Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εγκυμοσύνη και Stage


Recommended Posts

βοήθεια!!!!!!! περιμένω να γεννήσω σε ενάμιση μήνα.:D εν τω μεταξύ δουλεύω με πρόγραμμα stage. παίρνω μισθό 400 ευρώ το μήνα.:twisted: δικαιούμαι να κάνω διακοπή του προγράμματος για το μέγιστο 3 μήνες άρα δεν θα πληρώνομαι. :cry: έχω τρελλαθεί αυτές τις μέρες να ψάχνω επιδόματα και έμαθα ότι από τον οαεδ δεν παίρνω και παίζει να μην πάρω ούτε από το τ.α.ξυ. (ταμείο ασφάλισης ξενοδοχουπαλλήλων) που είναι το βιβλιάριο υγείας μου. έχω δικαίωμα να είμαι ασφαλισμένη στο τ.α.ξ.υ. μέχρι τέλος του 2008. ξέρει καμία κάτι; έχω ανάγκη έστω και το πιο μικρό επίδομα άμεσα οπότε αν κάποια ξέρει κάτι... βοήθεια!!!!!!!!!

bpGZp3.png

ooAsp3.png

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Διαφημίσεις


ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ!

 

Βρε κοριτσια θελω να ρωτησω αν και δεν τρεφω ιδιαιτερες ελπιδες... αν ξερει καμμια αν ολες εμεις που δουλευουμε σε προγραμματα stage (ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη ΙΚΑ αλλα οχι συνταξιμα ενσημα μεσω οαεδ) δικαιουμαστε τιποτα απο ΙΚΑ η ΟΑΕΔ. Δε νομιζω βεβαια γιατι εδω δεν τους νοιαζει να μας βαλουν στα ενσημα θα τους νοιαζει αν γενναμε και μας πνιγουν τα εξοδα? Αλλα λεμε τωρα!

 

Ευχαριστω κοριτσακια μου!

lamlamard20090207_-8_My+child+is.pngdogdogavi20140415_8_My%20child%20is.png
Link to comment
Share on other sites

Αααααα! Να συμπληρωσω οτι πριν απο αυτο ενα χρονο και κατι δεν ειχα ενσημα και πιο πριν ειχα ενσημα δυο χρονια!!! Δεν ξερω αν παιζει ρολο αλλα το λεω!

 

 

thanx!

lamlamard20090207_-8_My+child+is.pngdogdogavi20140415_8_My%20child%20is.png
Link to comment
Share on other sites

Για το αν δικαιούσαι κάτι από ΟΑΕΔ δες στο χαρτί της μισθοδοσίας σου αν έχεις εισφορές στον ΟΑΕΔ. Αν πληρώνεις τότε δικαιούσαι ό,τι προβλέπεται. Αφού όμως έχεις ιατροφαρμοακευτική περίθαλψη ΙΚΑ θα δικαιούσαι με το βιβλιάριο να κάνεις ό,τι εξετάσεις έχεις στο ΙΚΑ. Για το θέμα των αδειών δεν γνωρίζω.

Link to comment
Share on other sites

γεια! εγω γέννησα το μάιο. απάσχολούμαι μέσω stage από το δεκέμβριο 2007. πήρα άδεια τοκετού 3 μήνες (το μέγιστο που δικαιούμαστε). όσο για επιδόματα... από οαεδ δεν παίρνεις ΤΙΠΟΤΑ :( . από το ικα 1000 περίπου ευρώ. αυτά! αν θέλεις να ρωτήσεις κάτι άλλο εδώ είμαι... :wink:

bpGZp3.png

ooAsp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

1000 eyro!!! sw8ikame!!!! alla kati einai kai ayto apo to tipota poy perimena egw!

eytyxws poy o proistamenos moy einai tsiftis kai den 8a exw provlima me thn adeia! 8a katsw kanena eksamino synolika afoy gennhsw! na to 8hlase kai to poylaki moy(prwta o 8eos)! ti ftaine kai ayta ta kakomoira?

 

eyxaristw para poly koritsia gia thn voi8eia!

 

A kai dimidana... mipws mporeis na moy peis gia na parw to eksofreniko poso poy dikaioymaste ti prepei na kanw??? giati na toys to afisw?

 

thanx kai pali!!!!!!!!!

lamlamard20090207_-8_My+child+is.pngdogdogavi20140415_8_My%20child%20is.png
Link to comment
Share on other sites

είναι πολύ απλή η διαδικασία. πιστοποιητικό γέννησης, βεβαίωση εργοδότη... τέτοια απλά πράγματα! σε μια μέρα τα παίρνεις τα λεφτά. δε θυμάμαι ακριβώς τα δικαιολογητικά αλλά αν πάρεις ένα τηλέφωνο στο ικα θα στα πούνε. εγώ μόνο 3 μήνες πήρα συνολικά και έναν που μου έδωσε ο εργοδότης χωρίς να φαίνεται πουθενά αλλά θα τον δουλέψω στο τέλος. άστα :cry:

bpGZp3.png

ooAsp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 4 months later...

kalimera an mporei kapoios as me voithisei.

 

exo kapoies apories kai den ksero tina kano

 

ego ergazomoun gia 4misi xronia ston idiotiko tomea kai pareththika stis 30 avgoustou tou 2007.

 

simera ergazomai san stage apo 4-2-2008 eos kai 7-3-2009

 

eimai egkios kai pithani imerominia genisis exo 1-5-2009

 

ti prepei na kano kai ti dikaioume na paro se xrhmata kserei na mou apantisei kapoios???

 

 

tha paro kai apo to ika kai apo ton oaed??

 

perimeno apo kapoion anagnosth tou site apanthsh.

 

efxaristo poly

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα σε όλο το forum!

Είμαι νέο μέλος, μόλις γράφτηκα και ομολογώ ότι έχω μείνει έκπληκτη από το πλήθος των πληροφοριών που μπορεί να αντλήσει κανείς από δω. Γι' αυτό λοιπόν θα ήθελα να ρωτήσω κάτι μήπως υπάρχει κάποια κοπέλα που θα μπορούσε να μου απαντήσει. Με το σύζυγό μου σκεφτόμαστε να ξεκινήσουμε προσπάθειες για την απόκτηση του πρώτου μας μπουμπουκιού. Μήπως ξέρει καμιά από σας τι γίνεται σε περίπτωση εγκυμοσύνης όταν απασχολείσαι με πρόγραμμα Stage στο δημόσιο τομέα?Είμαι με Stage ήδη 2 χρόνια και θα είμαι και ως τον Αύγουστο του 2010, όπου μέχρι τότε ευελπιστώ να έχω αποκτήσει ένα μωράκι.Όσες φορές έχω ρωτήσει κάποιον "υπεύθυνο" δεν έχω πάρει ποτέ μια σαφή απάντηση.Βιβλιάριο ΙΚΑ έχω, αλλά μόνο ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όχι ένσημα και γι' αυτό ρωτάω αν ξέρει καμιά τι γίνεται με εξετάσεις, επίδομα ΟΑΕΔ, άδεια μητρότητας κτλ.Έχω την εντύπωση πως τίποτα,αλλά είπα να ρωτήσω. Ελπίζω να ξέρει κάποια.

 

Να είστε όλες καλά, καλή επιτυχία σε όσες ξεκινούν τώρα τις προσπάθειες, καλή εγκυμοσύνη σε όσες τα κατάφεραν και να σας ζήσουν όσες γεννήσατε!

Link to comment
Share on other sites

καλώς όρισες στην παρέα μας tina2009. είμαι παθούσα και μαθούσα όποτε ως τέτοια θα σου πω : τίποτα δεν παίρνεις! ξεκίνησα το πρόγραμμα stage το δεκέμβρη του 2007 ούσα έγκυος (αλλά δεν έχει σημασία), γέννησα 23 μάη του 2008 παίρνοντας άδεια το μέγιστο που δικαιούμαστε (τουτέστιν 3 μήνες) όπου ουσιαστικά δεν είναι άδεια. είναι διακοπή του προγράμματος για 3 μήνες οπότε δεν πληρώνεσαι κιόλας και επανεκκίνησή του μετά τους 3 μήνες. από τον οαεδ δεν παίρνεις τίποτα γιατί δεν είσαι άνεργη αλλά ούτε από το ικα γιατί δεν έχεις ένσημα...! α!μην ξεχάσω να αναφέρω ότι μόλις επιστρέψεις στη δουλειά δεν μειώνεται το ωράριό σου. για τον εργοδότη (στην περίπτωσή μου είναι δημαρχείο) είναι σαν να μην γέννησες...

bpGZp3.png

ooAsp3.png

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

μια απορια αν εισαι στον ιδιωτικο τομεα και στο προγραμμα στατζε ισχυει το ιδιο ??? ξερει καμια??? ειναι η αδερφη μου σε ενα μαγαζι και ειναι εγγυος δεν ξερει τι δικαιουται και τι οχι .. αν ξερει καμιαααααααα ... πλζζζζζζζζζζζζζ

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

γεια σου Νάσια! για ιδιωτικό τομέα δεν ξέρω αλλά φαντάζομαι πάνω-κάτω τα ίδια θα είναι... ας ρωτήσει καλύτερα στα κεντρικά της γραμματείας του stage ή ακόμα καλύτερα σε φόρουμ όπως του diorismos.gr ή zhteitai.gr άλλους συμπάσχοντες... καλή λευτεριά να έχει!

bpGZp3.png

ooAsp3.png

Link to comment
Share on other sites

  • 1 χρόνο μετά...

συγνωμη που ανοιγώ νεο θεμα αλλα συνδεομαι μεσω κινητου κ η χρεωση ειναι ανα megabyte.παντως εψαξα οσο μπορουσα.γενησα 1/2/2010 κ πειρα επειδομα ΙΚΑ 990Ε κ περιμενω απτον ΟΑΕΔ αλλα 80-90 τον σεπτεμβρη.εργαστηκα με συμβαση σε προγραμμα του οαεδ απο 2/6 εωσ 2/11 του 2010 εχω βιβλιαριο ικα κ εχω ασφαλησει εκει κ τον γιο μου.γενησα με καισαρικη σε δημοσιο νοσοκ.στο ΠΑΓΝΗ της Κρητησ.ο συζυγοσ ηταν ασφαλησμενοσ στο ΙΚΑ κ ειχε βιβλιαριο μεχρι τον μαρτη κ μετα δεν ηταν ασφαλησμενοσ μεχρι που ξαναασφαλιστηκε τον ιουλη.μπορειτε να με βοηθησετε σχετικα με το τι δικαιουμαι κ απο που η αν μπορω να παρω αλλα επιδοματα οπωσ το οικογενειας?σασ ευχαριστω εκ των πρωτερων

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...