pianist

Νέο Μέλος
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  7
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

0 Neutral
 1. Έχεις δίκιο σε αυτά που λες, και σ'ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο να μου τα πεις. Είναι στα άμεσα σχέδια μου να το πω σε γονείς και κοντινούς μου φίλους. Όντως αν δε με αποδεχθούν δεν είναι πραγματικοί φίλοι και με λύπη δε θα συνεχιστεί η "φιλία" μας. Κι εγώ προσπαθώ να αποφύγω να μπω στο τρυπάκι του τι θα πει ο κόσμος, αλλά δεν μπορώ και να το αγνοώ τελείως, όταν από τον κόσμο θα εξαρτηθεί η δικιά μου επιβίωση. Και κάνοντας μιαν άλλη ειδικότητα μπορεί όντως πάλι να αντιμετωπίσω προβλήματα, απλώς επειδή υπήρχε η συσχέτιση με την παιδεραστία, υπάρχει η εσφαλμένη αντίληψη ότι η ομοφυλοφιλία είναι κολλητική και υπάρχει μια συνεχής επαφή με τον παιδίατρο, αποφάσισα να κάνω την ερώτηση αυτή σε σας τους γονείς.
 2. Δηλαδή, εάν κάποιος σας κατηγορήσει για κάτι που δεν ισχύει, δεν θα υπερασπιστείτε τον εαυτό σας;;!! Εγώ, γιατί να κάθομαι με σταυρωμένα χέρια και να ακούω να διασύρονται οι ομοφυλόφιλοι (άρα κι εγώ);! Ξαναλέω, θέλω να μπορώ στο μέλλον να κρατώ το χέρι του συντρόφου μου. Αυτό σημαίνει ότι θα μας δουν, θα μας σχολιάσουν, θα το διαδώσουν και θα το μάθει η πόλη στην οποία ζω. Δεν πρόκειται να βάλω ταμπέλα έξω από το ιατρείο μου κι ούτε θα κάνω διάλεξη γι' αυτήν στο ιατρείο ούτε πρόκειται να λέω για τις προσωπικές μου στιγμές, παρακαλώ μην υπερβάλλετε. Όμως, θέλω να αγωνιστώ συλλογικά, όπως και εσείς, οι γυναίκες, εξάλλου κάνατε στις αρχές του 20αιώνα, για να διεκδικήσω ισότητα και την ευρύτερη δυνατή κοινωνική αποδοχή. Είναι παράλογο αυτό; Δηλαδή με κατηγορείς τώρα ότι χαλιναγωγώ τους ανθρώπους;; Παιδιά – Έφηβοι ανά την υφήλιο αυτοκτονούν λόγω του ομοφοβικού εκφοβισμού στο σχολείο και μου λες ότι χαλιναγώγησα ανθρώπους που δε το είπα από την πρώτη στιγμή;; Άμα χαλιναγωγούσα τους ανθρώπους δε θα έκανα καν τι συζήτηση αυτή. Θα έβρισκα μια κοπέλα, θα την κορόιδευα, θα την παντρευόμουν, θα κορόιδευα τους πάντες, κανείς δε θα ήξερε τίποτα για μένα και θεωρητικά θα ήμουν ευτυχισμένος οικογενειάρχης.
 3. Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω το λόγο που εκπλήσσεσαι. Συμφωνώ, ο ιατρός οφείλει να είναι βράχος, για να στηρίζει τους ασθενείς του, αλλά το γεγονός ότι σπούδασα Ιατρική με καθιστά ικανό να αντιμετωπίζω μόνος αποτελεσματικά το κάθε είδους εμπόδιο;; Σπούδασα Ιατρική, όπου έμαθα να θεραπεύω τους αρρώστους. Δεν έμαθα να χαλιναγωγώ τους ανθρώπους κι ούτε θέλω να κάνω αυτό. Ως επιστήμονας έμαθα να αναζητώ την αλήθεια, να την εφαρμόζω και να την προωθώ και οι μόνες συμπεριφορές στις οποίες σκέφτομαι ότι μπορώ να παρέμβω ατομικά είναι λίγες π.χ. οι διατροφικές συνήθειες, η άθληση, οι συνθήκες υγιεινής. Ελπίζω σύντομα να είμαι σε θέση να υπερασπίζομαι πιο έμπρακτα την ομοφυλοφιλία έξω στην κοινωνία, γιατί όχι ακόμα και να το φωνάξω στο φεστιβάλ υπερηφάνειας που γίνεται στην Αθήνα. Αυτό δε σημαίνει ότι είμαι στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Τα αρνητικά σχόλια θα με πληγώνουν, ό,τι και να γίνει. (Σαν τους διάσημους ένα πράμα!!) αλλά τα άντεξα όταν ήμουν 13. Τώρα θα με πτοήσουν; Το θέμα είναι πόσους θα αποτρέψουν τα σχόλια αυτά από το έρθουν στο ιατρείο μου και να αξιολογήσουν οι ίδιοι εάν θα με εμπιστευτούν και στη συνέχεια. Πώς ακριβώς θα δείξω την ικανότητά μου εάν δεν έρχεται κόσμος στο ιατρείο;;!! Με χαρά βλέπω ότι στη δουλειά ανταμείβεται η υπευθυνότητα, η αποδοτικότητα, ο χαρακτήρας και όχι οι κακές γλώσσες. Τέλος, θέλω να πω ότι αποφάσισα να γίνω ιατρός για να βοηθάω τους ανθρώπους. Το ποια ειδικότητα θα διαλέξω εξαρτάται εννοείται από το ποιο αντικείμενο με ενδιαφέρει πιο πολύ, αλλά τυχαίνει δυστυχώς ή ευτυχώς να με ενδιαφέρουν 2-3, οπότε πρέπει να σταθμίσω και αλλά πράγματα.

 4. Διαφημίσεις


 5. Εκπλήσσεσαι που θέτω αυτήν την ερώτηση;;!! Μα σε άλλο κόσμο μεγάλωσα και ζω;; Νομίζω ότι τα 6 χρόνια βρισιών στο σχολείο δικαιολογούν απόλυτα αυτή την ερώτηση. Ήθελα να δω πως αντιμετωπίζουν το ζήτημα αυτό οι νέες μητέρες, εάν έχει αλλάξει κάτι. Μετά το γκάλοπ πάλι θα σταθμίσω ακόμη μια φορά τα υπερ και τα κατά των ειδικοτήτων που σκέφτομαι, αφού 60 -70 απαντήσεις ναι μεν δίνουν μια γενική εικόνα, αλλά δε μπορούν να θεωρηθούν ότι είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα του συνόλου, και θα επιλέξω. Την ξέρω την απάντηση "δεν έτυχε", εξάλλου την έχω χρησιμοποιήσει ως τώρα πολλές φορές όταν ρωτάνε φίλοι και γονείς "μα γιατί δεν έχεις ακόμα κοπέλα;;!!" Όμως, Εviri εγώ δε θέλω να κρύβομαι άλλο. Δεν μπορώ συνέχεια να φοράω ένα προσωπείο για την κοινωνία και να είμαι ο πραγματικός εαυτός μου μόνο ανάμεσα στους 4 τοίχους και ούτε καν σε αυτούς μιας και μένω ακόμα με τους γονείς μου. Και για να γίνω ανεξάρτητος πρέπει να βρω δουλειά! Βέβαια δεν θέλω να το διατυμπανίσω, αλλά ταυτόχρονα θέλω να μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματα και τις σκέψεις μου. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Αντιθέτως, πρέπει να υποκρίνομαι στους περισσότερους φίλους μου, αφού δεν μπορώ να εκμυστηρευτώ αυτά τα οποία νιώθω και βιώνω είτε είναι ευχάριστα, είτε δυσάρεστα. Ούτε μπορώ να τους απευθύνω την ερώτηση που απευθύνω σε εσάς. Στο δρόμο δεν μπορώ να κρατήσω ούτε το χέρι του συντρόφου μου!!Δεν πιστεύω να θεωρείτε ότι έτσι το διατυμπανίζω... είναι από τις πιο απλές μορφές εκδήλωσης αγάπης και υποστήριξης. Δεν θέλω να δείξω ότι έχω γκόμενο, ούτε λέω "κοιτάξτε με, είμαι γκέι". Είναι πολύ λογικό να μη ξέρετε τη σεξουαλική ταυτότητα των γιατρών, γιατί πολύ απλά, κανείς δεν πρόκειται να το πει ευθέως ή άλλοι έχουν οικογένεια και κρύβονται πίσω από αυτό. Και είναι αναμενόμενο αυτό, αφού μεγάλωσαν σε χειρότερες εποχές από τη δική μου. Και εννοείται ότι οι περισσότεροι ασθενείς δε θα το ξεψαχνίσουν εφ' όσον αριθμητικά η πλειοψηφία των ανθρώπων είναι ετεροφυλόφιλοι. Άμα δωθεί αφορμή όμως... γίνεται πανηγύρι πίσω από την πλάτη του οποιουδήποτε ομοφυλόφιλου, (εγώ δεν αποτελώ εξαίρεση) με αρκετά αρνητικά σχόλια που δεν ξέρω κατά πόσο επηρεάζουν τις αντιλήψεις των ανθρώπων στο θέμα αυτό. Απ' όσα διάβασες Εviri, ελπίζω να κατάλαβες ότι και οι γιατροί έχουμε συναισθήματα, αν και με τον καιρό έχουμε χρειαστεί να γίνουμε πιο απαθείς, για να αντέξουμε τον πόνο που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Εγώ ακόμα είμαι στην αρχή, δεν ξέρω πως θα είμαι σε 20 χρόνια. Ο καθένας πάντως έχει αναπτύξει το δικό του μηχανισμό άμυνας, γιατί κανείς δε μας μαθαίνει πως να διαχειριζόμαστε τον πόνο. Άνθρωποι είμαστε, όχι ρομπότ!
 6. Σίγουρα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από τότε, αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας, ιδιαίτερα εκτός Αθηνών. Σε περίπτωση που ασκήσω γενική παιδιατρική και δεν εξειδικευτώ, είναι επόμενο να έχω μια συνεχή επαφή με κάποιες οικογένειες τα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών. Θεωρώ απίθανο να μη γίνει μια μικρή γνωριμία με τους γονείς κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος.
 7. Κατά καιρούς στους ομοφυλόφιλους έχουν δοθεί πολλά ονόματα, π.χ. παιδεραστές, φορείς ασθενειών, χαμηλών ηθών, ανώμαλοι κλπ, οπότε βάση αυτών κάποιος που δε γνωρίζει κάποιον ομοφυλόφιλο στο στενό του κύκλο μπορεί να σκεφτεί πολύ αρνητικά, ακόμα και το ενδεχόμενο να του "κολλήσω" την ομοφυλοφιλία μου!! Και κατά καιρούς σε συζητήσεις που έχουν γίνει οι λέξεις ομοφυλόφιλος, κλπ έχουν χρησιμοποιηθεί με υποτιμητικό τρόπο. Για αυτό το λόγο και έθεσα την ερώτηση αυτή. Ομολογώ ότι εκπλήσσομαι που η πλειοψηφία φαίνεται να μην ενοχλείται από την ομοφυλοφιλία κι αυτό με κάνει να αισιοδοξώ. Απ' όσα διαβάζω δε χρειάζεται να πω τίποτα για την προσωπική μου ζωή, αφού μας αναγνωρίζετε εύκολα!!! Σας ευχαριστώ πολύ που απαντήσατε και για τις συμβουλές κι ευχές που μου δώσατε! Να 'στε καλά!!
 8. Γεια σας! Είμαι τελειόφοιτος Ιατρικής και σε λίγο καιρό θα επιλέξω ειδικότητα. Αν και στην αρχή δεν το σκεφτόμουνα, από τότε που έκανα Παιδιατρική στη Σχολή και ήρθα κοντά στα παιδιά, σκέφτομαι σοβαρά την Παιδιατρική. Όμως είμαι ομοφυλόφιλος και δε θέλω να κρύβομαι μια ζωή π.χ. όταν με ρωτάνε αν έχω οικογένεια, δεν θέλω να λέω, ότι δεν έχω χρόνο ή ότι έχω γυναίκα και παιδιά, όταν αυτό δεν ισχύει. Δυστυχώς, όμως, η ελληνική κοινωνία έχει ακόμα μια άκριτα αρνητική εικόνα για την ομοφυλοφιλία. Γι' αυτό ήθελα να θέσω την εξής ερώτηση: Θα απορρίπτατε κάποιον ομοφυλόφιλο παιδίατρο μέσα στην μεγάλη πληθώρα παιδιάτρων που υπάρχει μόνο και μόνο επειδή είναι ομοφυλόφιλος ή πως θα αντιδρούσατε, εάν μαθαίνατε, ότι ο παιδίατρός σας είναι ομοφυλόφιλος;; Αν ναι, παρακαλώ εξηγήστε την απάντησή σας.