Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

16χρονη θάφτηκε ζωντανή

DALIA

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 57
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Sam

Sam 9 δημοσιεύσεις

• TARA

TARA 6 δημοσιεύσεις

• soevan07

soevan07 6 δημοσιεύσεις

• DaF

DaF 5 δημοσιεύσεις

Νομίζω Sam ότι είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για κοινή γνώμη, ενώ στις σύγχρονες κοινωνίες για διαταραχή ατόμων.

«Ολοι μοιάζει να κουβαλάνε μια προσωπική αίσθηση τιμής και ταυτόχρονα να αυτονομιμοποιούνται, όταν αυτοδικούν, για να υπερασπιστούν αυτή την "τιμή", καθυποτάσσοντας βίαια την τιμή του άλλου», εξηγεί ο Γιάννης Πανούσης, καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και συνεχίζει: «Δεν είμαι βέβαιος εάν εν έτει 2007, οι αντιλήψεις και οι συμπεριφορές αυτές ερμηνεύονται με ίχνη και κατάλοιπα του παρελθόντος, αν δηλαδή αποτελούν απομεινάρια "κωδίκων" κλειστών κοινωνιών, ανελεύθερων καθεστώτων, φατριών και τοπικισμών. Νομίζω ότι αυτά είναι προσχήματα. Σήμερα, όταν κάποιος παίρνει την τιμή των άλλων -συζύγου, παιδιών, συγγενών, φίλων- στα χέρια του, στο όνομα ενός κεκτημένου πατριαρχικού-αυταπόδεκτου δικαιώματος ζωής και θανάτου (φίλων και εχθρών), στην πραγματικότητα προτάσσει και ασκεί τις δικές του αυθαίρετες εξουσίες».

Δεν πρόκειται, δηλαδή, για υπεράσπιση ανώτερων αξιών και ιδανικών απέναντι στον καταπιεστικό τύραννο, αλλά ακριβώς το αντίθετο: «Ο αφέντης- τύραννος δεν αποδέχεται τους νόμους της Πολιτείας, γιατί αυτοαναγορεύεται ο ίδιος σε Θεό-Νομοθέτη- Δικαστή-Εκτελεστή», τονίζει ο κ. Πανούσης, υπογραμμίζοντας ότι «τα ηθικά διλήμματα της σύγκρουσης καθηκόντων δεν έχουν σχέση με εφαρμογή ελληνικής έμπνευσης "νόμων σαρία". Βαρβαρότητα και αγάπη δεν συμβιβάζονται».

Aν προσέξεις το άρθρο που έβαλα έχει τρεις διαφορετικές απόψεις για τα εγκλήματα τιμής

είμαι σίγουροι ότι αν εξετάσουν και τους συγκεκριμένους ανθρώπους θα μιλήσουν για διαταραχή ατόμων.

Δεν πέρασε πολύ καιρός που στα ήθη της ελληνικής κοινωνίας κυριαρχούσανε εκφράσεις του τύπου για ένα όνομα ζούμε θέλω το

κούτελο μου καθαρό που συνήθως μεταφραζότανε στην καταπίεση των

κοριτσιών δεν ξέρω κατά πόσο υπήρχαν εγκλήματα ή το έγκλημα

καλυπτόταν ή δεν γινόταν ποτέ με το

προσχήμα του γάμου

Εγκληματούσε και η ελληνική οικογένεια με την ανοχή της κοινής γνώμης στις

κόρες της με το να τις παντρεύουνε από 14-15 χρονών για να μην ατιμαστεί το όνομα της και για το τι θα πει ο κόσμος.

Μην ξεχνάμε και τα εγκλήματα τιμής με αποτέλεσμα μακροχρόνιες βεντέτες στην Κρήτη και στην Μάνη

<< ένας κοινωνικός κώδικας που στηρίζεται στην έννοια της τιμής και της προστασίας της>>σύμφωνα με τον καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιώργος Νικολακάκη.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

αν αντεχετε (απο καθε αποψη, ειναι κ μεγαλο)....διαβαστε το παρακατω:

Η ανατομία ενός εγκλήματος τιμής

Η δολοφονία της νεαρής εγκύου στην Ηλεία και οι άγραφοι νόμοι των κλειστών κοινωνιών της επαρχίας

ΒΑΣΙΛΗΣ Γ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ | Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 1997

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=85557&ct=75&dt=02/02/1997

μιλαμε για ιστορια του 1997 , στην ελληνικη επαρχια, με πληρη συγκαλυψη της κοινης γνωμης....:?

το οτι σε καποιες χωρες συμβαινουν σε μεγαλυτερη κλιμακα βιαιπραγιες, δεν μας κανει αυτοματα αγιους, οποτε ας μην ευλογουμε τα γενια μας...η βια εχει πολλα προσωπα, αυτο ειναι ενα.....στις δυτικες κοινωνιες υπαρχουν αλλα.....αν θελουμε να γινει κατι γι'αυτο, ας ξεκινησουμε μιλωντας κ κριτικαροντας τα δικα μας πρωτα.....υπαρχει κ μια ρηση του χριστου απο την ορθοδοξη παραδοση.....'αυτος που βλεπει το αγκαθακι στο ματι του αλλου, δεν βλεπει το δικο του το δοκαρι'..... :?

Πως ρε παιδια? Πως μπορεις να κοιμασαι οταν ξερεις πως εχεις κανει τετοιο? Πως μπορεις να εισαι ανετος στη σκεψη και μονο πως ενας ανθρωπος μπορει να περασε αρκετες ωρες μεχρι να βγει η ψυχη του υποφεροντας απο δικη σου πραξη? Εγω αν ημουν στη θεση της μανας θα εθαβα αυτους τους δυο που το εκαναν για να "καθαρισει η τιμη" τους! Ελεος πια, τι αλλο θα ακουσουμε?

:cry::cry::cry:

συμφωνω

Ουτε αγιοι ειμαστε ουτε πρεπει να ευλογουμε τα γενια μας. Η θεση της γυναικας ομως στις ισλαμικες χωρες, ειναι χειροτερη απο ζωο, και ερχεται σε αντιθεση με αυτα που γραφει το Κορανι. Δεν πρεπει να αποσιωπουνται γεγονοτα σαν αυτο, ουτε και τοσα αλλα που συμβαινουν καθε λεπτο στις γυναικες. Δε λεμε οτι ειμαστε καλυτεροι στο συνολο της σαν κοινωνια, δε ριχνουμε ομως οξυ στο προσωπο του κοριτσιου που θελει να μορφωθει, δε λιθοβολουμε τη γυναικα που θα ερωτευθει, δε θαβουμε ζωντανα τα κοριτσια, και δεν τα παντρευουμε στην ηλικια των 7 ετων. Υπαρχει ελευθερια λογου και εκφρασης. Πώς θα΄ταν αραγε να περασουμε μια ζωη ως φυλακισμενες στα χερια ενος βιαιου πατερα κι ενος βιαιου συζυγου αργοτερα, που φυσικα αλλοι τον διαλεξαν, να απαγορευεται να κυκλοφορουμε μονες στο δρομο, να μην εχουμε γνωμη για τιποτα, να τρωμε ξυλο καθημερινα, να μας βιαζουν απο παιδια, και να δουλευουμε σαν τα σκυλια μεχρι να πεθανουμε?

Διαφημίσεις

αναρωτιεμαι λοιπον, αν στη συγχρονη κοινωνια μας η κοινη γνωμη καταδικαζει τη 'σφαλιαρα' στη γυναικα που "τα θελε ο κ...της" (σωματικη βια) ή το πως κρινει τα θυματα της πορνείας/τραφικινγκ και πως κρινει τα θυματα βιασμου, τα θυματα σεξουαλικης παρενοχλησης....

αναρωτιεμαι ακομα γιατι οι γυναικες-θυματα της βιας αδυνατουν να βρουν υποστηριξη απο αυτη την τοσο δικαιη κοινη γνωμη των συγχρονων κοινωνιων και τελικα καταφευγουν στη σιωπη....

μιλαμε μαλλον για διαταραχη ατομων και συνενοχη της κοινης γνωμης....

δειτε κ αυτο:http://users.otenet.gr/~scoutari/vaw.html

DaF δεν συγκρίνω ποια βία είναι καλύτερη και ποια χειρότερη. Η βία είναι καταδικαστέα απ' όπου και αν προέρχεται. Η DALIA παρέθεσε ένα πραγματικό περιστατικό και για αυτό μιλάμε. Αν έγραφε για γυναίκα που κακοποιήθηκε ή για άλλο περιστατικό βίας θα καταδικάζαμε αυτό το περιστατικό. Το να συγκρίνουμε την βία είναι λάθος. Η βία αφορά πολλές αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Δεν δίνω συγχωροχάρτι σε κανέναν απ' όπου κι αν προέρχεται ή είναι.

Aν προσέξεις το άρθρο που έβαλα έχει τρεις διαφορετικές απόψεις για τα εγκλήματα τιμής

είμαι σίγουροι ότι αν εξετάσουν και τους συγκεκριμένους ανθρώπους θα μιλήσουν για διαταραχή ατόμων.

Δεν πέρασε πολύ καιρός που στα ήθη της ελληνικής κοινωνίας κυριαρχούσανε εκφράσεις του τύπου για ένα όνομα ζούμε θέλω το

κούτελο μου καθαρό που συνήθως μεταφραζότανε στην καταπίεση των

κοριτσιών δεν ξέρω κατά πόσο υπήρχαν εγκλήματα ή το έγκλημα

καλυπτόταν ή δεν γινόταν ποτέ με το

προσχήμα του γάμου

Εγκληματούσε και η ελληνική οικογένεια με την ανοχή της κοινής γνώμης στις

κόρες της με το να τις παντρεύουνε από 14-15 χρονών για να μην ατιμαστεί το όνομα της και για το τι θα πει ο κόσμος.

Μην ξεχνάμε και τα εγκλήματα τιμής με αποτέλεσμα μακροχρόνιες βεντέτες στην Κρήτη και στην Μάνη

<< ένας κοινωνικός κώδικας που στηρίζεται στην έννοια της τιμής και της προστασίας της>>σύμφωνα με τον καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιώργος Νικολακάκη.

Βρε Sam δεν λέω ότι η κοινωνία μας είναι αγγελικά πλασμένη. Υπάρχει βία, σωματική και ψυχολογική. Δεν την νομιμοποιώ, την απεχθάνομαι, την καταδικάζω, με κάνει έξω φρενών!!! από όποιον και αν προέρχεται.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει ένα γεγονός. Ένα μικρό κορίτσι πέθανε. Δεν το βλέπω θρησκευτικά, κοινωνιολογικά ή οτιδήποτε άλλο. Είμαι της άποψης ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του.

Δική μας υποχρέωση είναι να καταδικάσουμε το περιστατικό. Όταν όμως βλέπω την καταχώρησή σου, νιώθω ότι θέλεις να γράψεις "να, και σε μας συμβαίνουν αυτά, άρα μην είμαστε τόσο σκληροί με το πατέρα ή το παππού που έθαψαν το κορίτσι".

Αν παρανόησα συγνώμη.

Αφορμή για ότι έγραψα είναι αυτό:

"Η τουρκική κυβέρνηση και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις εντείνουντις προσπάθειές τους τα τελευταία χρόνια να σταματήσουν τα εγκλήματα τιμής, που κάθε χρόνο στοιχίζουν τη ζωή πολλών ανθρώπων. Οι σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης δείχνουν ωστόσο ότι το ξέπλυμα της τιμής με αίμα χαίρει ακόμα ευρείας ανοχής στην τουρκική κοινωνία και κυρίως στις κουρδικές περιοχές όπου σημειώνονται τα περισσότερα εγκλήματα αυτού του είδους. Υπό την πίεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης η Τουρκία έχει αυξήσει τις ποινές για τα εγκλήματα τιμής που σήμερα μπορούν να επισύρουν και ισόβια κάθειρξη."

Βρε Sam δεν λέω ότι η κοινωνία μας είναι αγγελικά πλασμένη. Υπάρχει βία, σωματική και ψυχολογική. Δεν την νομιμοποιώ, την απεχθάνομαι, την καταδικάζω, με κάνει έξω φρενών!!! από όποιον και αν προέρχεται.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει ένα γεγονός. Ένα μικρό κορίτσι πέθανε. Δεν το βλέπω θρησκευτικά, κοινωνιολογικά ή οτιδήποτε άλλο. Είμαι της άποψης ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του.

Δική μας υποχρέωση είναι να καταδικάσουμε το περιστατικό. Όταν όμως βλέπω την καταχώρησή σου, νιώθω ότι θέλεις να γράψεις "να, και σε μας συμβαίνουν αυτά, άρα μην είμαστε τόσο σκληροί με το πατέρα ή το παππού που έθαψαν το κορίτσι".

Αν παρανόησα συγνώμη.

:?:???:Ο γραπτός λόγος όντως είναι παρεξηγήσιμος τελικά.

Με την καταχώρηση μου το μόνο που ήθελα να επισημάνω είναι ότι

τα εγκληματα τιμής συμβαίνουν παντού ανεξαρτήτως θρησκεύματος

χώρας η βία εξάλλου δεν έχει χρώμα θρησκεία κράτος και καταδικαστέα.

Δεν ήθελα με την καταχώριση μου να δώσω σε κανένα δολοφόνο ελαφρυντικά.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Κοιτάξτε, κι εγώ μαζί σας σ'αυτό που λέτε, ότι δηλαδή εγκλήματα τιμής γίνονται παντού, αλλά η αλήθεια είναι ότι στις ισλαμικές χώρες τα εγκλήματα τιμής δικάζονται βάσει της ''σαρίας'', δηλαδή του ισλαμικού θρησκευτικού κώδικα, που δείχνει ανοχή στα εγκλήματα αυτά. Είναι μεγάλο θέμα αυτό, για το πως θα πρέπει να δικάζονται τα εγκλήματα αυτά στην Ευρώπη......

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Κοιτάξτε, κι εγώ μαζί σας σ'αυτό που λέτε, ότι δηλαδή εγκλήματα τιμής γίνονται παντού, αλλά η αλήθεια είναι ότι στις ισλαμικές χώρες τα εγκλήματα τιμής δικάζονται βάσει της ''σαρίας'', δηλαδή του ισλαμικού θρησκευτικού κώδικα, που δείχνει ανοχή στα εγκλήματα αυτά. Είναι μεγάλο θέμα αυτό, για το πως θα πρέπει να δικάζονται τα εγκλήματα αυτά στην Ευρώπη......

Συμφωνώ α μαζί σου δεν νομίζω ότι κάποιος προσπάθησε να αποκρύψει την αλήθεια το πρώτο άρθρο που έβαλα αναφερόταν νομίζω ότι τα εγκλήματα για λόγους τιμής είναι πιο συνήθη σε ορισμένες κοινωνίες.

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1471398&postcount=12

:?:???:Ο γραπτός λόγος όντως είναι παρεξηγήσιμος τελικά.

Με την καταχώρηση μου το μόνο που ήθελα να επισημάνω είναι ότι

τα εγκληματα τιμής συμβαίνουν παντού ανεξαρτήτως θρησκεύματος

χώρας η βία εξάλλου δεν έχει χρώμα θρησκεία κράτος και καταδικαστέα.

Δεν ήθελα με την καταχώριση μου να δώσω σε κανένα δολοφόνο ελαφρυντικά.

Θα συμφωνήσω.:wink:

Διαφημίσεις

Βρε Sam............................................

νιώθω ότι θέλεις να γράψεις "να, και σε μας συμβαίνουν αυτά, άρα μην είμαστε τόσο σκληροί με το πατέρα ή το παππού που έθαψαν το κορίτσι".

Αν παρανόησα συγνώμη.

Να σου πω την αλήθεια, κι εγώ έτσι το ένιωσα...:|

λοιπον εγω ενιωσα απαισια με το περιστατικο, και απαισια που το παμε απο δω το παμε απο κει, καταληγουμε να βριζουμε τους τουρκους (που δεν ειχαν σχεση με το περιστατικο στην προκειμενη περιπτωση) ή τους μουσουλμανους γενικα.....

ε, οχι!

γι'αυτο και συμφωνησα με τη sam που , ως συνηθως, αναρτα αποψεις που δειχνουν τα διαφορα θεματα (βια, ρατσισμος, διακρισεις) στην πραγματικη και καθολικη τους διασταση και δεν πεφτει στην παγιδα των επιφανειακων προσεγγισεων...:rolleyes:

η φριχτη ειδηση για το κοριτσακι συναντα ολες τις ειδησεις για τη βια κατα των γυναικων, που συμβαινουν παντου...η διαφορα ειναι στον αριθμο των περιστατικων και στο τι ανοχη υπαρχει στους υπερασπιστες των θυματων στο καθε κρατος.

πραγματι, οπως λεει η μυρτω, το θεμα εχει σχεση με τη σαρια, αλλα και με τις κοινωνικες συνθηκες και τα καθεστωτα, οπου νομιμοποιειται η βια γενικα και ειδικοτερα κατα των γυναικων.

κ για να μην κανουμε κοινωνιολογια που ισως ενοχλει καποιους:? να πω οτι, κοντολογις, το να αντιπαραβαλλεις τα δικα μας μαυρα χαλια με τα μαυρα χαλια αλλων πολιτισμων/φυλων/θρησκειων ειναι συνηθως χρησιμο για να δεις το πραγμα συνολικα κ να μαθεις να το πολεμας απο τη ριζα του, σε καμια περιπτωση δεν δικαιολογει, δεν νομιμοποιει ......

Σε αραβική χωρα αν οδηγήσεις μεθησμένος και προκαλεσεις με ατυχημα κατι ...οτιδηποτε σε ξυλιαζουν

και την ελεβτια αν πατησεις 3 χιλιοστα διαβαση πεζών το ρομπτακι σου στελνει την κληση σπιτι

και αν περασεις οριο ταχυτητας σου ρχετε μπουγιουρντι 1000000 ε και ...

αυτο εξεταζουμε εδω????

να καταλαβω....δλδ

συγκρινουμε εγκληματα και ποινες αναλογα την χωρα????!!!!

αν ειναι ετσι σορι παιδια δε το πιασα....

στην ελλαδα αν διαπραξεις πχ εγκληματα λεμε τωρα ....αισχατης προδοσίας ///////// εχεις τηλεοραση στο κελι ...!!! (και βγαινεις μετα απο δεκα χρόνια)...

!!!!

στην ελλαδα αν διαπραξεις πχ εγκληματα λεμε τωρα ....αισχατης προδοσίας ///////// εχεις τηλεοραση στο κελι ...!!! (και βγαινεις μετα απο δεκα χρόνια)...

!!!!

Αυτό να λέγεται!!!...

Όπως επίσης έχεις και ένα ελικόπτερο στην ταράτσα των φυλακών να σε περιμένει...

(άσχετο, αλλά και σχετικό!)

Και με αυτό το περιστατικό σιγουρεύονται αυτοί που δεν ήταν σίγουροι, σιωπούν αυτοί που δεν τους συμφαίρει, εξοργίζονται αυτοί που τους ενδιαφέρει και φυσικά μένουν απαθείς αυτοί που δεν τους αγγίζει τίποτα..

Με αυτό το περιστατικό έρχεται πάλι στην επιφάνεια η ρατσιστική αντιμετώπιση της γύναικας από την γέννηση της μέχρι τον θάνατό της.

Και αυτό συμβαίνει σε όλο τα κράτη απλά κάποια κράτη "μη πολιτισμένα" δεν έχουν καμουφλάρει ακόμη αυτον τον ρατσισμό με δήθεν ισότητες κτλ.

Όσο για το συγκεκριμένο περιστατικό δεν θέλω να το σχολιάσω....

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Διαφημίσεις

Όλα αυτά τα κορίτσια και οι γυναίκες είναι μάρτυρες, σε όποια θρησκεία κι αν ανήκουν.

Όποιοι μπορούν ας βοηθήσουν μέσα από οργανώσεις , οι υπόλοιποι μένει να εμπνεύσουμε στα παιδιά μας το σεβασμό σε οποιαδήποτε ανθρώπινη ζωή, μήπως και κάποτε βελτιωθεί η θέση των γυναικών ακόμη και στον "Τρίτο" Κόσμο.

Αρχικό μήνυμα απο marin viewpost.gif

Βρε Sam............................................

νιώθω ότι θέλεις να γράψεις "να, και σε μας συμβαίνουν αυτά, άρα μην είμαστε τόσο σκληροί με το πατέρα ή το παππού που έθαψαν το κορίτσι".

Αν παρανόησα συγνώμη.

sophie07;1471930]Να σου πω την αλήθεια, κι εγώ έτσι το ένιωσα...:|

Ούτε καν σκεφτόμουν ότι θα έμπαινα στην διαδικασία να εξηγώ τα αυτονόητα

ούτε να απολογηθώ για το οποιοδήποτε αυθαίρετο συμπέρασμα που προσωπικά με θίγει .

Κάθε νοήμων άνθρωπος

καταδικάζει τις πράξεις δεν θεωρώ ότι επειδή δεν βάζω θλιμμένες φατσούλες και δεν ρίχνω στο πυρ το εξώτερο ολόκληρους λαούς και θρησκείες δίνω ελαφρυντικά στον οποιοδήποτε.

Είναι προτιμότερο να ζητάμε διευκρινίσεις από ένα άτομο για τα γραφόμενα του πριν καταλήγουμε να τον προσβάλλουμε.

Η βία και ο ρατσισμός προς τις γυναίκες σε όλο τον πλανήτη είναι ένα θέμα που δεν προσφέρεται κατά την άποψη μου για τέτοιου είδους συμπεράσματα.

σκεφτομαι το εξης...

εμενα, αν με κοιταξει στραβα καποιος, θα παω να του ζητησω τα ρεστα...

στα 16 μου ειπα στους γονεις μου οτι μου καταπατανε τα δικαιωματα μου επειδη δε μ αφησαν να παω σε ενα παρτυ που εκανε ενα παιδι που δεν ηξεραν... οχι πως αλλαξε τιποτα, γελαγαν κανα μισαωρο, αλλα εγω το ειπα παντως!!!

η κοινωνια τρεχει, οι κανονες αλλαζουν, οι γυναικες και τα παιδια διεκδικουν...

κι ομως...

πουθενα δεν παμε, τιποτα δεν αλλαζει

οσο υπαρχουν ακομα γυναικες που τους ακρωτηριαζουν τα γεννητικα οργανα για να μην εχουν οργασμο, οσο θανατωνουν κοπελιτσες επειδη φλερταραν, αγαπησαν, εκαναν σεξ..

ζουμε ακομα στον μεσαιωνα... δεν εχουμε κανει ουτε βημα....

Κοιτάξτε, κι εγώ μαζί σας σ'αυτό που λέτε, ότι δηλαδή εγκλήματα τιμής γίνονται παντού, αλλά η αλήθεια είναι ότι στις ισλαμικές χώρες τα εγκλήματα τιμής δικάζονται βάσει της ''σαρίας'', δηλαδή του ισλαμικού θρησκευτικού κώδικα, που δείχνει ανοχή στα εγκλήματα αυτά.

αυτό...

το Αλλάχ που χρησιμοποιήσα και έφαγα την καρτούλα μου μπορεί να ήταν ένα ατυχές παράδειγμα αλλά ήταν μόνο ένα παράδειγμα....

anyway συνεχίστε...

σαφώς απαράδεκτο, αλλά ειλικρινά θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι, και οι γυναίκες ειδικότερα, δεν κάνουν τίποτα για να αλλάξουν την κατάσταση.

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι γυναίκες που νιώθουν ότι καταπιέζονται στις χώρες τους, φωράνε τη σαρία και όταν πάνε σε δυτικές χώρες.

Ένα σωρό μουσουλμάνοι έχουν κατακλύσει τα δυτικά πανεπιστήμια και τις δυτικές κοινωνίες. Για να μην αλλάζει τίποτα στις χώρες τους μήπως σημαίνει ότι τους αρέσει αυτός ο τρόπος ζωής;

Άραγε στο Αφγανιστάν άλλαξε τίποτα για τη θέση της γυναίκας μετά την απομάκρυνση των ταλιμπαν; Αν όχι σημαίνει ότι έτσι θέλουν να ζουν

Εχω μια γνωστη, η οποια εχει δεσμο με εναν Ιρακινο.

Μου εχει ζητησει πολλες φορες ασυλο, μετα απο ξυλοδαρμους και ταπεινωση γιατι απλα του αντιμιλησε.

Στην χωρα του, λεει ετσι κανουν.

Την αδερφη του παραλιγο να την σκοτωσουν γιατι τολμησε να ερωτευτει με καποιον που δεν ηθελαν οι γονεις.

Οπως καταλαβαινετε με αυτη την γνωστη ειμασταν φιλες, μεχρι που της τα εχωσα γερα και απο τοτε δεν ξαναμιλησαμε!!!

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι γυναίκες που νιώθουν ότι καταπιέζονται στις χώρες τους, φωράνε τη σαρία και όταν πάνε σε δυτικές χώρες.

Προφανώς εννοείς την μαντίλα ήμπούργκα η σαρία είναι ο ισλαμικός ποινικός κώδικας.

Και η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαική χώρα στην οποία εφαρμόζεται

στο έδαφος της η σαρία από τον μουσουλμανικό πληθυσμό της Θράκης ενώ είναι έλληνες υπήκοοι ακόμη και στην Τουρκία

επισήμως δεν ισχυει από τις δεκαετίες 1920/1930 δεν θυμάμαι καλά

την ημερομηνία.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ (ΕΠΣΕ)

http://www.iospress.gr/ios2006/ios20061224.htm

http://www.tanea.gr/default.asp?artid=4549216&ct=1&pid=2

http://kostasxan.blogspot.com/2009/11/h-e.html

pk33 παιρνω αφορμη οσα γραφεις για να ενημερωσω οσους εχουν τις ιδιες αποριες με εσενα, στο χερι σου ειναι να διαβασεις το παρακατω κατεβατο ή οχι;):

σαφώς απαράδεκτο, αλλά ειλικρινά θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι, και οι γυναίκες ειδικότερα, δεν κάνουν τίποτα για να αλλάξουν την κατάσταση.

Όσο οι δράστες της βίας κατά των γυναικών μπορούν να διαπράττουν τα εγκλήματά τους χωρίς το φόβο της ποινικής δίωξης ή της τιμωρίας, ο κύκλος της βίας δεν θα σπάσει ποτέ.

Σε μερικές χώρες, οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών είναι ενσωματωμένες στη νομοθεσία. Ακόμα και όπου η νομοθεσία δεν κάνει διακρίσεις, οι πραγματικές πρακτικές των κυβερνητικών υπηρεσιών, της αστυνομίας και των εισαγγελέων συχνά υποθάλπουν τις διακρίσεις και τη βία κατά των γυναικών. Σε πολλές χώρες, οι νόμοι είναι ανεπαρκείς, η αστυνομία αδιαφορεί και το σύστημα απονομής δικαιοσύνης είναι δυσπρόσιτο, δαπανηρό και προκατειλημμένο κατά των γυναικών. Εάν μία γυναίκα δεν μπορεί να παρουσιάσει απτές αποδείξεις -πάνω στο σώμα της- της βίας που της ασκήθηκε, η αστυνομία και οι λοιπές αρχές επιβολής του νόμου είναι συχνά απρόθυμες να την πιστέψουν και να τη βοηθήσουν. Πολλές τοπικές κοινωνίες συνεργούν στη δικαιολόγηση και την παράβλεψη της βίας κατά των γυναικών και επιδοκιμάζουν σιωπηλά τις παραλείψεις της πολιτείας να οδηγήσει τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.

Το ζήτημα της ατιμωρησίας για τη βία κατά των γυναικών είναι σύνθετο. Πολλές γυναίκες είναι απρόθυμες να στραφούν εναντίον συγγενών τους μέσω του νομικού συστήματος, εξαιτίας συναισθηματικών δεσμών και του φόβου μήπως χάσουν την κηδεμονία των παιδιών τους. Οι γυναίκες αποθαρρύνονται, επίσης, από την αναζήτηση δικαιοσύνης μέσω των δικαστηρίων επειδή τα συστήματα ποινικής δικαιοσύνης, πάρα πολύ συχνά, τις καθιστούν υπεύθυνες για τη βία, υποστηρίζοντας ότι αυτή «ενθαρρύνθηκε» ή «υποκινήθηκε» από τη συμπεριφορά της ίδιας της γυναίκας. Από τη στιγμή που οι γυναίκες συχνά στερούνται την ίση πρόσβαση στα οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα, πολλές δεν έχουν την οικονομική ή άλλη δυνατότητα να προσφύγουν στο νομικό σύστημα.

http://www.amnesty.org.gr/action/globalactions/actforwomen/issue5.htm

η σαρια δεν φοριεται, ειναι ο ισλαμικος νομος.

Σαρία σημαίνει «το μονοπάτι που οδηγεί στην πηγή» και είναι ο εξ Αποκαλύψεως νόμος του Ισλάμ, μοιάζει με το χριστιανικό Κανονικό Δίκαιο, αλλά αποτελεί ευρύτερη έννοια. Η Σαρία είναι ο ασφαλής και σίγουρος δρόμος που θα οδηγήσει τον μουσουλμάνο στη σωτηρία κατά την Ημέρα της Κρίσης. Οι ρυθμίσεις της περιλαμβάνουν το σύνολο των δραστηριοτήτων των πιστών, αφού όλα ελέγχονται απʼ τη Σαρία, όχι μόνο τα θέματα που αφορούν το ιδιωτικό, οικογενειακό, περιουσιακό, κληρονομικό, εμπράγματο και εμπορικό δίκαιο, αλλά και ό,τι έχει να κάνει με τη λατρεία και το τελετουργικό τυπικό. Επίσης περιλαμβάνει το ποινικό δίκαιο, τις λεπτομέρειες διεξαγωγής της δίκης, ακόμη και το στρατιωτικό δίκαιο, αλλά και τους κανόνες συμπεριφοράς και εμφάνισης των μουσουλμάνων.

:http://www.kspm.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=68&Itemid=95

Ένα σωρό μουσουλμάνοι έχουν κατακλύσει τα δυτικά πανεπιστήμια και τις δυτικές κοινωνίες. Για να μην αλλάζει τίποτα στις χώρες τους μήπως σημαίνει ότι τους αρέσει αυτός ο τρόπος ζωής;
αυτο αποτελει γενικευση. υπαρχουν απειροι μουσουλμανοι ακτιβιστες ανθρωπινων δικαιωματων οι οποιοι διωκονται, φυλακιζονται, εκτελουνται....σου προτεινω να μπεις εδω κ να διαβασεις ενα απλο παραδειγμα:

http://www.amnesty.org.gr/library/news/2009/2009-06-05-01.htm

Άραγε στο Αφγανιστάν άλλαξε τίποτα για τη θέση της γυναίκας μετά την απομάκρυνση των ταλιμπαν; Αν όχι σημαίνει ότι έτσι θέλουν να ζουν.
σου απαντω με τα πιο πανω....:?

επισης....ειναι γνωστο τοις πασι οτι το καλυμμα της κεφαλης αναφερεται απο τον αποστολο παυλο....αλλο το πως κατεληξε σημερα σε σχεση με το ισλαμ, τη θεση της γυναικας κτλ κτλ

Πραγματικα, εχω διαβασει μαρτυριες γυναικων που απεδρασαν και ηρθαν στην Ευρωπη ή στην Αμερικη, αλλα φοβοντουσαν να μιλησουν. Τα πλοκαμια της Σαριας φτανουν σε ολο τον κοσμο, και επικρατει μεγαλος φοβος στα θυματα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...