Συμφωνώ απόλυτα με την M&M. Πέρασα πρόσφατα μια περιπέτεια (αποβολή στον 5ο μήνα) και με υποστήριξε πολύ.
Όσον αφορά στην δουλειά του, έχω τις εξής εμπειρίες έως σήμερα:
1) Τον επισκεφθήκαμε μετά από σύσταση του παθολόγου μου γιατί έχω σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, δηλαδή ακανόνιστοι κύκλοι και αδυναμία ωορρηξίας. Αφού πήρε το ιστορικό μου και με εξέτασε, εντόπισε ένα πολυποδάκι στην μήτρα το οποίο και αφαίρεσε πριν ξεκινήσουμε τις προσπάθειες. Η επέμβαση δεν με ταλαιπώρησε καθόλου, έγινα αμέσως καλά και είμαι ακόμη 'καθαρή'.
2) Μετά ξεκινήσαμε τις προσπάθειες. Στην αρχή ξεκινήσαμε με serpafar, αλλά δεν πέτυχε. Δεν 'σταθήκαμε' εκεί όμως. Προχωρήσαμε με χορήγηση ορμονών με υποδόριες ενέσεις. Στην 2η προσπάθεια βρήκε την κατάλληλη δόση για εμένα και έμεινα αμέσως έγκυος.
3) Δυστυχώς, η εγκυμοσύνη που αναφέρω παραπάνω (να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη μου) δεν είχε την κατάληξη που θέλαμε. Το έμβρυο παρουσίασε κάποια ανωμαλία (πιθανόν συγγενής καρδιοπάθεια) και σταμάτησε να χτυπάει η καρδιά του στον 5ο μήνα. Αυτό δεν μπορούσε να αποφευχθεί μιας κι η δική μου κλινική εικόνα ήταν άριστη. Δεν είχα κανένα σύμπτωμα ότι το έμβρυο δεν ζούσε. Διαπιστώθηκε στην προγραμματισμένη μας επίσκεψη για τον υπέρηχο. Με πρόκληση τοκετού, μου το πήρε και μου έκανε και απόξεση μήτρας για να με καθαρίσει. Είμαι καλά από την 1η κιόλας μέρα. Η ανάλυση που μας έκανε τόσο για την απώλεια και τις πιθανές αιτίες (σε αμφότερους εμένα και τον άνδρα μου) όσο και για την απόξεση, η υποστήριξη που μας έδειξε και η στάση του γενικότερα ήταν αξιοθαύμαστη και ήταν αυτή που μας έκανε να το ξεπεράσουμε.
Τώρα περιμένουμε να περάσει λίγο ο καιρός να προσπαθήσουμε. Νομίζω πως θα έχω καλά νέα σύντομα.
Για τον συγκεκριμένο γιατρό, θέλω να πω πως αν ακολουθείς τις οδηγίες του και είσαι συνεργάσιμος, έχεις αποτελέσματα. Έχει και ένα πολύ καλό χαρακτηριστικό: είναι πολύ αναλυτικός, δεν βαριέται να στα πει και να στα ξαναπεί μέχρι να τα καταλάβεις και σου λέει όλες τις προοπτικές και πιθανότητες. Επίσης, απαντάει πάντα επιστημονικά και βασίζεται στις στατιστικές γενικότερα.
Τέλος, θέλω να τονίσω ότι το κόστος των επεμβάσεων και των επισκέψεων είναι πάρα πολύ λογικό.