Eίτε σκέτη είτε και με κακάο αυτή η κρέμα είναι πολύπλευρη και πεντανόστιμη!
Αυτή η πεντανόστιμη κρέμα περιέχει πρωτεϊνες και φυτικές ίνες και καλή πηγή υδατανθράκων. Ότι πρέπει για ένα θρεπτικό πρωϊνό, απογευματινό ή και βραδυνό γεύμα!
Διαφημίσεις
Θα χρειαστείτε
μία εώς δύο κούπες γάλα (εμείς βάλαμε πλήρες κατσικίσιο)
3/4 της κούπας νιφάδες βρώμης
ένα αυγό
μισό κουταλάκι του γλυκού βούτυρο ή μια κτσ κρέμα γάλακτος
μία κουταλιά της σούπας μεγάλη μέλι ή πετιμέζι ή σιρόπι σφένδαμου (maple syrup)
Προαιρετικά,
για περισσότερες φυτικές ίνες:
μία κουταλιά της σούπας κοπανισμένος λιναρόσπορος ή
μισή κουταλιά της σούπας πίτουρο σίτου
για μεγαλύτερη νοστιμιά:
κόκκους βανίλιας (υπάρχει σε φακελάκια σε βιολογικά καταστήματα)
μία κουταλιά της σούπας πετιμέζι
ξύσμα πορτοκαλιού
μία κουταλιά της σούπας κακάο
κανέλλα
πολτοποιημένο μήλο ή άλλο φρούτο
για μεγαλύτερη θρεπτική ή θερμιδική αξία
μία κουταλιά της σούπας ταχίνι
Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι με έναν αναδευτήρα, πολύ καλά.
Ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά συνέχεια και γρήγορα μέχρι να πάρει μία βράση το μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς πάντα έτσι ώστε να μην κολλήσει στον πάτο η κρέμα.
Με το που θα πήξει, η κρέμα είναι έτοιμη. Συντηρείται στο ψυγείο, μέχρι και 2-3 ημέρες. Μπορείτε να την αραιώσετε με λίγο ζεστό γάλα, την επόμενη ημέρα που θα έχει “σφίξει”.
Στην παραλλαγή με κακάο, δηλαδή για να φτιάξετε Σοκολατένια κρέμα
Τοποθετήστε το κακάο (μιάμισυ κουταλιά της σούπας) απευθείας στην κατσαρόλα, ανακατάψτε το με το αλεύρι και προσθέστε σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Μας βοήθησε η Μ. 3 ετών.
Εδώ βλέπετε την τελική σύσταση της σοκολατένιας κρέμας – ότι πρέπει για το σχολείο!
Μοιράστε την κρέμα απευθείας σε μικρά μπωλάκια, έτσι ώστε μέσα στην εβδομάδα να μπορείτε να τα πάρετε μαζί – στην παιδική χαρά ή στον παιδικό σταθμό.
Καλή όρεξη και καλή μαγειρική! Δείτε εδώ γιατί είναι καλό να μαγειρεύουμε μαζί με τα παιδιά μας:
Αυτή η συνταγή μοιάζει πάρα πολύ με την συνταγή Σάλτσα τυριού για μακαρόνια, είναι το ίδιο εύκολη και νόστιμη. Θα μπορεί με την καθοδήγησή σας να την φτιάξει ακόμα και ένα μεγάλο παιδί από 6-7 ετών μόνο του.
Το πιο σημαντικό είναι όταν αρχίσει το μείγμα να ζεσταινεται, να ανακατεύετε με μια ίσια κουτάλα η οποία να μην αφήνει το μείγμα να κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας!