Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

κικη,ευτυχως εχουμε τον θειο στο χωριο και ολον τον καιρο-οποτε μπορει βεβαια ο ανθρωπος-μας στελνει ντανες τα λεμονια...δεν εχεις γευτει τετοιο λεμονι...γλυκο,να το τρως σκετο με αλατι...Καλα δεν σου συζηταω για τα συκα μας,η τα φασολακια που εχουμε το καλοκαιρι!μελι και τα δυο!Ακομη και δαφνη εχουμε ολοκληρο δεντρο!

Η αλλη θεια δε,στο αλλο χωριο ξεπουπουλιασε ολο το κοτετσι στην εγκυμοσυνη μου και τα αυγα τελεια,προσεγμενα τα κοτερα μας πολυ.Χαμομηλι πεντακαθαρο...να γευτεις σπαραγγια αγρια που μαζευει η πεθερα μου την ανοιξη να παθεις απο την τρυφεραδα τους...

Παρολαυτα,ενας κηπος θελει χρονο και φροντιδα!!

Στην πεθερα μου βασιζομαι οταν συνταξιοδοτηθει....την βλεπω να γινεται "αγροτισσα" κανονικοτατη...το εχει το χερι και το μερακι

Ναι θέλει!Ο πατέρας μου είναι συνταξιούχος πια, και σκέφτεται και το χειμώνα να φυτέψει κανένα μαρουλάκι ανένα κρεμμυδάκι και να πηγαινοέρχεται!

Ας είναι καλά να μας ταίζουν έτσι όμορφα!!!!

Κορίτσια, οι παλιές, υπάρχει κανένα site αν ξέρετε σαν το cosmeticdatabase για τρόφιμα όμως?Να βάζουμε τα συστατικά της συσκευασίας και να βλέπουμε την επικινδυνότητά τους.

Djccp2.png

67KIp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 5,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Koρίτσια, (δύσπιστες και μη :mrgreen:)

ήθελα να πω κι εγώ τη γνώμη μου πάνω στο θέμα της επιλογής

βιολογικών και συμβατικών τροφίμων.

Είμαι της άποψης πως "ό,τι αποφεύγεις είναι καλό"

(όπως είπε και η Μπαμπουράκι)

γιατί "όλα δρουν αθροιστικά στον οργανισμό μας".

Και οτι τα βιολογικά θα είναι σίγουρα καλύτερα απο τα συμβατικά....

κι ας μην τηρούνται 100% οι προδιαγραφές απο κάποιους.

Το μόνο όμως που εμένα με δυσαρεστεί στα βιολογικά προϊόντα

είναι το κόστος!!!

Εδώ στη περιοχή μου -δυστυχώς- δεν έχουμε βιολογική λαική

με αποτέλεσμα να καταφεύγω μόνο στην βιολογική μαναβική του Σκλαβενίτη....

....η οποία δεν είναι και ιδιαίτερα οικονομική!! :roll:

Ετσι για να αποφεύγω την γκρίνια του άντρα μου και .....

....το διαζύγιο όπως λέει κι η Κική :mrgreen:

σκέφτηκα ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ (μέχρι να φέρουν κι εδώ κάποια βιολογική λαική)

να αγοράζω απο τα "βιολογικά"

μόνο τα προιόντα που είναι "ευπαθή" και που απαιτούν δηλαδή πολλά φυτοφάρμακα.

Εψαξα λοιπόν και βρήκα οτι είναι τα παρακάτω:

(το είχα ξαναποστάρει κάποια στιγμή)

ΕΠΙΠΕΔΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ

ΣΕ ΜΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΡΟΥΤΑ-ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Ποίες είναι οι 12 τροφές με το υψηλότερο ποσοστό φυτοφαρμάκων και ποιες με το χαμηλότερο.

Το Environmental Working Group ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός υπέρμαχος πολιτικών που προστατεύουν την υγεία σε ατομικό και γενικό επίπεδο εκδίδει έναν οδηγό σχετικά με την χρήση

φυτοφαρμάκων στις τροφές και βασίζεται σε 43.000 τεστ.

Τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά εξ ορισμού δεν καλλιεργούνται χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων. Ορισμένοι όμως βρίσκουν το κόστος της αγοράς βιολογικών τροφών απαγορευτική.

Από 43 διαφορετικές κατηγορίες φρούτων και λαχανικών τα ακόλουθα 12 προϊόντα συμβατικής καλλιέργειας είχαν

τα χαμηλότερα επίπεδα φυτοφαρμάκων:

Μπρόκολο

• Μελιτζάνα

• Βλίτα

• Μπανάνα

• Kiwi

• Σπαράγγια

• Μπιζέλια (κατεψυγμένα)

• Μάνγκο

• Ανανάς

• Γλυκό καλαμπόκι (κατεψυγμένο)

• Αβοκάντο

• Κρεμμύδι

Οι 12 τροφές με την μεγαλύτερη επιβάρυνση, στις οποίες ανευρεθήκαν με

τα υψηλότερα επίπεδα φυτοφαρμάκων

Ροδάκινα

• Μήλα

• Πιπεριές

• Σέλινο

• Νεκταρίνια

• Φράουλες

• Κεράσια

• Μαρούλι

• Σταφύλια (εισαγωγής)

• Αχλάδια

• Σπανάκι

• Πατάτες

Η μεγαλύτερη μελέτη που έχει γίνει ποτέ σχετικά με τις βιολογικές τροφές – ένα 4ετές πρόγραμμα χρηματοδοτημένο από την Ε.Ε. ονομάζεται: Ποιοτική Χαμηλού Συντελεστή Παραγωγής Τροφή. (QLIF project)

– βρήκε ότι οι βιολογικές τροφές είναι ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ πιο θρεπτικές από αυτές της συμβατικής καλλιέργειας.

Για παράδειγμα αυτή η μελέτη βρήκε ότι

τα βιολογικά τρόφιμα:

• Περιέχουν μέχρι και 40% περισσότερα αντιοξειδωτικά

• Περιέχουν υψηλότερα επίπεδα ωφέλιμων μεταλλικών στοιχείων όπως ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος

• Το βιολογικό γάλα περιέχει 90% περισσότερα αντιοξειδωτικά.

Μπορείτε να το διαβάσετε και εδώ

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2003/07/23/organic-food-part-two.aspx

Δεν σας κρύβω πως ΕΛΠΙΖΩ κάποια στιγμή να φέρουν

και στη περιοχή μου κάποια βιολογική λαική

και να αρχίζω να αγοράζω αποκλειστικά και μόνο απο εκεί!

Προς το παρόν όμως αναγκάζομαι να περιοριστώ σε αυτή τη λίστα και....

...ο Θεός βοηθός!

Να φέρω ένα παράδειγμα:

Μήλα αγοράζω μόνο βιολογικά

ενώ μπανάνες παίρνω απο τις συμβατικές! :oops:

soevan,

μια χαρα τα λεει η λιστα!

εδω εγω σκεφτομαι να ψαξω στο χωριο να βρω κανεναν με κατσικια και να παιρνω μονο κατσικισιο γαλα για το παιδι απο τον χρονο και μετα!!!

soevan,

μια χαρα τα λεει η λιστα!

εδω εγω σκεφτομαι να ψαξω στο χωριο να βρω κανεναν με κατσικια και να παιρνω μονο κατσικισιο γαλα για το παιδι απο τον χρονο και μετα!!!

Με πρόλαβες marsolan

όσες ζείτε στην επαρχία (τυχερές!!!)

θα ξέρετε εαν τα λέει σωστά η λίστα....

Για πείτε μου κι εσείς τη γνώμη σας!

Σκέφτομαι λάθος??......

μια χαρα σκεφτεσαι!!

καλα μπανανες βιολογικες βρε συ που να βρεις???Ειναι κι ευκολο νομιζεις???

φραουλες!!!τιγκα στο χημικο...εγω τις αποφευγω στην αρχη,τις αγοραζω στα τελειωματα περισσοτερο.και πως τις λιγουρευομαι...

εδω σε εμας,καθε εποχη τετοια στηνονται οι φραουλοπαραγωγοι στον δρομο με κιοσκια και πουλανε.

εεεε,ακομη κι εκει καταλαβαινεις απο σχημα,χρωμα και αρωμα ποιες αξιζουν τον κοπο!!

Διαφημίσεις

Koρίτσια, (δύσπιστες και μη :mrgreen:)

ήθελα να πω κι εγώ τη γνώμη μου πάνω στο θέμα της επιλογής

βιολογικών και συμβατικών τροφίμων.

Είμαι της άποψης πως "ό,τι αποφεύγεις είναι καλό"

(όπως είπε και η Μπαμπουράκι)

γιατί "όλα δρουν αθροιστικά στον οργανισμό μας".

Και οτι τα βιολογικά θα είναι σίγουρα καλύτερα απο τα συμβατικά....

κι ας μην τηρούνται 100% οι προδιαγραφές απο κάποιους.

Το μόνο όμως που εμένα με δυσαρεστεί στα βιολογικά προϊόντα

είναι το κόστος!!!

Εδώ στη περιοχή μου -δυστυχώς- δεν έχουμε βιολογική λαική

με αποτέλεσμα να καταφεύγω μόνο στην βιολογική μαναβική του Σκλαβενίτη....

....η οποία δεν είναι και ιδιαίτερα οικονομική!! :roll:

Ετσι για να αποφεύγω την γκρίνια του άντρα μου και .....

....το διαζύγιο όπως λέει κι η Κική :mrgreen:

Soevan η λίστα σου φανταστική και κατατοπιστικότατη!Η αλήθεια είναι ότι όπως λέει κι η marsolan μπανάνες βιολογικές:roll::roll:?Κάπως μου ακούγεται.

Τώρα κι εμένα το οικονομικό με ενοχλεί, όχι το ότι είναι ακριβότερα όμως αλλά το κατά πόσο αγοράζω την ποιότητα που πουλάνε ή κάτι λιγότερο ποιοτικό με ανεβασμένη τιμή.Το βλέπω σαν κοροϊδία και ενοχλούμαι!Μπορεί να έχω άδικο...

Djccp2.png

67KIp2.png

Έκανα άλλα όμως.Πχ δεν πετάω ποτέ το λάδι στο νεροχύτη.Πλαστικό μπουκάλι και σκουπίδια.

Kiki τα μπουκάλια με το λάδι μπορείς να τα πηγαίνεις σε σημεία συλλόγης, π.χ.σε όλα τα Mymarket τα παίρνουν...ξέρω πως μαζεύουν και στα Αβ Βασιλόπουλος αλλά όχι σε όλα τα καταστήματα.

gNrhp2.png

Kiki τα μπουκάλια με το λάδι μπορείς να τα πηγαίνεις σε σημεία συλλόγης, π.χ.σε όλα τα Mymarket τα παίρνουν...ξέρω πως μαζεύουν και στα Αβ Βασιλόπουλος αλλά όχι σε όλα τα καταστήματα.

Θα το ψάξω άμεσα για το βασιλόπουλο γιατί mymarket εδώ βόρεια δεν έχει!

Djccp2.png

67KIp2.png

μπανάνες βιολογικές :roll::roll:? Κάπως μου ακούγεται.

Ναι καλέ, έχει ο Σκλαβενίτης

κι έχει και αυτοκόλητο πάνω που λέει ΒΙΟ....

...αλλά κορίτσια πανάκριβες!! Έλεος δηλαδή.....

Και τα βιολογικά μήλα μην νομίζετε: φωτιά και λαύρα είναι! :roll:

Σου τα έχουν και συσκευασμένα 4-άδες ή 6-άδες

και είναι λες και αγοράζεις....κρέας!

Το σκεφτόμαστε πριν να φάμε ένα μήλο....

...και στο τέλος τα αφήνουμε μόνο για το παιδί!

Με τα πορτοκάλια βρε κορίτσια τι γίνεται?

Δεν τα αναφέρουν στη λίστα...

Tα ραντίζουν πολύ?

(Mιλάμε καταναλώνουμε πολύ πορτοκάλι.....)

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!

Χρειάζομαι τα φώτα σας στα εξής:

1) Καθάρισα το πλυντήριο ρούχων με το γνωστό τρίπτυχο "λευκό ξύδι-σόδα-βραστό νερό" και από την επόμενη κιόλας ημέρα ο κάδος αναδίδει έντονη μυρωδιά μούχλας :cry:. Γνωρίζετε γιατί συμβαίνει αυτό και πώς διορθώνεται; Να σημειώσω ότι πλένω μόνο με πράσινο σαπούνι και σόδα.

2) Μήπως έχετε δοκιμάσει με επιτυχία βιολογικό σαμπουάν κατά της ξηροδερμίας;

3) Έχετε δοκιμάσει βιολογικά είδη μακιγιάζ και, αν ναι, ποια;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε απάντηση!:D

για το 3ο θέμα έχω να σου προτείνω τα jane iredale. Ειναι πολυ καλυπτικα. Επισης τωρα τελευταια πειραματιζομαι με οσα εχω δει στο cosmeticdatabase οτι εχουν χαμηλο hazard score. Δοκιμασα Zosimos botanicals και Μaia's minerals και ειναι παρα πολυ καλα και τα μεταφορικα μου ηρθαν 4-5 δολαρια.

Γεια σας κοριτσια!Σας διαβαζω καθε βραδυ μεσω μεηλ και ετσι δε χανω σελιδα!

Seovan επειδη ειπες για λαικη βιολογικων στα νοτια προαστια δε σε βολευει αυτη που ειναι στο Π. Φαληρο?(νοτια δεν ειναι?ειμαι και ολιγον αγεωγραφητη :oops::oops::oops::oops::oops:)

Επισης εχει δοκιμασει καποια τα σαπουνια απο rosmarino? Αν ναι εχετε μεινει ευχαριστημενες?Σκεφτομαι να παρω και για τη μικρη και για μας

2xgIp3.png1RTwp3.png

Ναι καλέ, έχει ο Σκλαβενίτης

κι έχει και αυτοκόλητο πάνω που λέει ΒΙΟ....

...αλλά κορίτσια πανάκριβες!! Έλεος δηλαδή.....

δηλαδή πόσο τις έχει; Στον ΑΒ οι βιολογικές κάνουν 1,99 το κιλό, νομίζω ότι έχουν μικρή διαφορά από τις συμβατικές

Ποτέ να μην χρησιμοποιείτε τη φλούδα ή το ξύσμα από συμβατικά πορτοκάλια!

Διαφημίσεις

Γεια σας κοριτσια!Σας διαβαζω καθε βραδυ μεσω μεηλ και ετσι δε χανω σελιδα!

Seovan επειδη ειπες για λαικη βιολογικων στα νοτια προαστια δε σε βολευει αυτη που ειναι στο Π. Φαληρο?(νοτια δεν ειναι?ειμαι και ολιγον αγεωγραφητη :oops::oops::oops::oops::oops:)

Επισης εχει δοκιμασει καποια τα σαπουνια απο rosmarino? Αν ναι εχετε μεινει ευχαριστημενες?Σκεφτομαι να παρω και για τη μικρη και για μας

Εγώ τα έχω χρησιμοποιήσει και είναι οκ.Απλά τα βρήκα άβολα για τα μαλλιά.Όχι ότι φταίει η Rozmarino, απλά το γεγονός ότι είναι πλάκα.

Κορίτσια 2 ερωτήσεις:Όπως ρώτησα και πιο πάνω έχετε να μου προτείνετε καμμιά κρέμα για ξηρά δέρματα?

Και μπαρμπουράκι, βάφεσαι ακόμη με συμβατικό μέηκαπ αν κατάλαβα καλά, σωστά?Χρησιμοποιείς όμως ξεβαφτικό οικολογικό?Αν ναι ποιο μου προτείνεις?

Djccp2.png

67KIp2.png

Εγώ τα έχω χρησιμοποιήσει και είναι οκ.Απλά τα βρήκα άβολα για τα μαλλιά.Όχι ότι φταίει η Rozmarino, απλά το γεγονός ότι είναι πλάκα.

Κορίτσια 2 ερωτήσεις:Όπως ρώτησα και πιο πάνω έχετε να μου προτείνετε καμμιά κρέμα για ξηρά δέρματα?

Και μπαρμπουράκι, βάφεσαι ακόμη με συμβατικό μέηκαπ αν κατάλαβα καλά, σωστά?Χρησιμοποιείς όμως ξεβαφτικό οικολογικό?Αν ναι ποιο μου προτείνεις?

Καλημέρα

Λοιπόν ξηρό δέρμα έχω κι εγώ όχι πολύ βέβαια. Από κρέμες έχω δοκιμάσει bioplasis, rosalia και aubrey organics. Μου άρεσε καλύτερα η rosalia. Τα χριστούγεννα που θα πάρουμε το δώρο θα δοκιμάσω τα neal yard. Επίσης της rosalia έχω πάρει peeling και μία μάσκα ενυδάτωσης της bioplasis είμαι πολύ ευχαριστημένη απ' όλα. Για τα μάτια βάζω της badger. Είναι πάρα πολύ λιπαρή και ενυδατώνει φοβερά την περιοχή γύρω από τα μάτια. Τώρα για ντεμακιγιάζ παίρνω μία μεγάλη συσκευασία της εταιρείας Naturado που είναι και για το πρόσωπο και για τα μάτια. Φωτιά και λαύρα βέβαια η τιμούλα 20 ευρώ αν θυμάμαι καλά τα 500ml. Κρατάει αρκετά βέβαια.

Τώρα για τα μαλλιά που ρώτησες θα σε απογοητεύσω έχω δοκιμάσει πάρα πολλά. Τα μαλλιά μου είναι πολύ ξηρά έχω και ξηροδερμία και μέχρι πρότεινος είχαν και ανταύγιες τώρα είναι απλά βαμμένα. Λοιπόν έχω δοκιμάσει πολλές μάρκες αλλά το μαλλί τζίβα πάντα. Ακόμα και τα βιολογικά conditioner δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Τώρα έχω πάρει ένα conditioner της bentley organics θα το δοκιμάσω και θα σου πω. Πιστεύω ότι τα προϊόντα για τα μαλλιά θα ήταν πολύ καλά αν τα μαλλιά μας δεν είχαν υποστεί όλες αυτές τις χημικές επεξεργασίες. Εγώ έχω τεράστιο πρόβλημα με τα μαλλιά μου δεν έχω βρει ακόμα conditioner ή μάσκα βιολογική που να κάνει δουλειά.

FXWyp3.png

http://piraeus.olx.gr/espring-m-iid-65252911#pics

Soevan εσύ που το είχες ψάξει για τα φίλτρα πως σου φαίνεται αυτό της espring. Το έχει μία φίλη και ειναι ευχαριστημένη. Τα φιλτρα τα αλλάζει μία φορά το χρόνο και κοστίζουν 300 ευρώ. Μου φάνηκαν πολύ ακριβά. Το φίλτρο κόστισε γύρω στα 800

Για τις λαικές που ρωτάς το σάββατο έχει βιολογική λαική στη βούλα. Δεν μπορείς να το κανονίσεις να πηγαίνετε κάθε σάββατο να ψωνίζετε. Είναι τρομερή η διαφορά τιμών σε σχέση με τα συσκευασμένα των σουπερμάρκετ. Το άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να βρεις κάποιο βιολογικό κατάστημα κοντά σου και να πας να δεις αν έχει μαναβικη. Τα βιολογικά καταστήματα έχουν μεγαλύτερη ποικιλία από τα σουπερ μάρκετ και έχουν και πολλά εγχώρια προιόντα. Βέβαια και πάλι οι τιμές είναι πιο ακριβές. Φαντάσου ότι στην λαική την βιολογική που ψωνίζω εγώ βρίσκεις μήλα με 2 ευρώ, ντομάτες 1,5 με 2 ευρώ και έχει πολυ μεγάλη ποικιλία. Το καλο στην λαική είναι ότι μπορείς να πάρεις όσα θέλεις εφόσον δεν είναι συσκευασμένα

FXWyp3.png

δηλαδή πόσο τις έχει; Στον ΑΒ οι βιολογικές κάνουν 1,99 το κιλό, νομίζω ότι έχουν μικρή διαφορά από τις συμβατικές

Ποτέ να μην χρησιμοποιείτε τη φλούδα ή το ξύσμα από συμβατικά πορτοκάλια!

Πολυ σωστά τα λες και από τα λεμόνια επίσης

FXWyp3.png

Για τα μάτια βάζω της badger. Είναι πάρα πολύ λιπαρή και ενυδατώνει φοβερά την περιοχή γύρω από τα μάτια.

Κι εγώ αυτή βάζω εδώ και κάποια χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένη, Organic Evolving Balm.

Άσε που είναι και πολύ οικονομική, μου έφερε η αδερφή μου τη μεγάλη συσκευασία τα Χριστούγεννα του 2007 και μόλις τώρα έφθασε στο τέλος της!

Φαντάζομαι ότι και η Neal's Yard θα έχει πολύ καλές για τα μάτια αλλά οι τιμές τσούζουν!

Αυτή της Badger πάντως δεν είναι μόνο για τα μάτια. Η αδερφή μου που μένει σε μια πολύ κρύα πολιτεία της Αμερικής τη βάζει κάθε βράδυ στο πρόσωπό της!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Τώρα για τα μαλλιά που ρώτησες θα σε απογοητεύσω έχω δοκιμάσει πάρα πολλά. Τα μαλλιά μου είναι πολύ ξηρά έχω και ξηροδερμία και μέχρι πρότεινος είχαν και ανταύγιες τώρα είναι απλά βαμμένα. Λοιπόν έχω δοκιμάσει πολλές μάρκες αλλά το μαλλί τζίβα πάντα. Ακόμα και τα βιολογικά conditioner δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Τώρα έχω πάρει ένα conditioner της bentley organics θα το δοκιμάσω και θα σου πω. Πιστεύω ότι τα προϊόντα για τα μαλλιά θα ήταν πολύ καλά αν τα μαλλιά μας δεν είχαν υποστεί όλες αυτές τις χημικές επεξεργασίες. Εγώ έχω τεράστιο πρόβλημα με τα μαλλιά μου δεν έχω βρει ακόμα conditioner ή μάσκα βιολογική που να κάνει δουλειά.

Kι εγώ για πολλά χρόνια τα έβαφα ό,τι χρώμα φανταστείς, ξανθά, κόκκινα, ανταύγειες κτλ. Σταμάτησα λίγο πριν μείνω έγκυος με το γιο μου και από τότε δεν έχω βάλει τίποτα πάνω τους, ακόμη και με το σεσουάρ σπάνια τα στεγνώνω. Και κάθε φορά που πάω για κούρεμα η κοπέλα σχολιάζει πόσο απίστευτα υγιή μαλλιά έχω!

Αλλά κι εσύ γιατί τα βάφεις; Άσε τα λίγο να ξεκουραστούνε. Μια χαρά κούκλα θα 'σαι έτσι κι αλλιώς!

Ερώτηση: με τι πλένετε τα χέρια σας τώρα το χειμώνα;

Εγώ με τα σαπούνια πλάκες της Sonnet που είναι από καρυδέλαιο, μ' αρέσουνε πολύ, αλλά με τα κρύα πάντα αρχίζουνε να σκάνε, μάλλον γιατί τα πλένω πολύ συχνά λόγω παιδιών. Υδατική χεριών δεν μπορώ να βάζω συνέχεια πάλι λόγω παιδιών, δεν έχει νόημα έτσι κι αλλιώς γιατί τα πλένω κάθε τρεις και λίγο.

Τα σαπουνάκια του Ροζμαρίνο (και γενικά αυτά από ελαιόλαδο) δεν μ' αρέσουνε για τα χέρια γιατί δεν κάνουνε αφρό και λιώνουνε εύκολα.

Τα υγρά σαπούνια τα αποφεύγω λόγω χημικών, θεωρώ τις πλάκες πολύ πιο αγνές.

Λέω να δοκιμάσω αυτά του Dr Bronner από το iherb, πχ http://www.iherb.com/Dr-Bronner-s-Magic-Soaps-Hemp-Lavender-Pure-Castile-Soap-5-oz-140-g-Bar/6977?at=0

Τα δοκίμασε καμία; Κάτι άλλο έχετε να προτείνετε;

Καλημέρα

Λοιπόν ξηρό δέρμα έχω κι εγώ όχι πολύ βέβαια. Από κρέμες έχω δοκιμάσει bioplasis, rosalia και aubrey organics. Μου άρεσε καλύτερα η rosalia. Τα χριστούγεννα που θα πάρουμε το δώρο θα δοκιμάσω τα neal yard. Επίσης της rosalia έχω πάρει peeling και μία μάσκα ενυδάτωσης της bioplasis είμαι πολύ ευχαριστημένη απ' όλα. Για τα μάτια βάζω της badger. Είναι πάρα πολύ λιπαρή και ενυδατώνει φοβερά την περιοχή γύρω από τα μάτια. Τώρα για ντεμακιγιάζ παίρνω μία μεγάλη συσκευασία της εταιρείας Naturado που είναι και για το πρόσωπο και για τα μάτια. Φωτιά και λαύρα βέβαια η τιμούλα 20 ευρώ αν θυμάμαι καλά τα 500ml. Κρατάει αρκετά βέβαια.

Σε ευχαριστώ πολύ!Θα τις δοκιμάσω και θα σου πω!

Για τα μαλλιά και εγώ το ίδιο πιστεύω.Το έγραψα και πιο πάνω.Αν ένα προϊόν είναι αγνό τι να κ'ανει σε μαλλιά ποπυ έχουν πάνω της παναγιάς τα μ΄'ατια?

Rosie με πρόλαβες!Η επόμενη ερώτησή μου ήταν για σαπούνι χεριών.

Zimarouli και Rosie από ποια site παραγγέλνετε την κρέμα ματιών και τα άλλα προϊόντα για ξηρά δέρματα που ανέφερες zimarouli?

Djccp2.png

67KIp2.png

Κι εγώ αυτή βάζω εδώ και κάποια χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένη, Organic Evolving Balm.

Άσε που είναι και πολύ οικονομική, μου έφερε η αδερφή μου τη μεγάλη συσκευασία τα Χριστούγεννα του 2007 και μόλις τώρα έφθασε στο τέλος της!

Φαντάζομαι ότι και η Neal's Yard θα έχει πολύ καλές για τα μάτια αλλά οι τιμές τσούζουν!

Αυτή της Badger πάντως δεν είναι μόνο για τα μάτια. Η αδερφή μου που μένει σε μια πολύ κρύα πολιτεία της Αμερικής τη βάζει κάθε βράδυ στο πρόσωπό της!

Η αλήθεια είναι ότι είναι πάρα πολύ οικονομική. Λες να την χρησιμοποιώ ως κρέμα χεριών?

FXWyp3.png

Kι εγώ για πολλά χρόνια τα έβαφα ό,τι χρώμα φανταστείς, ξανθά, κόκκινα, ανταύγειες κτλ. Σταμάτησα λίγο πριν μείνω έγκυος με το γιο μου και από τότε δεν έχω βάλει τίποτα πάνω τους, ακόμη και με το σεσουάρ σπάνια τα στεγνώνω. Και κάθε φορά που πάω για κούρεμα η κοπέλα σχολιάζει πόσο απίστευτα υγιή μαλλιά έχω!

Αλλά κι εσύ γιατί τα βάφεις; Άσε τα λίγο να ξεκουραστούνε. Μια χαρά κούκλα θα 'σαι έτσι κι αλλιώς!

Αχού σε ευχαριστώ κοριτσάκι μου:D

Τώρα τα σκούρηνα πολύ σχεδόν στο φυσικό μου. Οπότε μάλλον αυτό θα κάνω θα τα βάψω λιγες φορές ακόμα να μην ξερνάει το ξανθό και μετά θα τα αφήσω να βγει το χρώμα του

FXWyp3.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...