Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βοηθήστε με σας παρακαλώ γιατί δεν βγάζω άκρη(ποιο μαιευτηριο?)

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες και όλους :)

Βρίσκομαι στην έκτη εβδομάδα εγκυμοσύνης και έχω ήδη γυναικολόγο τον οποίο όμως θα αλλάξω αφενός μεν γιατί είναι πανάκριβος (μέχρι στιγμής έχω πάει τρείς φορές και μου έχουν φύγει 200 ευρώ!)και όχι ιδιαίτερα συζητήσιμος συν του ότι οι μαίες που έχει στο ιατρείο του και που υποτίθεται ότι είναι δίπλα σου στον τοκετό, είναι απότομες και αγενέστατες. Πέρα από αυτό κοιτούσα και τη λύση του δημοσίου για πιο οικονομικά αλλά ρε παιδιά όσους έχω ρωτήσει περισσότερο με έχουν μπερδέψει παρά βοηθήσει.

Οι μισοί λένε καταπληκτικό το Έλενα, οι άλλοι μισοί ότι το χειρουργείο του Έλενα είναι μέσα στη βρώμα, ότι τα μωρά τα βγάζουν στους διαδρόμους μαζί με τους θαμώνες, ότι οι γυναικολόγοι του Έλενα κάνουν καισαρικές με άσχημες ουλές, ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού με αποτέλεσμα να κυνηγάς τις νοσοκόμες κλπ.

Όταν το ψάχνω για ιδιωτικό, το κόστος είναι πολύ μεγάλο ενώ άλλοι μου λένε ότι επειδή είναι το πρώτο μου να γεννήσω στο ΙΑΣΩ άλλοι ότι το ΙΑΣΩ δεν έχει τπτ να ζηλέψει απ το Έλενα και γενικά μπάχαλο.

Ξέρω ότι ίσως να είναι νωρίς αλλά ακριβώς γι αυτό θέλω να με αναλάβει εξαρχής εκείνος που θα με ξεγεννήσει οπότε το μαιευτήριο παίζει ρόλο κυρίως όπως είπα λόγω κόστους. Αν βέβαια στο δημόσιο είναι τόσο χάλια τα πράγματα θα κόψω το λαιμό μου να τα βρω τα λεφτά. Χρειάζομαι τη γνώμη σας τί να κάνω; Help!

line_line_typew3_beg_d_typew11_time_1242446400_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.gif

Διαφημίσεις

η συνυφαδα μου γεννησε στο ελενα, με καισαρικη και τα δυο της παιδιά

δεν εχω ακούσει να εχει παραπονεθει.

εγω στο ιασω με φυσιλογικο τοκετο. σημειοτεων ο γυναικολόγος μου δούλευε με τον μπαμπα μου.

age.png

Όταν έμεινα έγκυος σκεφτόμουν και εγώ να γεννήσω σε δημόσιο γιατί μου φαίνονταν απαράδεκτα ακριβά τα ιδιωτικά, έχω βρεθεί λοιπόν στην θέση σου. Καταρχήν για την ερώτηση σου να σου πω ότι η κάθε γυναίκα έχει διαφορετικές εμπειρίες από τον ίδιο χώρο, δεν νομίζω ότι θα βγάλεις άκρη ρωτόντας καλό το ένα ή καλό το άλλο. Θα ακούσεις πολλές διαφορετικές και συχνά αντικρουώμενες απόψεις που απλά θα σε μπερδέψουν. Θα σου πω εγώ που κατέληξα και ίσως σε βοηθήσει. Νομίζω λοιπόν ότι το σημαντικό είναι να επιλέξεις καλό γυναικολόγο αρχικά που να τον εμπιστεύεσαι και που να περνάει ο λόγος του στο μαιευτήριο που θα γεννήσεις. Είτε είναι δημόσιο είτε ιδιωτικό, άμα ο γιατρός είναι 'κάποιος' εκεί μέσα, εσύ θα μιλάς μαζί του και οι άλλοι θα τρέχουν και θα σε προσέχουν γιατί είσαι πελάτισσά του. Δεύτερο και σημαντικό, να γεννήσεις σε οργανωμένο χώρο, μην το ρισκάρεις να πας σε μέρος που μπορεί το προσωπικό να απεργεί, να λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας, να μην έχει υλικό και υποδομές γιατί όσο καλά και να πάει η εγκυμοσύνη δεν μπορείς να αποκλείσεις τελείως το απρόοπτο ( το λέω από προσωπική πείρα). Σου εύχομαι το καλύτερο.

There is no patch for human stupidity.

Coraline είπε:
Όταν έμεινα έγκυος σκεφτόμουν και εγώ να γεννήσω σε δημόσιο γιατί μου φαίνονταν απαράδεκτα ακριβά τα ιδιωτικά, έχω βρεθεί λοιπόν στην θέση σου. Καταρχήν για την ερώτηση σου να σου πω ότι η κάθε γυναίκα έχει διαφορετικές εμπειρίες από τον ίδιο χώρο, δεν νομίζω ότι θα βγάλεις άκρη ρωτόντας καλό το ένα ή καλό το άλλο. Θα ακούσεις πολλές διαφορετικές και συχνά αντικρουώμενες απόψεις που απλά θα σε μπερδέψουν. Θα σου πω εγώ που κατέληξα και ίσως σε βοηθήσει. Νομίζω λοιπόν ότι το σημαντικό είναι να επιλέξεις καλό γυναικολόγο αρχικά που να τον εμπιστεύεσαι και που να περνάει ο λόγος του στο μαιευτήριο που θα γεννήσεις. Είτε είναι δημόσιο είτε ιδιωτικό, άμα ο γιατρός είναι 'κάποιος' εκεί μέσα, εσύ θα μιλάς μαζί του και οι άλλοι θα τρέχουν και θα σε προσέχουν γιατί είσαι πελάτισσά του. Δεύτερο και σημαντικό, να γεννήσεις σε οργανωμένο χώρο, μην το ρισκάρεις να πας σε μέρος που μπορεί το προσωπικό να απεργεί, να λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας, να μην έχει υλικό και υποδομές γιατί όσο καλά και να πάει η εγκυμοσύνη δεν μπορείς να αποκλείσεις τελείως το απρόοπτο ( το λέω από προσωπική πείρα). Σου εύχομαι το καλύτερο.

Δηλαδή μου προτείνεις κατά κάποιο τρόπο το ιδιωτικό λόγω απρόοπτων στο δημόσιο;

line_line_typew3_beg_d_typew11_time_1242446400_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.gif

mpouloum νομιζω οτι καμια μας δεν μπορει να σε βοηθησει να αποφασισεις. Ηδη σε αυτο το φορουμ υπαρχουν πολλες αποψεις και για τα ιδιωτικα και για τα δημοσια μαιευτηρια. Τα υπερ και τα κατα τα γνωριζεις προφανως. Περασα κι εγω την δικη σου φαση καθως ηθελα δημοσιο και μαλιστα πανεπιστημιακο, οχι για οικονομικους λογους. Μακαρι να μπορουσε κανεις να μας υποδειξει το ενα ή το αλλο και να ειναι ασφαλης η επιλογη μας. Πιστευω οτι πρεπει απλα να ζυγισεις τα πραγματα, να συζητησεις με τον συντροφο σου και μετα να μεινεις πιστη στην αποφαση σου και να την στηριξεις.

Με το καλο η εγκυμοσυνη σου

LQvip2.png

Διαφημίσεις

mpouloum είπε:
Δηλαδή μου προτείνεις κατά κάποιο τρόπο το ιδιωτικό λόγω απρόοπτων στο δημόσιο;

Αυτό που λέω ουσιαστικά είναι να πας κάπου που εμπιστεύεσαι, δεν είμαι κατά του δημοσίου αν μπορεί να μου εξασφαλίσει κάποιος ότι τα πράγματα εκεί θα λειτουργούν ομαλά, αλλά προσωπικά με τόσα που ακούω τον τελευταίο καιρό για την κατάσταση στην δημόσια υγεία δεν νιώθω πολύ ασφαλής. Η μικρή μου όταν γεννήθηκε και χωρίς να έχει εμφανίσει το παραμικρό σημάδι προβλήματος σε όλη την εγκυμοσύνη ή κατά την διάρκεια του τοκετού, έπρεπε να διασωληνωθεί άμεσα, σκέψου να μην υπήρχε διαθέσιμη συσκευή, ή οξυγόνο, ή να μην είχαν παιδίατρο εκείνη την ώρα γιατί εφημέρευε μόνο ένα άτομο σε ένα νοσοκομείο.

There is no patch for human stupidity.

κοριτσια ολα τα επειγοντα περιστατικα απο τα ιδιωτικα μαιευτηρια τα στελνουν στα δημοσια, τι λετε τωρα?εγω παντως και τα 2 μου τα γεννησα στο αρεταιειο κι αν με αξιωσει ο Θεος και για αλλο, δαγκωτο εκει!!!!

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...