➔ ParentsCafe.gr

Τηλεφωνικές γραμμές βοηθείας

Οι τηλεφωνικές γραμμές βοηθούν και καθοδηγούν ενήλικες, έφηβους & παιδιά.

[ Για καταγγραφή/καταγγελία περιστατικών εκφοβισμού/κακοποιητικής συμπεριφοράς δείτε εδώ: /2017/07/14/kataggelia-peristatikon-ekfovismou/  ]

Διαφημίσεις

1107

SOS: 1107  Εθνική Γραμμή Παιδικής Προστασίας
δωρεάν, 24 ώρες, κάθε μέρα

Άμεση ενημέρωση και επείγουσα συμβουλευτική, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη για θέματα που σε απασχολούν ή αν βρίσκεσαι σε κίνδυνο. Διασύνδεση με τις κατάλληλες υπηρεσίες, κινητοποίηση μηχανισμών επείγουσας παρέμβασης. Επίσης, ενημέρωση και συμβουλευτική σε γονείς για θέματα που αφορούν τα παιδιά τους και τον γονικό ρόλο τους.

1056

SOS: 1056 Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών Χαμόγελο του Παιδιού http://www.hamogelo.gr

Στο τηλέφωνο απαντούν παιδοψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και εθελοντές. Ακούν τους προβληματισμούς των παιδιών όλο το 24ωρο και δέχονται καταγγελίες για παιδική κακοποίηση ή εκμετάλλευση.
Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού & του Εφήβου http://www.epsype.gr

8018011177

SOS: 8018011177 Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών & Εφήβων
Η γραμμή απευθύνεται σε γονείς, παιδιά, εφήβους, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες ψυχικής υγείας και γενικά σε οποιονδήποτε έχει ανάγκη συμβουλής, υποστήριξης, βοήθειας, σχετικά με θέματα για την ψυχική υγεία της οικογένειας.
Ώρες λειτουργίας γραμμής: Καθημερινά, 9:30 π.μ. έως 8:30 μ.μ., Σάββατο: 9:30 π.μ. έως 2:30 μ.μ.

116 111

SOS: 116 111 Γραμμή Στήριξης Παιδιών και Εφήβων
Δωρεάν, Δευτέρα έως Παρασκευή: 2:00μμ-8:30μμ, Σάββατο: 9:30πμ-2:00μμ

Συμβουλευτική τηλεφωνική γραμμή αποκλειστικά για παιδιά και εφήβους. Μπορείς να μιλήσεις για οτιδήποτε σε απασχολεί.

Aids

SOS: 210- 7222222

Η Υπηρεσία στελεχώνεται από επιστήμονες επαγγελμάτων ψυχικής υγείας με ειδική κατάρτιση πάνω σε θέματα AIDS. Κύριο αντικείμενό της είναι η εξειδικευμένη ψυχοκοινωνική παρέμβαση σε θέματα AIDS και ειδικότερα η έγκαιρη και αποτελεσματική πρόληψη καθώς και η κατάλληλη αντιμετώπιση των ποικίλων ψυχολογικών και κοινωνικών αναγκών των οροθετικών ατόμων και ασθενών με AIDS, των ατόμων του περιβάλλοντος τους, αλλά και του κοινού γενικότερα.
Ώρες λειτουργίας γραμμής: Δευτέρα έως Παρασκευή, 07.00 π.μ. έως 11:00 μ.
ΟΚΑΝΑ http://www.okana.gr

1031

SOS: 1031 Γραμμή Υποστήριξης για χρήστες ναρκωτικών ουσιών. Το εκπαιδευμένο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ -τηρώντας το απόρρητο και την ανωνυμία- παρέχει: άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τις ψυχοτρόπες ουσίες και τη χρήση τους, την πρόληψη και τη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης, τη θεραπεία και τις υπάρχουσες υπηρεσίες, τον ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματά του εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη βραχείας διάρκειας άμεση βοήθεια και ψυχολογική υποστήριξη σε καταστάσεις κρίσης, οι οποίες σχετίζονται με τη χρήση ουσιών (σύνδρομο στέρησης, αυτοκτονική συμπεριφορά, πρόληψη υποτροπής).
Ώρες λειτουργίας γραμμής: Δευτέρα έως Πέμπτη 8πμ – 8μμ, Παρασκευή 8πμ – 4μμ.
Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης IΘAKH

Αρχική

1145

SOS: 1145 Γραμμή Άμεσης Βοήθειας. Απευθύνεται σε χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών, τους συγγενείς και τους φίλους τους. Παρέχει ενημέρωση για θέματα που αφορούν τις ναρκωτικές ουσίες, πληροφόρηση για υπηρεσίες αντιμετώπισης του προβλήματος σε όλη την Ελλάδα, καθώς και συναισθηματική στήριξη μέσα από τη διαδικασία της ενεργητικής ακρόασης και της συζήτησης σε κλίμα σεβασμού και εμπιστοσύνης.
Ώρες λειτουργίας γραμμής: Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 π.μ. έως 9:00 μ.μ.
112 ενιαίος αριθμός κλήσης έκτακτης ανάγκης στα κράτη μέλη της ΕΕ
www.ec.europa.eu/112

Mόνο το 22% των πολιτών της ΕΕ γνωρίζουν ότι μπορούν να καλέσουν το 112 από οποιοδήποτε σημείο της Ευρώπης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

11525

115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί. Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 με 17:00, χωρίς χρέωση
Οι κλήσεις στην 115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί  αφορούν:
Πληροφορίες – κατευθύνσεις και χειρισμό θεμάτων σχετικά με:
την ψυχική υγεία των παιδιών
την άσκηση βίας μέσα στην οικογένεια
παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο
παιδιά με ειδικές ανάγκες
Λήψη ανώνυμων και επώνυμων καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων
Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών http://www.cc.uoa.gr

Άλλες γραμμές:

SOS: 2107277553 και 2107277554  Γραμμή Άμεσης Βοήθειας

Ο κύριος σκοπός του Εργαστηρίου είναι να υποστηρίξει και να βοηθήσει τους φοιτητές να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά όλα αυτά τα προβλήματα που πιθανώς να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της φοιτητικής ζωής.
Ώρες λειτουργίας κέντρου: Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 π.μ. έως 4:00 μ.μ.
Γραμμή κατά της Οικογενειακής Βίας “ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ”

 

SOS: 8001188881 Πανελλαδική Γραμμή Άμεσης Βοήθειας
από σταθερό χωρίς χρέωση

SOS: 2107786800 Από κινητό με χρέωση

Παθητική ακοή, νομική και ψυχολογική στήριξη από δίκτυο εθελοντών και εθελοντριών νομικών και ψυχολόγων.
Ώρες λειτουργίας γραμμής: Καθημερινά, 9:00 π.μ. έως 9:00 μ.μ.
Στέγη Κακοποιημένης Γυναίκας & Ανήλικου Κοριτσιού Θεσσαλονίκη

Home

Τηλ. 23105284832310519594 fax: 2310 544 979

Παροχή προσωρινής στέγασης σε ασφαλή χώρο και υποστηρικτικές υπηρεσίες για την κοινωνική επανένταξη των κακοποιημένων κοριτσιών και γυναικών.
Μονάδα Επείγουσας Τηλεφωνικής Βοήθειας

SOS: 2107222333 Αιγινήτειο Νοσοκομείο, Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική

Τηλεφωνική βοήθεια για ψυχολογικά προβλήματα.
Ώρες λειτουργίας γραμμής: Καθημερινά, 3:00 μ.μ. έως 11:00 μ.μ.
Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης για Καρκινοπαθείς
Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Μαστολογία

SOS: 2106464598

Κύριος Σκοπός της υπηρεσίας είναι η ψυχολογική στήριξη του ασθενούς και του περιβάλλοντός του. Λειτουργεί σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.
Κέντρο “Έλλη Λαμπέτη” Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας
http://www.mastologia.gr

τηλ.: 2107773112 για πληροφορίες

Το Κέντρο προσφέρει ενημέρωση σε σχέση με τη νόσο, ατομική ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη σε γυναίκες με προβλήματα καρκίνου του μαστού, ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη στις οικογένειές τους τόσο κατά τη διάρκεια της θεραπείας, όσο και μετά.
Ώρες λειτουργίας κέντρου: Δευτέρα έως Παρασκευή: 09.00 π.μ. έως 5.00 μ.μ.
Ανακουφιστική Συμπονετική Παρηγορητική Αγωγή
Σωματείο “ΑΓΑΠΑΝ” για καρκινοπαθείς
http://www.agapan.gr

 

τηλ.: 2107291079 για πληροφορίες fax: 210 721 06 95

Σκοπός του Σωματείου είναι η ψυχολογική, συναισθηματική, πνευματική και νοσηλευτική βοήθεια των ασθενών με ανίατη νόσο κατά το τελευταίο στάδιο της ζωής τους ανεξαρτήτως φυλής, φύλου, εθνότητας και χωρίς διάκριση, καθώς και η ψυχολογική υποστήριξη των ανθρώπων που βρίσκονται κοντά τους.
Τηλεφωνική γραμμή για το AIDS Νοσοκομείου Α. Συγγρός

 

. Attachment Babywearing Bonding Bιβλία ENCA Kids in Athens KMOP LaLeche Online Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Origami Quilling S.O.S. Saferinternet STEM Tourette vbac Άγχος Όρια Αγόρια Αδερφάκι Αθήνα Αθλητισμός Αιματολογική εξέταση Ανάπτυξη Ανακύκλωση Ανοσοκαταστολή Απόκριες Ασφάλεια Ασφάλιση Αυτισμός Αυτοάνοσα Βάφτιση Βίντεο Βιβλιάριο Υγείας Βιβλιοθήκες Βοήθεια Βρώμικο παιχνίδι Γεωγραφία Γεωμετρία Γλουτολίνη Γυναικολογία ΔΕΠΥ Δημιουργικότητα Διάστημα Διαγωνισμοί Διαδίκτυο Διαδραστικό Διαζύγιο Διακρίσεις Διαταραχές Διατροφή Δικαιοσύνη Δωρεά ωαρίων Δώρο ΕΨΥΠΕ Εγκυμοσύνη Εθελοντισμός Ειδική Αγωγή Εκδρομή Εκπαίδευση Εκπαιδευτικές δράσεις Εκτυπώσεις Εκφοβισμός Εμβόλια Εξωσωματική Επιμέλεια Επιστημονικά νέα Ευεξία Εφηβεία Εφημερίες Ζάχαρη Ζήλεια Θεσσαλονίκη Θετική ενίσχυση Θηλασμός Θυμός Ιατρική Ιστορία Ισχίο ΚΑΡΠΑ Κακοποίηση Καλοκαίρι Καρκίνος Κατάθλιψη Κατοικίδια Κοινωνικοποίηση Κορωνοϊός Κουράκης Κουτάκι Κρίση ΛΟΑΤΚΙ Λεπτή Κινητικότητα Μαθηματικά Μαιευτήρια Μουσεία Μουσική Μπαμπάς Μυθολογία Νεογέννητο Νηπιαγωγείο Νησί Νοηματική Νοσοκομεία Ξύλο Ολοήμερο Ορθοπεδική Ουρολογία Πάρτυ Πάσχα Παιδικός Παιχνίδια Παλιές κακές συνήθειες Πανεπιστήμιο Παππούς & Γιαγιά Παρασυμπαθητικό Παχυσαρκία Πετιμέζι Ποτέ πια μόνα Προγεννητική Προς Ετήσια Ανανέωση Προσκόλληση Πρωτοχρονιά Πρόληψη Ρολό τουαλέτας Σαπουνόφουσκες Σαπούνι Σεμινάρια Σεξουαλική αγωγή Σπίτι Στατιστικές Συμβουλές Συμπαθητικό Σχολείο Σώμα Ταξίδι Ταυτότητα φύλου Τηλεφωνικές γραμμές Τηλεόραση & Η/Υ Τοκετός Τυρί ΥΛΑ Υπερδιέγερση Υποστήριξη Φαρμακεία Φθηνές κατασκευές Φοβίες Φωτιά Φόβος Φόρουμ Φύση Χανιά Χαρτί Χορηγία Επικοινωνίας Χριστούγεννα Χρυσόσκονη Χωρίς Ζάχαρη Ωάριο















Διαφημίσεις (5)












"Με την παραμονή σας σε αυτή τη σελίδα συμφωνείτε στους όρους χρήσης & την πολιτική απορρήτου/cookies. Το φόρουμ συζητήσεων είναι δημόσιο. Θα είναι καλό να τηρείτε την ανωνυμία σας και να μην δημοσιεύετε πληροφορίες που σας ταυτοποιούν. Ότι δημοσιεύετε στο διαδίκτυο μένει για πάντα στο διαδίκτυο. "





      © parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008
Υποστηρικτές: