➔ ParentsCafe.gr

Τσάι Θηλασμού – πως να το φτιάξετε

Το τσάι θηλασμού βοηθά στην παραγωγή μητρικού γάλακτος – δείτε εδώ πως να το φτιάξετε

Χρειάζεστε πραγματικά τσάι θηλασμού;

Δεν είναι δύσκολο να φτιάξετε ένα τσάι θηλασμού – θυμηθείτε όμως πριν το πιείτε, ότι όταν η παραγωγή είναι μειωμένη, πρωταρχικό είναι να εξαλειφθούν όλα τα πιθανά λάθη που οδηγούν σε μειωμένη παραγωγή.

Διαφημίσεις

Εάν δεν διορθωθούν, όσο τσάι και να πιείτε δεν θα αλλάξουν πολλά σε σχέση με την παραγωγή.

Γενικότερα, μην υπερβάλλετε στην πρόσληψη νερού ή τσαγιού, δηλαδή μην πιείτε πάνω από 3-4 κούπες ανά ημέρα.

Συχνά λάθη:

  • δεν τοποθετείται αρκετές φορές το μωρό στο στήθος/όσο το ζητά το μωρό, ή το μωρό είναι τεμπέλικο/αδύναμο, δεν ζητά το στήθος αρκετά συχνά και κοιμάται πολύ, με αποτέλεσμα το στήθος να μην παίρνει μήνυμα να παράγει περισσότερο λόγο μειωμένης ζήτησης.
  • δεν αδειάζει καλά το στήθος (δεν γίνονται αλλαγές στην στάση, δεν γίνεται μάλαξη του στήθους κατά τον θηλασμό)
  • δεν κρατά καλά το μωρό την θηλή με αποτέλεσμα πόνο & να μην αδειάζει το στήθος & να γίνεται μη επιθυμητός ο συχνός θηλασμός, ή να αποφεύγεται, που κανονικά θα οδηγούσε σε αύξηση παραγωγής

…και άλλα. Ιδανικά στραφείτε πρώτα σε παιδίατρο σύμβουλο γαλουχίας για να σιγουρέψετε ότι η παραγωγή σας είναι μειωμένη, ή ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Δείτε εδώ λίστα παιδιάτρων που έχουν πιστοποιηθεί ως σύμβουλοι θηλασμού:

/2018/05/22/paidiatroi-pistopoiimenoi-symvoyloi-thilasmoy-ibclc/

Μητέρες των οποίων τα μωρά δεν έχουν πρόβλημα πρόσληψης βάρους,  μπορεί να οδηγηθούν από λάθος οδηγίες σε υπερπαραγωγή και αντίστοιχα προβλήματα που απορρέουν από αυτήν.

Για αυτό το λόγο είναι καλό να πίνετε τσάι θηλασμού ή να λαμβάνετε γαλακταγωγές τροφές συχνά μόνο όταν έχετε παρατηρήσει επιβεβαιωμένα μειωμένη παραγωγή (με μειωμένη εβδομαδιαία πρόσληψη βάρους του μωρού σας).

Πότε βοηθά το τσάι θηλασμού;

Πέρα από τη μειωμένη παραγωγή, υπάρχει και άλλη στιγμή στην οποία το τσάι θηλασμού θα βοηθήσει: κατά την διάρκεια της περιόδου, δηλαδή της εμμήνου ρύσης, όπου η παραγωγή  μειώνεται για λίγες μέρες και το μωρό γκρινιάζει.

Συστατικά για το τσάι θηλασμού

  • Μαραθόσπορος (εάν έχετε χαμηλή πίεση, δεν την μειώνει)
  • Γαιδουράγκαθο (σε σπόρους)
  • fenugreek (εάν έχετε υψηλή πίεση, θα την μειώσει, αν έχετε χαμηλή πίεση δεν συνίσταται)

Από την ιστοσελίδα  mamadoistories.gr βρήκαμε αυτή τη περιγραφή :

To ρόφημα που είναι γνωστό ως “τσάι θηλασμού” ξεκίνησα να το καταναλώνω περίπου μία εβδομάδα μετά τον τοκετό. Τα συστατικά της συνταγής για το τσάι θηλασμού που μου συνέστησε η μαία μου είναι:

  • Λουΐζα – 4 κουταλιές
  • Τριγωνέλλα (γνωστή και ως μοσχοσίταρο) – 1 κουταλιά Αποφύγετε αν έχετε χαμηλή πίεση!
  • Άνηθος – 1 κουταλιά
  • Γαϊδουράγκαθο (σε σπόρους) – 1 κουταλιά
  • Γλυκάνισος (σε σπόρους) – 1 κουταλιά

“Σύμφωνα με τις οδηγίες εκτέλεσης της συνταγής, έβραζα όλα μαζί τα συστατικά σε περίπου 1,5 lt νερού. Το άφηνα να κρυώσει και μετά το έβαζα σε ένα μεγάλο μπουκάλι και το τοποθετούσα στο ψυγείο. Τελικά, έτοιμο έβγαινε περίπου 1 λίτρο. Κατανάλωνα από ένα μπουκάλι (1lt) τσάι θηλασμού την ημέρα και ομολογώ ότι έτσι όπως μου το φρόντιζε ο πολυαγαπημένος μου (με μπόλικο πάγο και μια φλούδα από λεμόνι) είχε γίνει το αγαπημένο μου καλοκαιρινό κοκτέιλ!

Αν βέβαια το χρειαστείτε τους χειμερινούς μήνες, για εσάς μπορεί να είναι το αγαπημένο σας ζεστό ρόφημα.

Στο αν με βοήθησε ως προς την αύξηση της παραγωγής μου δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα, λόγω των γενικότερων προβλημάτων που αντιμετώπισα τον πρώτο καιρό στις προσπάθειες μου να θηλάσω αποκλειστικά το Αγγελάκι μου. Πάντως όταν αργότερα ρώτησα τη σύμβουλο γαλουχίας να μου πει τη γνώμη της σχετικά μου είπε ότι μπορεί να βοηθήσει, ωστόσο δεν συστήνεται για πολύ μακροχρόνια κατανάλωση, λόγω διαφόρων παρενεργειών που μπορεί να έχουν οι μεγάλες ποσότητες κάποιων βοτάνων για τον οργανισμό.”

. Attachment Babywearing Bonding Bιβλία ENCA Kids in Athens KMOP LaLeche Online Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Origami Quilling S.O.S. Saferinternet STEM Tourette vbac Άγχος Όρια Αγόρια Αδερφάκι Αθήνα Αθλητισμός Αιματολογική εξέταση Ανάπτυξη Ανακύκλωση Ανοσοκαταστολή Απόκριες Ασφάλεια Ασφάλιση Αυτισμός Αυτοάνοσα Βάφτιση Βίντεο Βιβλιάριο Υγείας Βιβλιοθήκες Βοήθεια Βρώμικο παιχνίδι Γεωγραφία Γεωμετρία Γλουτολίνη Γυναικολογία ΔΕΠΥ Δημιουργικότητα Διάστημα Διαγωνισμοί Διαδίκτυο Διαδραστικό Διαζύγιο Διακρίσεις Διαταραχές Διατροφή Δικαιοσύνη Δωρεά ωαρίων Δώρο ΕΨΥΠΕ Εγκυμοσύνη Εθελοντισμός Ειδική Αγωγή Εκδρομή Εκπαίδευση Εκπαιδευτικές δράσεις Εκτυπώσεις Εκφοβισμός Εμβόλια Εξωσωματική Επιμέλεια Επιστημονικά νέα Ευεξία Εφηβεία Εφημερίες Ζάχαρη Ζήλεια Θεσσαλονίκη Θετική ενίσχυση Θηλασμός Θυμός Ιατρική Ιστορία Ισχίο ΚΑΡΠΑ Κακοποίηση Καλοκαίρι Καρκίνος Κατάθλιψη Κατοικίδια Κοινωνικοποίηση Κορωνοϊός Κουράκης Κουτάκι Κρίση ΛΟΑΤΚΙ Λεπτή Κινητικότητα Μαθηματικά Μαιευτήρια Μουσεία Μουσική Μπαμπάς Μυθολογία Νεογέννητο Νηπιαγωγείο Νησί Νοηματική Νοσοκομεία Ξύλο Ολοήμερο Ορθοπεδική Ουρολογία Πάρτυ Πάσχα Παιδικός Παιχνίδια Παλιές κακές συνήθειες Πανεπιστήμιο Παππούς & Γιαγιά Παρασυμπαθητικό Παχυσαρκία Πετιμέζι Ποτέ πια μόνα Προγεννητική Προς Ετήσια Ανανέωση Προσκόλληση Πρωτοχρονιά Πρόληψη Ρολό τουαλέτας Σαπουνόφουσκες Σαπούνι Σεμινάρια Σεξουαλική αγωγή Σπίτι Στατιστικές Συμβουλές Συμπαθητικό Σχολείο Σώμα Ταξίδι Ταυτότητα φύλου Τηλεφωνικές γραμμές Τηλεόραση & Η/Υ Τοκετός Τυρί ΥΛΑ Υπερδιέγερση Υποστήριξη Φαρμακεία Φθηνές κατασκευές Φοβίες Φωτιά Φόβος Φόρουμ Φύση Χανιά Χαρτί Χορηγία Επικοινωνίας Χριστούγεννα Χρυσόσκονη Χωρίς Ζάχαρη Ωάριο















Διαφημίσεις (5)












"Με την παραμονή σας σε αυτή τη σελίδα συμφωνείτε στους όρους χρήσης & την πολιτική απορρήτου/cookies. Το φόρουμ συζητήσεων είναι δημόσιο. Θα είναι καλό να τηρείτε την ανωνυμία σας και να μην δημοσιεύετε πληροφορίες που σας ταυτοποιούν. Ότι δημοσιεύετε στο διαδίκτυο μένει για πάντα στο διαδίκτυο. "





      © parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008
Υποστηρικτές: