Μία τέλεια σάλτσα για κάθε μακαρόνι/ζυμαρικό με τυρί, αυγό, γάλα και αλεύρι ολικής.
Αυτή η πεντανόστιμη σάλτσα περιέχει πρωτεϊνες και φυτικές ίνες και είναι πηχτή – ότι πρέπει για βίδες, πένες, φιογκάκια ή όποιο άλλο ζυμαρικό αρέσει στα παιδιά σας.
Θα χρειαστείτε
Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι με έναν αναδευτήρα, εκτός του τυριού, το οποίο θα το προσθέσετε όταν ήδη έχει πάρει μια βράση το μείγμα.
Ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά συνέχεια και γρήγορα μέχρι να πάρει μία βράση το μείγμα και τότε ρίξτε και το τυρί, ανακατεύοντας συνεχώς πάντα έτσι ώστε να μην κολλήσει στον πάτο η κρέμα.
Με το που θα πήξει, η κρέμα είναι έτοιμη.
Προσθέστε την κρέμα ιδανικά σε βρασμένα ζυμαρικά ολικής άλεσης.
Για μεγάλα παιδιά: τρίψτε λίγο πιπεράκι από πάνω από τα ζυμαρικά!
Μια συμβουλή: μπορείτε να τοποθετείτε αλεύρι ολικής άλεσης σε όλες τις συνταγές που περιέχουν αλεύρι – δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαφορά εκτός του ότι μπορεί να χρειαστείτε λίγο περισσότερα υγρά μιας και είναι λίγο πιο απορροφητικό.
Αυτή η συνταγή μοιάζει πάρα πολύ με την συνταγή Γλυκιά κρέμα με αυγό και βρώμη – είναι το ίδιο εύκολη και νόστιμη. Θα μπορεί με την καθοδήγησή σας να την φτιάξει ακόμα και ένα μεγάλο παιδί από 6-7 ετών μόνο του.
Το πιο σημαντικό είναι όταν αρχίσει το μείγμα να ζεσταινεται, να ανακατεύετε με μια ίσια κουτάλα η οποία να μην αφήνει το μείγμα να κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας!
Διαφημίσεις (5)