➔ ParentsCafe.gr

Καπάκια για καροτσάκια & αμαξίδια – 2018

Σε όλη την Ελλάδα, σωματεία και συλλόγοι χρηματοδοτούν αγορά αμαξιδίων για παιδιά και ενήλικες, με ανακυκλωμένα καπάκια. Μαζέψτε τα και επιλέξτε πού θα τα δώσετε! Update Απρίλιος 2018!

Ποιός μαζεύει καπάκια;

Όλοι θα το έχετε ξανακούσει αυτό το σύνθημα – όμως τελικά σήμερα (update 4/9/18 ) ποιός και πού μαζεύει καπάκια; Μιλήσαμε με όλους τους διοργανωτές και δημιουργήσαμε μια επικαιροποιημένη λίστα, με όλες τις ενεργές δράσεις που ισχύουν σήμερα – πού δηλαδή μπορείτε να παραδώσετε στις περιοχές σας, τις σακούλες με τα καπάκια που μαζέψατε! Η λίστα αυτή πρωτοδημοσιεύτηκε το 2016 και ανανεώνεται κάθε χρόνο.

Διαφημίσεις

Στο άρθρο αναφέρονται (όπου ήταν γνωστό στους υπευθύνους) πόσοι τόνοι/καροτσάκια μαζεύτηκαν και παραδόθηκαν. Αρκετοί δήμοι δεν κάνουν ζύγιση αλλά απλώς παραδίδουν τα καπάκια στους φορείς που έχουν επιλέξει κατά τόπους.

Εάν θα θέλατε να αναφερθεί η δράση σας εδώ παρακαλούμε στείλτε εμαιλ στο editor(at)parents.org.gr

Εάν δεν βλέπετε την περιοχή σας σε αυτή τη λίστα, μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα του δήμου σας και να ρωτήσετε στο γραφείο ανακύκλωσης εάν υπάρχει αυτή τη στιγμή δράση για καπάκια!

Προϋποθέσεις για να συλλέξετε καπάκια

Θυμίζουμε ότι

  • ο δήμος της περιοχής σας κατά πάσα πιθανότητα συλλέγει καπάκια! Ρωτήστε και εκεί στο τμήμα καθαριότητας εάν έχουν κάδους συλλογής.
  • τα καπάκια πρέπει να είναι σε κλειστή σακούλα (για να μη λερωθούν) και μπορείτε να μαζέψετε τα πλαστικά καπάκια όλων των συσκευασιών χυμού, γάλακτος, απορρυπαντικών, αναψυκτικού, λαδιού, μαρκαδόρων .
  • Προσοχή, στα καπάκια ΔΕΝ πρέπει να περιέχεται οτιδήποτε μεταλλικό.
  • οι περισσότεροι εκ των ομάδων/συλλόγων αυτών δέχονται μεταχειρισμένα αμαξίδια ή ορθοπεδικά είδη.
  • Ακόμα, εάν επιθυμείτε να δωρίσετε καπάκια που συλλέξατε σε σωματείο εκτός αττικής, τα ΚΤΕΛ στην Λιοσίων αλλά και οι περισσότερες μεταφορικές, θα τα παραλάβουν δωρεάν και θα τα αποστείλουν στο Σωματείο/Σύλλογο χωρίς χρέωση.
  • Κάποιοι σύλλογοι/ομάδες συλλέγουν μόνο από την περιοχή τους, ενώ άλλοι από όλη την Ελλάδα. Ειδικά η ομάδα της Ρόδου, έχει σημεία παραλαβής σε όλη την Ελλάδα! Μέσα από αυτό το άρθρο έχει δημιουργηθεί μια λίστα με ενεργούς φορείς/συλλόγους/ομάδες πολιτών οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον εθελοντισμό και στην προσφορά για τον συνάνθρωπο. Σημαντική είναι και η συμβολή φορέων του δημοσίου, πχ. δήμοι, αστυνομικά τμήματα, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, σχολεία κλπ.

Θέλω να μαζέψω και εγώ καπάκια!

Θέλετε να πραγματοποιήσετε και εσείς στον χώρο σας συλλογή πωμάτων; Να ένα κείμενο έτοιμο να το εκτυπώσετε για να παροτρύνετε τους συγκάτοικούς σας:

Κείμενο για εκτύπωση

Είναι ένα προτεινόμενο κείμενο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσκαλέσετε τους συνανθρώπους σας, είτε σε πολυκατοικία, είτε στον χώρο εργασίας, είτε στο σχολείο/εκπαιδευτήριο/φροντιστήριό σας.

Αφίσες

Κάτω, στο τέλος του άρθρου θα βρείτε αφίσες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και εσείς, έτσι ώστε να ξεκινήσετε την συλλογή στον χώρο σας! Διαβάστε ποιοί φορείς, δράσεις, ομάδες συλλέγουν πώματα και επιλέξτε σε ποιούς θα τα στείλετε! ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν συστήνουμε εμείς κάποιο συγκεκριμένο φορέα ή ομάδα μόνο, ούτε μαζεύουμε τα καπάκια εμείς. Θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε εσείς απευθείας με τις ομάδες ή τους φορείς. Ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων!

Καπάκια και για άλλους σκοπούς;

Αρκετοί δήμοι πλέον μετατρέπουν τα καπάκια και σε άλλα είδη ανάγκης των τομέων πρόνοιάς τους, ενώ σε άλλες περιπτώσεις πρωτοβουλίες συγκεντρώνουν καπάκια για να βοηθήσουν αθλητές: Καπάκια μετατρέπονται σε κοντάρια για άλμα επι κοντό: http://www.iefimerida.gr/news/398076/kapakia-apo-plastika-mpoykalia-metatrepontai-se-kontaria-gia-alma-epi-konto-eikones

Ορεστιάδα, Νομός Έβρου ΝΑΙ συνεχίζει στο 2018

Η Εθελοντική Ομάδα Γονέων Ορεστιάδας συλλέγει καπάκια. ‘Ηδη η πρώτη δράση στεύθηκε με επιτυχία και αγοράστηκε ένα υπερσυγχρονο αμαξίδιο που δωρήθηκε σε συνδημότη. Η επόμενη συγκεντρωτική δράση θα λάβει μέρος μέσα στην Άνοιξη.

Ομάδα Facebook Ορεστιάδας : https://www.facebook.com/groups/623436031093012/

Τελευταία δράση 2017: http://www.e-evros.gr/gr/eidhseis/3/orestiada-treishmisi-tonoi-kapakia-gia-ton-nomarxiako-syllogo-a-me-a/post33450

Δράση 2015, 2016:http://e-vertigo.gr/dailynews/news/localnews/2465-pano-apo-dyo-tonoi

Παλαιότερο κείμενο 2016:Η δράση έχει ξεκινήσει από το 2015 και έχει ως τώρα συλλέξει πάνω από 6 τόνους καπάκια, ενώ έχει καταφέρει με αυτά να αγοράσει σε συνανθρώπους μας 3 πιστοποιημένο καροτσάκι/ αναπηρικό αμαξίδιο.

Τοποθετήθηκαν αφίσες το καλοκαίρι του 2015 και η συλλογή των πωμάτων που παραδόθηκαν έγιναν σε συγκεκριμένη ημέρα το φθινόπωρο, όπου και μαζεύτηκαν (δηλαδή σε λίγους μήνες) 1,750 κιλά καπάκια. Εθελοντική Ομάδα Γονέων Ορεστιάδας goneisorestiadas(at)yahoo.gr ” Η εθελοντικη Ομαδα Γονεων Ορεστιάδας εδω και 2 χρονιες είχε δράση για την συλλογή πλαστικων πωματων με την συμπαράσταση του Δημου Ορεστιάδας και των πολιτών της. Τις δράσεις τις κάνουμε τον Οκτώβριο για να εχουν χρονο οι πολίτες να μαζεψουν τα καπακια τους. Την πρώτη φορά μαζεύτηκαν περιπου 2 τόνοι και δοθηκαν στο συλλογο ΑΜΕΑ ΜΕΡΙΜΝΑ. Με το ποσο αγοραστηκε συγχρονο αναπ. αμαξιδιο μιας και συνέβαλαν στο ” εξτρα” ποσο και διαφοροι φορείς. Την δευτερη φορά 4 τονοι και δοθηκαν στον Νομαρχιακο Συλλογο ΑΜΕΑ Ν Εβρου . Με τα χρηματα παρθηκαν μπαστουνακια για τους τυφλους που ειχαν αναγκη και διαφορα ειδη ΑΜΕΑ που ειχαν βαλει ως προτεραιότητα. Και στις 2 δράσεις συλλογοι δώρησαν αναπ. αμαξιδια. Στην ουσια την πρωτη φορα δοθηκε ενα απλο αμαξιδιο στο Κεντρο Υγειας Δικαιων (φωτο) και το συγχρονο που πηραμε απο τα καπάκια ( συνολο 2) και στην δευτερη φορα ενα απλο αμαξιδιο στο Νομαρχιακο Συλλογο ΑΜΕΑ (δωρεα απο τον συλλογο ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ) (φωτο) και τα υπολοιπα απο τα καπακια που μαζευτικαν. Φέτος όπως κάθε χρόνο αναμένουμε τον Οκτώβρη για την ομαδική συλλογή των καπακιών. 28/4/2017 “

Αθήνα 

Δήμος  Νίκαιας Ρέντη  ΝΑΙ συνεχίζει στο 2018

5/ 6 /2019 Τα καπάκια που έγιναν αναπηρικό αμαξίδιο
Η Διεύθυνση Καθαριότητας Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων και στήριξης ΑΜΕΑ Αγάπη Για Ζωή από τον Οκτώβριο του 2017 έχει ξεκινήσει μια σειρά κοινών δράσεων με στόχο τη συλλογή καπακιών. Συντονίζοντας τις προσπάθειες σχολείων και δημοτών έως σήμερα έχει συλλέξει 62 τόνους πλαστικά καπάκια.
Πριν από λίγες μέρες μαθητές δημοτικών σχολείων Αγ.Ι. Ρέντη (1ου και 4ου) και εθελοντές δημότες, παρέδωσαν τα καπάκια τους στη Διεύθυνση Καθαριότητας που με τη σειρά της τα έδωσε στο σύλλογο Αγάπη Για Ζωή. Το αποτέλεσμα αυτής της πρωτοβουλίας ήταν η δωρεά ενός αναπηρικού αμαξιδίου σε ένα παιδί του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. Η Διεύθυνση Καθαριότητας συντονίζει τις προσπάθειες σχολείων και δημοτών και

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης αναφέρει:
«Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης είναι βαθιά κοινωνικός και η ανταπόκριση σ’αυτό τον ρόλο απαιτεί ανοιχτές συνεργασίες με στόχο την ενίσχυση της ενσυναίσθησης και της συμμετοχής. Η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου μας εδώ και τρία χρόνια συμβάλλει στη συλλογή καπακιών. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία βασίζεται στις έννοιες του εφικτού και της ανταποδοτικότητας ενώ παράλληλα έχει κοινωνικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Σ’αυτή τη διαδικασία δεν θα μπορούσε να μη έχει ενεργό ρόλο η μαθητική κοινότητα μέσα στην οποία μεγαλώνουν οι μελλοντικοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι κατάθεση ψυχής και οράματος και να θέτει σε κίνηση ευρηματικά προγράμματα με στόχο τη βελτίωση ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συλλογή καπακιών γίνεται 365 μέρες το χρόνο. Σύλλογοι, φορείς, σχολεία αλλά και μεμονωμένοι δημότες μπορούν να πάρουν μέρος και να παραδίδουν τα καπάκια τους στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 2104955611.

Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης ΝΑΙ συνεχίζει στο 2018

Ομάδα πολιτών Προασπίζω proaspizo(at)yahoo.gr ή στο 6987 121 250  Παραλαβή καπακιών: Λ. Βουλιαγμένης 602 στην Αργυρούπολη

Τελευταία δράση Ιούνιος 2018 http://proaspizw.blogspot.com/2018/06/4-festival.html

Παλαιότερο κείμενο 2016: Η δράση έχει ξεκινήσει από το 2014 και έχει ως τώρα συλλέξει 7,5 τόνους καπάκια, ενώ έχει καταφέρει με αυτά να αγοράσει σε συνανθρώπους μας 6 πιστοποιημένα καροτσάκια / αναπηρικά αμαξίδια. Ξεχωρίζει από τις άλλες δράσεις εξαιτίας του ότι περιλαμβάνει βιωματική εκπαίδευση των παιδιών στην ανακύκλωση και προσφορά στον συνάνθρωπο, τα παιδιά συμμετέχουν στις παραδόσεις των αμαξίδιων κλπ.
 Βίντεο: http://www.megatv.com/koinoniaoramega/

Δήμος Περιστερίου ΝΑΙ συνεχίζει στο 2018

Τελευταία δράση Μάιος 2018: http://www.peristeri.gr/index.php/leftmenu-185/leftmenu-191/3786-2018-06-04-05-42-21

Ο Δήμος Περιστερίου ξεκίνησε μια νέα κοινωνική και περιβαλλοντική δράση με σκοπό τη συγκέντρωση καπακιών για την αγορά αμαξιδίων για άτομα που χρήζουν τέτοιας ανάγκης.
Όλοι οι πολίτες του Δήμου καλούνται να συμμετέχουν και να στηρίξουν το πρόγραμμα αυτό συγκεντρώνοντας πλαστικά καπάκια από νερό, αναψυκτικά, γάλατα και χυμούς ώστε να βοηθήσουν με τη σειρά τους το σκοπό μας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, πρόκειται για μια δράση που δε χρειάζεται να ξοδέψουμε χρόνο και κόπο, απλά συγκεντρώνοντας τα καπάκια και σε εργάσιμες ώρες τα παραδίδουμε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, «Πράσινο σπίτι», (Αγ. Βασιλείου 62) όπου και γίνεται η διαλογή τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον υπεύθυνο της δράσης και Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, Μπάμπη Δούναβη και στα τηλέφωνα 210-5701639, 693 2579880.
Η προσπάθεια ξεκινησε τον Ιανουάριο 2016 και ως τώρα έχει συγκεντρώσει 17 τόνους (Σεπτέμβριος 2018).

Δήμος Αγίας Παρασκευής ΝΑΙ συνεχίζει στο 2018

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής συλλέγει πλαστικά καπάκια όλων των συσκευασιών (νερό, χυμό, αναψυκτικά, γάλα, σάλτσες, απορρυπαντικά, σαμπουάν, αφρόλουτρα κ.ά.) και τα οδηγεί σε ανακύκλωση. Από την έναρξη της δράσης το 2016 έως σήμερα έχουν παραδοθεί προς ανακύκλωση περίπου 4 τόνοι πλαστικών καπακιών. Το 2017 η Υπηρεσία Καθαριότητας μέσω της δράσης προμηθεύτηκε 2 αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία διέθεσε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου. Έκτοτε, ο Δήμος επενδύει τα χρήματα αυτά σε είδη αναγκαία για την προώθηση δράσεων που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και την εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας στην πόλη.
Μπορώ να μεταφέρω τα καπάκια:  Όποιος ενδιαφερόμενος φορέας ή ιδιώτης έχει συλλέξει πλαστικά καπάκια και έχει δυνατότητα μεταφοράς τους, μπορεί να τα φέρει στο Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής (Μεσογείων 415-417). Για μικρές ποσότητες υπάρχει στο ισόγειο του Δημαρχείου κάδος συλλογής καπακιών, ενώ για μεγαλύτερες ποσότητες απαιτείται συνεννόηση με την Υπηρεσία Καθαριότητας (τηλ. 213 2004 539/570/571).
Δεν μπορώ να μεταφέρω τα καπάκια: Όποιος ενδιαφερόμενος φορέας ή ιδιώτης έχει συλλέξει μεγάλη ποσότητα από πλαστικά καπάκια και δεν έχει δυνατότητα μεταφοράς τους, μπορεί να ζητήσει την αποκομιδή τους από την Υπηρεσία Καθαριότητας (τηλ. 213 2004 359/570/571) μέσω του Κινητού Πράσινου Σημείου, εφόσον βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Δήμος Μαρκόπουλου ΝΑΙ συνεχίζει στο 2018

Τελευταία δράση 2017: https://www.kirkinews.gr/

Παλαιότερο κείμενο: Με μεγάλη μας χαρά σας ενημερώνουμε, ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η παράδοση 1.205 κιλών πλαστικών καπακιών στον Πανελλήνιο Σύλλογο Πρόληψης και Συμπαράστασης Ανηλίκων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων , από την «καλοκαιρινή συλλογή» που πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του Δημαρχείου Μαρκοπούλου και στο Υποκατάστημα του Δήμου Μαρκοπούλου στο Πόρτο Ράφτη, χάρη στην ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας!

Ένα ακόμα ολοκαίνουργιο αναπηρικό αμαξίδιο, παραδόθηκε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαρκοπούλου, από τον Σύλλογο, ως ένα μεγάλο «ευχαριστώ», για την πολύμηνη ενεργή συμμετοχή του Δήμου Μαρκοπούλου, στη δράση του Συλλόγου, για συλλογή πλαστικών καπακιών. Στην συλλογή πλαστικών καπακιών, σημαντικότατη ήταν η συμβολή της αλυσίδας καταστημάτων «Pet City», καθώς προσέφερε πολύ μεγάλο αριθμό καπακιών, γι’ αυτό και ευχαριστούμε θερμά, όσους συνέβαλαν σε αυτή την συλλογική κοινωνική δράση. Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Μαρκοπούλου, συνεχίζει την δυναμική του συμμετοχή στη δράση του Συλλόγου, από τον Αύγουστο 2013, για τη συμπαράσταση στα παιδιά με κινητικά προβλήματα, συγκεντρώνοντας πλαστικά καπάκια από εμφιαλωμένο νερό, αναψυκτικά, γάλα, χυμούς, κρασί, λάδι, απορρυπαντικά και από οποιοδήποτε άλλο προϊόν. Το όφελος από την κίνηση συλλογής πλαστικών καπακιών είναι διπλό, καθώς αφενός, γινόμαστε αρωγοί στην προσφορά αναπηρικών αμαξιδίων στα παιδιά με κινητικά προβλήματα, που τα χρειάζονται και αφετέρου, αναδεικνύουμε στην πράξη τη σημασία της ανακύκλωσης, με σκοπό να προστατέψουμε το Περιβάλλον μας. Είναι αυτονόητο πως, η συλλογή πλαστικών καπακιών συνεχίζεται! Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε ενεργά στην δράση μας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την αξία της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Ανακύκλωσης. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ. τηλ: 22990 – 20000

Δήμος Αμαρουσίου ΝΑΙ συνεχίζει στο 2018

Συλλέγει πώματα και τα δωρίζει στα τμήματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου.

Δράση 2017: https://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/story/354809/syllogi-plastikon-pomaton-gia-tin-agora-orthopedikoy-exoplismoy-apo-ton-dimo-amaroysioy

Θεσσαλονίκη ΝΑΙ συνεχίζει στο 2018

Δράση 2017: https://www.voria.gr/article/plastika-kapakia-metatrapikan-se-22-amaxidia-sti-thessaloniki

Ως τώρα έχουν δοθεί 22 αμαξίδια!

Παλαιότερο κείμενο: Πρόκειται για μια δράση της εθελοντική ομάδας Thessaloniki Next2U σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης & τον Παννελήνιο Σύλλογο Παραπληγικών Από την Τρίτη 1.10.2013 μέσα στο Δημαρχείο Δήμου Θεσσαλονίκης, τοποθετήθηκε κάδος ανακύκλωσης των καπακιών. Μπορείτε να τον ξεχωρίσετε καθώς είναι “ντυμένος” με τις αφίσες της δράσης. Πολύ προσοχή όπως τονίζουν και στην σελίδα τους η εθελοντική ομάδα, οι σακούλες που θα παραδίδετε στο κάδο να είναι καλά κλειστές. 21 μεγάλες σακούλες παρέδωσε η Πολεμική Αεροπορία 113 Πτέρυγα Μάχης της Θεσσαλονίκης.

Επίσης συνεργάτες στην δράση τα Φροντιστήρια “Ευρωγνώση Χαριλάου”, ενώ συνεχώς προστίθενται μέλη στην οικογένεια της δράσης, μέχρι και από τον Έβρο. Πρόκειται για μια δράση που δεν χρειάζεται να ξοδεύετε χρήμα, χρόνο και κόπο.

Συγκεντρώνετε τα καπάκια σε μια σακούλα σκουπιδιών και με την πρώτη βόλτα σας, σε ώρες λειτουργίας δημοσίου τα παραδίδετε στο κατάλληλο κάδο όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Εάν επιθυμείτε να παραλάβετε εντελώς δωρεάν τις αφίσες της δράσης για να εντάξετε την πολυκατοικία σας, το σχολείο, την δημόσια υπηρεσία μέχρι την βιβλιοθήκη της γειτονιάς σας, μπορείτε να καλέσετε στο 2313317815 ή ένα e-mail στο e.apostolou(at)thessaloniki.gr με τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Δήμος Θεσσαλονίκης συγκέντρωσε και προώθησε 3,5 τόνους πλαστικά καπάκια, την Παρασκευή, τα οποία θα δοθούν προς ανακύκλωση με στόχο την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων, στο πλαίσιο της δράσης Keep on Moving και σε συνεργασία με την ομάδα Thessaloniki Next 2U. Το εγχείρημα ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και με το αντίτιμο από τα καπάκια αγοράστηκαν συνολικά τέσσερα αμαξίδια , τα οποία αποδόθηκαν δύο στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας κι από ένα αμαξίδιο στο Σύλλογο Παραπληγικών – Παράρτημα Μακεδονίας Θράκης και στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο. Τα καπάκια συγκεντρώνονται σε αποθήκη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, που εποπτεύεται από τη διεύθυνση ανακύκλωσης και διαχείρισης αστικών απορριμμάτων, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Τμήμα Ανακύκλωσης: 2310 512085 Thessaloniki Next 2U: 2310 989874.

Τρίκαλα ΝΑΙ συνεχίζει στο 2018

Δράση 2018: https://trikalaview.gr/sygkentronoume-kapakia-voithame-ti-stella-na-apoktisi-ena-anapiriko-amaxidio-i-nea-ekstratia-tou-syllogou-atomon-me-anapiria-arogi/

Παλαιότερο κείμενο: Πριν λίγο καιρό με τα καπάκια που συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Νομού Τρικάλων «Η ΑΡΩΓΗ» κατάφερε να δώσει 2 καρότσια σε δύο παιδιά από την Πτολεμαΐδα και νάρθηκες για τον μικρό Εφραίμ από τα Τρίκαλα. Αυτή τη φορά τα μέλη του Συλλόγου μας καλούν να βοηθήσουμε να αποκτήσει ένα αναπηρικό αμαξίδιο ο 11χρονος Βασίλης. Η ιστορία του συγκινεί. Το παιδί μένει στην Καλαμπάκα, έχει μεγάλο βαθμό αναπηρίας (πάσχει από μυϊκή δυστροφία). Ζει με τη μητέρα του και η οικογένειά του αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Η ΑΡΩΓΗ κάνει έκκληση βοήθειας. Για άλλη μία φορά στόχος είναι με τα πλαστικά καπάκια και μπουκάλια που θα συγκεντρωθούν να αγοραστεί ένα ειδικό αναπηρικό αμαξίδιο για αυτό το πανέξυπνο παιδί.
Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί ΔΩΡΕΑΝ να στέλνει τα καπάκια με την ένδειξη «Καπάκια για το Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Νομού Τρικάλων «Η ΑΡΩΓΗ» με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων το οποίο συμμετέχει και βοηθάει αφιλοκερδώς στην όλη προσπάθεια.
Επίσης, τα μέλη του ΔΣ της ΑΡΩΓΗΣ απευθύνουν έκκληση προς όποιον μπορεί να βοηθήσει εθελοντικά στην περισυλλογή των καπακιών. Επιπλέον, αυτή τη στιγμή υπάρχει ανάγκη από κάποιον που θα διαθέσει ένα αγροτικό αυτοκίνητο για αυτό το σκοπό.
Όσοι έχουν συγκεντρώσει καπάκια μπορούν να τα φέρνουν στα γραφεία του Συλλόγου «Η ΑΡΩΓΗ» στην πλατεία του ΟΤΕ. Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα γραφεία του Συλλόγου στο τηλ. 2431022605, ή στα κινητά 6983151903 (Ελένη Καϊμά), 6987579978 (Φάνης Καρατζούνης).-> Η δράση έχει ξεκινήσει από το 2014 και έχει ως τώρα συλλέξει 15 τόνους καπάκια, ενώ έχει καταφέρει με αυτά να αγοράσει σε συνανθρώπους μας 3 ηλεκτροκίνητα +20 κανονικά καροτσάκια / αναπηρικά αμαξίδια ή άλλα ορθοπεδικά είδη που είχαν ανάγκη. http://www.trikalaview.gr/

Καβάλα ΝΑΙ συνεχίζει το 2018

Δράση 2018: https://www.visitkavala.gr/dc_events/fere-to-kapaki-na-ginei-karotsaki/

2017 : http://www.kavalapost.gr/185574/chiliades-kapakia-koubosan-se-mia-ebrakti-kinisi-allilengyis-gia-ta-amea/

Παλαιότερο κείμενο: Η Νεολαία Εθελοντισμού και Ανάπτυξης Καβάλας (Ν.Ε.Α. Καβάλας) σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας συγκεντρώνει πλαστικά καπάκια ώστε να διατεθούν για την προμήθεια ενός αναπηρικού αμαξιδίου σε ένα συνάνθρωπό μας που το έχει ανάγκη. Ένα πλαστικό καπάκι που για τους περισσότερους δεν είναι χρήσιμο, για κάποιους άλλους είναι ζωή. Βοηθήστε μας να συγκεντρώσουμε τον απαιτούμενο αριθμό. Δύο τόνοι καπάκια ισούνται με ένα αναπηρικό αμαξίδιο. Σημεία παράδοσης: Στα γραφεία του Σκακιστικού συλλόγου (πρώην γραφεία Δημοτικής Αστυνομίας) Παλαιολόγου 4 πρώτος όροφος. Επικοινωνήστε με το 6978715758 για την παράδοση. Για οποιαδήποτε πληροφορία και για την παράδοση των πωμάτων που μαζέψατε μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο voluntarismkavala(at)gmail.com και μέσω της σελίδας μας στο https://www.facebook.com/voluntarismkavala/timeline Τηλ . 25135 00298 http://www.kavalagreece.gr/collect-effect/

Η δράση έχει ξεκινήσει από το φθινόπωρο 2013 και έχει ως τώρα συλλέξει 4 τόνους καπάκια, ενώ έχει καταφέρει με αυτά να αγοράσει σε συνανθρώπους μας 2 πιστοποιημένα καροτσάκια / αναπηρικά αμαξίδια.

Ναύπλιο ΝΑΙ συνεχίζει στο 2018

Παράδοση από Σεπτέμβριο 2018 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου τηλ. 27520 96056
Δράσεις 2018:

https://anagnostis.org/article/plastika-kapakia-apo-scholeia-toy-nayplioy 

https://palabourtzi.gr/2018/ 

Παλαιότερο κείμενο: Η δράση συμπληρώνει τώρα τον δεύτερο κύκλο συλλογής και έχει ξεκινήσει από το φθινόπωρο 2014 Παραδόθηκαν πρόσφατα 2 αμαξίδια: http://www.argolikianaptiksi.gr/2017/04/blog-post_51.html?spref=fb

Κέρκυρα ΝΑΙ συνεχίζει στο 2018

Η δράση συνεχίζεται το 2018. Όπως αναφέρει το «Όλοι μαζί για την Κέρκυρα»:

Μετά την ανακοίνωση της «Κερκυραίων Πρωτοβουλία» σχετικά με τον τερματισμό της πολύ επιτυχημένης δράσης συλλογής πλαστικών καπακιών, αισθανθήκαμε την υποχρέωση να πάρουμε την σκυτάλη και να συνεχίσουμε το έργο τους.
Και αυτό όχι μόνο επειδή η παροχή αναπηρικών αμαξιδίων είναι χρήσιμη για όσους δεν είναι ασφαλισμένοι ώστε να τα προμηθεύονται από το ασφαλιστικό τους ταμείο αλλά και επειδή προσβλέπουμε σε ένα ακόμα μεγαλύτερο κέρδος για το κοινωνικό σύνολο.
Αυτή η δράση είναι ανεκτίμητη αφού έχει συμβάλει στην δημιουργία κουλτούρας ανακύκλωσης και σεβασμού στο περιβάλλον και αποκτά μεγαλύτερη ακόμη σημασία από το γεγονός ότι τα περισσότερα καπάκια συλλέγονται από μικρά παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού!
Στόχος μας είναι να έχουμε σημεία συλλογής σε όλο το νησί και σε τακτά χρονικά διαστήματα να μεταφέρονται στο κεντρικό σημείο συγκέντρωσης για να αποστέλλονται στην ανακύκλωση.
Όλα τα χρήματα που θα προέρχονται από την ανακύκλωση θα επιστρέφονται στο κοινωνικό σύνολο με την παροχή αναπηρικών αμαξιδίων, ορθοπεδικών υλικών ή υγειονομικού υλικού. Σε κάθε περίπτωση η παροχή θα γίνεται με την συνεργασία των θεσμοθετημένων φορέων, συλλόγων και δομών, οι οποίοι κατέχουν την γνώση της ανάγκης και διανομής.
Χωρίς να έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου, και μέχρι να βρούμε συνεργάτες σε όλο το νησί, προς το παρόν τα καπάκια θα συλλέγονται στα σημεία :

Κέρκυρα
Στο πρακτορείο Μεταφορών του Πέτρου Αγάθου, 3οχλμ. Εθνικής Λευκίμμης, τηλ.2661048558 & 6944969888
Κάβα Διαπον 2ο Χλμ Εθνικής Λευκίμμης Κανάλια Τηλ.266102242
Στο ισόγειο του κτηρίου της Νομαρχίας Κέρκυρας.
Στο κατάστημα MARKS AND SPENSER, Γ.Θεοτόκη 15-17, τηλ.2661042888, 41360
Στο γυμναστήριο Oxygen Plus, Σπύρου Αρβανιτάκη 7, τηλ. 2661020500
Στο καφέ Μπρίκι, Ερωτοκρίτου Μωραίτη 12, τηλ.2661037073
Στο κατάστημα Νεράντζης, Δον.Δημουλίτσα 54, τηλ.2661027849
Κοντόκαλι Πνευματικό κέντρο Φάρος , Εθνικής Παλαιοκαστρίτσας 24, τηλ.2661021068 & 6932177821 fb : faros corfu community centre. Ώρες λειτουργίας : 9,30–13,00 Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο
Νότια Κέρκυρα Ριγγλάδες Κα Τάσια Γαστεράτου κιν. 6981766886
Βόρεια Κέρκυρα Μαγουλάδες ΚΗΦΗ (Κέντρο ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων) υπεύθυνη Κα Βάσω Κουρσάρη τηλ.2663051144
Σχολεία: Επίσης να τονίσουμε ότι όλα τα σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), οι φορείς, οι σύλλογοι, τα σωματεία, οι επιχειρήσεις καθώς και ιδιώτες που θα έχουν καπάκια μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας για να φροντίζουμε για την μεταφορά τους.
www.oloimazigiatinkerkyra.gr
e-mail : [email protected]&;[email protected] fb : Όλοι μαζί για την Κέρκυρα
τηλ.2661027849 και 6936691321

Παλαιότερο κείμενο: Κερκυραίων Πρωτοβουλία Εθελοντική Ομάδα Δράσης Κέρκυρας Η ΜΚΟ Κερκυραίων Πολιτεία, κατόρθωσε να ευαισθητοποιήσει χιλιάδες Κερκυραίους με την πρωτοβουλία συλλογής καπακιών αναψυκτικών και νερών, τα οποία μετατρέπονται σε… αναπηρικά αμαξίδια! Δεν πρόκειται, βέβαια, για κυριολεκτική μετατροπή, αλλά για συμμετοχή σε πρόγραμμα ανακύκλωσης των πλαστικών καπακιών με επιβράβευση να χαρίσει η εταιρία που το υλοποιεί, αναπηρικά καροτσάκια σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Η συλλογή ξεκίνησε εδώ και πολλούς μήνες και έφερε καρπούς. Όπως αναφέρει ανακοίνωση της οργάνωσης: «Καταφέραμε με τη βοήθεια πολλών Κερκυραίων, σχολείων, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων, καταστημάτων, φροντιστηρίων, υπηρεσιών, αλλά και πολλών ευαισθητοποιημένων πολιτών και από την υπόλοιπη Ελλάδα, να συλλέξουμε περίπου 2 τόνους! Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια, σε όσους μάζευαν, σε όσους μετέφεραν και σε όσους ξεχώριζαν τα καπάκια για να μπορέσουμε να τα στείλουμε». Η οργάνωση Κερκυραίων Πολιτεία ζητά τη βοήθεια όποιου πολίτη το επιθυμεί για τη μεταφορά των καπακιών στην μεταφορική εταιρία: « Όπως καταλαβαίνετε η ποσότητα είναι μεγάλη και χρειαζόμαστε βοήθεια για να τα μεταφέρουμε. http://kerkyraionprotovouliamko.blogspot.gr/2013_05_01_archive.html http://www.corfupress.com/


Ρόδος (δέχεται καπάκια από όλη την Ελλάδα) ΝΑΙ συνεχίζει στο 2018

Δράση 2018: http://www.redcross.gr/files/Amaliada_01032018.pdf

Το Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών Ρόδου  οργανώνει την Δράση «Μαζεύω καπάκια …Μοιράζω χαμόγελα » για την απόκτηση αναπηρικών αμαξιδίων. Η δράση έχει ξεκινήσει από το 2014 και έχει ως τώρα συλλέξει 7 τόνους καπάκια, ενώ έχει καταφέρει με αυτά να αγοράσει σε συνανθρώπους μας 4 πιστοποιημένα καροτσάκια /αναπηρικά αμαξίδια εξωτερικού τύπου. Τα καπάκια, στέλνονται από όλη την Ελλάδα στην Ρόδο (όλες οι μεταφορικές/κτέλ αναλαμβάνουν δωρεάν την μεταφορά), όπου γίνεται η διαλογή. Μετά την διαλογή στέλνονται τα καπάκια σε διάφορες εταιρείες ανακύκλωσης. Το χρηματικό ποσό χρησιμοποιείται για την αγορά αμαξιδίων είτε εξολοκλήρου είτε στο ποσοστό το οποίο δεν μπορεί να καλύψει η οικογένειεα που έχει επιλεχθεί να είναι αποδέκτης του αμαξιδίου. Οι οικογένειες επιλέγονται με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, είναι από όλη την Ελλάδα και συνήθως παιδιά. Η ομάδα επίσης δέχεται δωρεές μεταχειρισμένων αμαξιδίων. Ομάδα υποστήριξης της Δράσης στο e-mail : ele5115(at)Yahoo.gr ή στα ακόλουθα τηλέφωνα: 6943940438 Ελευθερία Χατζηστεφανή -υπεύθυνη δράσης 6943635959 Ολγα Αυγερινού 6942281174 Λισάκ Οξάνα 6974341810 Νικος Μιχος 6983216164 Γιαννης Κουτσιας

Update 2018

Παράδοση μεγάλης ποσότητας πλαστικών καπακιών – Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Αμαλιάδας

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, παραδόθηκαν από τα γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος Αμαλιάδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην εταιρία ΕΛΒΕΝ Γενική Ανακύκλωση με έδρα τα Λεχαινά, σημαντική ποσότητα πλαστικών καπακιών.
Αξίζει να σημειωθεί πως η φόρτωση και μεταφορά των καπακιών έγινε αφιλοκερδώς από προσωπικό και όχημα της εταιρίας. Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος της ΕΛΒΕΝ κος Μυλωνόπουλος Πέτρος: ” Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε προκειμένω να στηρίξουμε το σημαντικό έργο του Ερυθρού Σταυρού Αμαλιάδας και Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών του Τμήματος Αμαλιάδας. Η ΕΛΒΕΝ Γενική Ανακύκλωση θα είναι πάντα δίπλα σας σε όλες τις δράσεις συλλογής πλαστικών καπακίων”.
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Αμαλιάδας και το .Περιφερειακό Τμήμα Αμαλιάδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από το 2015 – στα πλαίσια της ανθρωπιστικής του δράσεις- συλλέγει πλαστικά καπάκια με σκοπό την απόκτηση αναπηρικών αμαξιδίων, όπου σε συνεργασία με το Σωματείο Παραπληγικών – Κινητικά Αναπήρων Π.Ε. Ηλείας, παραδίδονται σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη και δεν έχουν την δυνατότητα να το αποκτήσουν.
Η συγκεκριμένη δράση έχει βρει ανταπόκριση από συνανθρώπους μας, σχολεία, συλλόγους, καταστήματα και εταιρίες.
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Αμαλιάδας και το Περιφερειακό Τμήμα Αμαλιάδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ευχαριστούν θερμά όλους όσους μας βοηθάνε να χαρίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ χαμόγελα στους συνανθρώπους μας καθώς επίσης και την ΕΛΒΕΝ Γενική Ανακύκλωση για την ευαισθησία που έδειξε και την άμεση ανταπόκριση.

 

Χώροι συλλογής πωμάτων:

ΡΟΔΟΣ (Σαμαρείτες Ερυθρού Σταυρού)

α)Κέντρο Εθ.Σαμαρειτών Ρόδου Γεν. Νοσοκομείο Ρόδου Ανδρ.Παπανδρέου β)Κέντρο Εθ. Νοσηλευτών του ΕΣ (κυλικείο Παλαιού Νοσοκομείου)γ)Καφετέρια ΑΚΤΑΙΟΝ Πλατεία 7ης Μαρτίου, Τηλ.2241073055 δ)Καταστηματα ΠΑΠΠΟΥ ε)Παρ.Παναγιώτου Ροδίου 72 Ελένη Μηχανικού τηλ.6943111996 στ)Γυμναστηριο My Oxygen ζ) ξενοδοχείο IALYSSOS BAY η)Πηγές Καλλιθέας θ)Καντινα της Σέβας,στην αερογεφυρα Αφαντου, Σεβα Πυλωνιτη τηλ.6949433707 ι)Πλατεία Κύπρου κ)Πλατεία Ακαδημείας λ)Κρεπερί Nutellia ,Μιχ.Πετριδη,2241777555 μ)Επιθεώρηση εργασίας ν)Μπιλης service στο 3ο χιλιόμετρο Ρόδου -Λίνδου, Νταουσαντζή Τιτζέν τηλ. 6946163483 (λίγο πριν το ΙΚΑ- κάτω από την Βακαρ) ξ)Παραδοσιακό καφενείο στην Ιερά Μονή Προφήτης Αμώς-Δέσποινα Κώστα Τηλ. 6974487622. ο)Gabriels Watersports στο Ελλη,Τσακίρης Μιχάλης ,τηλ. 6973398575 π)ενοικιαζόμενα διαμερίσματα Gregory Peck & aspro BeacbBar snaks & coctails Φαληράκι-Αθηνοδώρου. Τηλ 6936981941 κ. Δικαία Μπρόκου Γρηγορίου. ρ)Πιτσαρία Capi di Pizza-Γεννάδι-2244047167 σ)mini market Παρασκευά Αναστασία-Γεννάδι – 6941437578 τ)NAVARONE LOUNCE CAFE COCTAIL BAR EVENTS HALL έναντι Αεροδρομίου “ΔΙΑΓΟΡΑΣ” στο ΠΑΡΑΔΕΙΣΙ στην ΠΗΓΗ “ΚΟΥΦΑΣ” ΤΗΛ 2241119112 υ)Ford Παπαϊωάννου-οδός Εμμανουήλ Τριανταφυλλίδη στα Ασγούρου .Τηλ.2241060545,2241062908 φ)Κυλικείο Τρίτου δημοτικού σχολείου στο Σωτήρα (Ιαλυσός) κ.Παπασάββα Αναστασία.Τηλ.6948688612 χ)Περίπτερο Χου (Kiosk who ) στη Λεωφ. Ηρακλειδών και Δημοκρατίας. Τηλέφωνο επικοινωνίας 22410-95218 ψ)ξενοδοχείο COSMOS MARIS- Λοθιάρικα ΛΑΡΔΟΥ. Τηλ 6976426880 Γραφείο Διαιτολογικής υποστήριξης-Κοντόγιαννου Τσαμπίκα, Αρχάγγελος Ρόδου. Τηλ 6978258937 ω)Λαχανιά κ.Μανόλης Παπασταμάτης τηλ 6946000983

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Σαμαρείτες Ερυθρού Σταυρού)

α)Τμήμα Εθ.Σαμαρειτών Ηρακλείου . Ρούσου Χούρδου 7 Τηλ. 2810-242084 7-10 το απόγευμα , Δευτ.-Παρ β)Καφεκοπτείο- καφές ΤΣΙΡΟΓΑΛΑΚΗ – Αρκαλοχώρι -Ελευθερίου Βενιζέλου 120,ΤΚ 70300 -Στέλλα Παναγιωτάκη-τηλ.28910- 22304 & 6979083793

3)ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-¨Γ.ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗΣ ΑΕ-Μέσσες Ξηροκάμπου,(Περιφ. Ελούντας) τηλ 2841022641

4)ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Τμήμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ιεράπετρας, Λοχαγού Παγωμένου 47 κ. Φωτεινή Κουλάκη Τηλ. 6979193022.

5)ΣΗΤΕΙΑ-Κρητών γη -Φουνταλίδου 29-Αυγουστάκη Γεωργία Τηλ 2843025912

6) ΚΩΣ -ΕΕΣ ΚΩ κουτί έξω από το κλειστό γυμναστήριο Κω Τηλ.6946486860

7)ΚΑΛΥΜΝΟΣ- Villa Konstantina Pizania κ.Κωνσταντίνα- Αγίας Τριάδας Καλύμνου (Ιταλικός Δρόμος)

8)ΛΕΡΟΣ Κέντρο ειδ. Αγωγής, -ψυχολόγος Γκωγκου Σ. Εύη ,Λακκι Λέρου. Τηλ. 2247026425, 6974319264

ΣΑΜΟΣ (Σαμαρείτες Ερυθρού Σταυρού)

α)Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπτυξιακή Υστέρηση “Η Μέλισσα”,Θ. Σοφούλη και Πινδάρου 1, τηλ. 2273100316 και 6972466156 κ. Ιοκάστη Νικολαΐδη β) Μουσική Σχολή Αρμονία γ) Ναυτικός όμιλος Σάμου

10)ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ-α)(ΠΥΡΓΟΣ) κ.Μαργαρίτα Ζώρζου τηλ.2286032538 β)Κυπαρισση Παρασκευη Φηρά Θήρας .Τηλ 6980943236.

11)ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ. στο ξεν/χειοΚαστελλόριζο τηλ. 22460 49044 & 49045 κ.Βούλα Δουλγάρογλου

12)ΑΙΓΙΝΑ Kατάστημα ΑΡΖΑΝΤΙΕΡΑ Αιάκου 2(κάτω απο το Λιμεναρχείο) κ.Φλώρα Ράμφου τηλ . 6974827583

13)ΚΙΜΩΛΟ α) κατάστημα ΑΡΖΑΝΤΙΕΡΑ Παλιά αγορά- Κάστρο β)ΚΟΥΜΠΙ Παραθυρια- Παναγία ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ κ.Φλώρα Ράμφου τηλ . 6974827583

15)ΝΙΣΥΡΟΣ-Πολυκατάστημα Πάχος,Μανδράκι Νισύρου, Πάχος Μιχάλης τηλ. 2242031534 16)ΤΗΛΟΣ-Ξενοδοχείο Castellania Tilos-Λειβάδια Ισμήνη Λαρδοπουλου.Τηλ. 22460-44235 17)ΛΕΙΨΟΙ– κ. Ειρήνη Κάβουρα .

18)ΚΟΜΟΤΗΝΗ -Κομμωτήριο ΟΡΑΜΑ -Δημ. Μπλέτσα 22 69100 Τηλ . :2531020120-Κομνηνού Ευρυδίκη

19)ΞΑΝΘΗ α)Κατάστημα “Βιόκοσμος ” του κ Akis Gkorogias-Ελπίδος 21, απέναντι απο τα intersport. Τηλ.2541062238 β)Τμήμα Εθ. Σαμαρειτών , Ελευθ.Βενιζέλου 1,Τηλ.25410-27258

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Σαμαρείτες Ερυθρού Σταυρού)

α)Gantasgroup Ασφ.Γραφείο,Στενημάχου 19 Θέρμη,Τσαϊλάνη Πασχαλίνα- τηλ.6944 700284 β)Γυμναστήριο AQUA FORUM Η ΕΤΑΙΡΙΑ SPORTING- Ρήγα.Φεραίου 2 & Γρ.Λαμπράκη 6 -Αγ. Ιωάννης- Καλαμαριά-Δημητριάδου Ρούλα τηλ. 6945369313. γ)Φαρμακείο- Αποστόλου Ζαχαρούλας-Γοργοποταμου 12 –ΣΙΝΔΟΣ τηλ. 2310797283 δ)Κατάστημα ποδηλάτων Urban Bikes Society .Γ.Παπανδρεου 1 , ΤΚ 54645, – κ. Αγατσιωτη Ελενη τηλ.2310-815555 ε)Κατάστημα Μέλι Θάσος με παραδοσιακά προϊόντα της κας Σωτηρίας και του κ.Γιώργου.- Φιλιππουπολεως 52, Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης τηλ 6937293030 & 2310729020 ζ)κατάστημα βιολογικών ΕΝ ΖΩΗ Σόλωνος 36 -. Χρύσα Κατζανη .Τηλ 2310826300 21)ΙΩΑΝΝΙΝΑ- α)Τμήμα Εθελ. Σαμαρειτών Ιωαννίνων,Γεωργίου Παπανδρέου 2,πρώτο κτήριο 1οςόροφος.Τηλ.6906901294.Παράδοση κάθε Παρασκευή 09:00-12:00 το πρωϊ. β)Ταβέρνα “Χρύσανθος” στην Αμφιθέα Ιωαννίνων. Υπεύθυνος ο κ.Μηλιωτης Χρύσανθος και τηλ.6978445527

22)ΚΟΖΑΝΗ-Πρακτορείο ΟΠΑΠ Κουγιουμτζίδης Γιάννης-Προύσης 2, Τηλ.6973776608

23)ΣΈΡΒΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ-Γυμνάσιο Σέρβιων, 28ης Οκτωβρλιου 24β, 50500 ΣΕΡΒΙΑ, Ν. Κοζάνης. -ΜΙΧΟΣ ΦΩΤΙΟΣ Τηλ 2464021569 από Σεπτέμβριο ώρες γραφ. 8:30-14:00. Κινητό 6977215462 24)ΚΑΤΕΡΙΝΗ Τμήμα Εθ. Σαμαρειτων ,Αγ.Παρασκευης 33 ,Τ.Κ. 60 100,Υπ.ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 6983299977,ΦΥΡΙΝΙΔΟΥ ΕΦΗ 6981861741,ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΛΕΞΙΟΥ 6979303110,ΤΣΕΛΕΓΚΕΡΙΔΗΣ ΑΛΕΞ. 6945233495 .Στην αυλη του ΕΣ 24 ωρες/24 ωρο Παραδοση στο γραφειο καθε Δευτερα κ Τεταρτη 19:30- 21:30

25)ΛΑΡΙΣΑ– 6ο Νηπιαγωγείο Λάρισας Μυτιλήνης 27, κ. Στέλλα Μπούρα τηλ. 2410 610394. 26)ΚΑΡΔΙΤΣΑ– Κέντρο Υγείας Σοφάδων,Ανθέων 3, Τηλ.επικ.:2443353400 & 410

27) ΒΟΛΟΣ,Μαρία Καρύδη ,Καισαρείας 13 – Νέα Ιωνία Μαγνησίας Τ.Κ 38446.Τηλ. 6943284063 28)ΑΓΙΑ ΠΑΡΓΑΣ-Καφέ ΣΙΝΕΜΑ- κ.Σκάρπου Βασιλική τηλ.6946565352

29)ΠΡΕΒΕΖΑ-Φαρμακείο Ισμήνη Γ. Μπενετατου, ΚΡΎΣΤΑΛΛΗ 49, ΜΥΤΙΚΑΣ ΠΡΕΒΕΖΗΣ 48100. ΤΗΛ.2682041694. Κινητό 6979494569.

30)ΑΓΡΙΝΙΟ καταστημα”ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΡΩΜΑΤΟΣ” πλ. Σουλιου Τηλ.6947002261 & 2641053359 Βερονικη Κιτσου

31)ΑΡΑΧΩΒΑ-α) Παντοπωλείο κ.Καραπατούχα και β)Κάβα Ποτών ΑΛΕΞΑΚΗ.Υπεύθυνη κ.Ιωαννα Λισακ ,τηλ 6945100939

ΑΘΗΝΑ (Σαμαρείτες Ερυθρού Σταυρού)

α)ΕξωραϊστικόςΣύλλογος Λόφου Παλλήνης ,Σαλαμίνος 100 ,Τηλ 210 6669505 κ. Μαρία Λεβειδιώτη γ) Kariera.gr – Αποστόλου Παύλου 10α, Μαρούσι 15123 – κ.Γρηγορίου Κωνσταντίνα και τηλ. 6937301311. δ)Κέντρο Μελέτης Σχολικών Μαθημάτων “ Η ΦιλοΣοφία μας”, Αριστοτέλους 54 & Σωκράτους –Χαλάνδρι-Σοφία Μίντζια-Ελένη Μανάρα. Τηλ.2130289857 ζ)Φαρμακείο Καμπεση Ουρανία- Κωνσταντινουπόλεως 423,Σεπόλια 10443- κ. Χαλκια Μαρία.Τηλ. επικοιν. 6945782830. η)Εμποροεπισκευαστική στην οδό Υψηλάντου 5 Καλλιθέα Αθήνα Τ.Κ 17673 -κ.Ματίνα Ζάγουρα Τηλ. 6977188178-2109411503 θ)Τμήμα Εθελοντών Σαμαρειτών Αθήνας, 3ης Σεπτεμβρίου 21, ισόγειο. Δευ-Παρ 8:00-14.00. Τηλ. 6947204007 (Αντώνης Λέλης) ι)Φαρμακείο της κ.Στέλλας Σούρμπη-Αγία Παρασκευή 43. Ανακασα. Άγ. Αναργύροι. Τηλ.6947278855 κ)Νέο κλειστό Γυμναστήριο Κοκκινιάς, Μεγ. Αλεξάνδρου 125 & Δημ. Ασημακόπουλου-Μαρούσι, από τον Σύλλογο Νίκης Αμαρουσίου υπεύθυνος Miloš Pavličević τηλ. 6973026181 λ)εταιρεία Μ.Ι. ΠΡΙΝΙΩΤΑΚΗΣ ΑΕΒΕ, Μανωλιάσας 17, 16121 Καισαριανή -Λογοθέτη Αρετή τηλ 210-7227719 μ)Σχολή χορού latin4u. Λ. Συγγρού 5 Τ.Κ. 11743 1ο όροφο.Michael Gkousis τηλ.21 0923 0302 ν)Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Future Business School,Αρκαδίας 16Α στο Περιστέρι -Ναταλία Στεφανίδη τηλ.2105782931 ξ)1ο Γυμνάσιο Καλυβίων – Αττικής,Τέρμο Οδού Ελυμιώτη – Καλύβια 19010 – Τηλ. 22990-48182 – Διευθυντής Δημ,Ζέππος – Υπ. Περιβαλλοντικής Ομάδας Κυριακούλα Τριαλώνη – Υπ. Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δήμητρα Πολυχρονιάδου.

ΜΕΓΑΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: 1)Αθλητικός Όμιλος Ωρίων, Αγ. Παρασκευής 56. Τηλ. 22960-24544 (Λέξης Αντώνης). Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 18:30-20:30 και Κυριακή 16:30-19:30. 2)Παντοπωλείο ΛΕΛΗΣ-ΚΟΚΚΑΛΗΣ, Χρήστου Μωραΐτου 49. Ωράριο καταστημάτων.

ΠATΡΑ (Σαμαρείτες Ερυθρού Σταυρού)

α)Πρακτορείο ΟΠΑΠ Αλεξάνδρα Τριανταφύλλου-Γεωργίου Παπανδρέου51-Τηλ.2610337795 β)Παξινου Κατερινα περιοχή Θράκα Ελληνος Στρατιώτου 76- Τηλ 2610455545 & 6941556136 34) ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΣ Πολ/κος Σύλλ. Κροκεων. Λακωνίας. Γορανιτου Ελένη.Τηλέφωνο:6934401690

36)ΑΡΓΟΣ-εταιρεία design & construct, Μακαρίου 15, κ. Μαρκάκη Βασιλική τηλ 6957505510 37)ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ-1) Κοινσεπ Ζαθέη Κάμπινγκ, στην Πλατιά Σαμοθράκης, υπεύθυνη Μαίρη Πιτιακούδη 2) Πολιτιστικός Χώρος “Εργοστάσιο” 1ο Χλμ Καμαριώτισσας Χώρας 3) “Φαλαφελ” Καμαριώτισσα 4) “Στα Κάρβουνα” ψητοπωλείο Καμαριώτισσα 5) Καντίνα “IRIE” Λιμανάκι Θέρμα 38)ΔΡΑΜΑ– Πατελη Αργυρώ στο χωριό Φτελιά της Δράμας -τηλέφωνο 6951671562 39)Ποδοχώρι ΚΑΒΑΛΑΣ!!! Σχολή χορού DANCEMANIA της κ. Σπέρτου Κατερίνας.
40)ΣΥΜΗ– Μαρίνα Αρβανίιτη, Σύμη Δωδ/σα ΤΚ 85600, Τηλ – 2246071815
41)ΘΑΣΟΣ κ. Ελένη Καζαρα, εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής-Ποταμιά Θάσου ΤΚ 6400.Τηλέφωνο επικοινωνίας 6948087086
42)ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ-Φούρνος το ΣΤΑΧΥ στην Παλαιοχώρα Χαλκιδικής τηλ. 2371061402
43) ΕΥΒΟΙΑ– Άγιος Βλάσιος ,Κονιστρες Εύβοιας ΤΚ 34016. Υπεύθυνη κ. Ελευθερία Πογκα Τηλ.2222059530
44)ΦΛΩΡΙΝΑ– α)Δ.Δ. Σκοπιάς-Φλώρινας Τ.Κ. 53100- Κώτη Αγγελική τηλ.6979296240 και 2385029520. β)Κατάστημα “Λιλού”, Ταγματάρχη Φουλεδάκη 14.- κ.Τσίπουρα Παρασκευή, τηλ.6938916151 και 2385044144.γ) Το Κάστρο, Βογατσικού 11,- Κεσίδης Δημήτρης, τηλ 6948367643. 45)ΝΑΞΟΣ– Νίκος Βαλέττας τηλ 2285022335 & 6947592699
46)ΤΡΙΠΟΛΗ-γραφεία Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ (ΙΝΕ ΓΣΕΕ) Σπάρτης 8, Τρίπολη 221 00 κ. Μαρία Γιαννίκου
47) ΣΑΛΑΜΙΝΑ-«Καντίνα Το Πέρασμα»Περιοχή Λιμάνι Φανερωμένης-Σάσα Καλη και Μαιρη Καλή. Τηλ. 6975793285
48)ΣΕΡΡΕΣ -Aίθουσα δεξιώσεων του Α κοιμητηρίου-οδό τέρμα αναπαύσεως στις Σερρες υπ.Πασχάλης Δελημισης και η κ.Δελημιση Βασιλική Τηλέφ. 2321301311
49)Αστυπάλαια-Δήμος Αστυπάλαιας Υπ.Αντιδήμαρχος Καμπούρη Μαρία
https://www.facebook.com/mazeuwkapakiamoirazwxamogela/?fref=ts

Αλεξανδρούπολη ΝΑΙ συνεχίζει στο 2018

Νέα δράση 2018: Σύλλογος “Πολυκοινωνικό”  https://reportal.gr

Παλαιότερο κείμενο 2016: Φέτος μέσω του συλλόγου ΑΜΕΑ της περιοχής – τηλέφωνο 25510 27722
Η Αλεξανδρούπολη ακολουθεί άλλες κινήσεις, πανελληνίως, για μάζεμα πλαστικών καπακιών, πώλησή τους σε εταιρείες ανακύκλωσης και αγορά αναπηρικών αμαξιδίων για όσους τα χρειάζονται και δεν μπορούν να τα αποκτήσουν. Δόθηκε/συγκεντρώθηκ πέρισυ μέσω του Ερυθρού σταυρού 1 τόνος=ένα απλό αμαξίδιο. Πάτρα ΝΑΙ συνεχίζει στο 2017 Εδώ θα διαβάσουμε πως έστειλε ομάδα πολιτών στον Σύλλογο Παραπληγικών στην Πέλλα, ( http://www.patrasevents.gr/article/124225-patra-otan-ta-540-000-plastika-kapakia ) ενώ πιο κάτω σε άλλη Κοιν.Σ.επ.της περιοχής. H Prosvasis.co μαζί με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ανακυκλώνω στην πηγή, μας καλούν να δώσουμε κάτι που πετάμε, για τους ανθρώπους που χρειάζονται αμαξίδιο και δεν έχουν τον τρόπο να το αποκτήσουν στην εποχή της οικονομικής κρίσης, που χτυπάει πρώτα από όλους τους αδυνάμους. Μας καλούν να δώσουμε κάτι που κατεξοχήν καταλήγει στον κάδο των σκουπιδιών και να αποδείξουμε με αυτή την κίνησή μας, ότι μπορεί να μην έχουμε χρήματα, αλλά έχουμε …έγνοια. Ζητούν απλώς να δώσουμε τα καπάκια μας. Τα πλαστικά καπάκια από τα μπουκάλια μας. Ωστόσο, παρά την έκκληση των υπευθύνων, μέχρι στιγμής έχουνε συγκεντρωθεί μόλις 100 κιλά καπάκια και για την αγορά αμαξιδίου για κάποιο άτομο με κινητικά προβλήματα στην Πάτρα, χρειάζονται τόνοι. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε πριν απο τρεις περίπου μήνες όταν η Prosvasis.co ήρθε σε επαφή με την ΚΥΝ.Σ.ΕΠ. “Ανακυκλώνω στην Πηγή” για να ξεκινήσουν την εκστρατεία. Ωστόσο τόσο το καλοκαίρι, όσο και το γενικότερο κλίμα δεν βοήθησαν στο να διαχυθεί η ιδέα και να πάρει διαστάσεις ικανές να οδηγήσουν στην αγορά ενός αμαξιδίου μέσης αξίας 1.500 ευρώ. “Έχουμε μαζέψει αρκετές ποσότητες από καπάκια από γυμναστήρια ή ατομικά και καλούμε τον κόσμο να ανταποκριθεί για να κάνουμε πραγματικότητα την αλληλεγγύη. Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να μαζέψει καπάκια και είτε να τα μας ενημερώσει για να τα παραλάβουμε, είτε να μας τα φέρει” λέει η υπεύθυνη της Prosvasis Έφη Δασκαλοπούλου η οποία επισημαίνει ότι με την έναρξη της χρονιάς θα προσπαθήσουν να βάλουν στην προσπάθεια αυτή και τα σχολεία της Πάτρας”. Όπως είπε στο thebest.gr εκπρόσωπος του Ανακυκλώνω στην Πηγή, η εμπλοκή των σχολείων είναι πολύ μεγάλη υπόθεση καθώς τα παιδιά ευαισθητοποιούνται και συμμετέχουν με πίστη και πάθος σε ανάλογες προσπάθειες. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι περύσι με τους gefyristas οι μαθητές συγκέντρωσαν 3,5 τόνους καπάκια ! Για την επιλογή του προσώπου που θα αποκτήσει αμαξίδιο, θα υπάρξει συνεργασία με κλινικές αποκατάστασης αλλά και με τους συλλόγους ΑμεΑ προκειμένου να απευθυνθεί πρόσκληση σε άτομα που έχουν άμεση ανάγκη και χρειάζονται αμαξίδιο. Εννοείται ότι προτεραιότητα σε αυτό έχουν τα παιδιά. Τα καπάκια που θα συλλέξετε μπορείτε να τα πάραδώσετε στο Ανακυκλώνω την Πηγή (στα Lidl Ρίου) επικοινωνώντας στο τηλ 2610 222259 , να στείλετε μήνυμα στο Prosvasis.co ή να επικοινωνήστε με την Έφη Δασκαλοπούλου του Prosvasis στο 6979023515. http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/352123 https://www.facebook.com/gefyristas/

Αιτωλοακαρνανία Αγρίνιο ΝΑΙ συνεχίζει στο 2018

Τελευταία νέα από την δράση του 2018: https://www.agrinionews.gr/mazepsan-kapakia-charisan-chamogela-protovoulia-tou-5ou-gel-agriniou/

https://www.agrinionews.gr/sygkentrose-kapakia-gia-anapiriko-karotsaki-alfa-93/

Ιδιώτες, σχολεία και σύλλογοι στηρίζουν την προσπάθεια που ξεκίνησε ως «αστείο» αλλά αποδείχτηκε ουσιαστική βοήθεια για τόσους συνανθρώπους μας. Τα περισσότερα είναι συνήθως μπλε ή γαλάζια, πολλές φορές όμως είναι κόκκινα ή ροζ, πράσινα και κίτρινα, ακόμη και καφέ, μαύρα ή διάφανα. Με μικρότερη ή μεγαλύτερη διάμετρο, με πολλές ή λίγες «βόλτες» για να βιδώσουν, σκέτα ή με κάποια μάρκα αναγραμμένη επάνω τους. Είναι τα καπάκια από μπουκαλάκια νερών και αναψυκτικών που τα τελευταία χρόνια συλλέγονται σχεδόν μετά μανίας από σχολεία, συλλόγους, καταστήματα, επιχειρήσεις αλλά και απλούς ανθρώπους. Ο σκοπός όλης αυτής της προσπάθειας δεν είναι μόνο η ανακύκλωση αλλά και η προσφορά στον συνάνθρωπο, αφού συλλέγοντας ένα τόνο από καπάκια, μπορεί κανείς να τα ανταλλάξει με ένα αναπηρικό αμαξίδιο. Κι αν όλα αυτά σας φαίνονται σαν άλλος ένας αστικός μύθος, από αυτούς που μας κατακλύζουν ειδικά από ίντερνετ μεριά τώρα τελευταία, τέσσερις συνάνθρωποί μας στην Αιτωλοακαρνανία έχουν λάβει ήδη τα αμαξίδια που αποκτήθηκαν κατ’ αυτόν τον τρόπο και τα είχαν τόσο ανάγκη. Κανείς δεν είναι απολύτως σίγουρος για το πώς ξεκίνησε αρχικά η ιδέα, αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Σύλλογο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων του νομού Πέλλας που έχει ως έδρα του τα Γιαννιτσά , να ψάξει το πράγμα λίγο περισσότερο και να δραστηριοποιηθεί πανελλαδικά, κάνοντας όχι απλά πραγματικότητα κάτι που ξεκίνησε σχεδόν σαν αστείο, αλλά βρίσκοντας τον τρόπο να βοηθηθούν άνθρωποι που πραγματικά είχαν ανάγκη. Την προσπάθεια αυτή συντονίζει στην Αιτωλοακαρνανία ο Τάσος Αργύρης, πρόεδρος του συλλόγου «Έχω Ελπίδα» από την Αμφιλοχία. Έχοντας ο ίδιος με τη σειρά του την υποστήριξη φορέων όπως είναι ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες νομού Αιτωλοακαρνανίας «Η Ελπίδα», το παράρτημα Αγρινίου της ΕΛΕΠΑΠ, το 16ο Δημοτικό Σχολείου Αγρινίου, τον Σύλλογο Φίλων της Παράδοσης «Οι Ρίζες» αλλά και πολλών ανώνυμων ιδιωτών που θέλουν να βοηθήσουν, συγκεντρώνονται τα καπάκια και στέλνονται στα Γιαννιτσά της Πέλλας όπου ο εκεί σύλλογος αναλαμβάνει τα περεταίρω. Με βάρος όμως λιγότερο από 2 γραμμάρια για κάθε καπάκι εμφιαλωμένου νερού, η ποσότητα που πρέπει να συγκεντρωθεί είναι πάρα πολύ μεγάλη. Έτσι, απαιτούνται περισσότερα από 500.000 καπάκια για να συγκεντρωθεί ένας τόνος πλαστικού.
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται επίσης να μην βρίσκονται και μεταλλικά καπάκια ανάμεσα στα πλαστικά, καθώς, όπως τονίζει ο Σπύρος Καμμένος, δάσκαλος του 16ου δημοτικού σχολείου Αγρινίου που συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανακύκλωσης η παρουσία μετάλλου να «χαλάσει» μια ολόκληρη παρτίδα.

Το όλο νόημα της συγκέντρωσης των καπακιών βρίσκεται στο γεγονός ότι τα καπάκια από τα μπουκαλάκια νερών, χυμών, αναψυκτικών ή ακόμη και γάλακτος, είναι μικρά σε όγκο και μπορούν να συγκεντρωθούν σχετικά πολύ εύκολα, σε σχέση με τις ίδιες τις συσκευασίες που σε σχέση με το βάρος σε πλαστικό που διαθέτουν, είναι αρκετά ογκώδεις και συνίσταται να πετιούνται στην ανακύκλωση. Επιπλέον, το πλαστικό από τα οποία είναι κατασκευασμένα τα καπάκια είναι κατάλληλο για χρήση σε συσκευασίες τροφίμων και μπορεί να ανακυκλωθεί για τον ίδιο σκοπό, χωρίς να ανακατευτεί με άλλη πλαστικά όπως συμβαίνει όταν το πετάξει κανείς σε έναν κάδο ανακύκλωσης.

Η διαδικασία είναι απλή και εύκολη, σχεδόν διασκεδαστική, όπως μας αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος, που είδε τους μαθητές του σχολείου του να συμμετέχουν με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό. Ανάλογη προσπάθεια όμως έγινε και από την ΕΛΕΠΑΠ και το σύλλογο «Ελπίδα», συγκεντρώνοντας κυριολεκτικά τόνους ολόκληρους από μικρά πλαστικά καπάκια. Αν και αρχικά κανείς δεν ήξερε πόσα έπρεπε να μαζευτούν και τι θα γινόταν στη συνέχεια, όταν μαζεύτηκαν οι πρώτες σακκούλες, σε επικοινωνία με τον κ. Αργύρη, βρέθηκε ο τρόπος όλα αυτά τα πλαστικά καπάκια να μετατραπούν σε αναπηρικά αμαξίδια για συνανθρώπους μας που πραγματικά τα είχαν ανάγκη. Όπως όμως μας εξήγησε ο ίδιος ο κ. Αργύρης, πρωτοστάτης στο νομό στη συγκέντρωση καπακιών, ένας τόνος αξίζει μόλις 70 ευρώ στην ανακύκλωση, όταν ένα αναπηρικό αμαξίδιο, ακόμη και το πιο απλό, αξίζει εκατοντάδες ευρώ. Κάποιος άγνωστος φιλάνθρωπος όμως, ο οποίος δεν επιθυμεί να αποκαλυφθεί ούτε το όνομά του ούτε κάποιο άλλο στοιχείο της ταυτότητάς του, είναι αυτός που αναλαμβάνει να μετατρέψει σε πραγματική βοήθεια όλη αυτή την προσπάθεια που έχει προηγηθεί για να συγκεντρωθεί ένας τόνος πλαστικού, συμπληρώνοντας ο ίδιος στη συνέχεια τα χρήματα που απαιτούνται για την αγορά του αναπηρικού αμαξιδίου.

Πάρα πολύ εύκολα μπορεί ο οποιοσδήποτε να συμβάλει σ’ αυτή την κίνηση, αρκεί να έχει την υπομονή να αρχίσει να μαζεύει σιγά-σιγά τα καπάκια. Χωρίς να είναι πλήρης η καταγραφή μας, γνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή πλαστικά καπάκια συγκεντρώνει «Η Ελπίδα», η ΕΛΕΠΑΠ, το 16ο δημοτικό σχολείο, ο Σύλλογος Φίλων της Παράδοσης «οι Ρίζες», και ο ίδιος ο Τάσος Αργύρης, συνεργάτης του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων νομού Πέλλας.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι το 6970-137923 και το 698-7029268, ενώ αν κάποιος θέλει να επικοινωνήσει απευθείας με τον σύλλογο στα Γιαννιτσά που στηρίζει κεντρικά την προσπάθεια, μπορεί να το κάνει στο τηλέφωνο 23820-81308. Όπως μάλιστα μας ενημέρωσε ο κ. Αργύρης, στη συγκέντρωση πλαστικών καπακιών συμμετέχουν και πολλοί φορείς και υπηρεσίες του δημοσίου, υπουργεία, ακόμη και οι ένοπλες δυνάμεις Ελλάδας και Κύπρου. Την όλη προσπάθεια στηρίζουν επίσης τα ΚΤΕΛ και τα ΕΛΤΑ, τα οποία μεταφέρουν χωρίς κόστος τα καπάκια που συγκεντρώνουν ιδιώτες προς τα Γιαννιτσά. Θυμηθείτε, ότι μπορείτε κι εσείς πολύ εύκολα να βοηθήσετε. Κάποιος συνάνθρωπός σας αλλά και το περιβάλλον θα σας ευγνωμονούν. Κώστας Καρακώστας – εφημερίδα «Συνείδηση» Πηγή: http://www.agriniopress.gr/

Ο Σύλλογος με τη συγκέντρωση πλαστικών καπακιών προμηθεύτηκε έως τώρα 20 (είκοσι) αναπηρικά καροτσάκια. Τα τρία διατέθηκαν στην Εθελοντική Ομάδα του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης για τις ανάγκες νεφροπαθών. Ενα στάλθηκε στο Βέλο Κορινθίας σε παιδάκι. Τα άλλα δύο διατέθηκαν σε μέλη του Συλλόγου στα Γιαννιτσά (ένα εκ των οποίων ηλεκτροκίνητο), ενώ σύντομα θα προμηθευτεί ακόμη δύο που προορίζονται για άτομα στη Φθιώτιδα. Καθημερινά στα γραφεία της οδού Κολοκοτρώνη 10 των Γιαννιτσών καταφθάνουν δέματα με πλαστικά καπάκια.

Κρήτη ΝΑΙ συνεχίζει στο 2018

Χανιά:

Δημαρχείο Κισσάμου: Μπορείτε να αφήσετε τα καπάκια σας στον κάδο του δημαρχείου  Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2822 3 40222 https://www.zarpanews.gr/%

Ηράκλειο: http://www.ekriti.gr/kriti-irakleio-kritika-kai-alla/kriti-ekstrateia-syllogis-kapakion-apo-sholeia-kai-ethelontes#sthash.fTrUdSdz.dpbs

Πλατανιάς:

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πλατανιά, πρόκειται για μια «πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης και αλληλεγγύης» που ανέλαβε ο δήμαρχος Γιάννης Μαλανδράκης. Ο Δήμος προμηθεύτηκε και τοποθέτησε ειδικούς κάδους για τη συλλογή πλαστικών καπακιών (από μπουκάλια νερού, αναψυκτικών, απορρυπαντικών, κλπ), προκειμένου να ενισχύσει και να υποστηρίξει τις προσπάθειες διαφόρων φορέων και συλλόγων των Χανίων αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, για την προμήθεια αναπηρικών αμαξιδίων μέσα από την ανακύκλωση πλαστικών καπακιών κάθε είδους. Οι ειδικοί κάδοι έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα σχολεία, όπως και στα δημοτικά καταστήματα που βρίσκονται στις έδρες των 4 Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου ( Γεράνι-ΔΕ Πλατανιάς, Αλικιανός-ΔΕ Μουσούρων, Βουκολιές-ΔΕ Βουκολιών, Κολυμβάρι-ΔΕ Κολυμβαρίου) καθώς και στο κτίριο της ΔΕΥΑΒΑ στο Γεράνι, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξει τοποθέτηση και άλλων νέων κάδων σε σχολικές μονάδες του Δήμου Πλατανιά. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, «στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Πλατανιά καλεί όλους πολίτες αλλά και τους φορείς του Πλατανιά, να αγκαλιάσουν και στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία, ανακυκλώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερα καπάκια, βοηθώντας μ’ αυτόν τον τρόπο να εξασφαλιστούν αναπηρικά αμαξίδια για όσους συνανθρώπους μας τα έχουν ανάγκη. Σημειώνεται ότι για την αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου απαιτείται η συγκέντρωση ενός τόνου πλαστικών καπακιών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους υποστήριξης της πρωτοβουλίας και τα σημεία ανακύκλωσης, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο: 2821341019 (κα ΚΑΜΠΑΡΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ). Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται από τον κ. Μαλανδράκη προς την εταιρεία Joymachine και τον ιδιοκτήτη αυτής κ. Πολυμίλη Κωνσταντίνο για την κατασκευή και δωρεά των εν λόγω ειδικών κάδων στο Δήμο Πλατανιά». Τα έσοδα που συγκεντρώνονται από τα καπάκια, στηρίζουν τον Σύλλογο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων του νομού Πέλλας. Η προσπάθεια ξεκινησε τον Νοέμβριο 2015 και ακόμα δεν έχει γίνει καταμέτρηση! http://www.haniotika-nea.gr/nei-idiki-kadi

http://www.ert.gr/chania-o-dimos-platania/ Στην περίπτωση που γνωρίζετε και άλλες δράσεις που πιθανόν παραλείψαμε, παρακαλούμε ειδοποιήστε μας μέσω email στο editor(at)parents.org.gr. Δεν επιτρέπεται αντιγραφή του άρθρου! Παρακαλούμε εάν θέλετε να τοποθετήσετε κάποιες πληροφορίες στην ιστοσελίδα σας, αντιγράψτε κάποιο μικρότερο απόσπασμα απλώς και παραπέμψτε με σύνδεσμο σε αυτό το άρθρο με την ένδειξη “για περισσότερα πατήστε εδώ”.

Συνθήματα:

Μη ξεχνάς το καπάκι να κρατάς! Μαζέψτε καπάκια να γίνουν καροτσάκια!

Μαζεύω καπάκια μοιράζω χαμόγελα!

Αφίσες

Εικόνες για να τυπώσετε και να κολλήσετε στα κουτιά που θα τοποθετήσετε στο χώρο σας :

/images/upload/kapakia.png

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε την αφίσα σε μεγαλύτερο μέγεθος:

/images/upload/kapakia_5.jpg

/images/upload/kapakia_8.jpg

/images/upload/kapakia_93.png

Εικόνες από τις δράσεις που ήδη πραγματοποιούνται:



Από αστυνομικό τμήμα:

Οι παραπάνω εικόνες έχουν ως πηγή όλες τις δράσεις που αναφέρουμε πιο πάνω. Στην περίπτωση που κάποια εικόνα ανήκει σε δράση που πραγματοποιήσατε και επιθυμείτε να αναφέρεται στην λεζάντα της κάποια συγκεκριμένη πληροφορία ειδοποιήστε μας μέσω email στο editor(at)parents.org.gr .

. Attachment Babywearing Bonding Bιβλία ENCA Kids in Athens KMOP LaLeche Online Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Origami Quilling S.O.S. Saferinternet STEM Tourette vbac Άγχος Όρια Αγόρια Αδερφάκι Αθήνα Αθλητισμός Αιματολογική εξέταση Ανάπτυξη Ανακύκλωση Ανοσοκαταστολή Απόκριες Ασφάλεια Ασφάλιση Αυτισμός Αυτοάνοσα Βάφτιση Βίντεο Βιβλιάριο Υγείας Βιβλιοθήκες Βοήθεια Βρώμικο παιχνίδι Γεωγραφία Γεωμετρία Γλουτολίνη Γυναικολογία ΔΕΠΥ Δημιουργικότητα Διάστημα Διαγωνισμοί Διαδίκτυο Διαδραστικό Διαζύγιο Διακρίσεις Διαταραχές Διατροφή Δικαιοσύνη Δωρεά ωαρίων Δώρο ΕΨΥΠΕ Εγκυμοσύνη Εθελοντισμός Ειδική Αγωγή Εκδρομή Εκπαίδευση Εκπαιδευτικές δράσεις Εκτυπώσεις Εκφοβισμός Εμβόλια Εξωσωματική Επιμέλεια Επιστημονικά νέα Ευεξία Εφηβεία Εφημερίες Ζάχαρη Ζήλεια Θεσσαλονίκη Θετική ενίσχυση Θηλασμός Θυμός Ιατρική Ιστορία Ισχίο ΚΑΡΠΑ Κακοποίηση Καλοκαίρι Καρκίνος Κατάθλιψη Κατοικίδια Κοινωνικοποίηση Κορωνοϊός Κουράκης Κουτάκι Κρίση ΛΟΑΤΚΙ Λεπτή Κινητικότητα Μαθηματικά Μαιευτήρια Μουσεία Μουσική Μπαμπάς Μυθολογία Νεογέννητο Νηπιαγωγείο Νησί Νοηματική Νοσοκομεία Ξύλο Ολοήμερο Ορθοπεδική Ουρολογία Πάρτυ Πάσχα Παιδικός Παιχνίδια Παλιές κακές συνήθειες Πανεπιστήμιο Παππούς & Γιαγιά Παρασυμπαθητικό Παχυσαρκία Πετιμέζι Ποτέ πια μόνα Προγεννητική Προς Ετήσια Ανανέωση Προσκόλληση Πρωτοχρονιά Πρόληψη Ρολό τουαλέτας Σαπουνόφουσκες Σαπούνι Σεμινάρια Σεξουαλική αγωγή Σπίτι Στατιστικές Συμβουλές Συμπαθητικό Σχολείο Σώμα Ταξίδι Ταυτότητα φύλου Τηλεφωνικές γραμμές Τηλεόραση & Η/Υ Τοκετός Τυρί ΥΛΑ Υπερδιέγερση Υποστήριξη Φαρμακεία Φθηνές κατασκευές Φοβίες Φωτιά Φόβος Φόρουμ Φύση Χανιά Χαρτί Χορηγία Επικοινωνίας Χριστούγεννα Χρυσόσκονη Χωρίς Ζάχαρη Ωάριο















Διαφημίσεις (5)












"Με την παραμονή σας σε αυτή τη σελίδα συμφωνείτε στους όρους χρήσης & την πολιτική απορρήτου/cookies. Το φόρουμ συζητήσεων είναι δημόσιο. Θα είναι καλό να τηρείτε την ανωνυμία σας και να μην δημοσιεύετε πληροφορίες που σας ταυτοποιούν. Ότι δημοσιεύετε στο διαδίκτυο μένει για πάντα στο διαδίκτυο. "





      © parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008
Υποστηρικτές: