Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι να βάζω σε χτυπήματα σε 13μηνών παιδί?

Recommended Posts

Κορίτσι όποια μπορεί να με βοηθήσει καλοδεχούμενη. Η κορούλα μου τώρα είναι μόνο 3 εβδομάδες που έχει αρχίσει να περπατάει για τα καλά και έιδη έχει χτυπήσει και στα δύο τα μάτια της στο ένα απο πάνω (στο βλεφαρο) και στο άλλο στην άκρη του ματιού και στο μάγουλο.

Επειδή έτρεχε αίμα και τις δύο φορές έβαλα betadin μετά άρχισάν όλοι να μου λένε οτι έπρεπε να βάλω βούτηρο.

Για να μήν τα πολυλογό τι πρέπει να βάζουμε ώστε να μήν κάνει και μελανιά΄αλλά και να μην μολυνθεί.

Ευχαριστώ :oops:

.png

Διαφημίσεις

τσιτσία

αυτό για το βούτυρο πρώτη φορά το ακούω. Εγώ betadin του βάζω πάντα όταν χτυπάει και τρέχει αίμα. Εμένα μου είχαν πει ότι δεν κάνει το οινόπνευμα. Για σιγουριά μπορείς να ρωτήσεις και την παιδίατρό σου... εγώ δεν το είχα κάνει :oops::oops:

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Το βούτυρο το βάζουμε για να μην κάνει μελανιά και πρήξιμο! όχι πάνω σε πληγές με αίμα! εγώ του βάζω οξυζενέ και μπεταντιν! κοντά στο μάτι όμως... θέλει προσοχή!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Αυτό με το βούτυρο πρώτη φορά το άκουσα το καλοκαίρι. Κάνει όμως φοβερή δουλειά. Το είδα σε ανίψια μου στο χωριό και μετά από άσχημο πέσιμο με ποδήλατο ήταν σαν να μην έγινε τίποτα...

tndLp2.png

FgHKp2.png

η αλήθεια είναι πως κι εγώ δεν το ήξερα! κάπου εδώ μέσα το είχα διαβάσει! σε μια κουτουλιά όμως που έριξε ο μικρός στα πλακάκια στο πάτωμα... το εφάρμωσα κι έμεινα με το στόμα ανοιχτό! ούτε μελανιά, ούτε πρήξιμο... ούτε καν μια κοκκινίλα! οπότε... το λάτρεψα!

σε ανοιχτές πληγές, σε χτυπήματα με αίμα... ένα τέλειο γιατροσόφι είναι το σπαθόλαδο αλλά που να βρώ σπαθόχορτο για να φτιάξω :?:

Διαφημίσεις

Ναι το βούτυρο είναι θαυματουργό τελικά αν και όταν το έβαλα 1η φορά κάποιοι με κορόϊδεψαν. Επίσης για μελανιές υπάρχει και μια κρέμα στα φαρμακεία το Κορέ με άρνικα που είναι πάρα πολύ καλή, απλά δεν κάνει να την βάλει στο μάτι.

Σε χτυπημα χωρις αιμα : βουτυρο

Σε χτυπημα με αιμα : οξυζενε βαζω και bedadin (δεν ξερω κατι αλλο)

Σε χτυπημα που τρεχει αιμα στα χειλη (λες και τα σημαδευε οταν ηταν πιο μικρος ): μελι (δεν μελανιαζει και δεν πρηζετε)

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Σε χτυπημα που τρεχει αιμα στα χειλη (λες και τα σημαδευε οταν ηταν πιο μικρος ): μελι (δεν μελανιαζει και δεν πρηζετε)
νομίζω όμως πως δεν επιτρέπουν όλοι οι παιδίατροι το μέλι σε παιδιά μικρότερα των 2 ετών... :?

• 5 χρόνια μετά...

σε περιπτωσεις που δεν εχει πληγη το παιδι στο χτυπημα συνιστω φυτικη κρεμουλα αρνικας. (ζητω συγνωμη αν θεωρειται διαφημιση) να αγιασει το χερι του αυτος που την ανακαλυψε!!! ειδικα σε μια γερη τουμπα του μικρου που δεν περιμενα να κανει τιποτα μας εβγαλε ασπροπροσωπους!

Αυτό που ξέρω εγώ πάντως, είναι ότι δεν κάνει το betadin- και ο, τι έχει ιώδιο, στα παιδιά, ειδικά στο πρόσωπο λόγω του ότι επηρεάζει τον θυρεοειδή. Μόνο οξυζενέ. Αλλά τώρα που το θίξατε θα ρωτήσω κι εγώ την παιδίατρο αν έχουμε άλλες επιλογές, να ξέρουμε, αχρείαστο να 'ναι!

AtQqp2.png

Διαφημίσεις

σε περιπτωσεις που δεν εχει πληγη το παιδι στο χτυπημα συνιστω φυτικη κρεμουλα αρνικας. (ζητω συγνωμη αν θεωρειται διαφημιση) να αγιασει το χερι του αυτος που την ανακαλυψε!!! ειδικα σε μια γερη τουμπα του μικρου που δεν περιμενα να κανει τιποτα μας εβγαλε ασπροπροσωπους!

Κι εμείς αρνικα...θαυματουργή!

Όντως! Θαυματουργή και φυσική!

Κοριτσια διαβασα ορισμενες πληροφοριες σχετικα με την αρνικα αλλα θα ηθελα να ρωτησω το εξης: μηπως η αρνικα κανει και για ερεθισμενα μαγουλα λογω δερματιτιδας που προκληθηκε απο την πιπιλα???

Ευχαριστω!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Δεν νομίζω ότι κάνει για κάτι τέτοιο. Στο κουτί γράφει "για κάθε είδους μελανιά, από χτυπήματα, πτώσεις ή κακώσεις. Βοηθά αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση μυϊκών πόνων, διαστρεμμάτων και θλάσεων.Μόνο για εξωτερική χρήση." Μήπως να ρωτούσες τον παιδίατρό σου να σου συστήσει κάτι να βάλεις στο παιδάκι;

S02fp3.png

LnVyp3.png

Δεν νομίζω ότι κάνει για κάτι τέτοιο. Στο κουτί γράφει "για κάθε είδους μελανιά, από χτυπήματα, πτώσεις ή κακώσεις. Βοηθά αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση μυϊκών πόνων, διαστρεμμάτων και θλάσεων.Μόνο για εξωτερική χρήση." Μήπως να ρωτούσες τον παιδίατρό σου να σου συστήσει κάτι να βάλεις στο παιδάκι;

Ρωτησα και τον παιδιατρο αλλα την πηγα και σε δερματολογο, ο οποιος χορηγησε φαρμακα και υποχωρησε αισθητα μεν αλλα παροδικα η δερματιτιδα, αλλα επιμενει και επιπλεον ερεθιζεται και κοκκινιζει με το παραμικρο (εχω ανοιξει και αντιστοιχο θεμα). Απλα ηλπιζα να κανει και για το προβλημα μας!!! Μαλλον θα πρεπει να επισκεφθω παλι τον δερματολογο γιατι ηδη περασε ενας μηνας που εμφανιστηκε η δερματιτιδα και δεν μπορω να βρω οριστικη λυση :(.

Ευχαριστω παντως!!!

Διαφημίσεις

δεν ξερω αν θα ακουστει χαζο αλλα εγω θα δοκιμαζα και αυτη την κρεμα που ειναι για τα συγκαματα η την bebanthol για το προσωπο που ειναι πολυ ενυδατικη και ειναι και αναπλασης νομιζω..

δεν ξερω αν θα ακουστει χαζο αλλα εγω θα δοκιμαζα και αυτη την κρεμα που ειναι για τα συγκαματα η την bebanthol για το προσωπο που ειναι πολυ ενυδατικη και ειναι και αναπλασης νομιζω..

Αν το δέρμα είναι απλά ερεθισμένο και δεν έχει εκδορές δεν χάνεις κάτι να τις δοκιμάσεις, εγώ το καλοκαίρι ανακάλυψα ότι η bepanthol η μπλε στο σωληνάριο εξαφάνιζε τα τσιμπήματα των κουνουπιών τόσο σε εμένα όσο και στον μικρό! Εγώ σε κοκκινήλες και ερεθισμούς χρησιμοποιώ και την κρέμα για το σύγκαμμα της Weleda και σπαθόλαδο(το λένε και βαλσαμέλαιο). Βέβαια δεν είχαμε ποτέ δερματίτιδα οπότε δεν έχω ανάλογη εμπειρία αλλά μπορέι να βοηθήσουν. Περαστικά!

S02fp3.png

LnVyp3.png

Την δοκιμασα την κρεμα για το συγκαμα και δεν εκανε τιποτα αλλα την την bepanthol οχι, θα παρω να δοκιμασω γιατι η αληθεια ειναι οτι με εχει σωσει απο πολλα. Ναι ειναι αναπλαστικη.

Αν το δέρμα είναι απλά ερεθισμένο και δεν έχει εκδορές δεν χάνεις κάτι να τις δοκιμάσεις, εγώ το καλοκαίρι ανακάλυψα ότι η bepanthol η μπλε στο σωληνάριο εξαφάνιζε τα τσιμπήματα των κουνουπιών τόσο σε εμένα όσο και στον μικρό! Εγώ σε κοκκινήλες και ερεθισμούς χρησιμοποιώ και την κρέμα για το σύγκαμμα της Weleda και σπαθόλαδο(το λένε και βαλσαμέλαιο). Βέβαια δεν είχαμε ποτέ δερματίτιδα οπότε δεν έχω ανάλογη εμπειρία αλλά μπορέι να βοηθήσουν. Περαστικά!

Σπαθολαδο εχω δοκιμασει και αποτελεσμα παλι κανενα αλλα την κρεμα της weleda δεν χρειαστηκε καμια φορα να την δοκιμασω. Για το συγκαμα εγω χρησιμοποιω την penaten (μπλε σωληναριο) και σε δυσκολες περιπτωσεις την sudocrem. Εβαλα και της perioral της frezyderm που παλι τιποτα δεν εκανε και ειναι για περιστοματιτιδα. Δεν ξερω ποια αλλη να βαλω, ειναι μεχρι να βρω την καταλληλη, ισως θελει και καποια "μιξη" κρεμων απο τον δερματολογο και οχι μεμονωμενη που μας εδωσε.

Οπως και να εχει σας ευχαριστω!!!

Το βούτυρο όπως επίσης και η κηραλοιφή είναι ιδανικά για τα χτυπήματα για να μην προλάβει να κάνει μελανιές και κυρίως η κηραλοιφή. Τώρα αν έχει χτυπήσει και έχει αιματάκι σε πρώτη φάση δεν βάζουμε bedadine όταν είναι τόσο μικρά...σε αυτήν την περίπτωση βάζουμε μερκουρόχρωμα, είναι σχεδόν όπως το bedadine αλλά δεν έχει ιώδιο.

Είσαι όλη μου η ΖΩΗ!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...