητό βάρος, τον είχαμε στουπώσει στις θερμίδες...θήλαζε κι έπινε συμπλήρωμα υπερθερμιδικό γάλα για πρόωρα και λιποβαρή νεογνά, μαζί με μια σκόνη που ήταν σκέτες θερμίδες...και δόξα τω Θεώ, μ' αυτά πήρε μπρος και γλυτώσαμε το χειρουργείο!

Οπότε δεν μου κάνει εντύπωση αυτή η πρόταση. Μου κάνει όμως κι εμένα εντύπωση που υπήρχαν τόσες ενδείξεις κι άργησαν τόσο πολύ να γίνουν εξετάσεις! Πχ από ποια ηλικία εμφανίζει αυξημένα λευκά το παιδί?

Link to comment
Share on other sites

Μακάρι να μην είναι τίποτα, καταλαβαίνω καλά την αγωνία της...ευτυχώς η δική μου γιατρός είναι νεογνολόγος και γατόνι, με την παραμικρή υποψία τα περνάει τα μωρά από κόσκινο! Better safe than sorry...

 

Πάντως Ράννια μου νομίζω ότι έχει δίκιο η kinkajoujou. Εντάξει, τώρα είναι και οι γιορτές στη μέση, αλλά αν δει η φίλη σου τις μέρες να περνάνε και τους γιατρούς να είναι στο γκουκ-μουκ και διάγνωση καμιά, ας το τρέξει το παιδί στο Παίδων, να μάθει στα σίγουρα τι συμβαίνει και πώς αντιμετωπίζεται. Μπορεί να είναι από γελοίο ως πολύ σοβαρό, πάντως δεν είναι να παίζεις με αυτά. Κι εσύ, όσο μπορείς, επηρέασέ την προς αυτήν την κατεύθυνση-τουλάχιστον εγώ αυτό θα έκανα.

Link to comment
Share on other sites

Οταν ο μικρος μου νοσηλευτηκε πριν απο ενα μηνα με πνευμονια ειχε 19.965 λευκα αιμοσφαιρια,αυτο το ποσο ειναι συνηθως καποια λοιμωξη στο αιμα(ετσι μας ειπαν) Εγω φοβηθηκα για λευχαιμια,γιατι οταν ακουσα τον αριθμο ομολογω οτι τα ψιλο επαιξα.Μας ειπαν οτι για λευχαιμια ειναι πολυ πιο υψηλα.Τωρα για την πηγη που λετε με βαλατε ψυλους γιατι κ της δικιας μου που ειναι 12 μηνων δεν εχει κλεισει ακομη.

Ο υιός μου:20/03/08 H κόρη μου:17/12/09

Μωράκι μου σε περιμένουμε...25/09/2012

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

μωρέ από μόνη της η πηγή δεν λέει κάτι, κάθε παιδάκι έχει το χρόνο του φαντάζομαι, αλλά και η πηγή, και η στασιμότητα βάρους, και το χαμηλό ύψος και τα αυξημένα λευκά κάνουν λίγο κάπως... μπορεί όντως να είναι άσχετα, αλλά ας το ψάξουν να έχουν και το κεφάλι τους ήσυχο οι άνθρωποι

Time flies like the wind; fruit flies like bananas
 

Link to comment
Share on other sites

αν δεν ειμαι αδιακριτη, σε ποια ηλικια εκλεισε η πηγη ?

Δεν θυμάμαι ακριβώς να σου πώ αλλά άργησε αρκετά και μάλιστα θυμάμαι τον γιατρό που μου έλεγε οτι οχι μόνο ήταν περισσότερο ανοιχτή αλλά και με σχετικά περίεργο σχήμα, τέλοσπάντων αυτό ξεπεράστηκε κάποια στιγμή και μόλις εντοπίστηκε και η έλειψη της αυξητικής φάνηκε τελικά οτι έφταιγε η ανωριμότητα των οστών που δημιουργούσε το συγκεκριμένο πρόβλημα, τώρα σχετικά με τα λευκά δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο γιατί εμείς δεν είχαμε κάτι ανάλογο ωστόσο όλα τα υπόλοιπα τα είχαμε κι εμείς γι' αυτλο σου ελιπα για ενδοκρινολόγο ή ακόμη και εισαγωγή στο Παιδων για να το ξεψαχνίσουν το παιδί όπως πρέπει και να μην καθυστερούν καθόλου.

Link to comment
Share on other sites

αν δεν ειμαι αδιακριτη, σε ποια ηλικια εκλεισε η πηγη ?

 

13 μηνων που την εψαξε η γιατρος ηταν κλειστη.......η πισω πηγες ηταν απο 8 μηνων κλειστες νομιζω. 8-9 μηνων.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...