Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ακόμα τρώμε αλεσμένο!!

Recommended Posts

Ο Αντρίκος μας είναι 4 ετών και τρώει μόνο αλεσμένο φαγητό. Εξαιρούνται παξιμάδια, σοκολατες, πατατάκια, ψωμί. Τις δε 3 τελευταίες ημέρες δεν τρώει καθόλου εκτός από το πρωινο και το βραδινό γάλα του. Έχετε καμμιά ιδέα;

Διαφημίσεις

σαν τι ιδεα να σου δωσω???για βοηθησε μας λιγο να σε βοηθησουμε...

α.για ποιο λογο τρωει ακομη αλεσμενα??

β.δηλ του δινεις κανονικο φαγητο και το αρνειται??

γ.τι εχεις δοκιμασει ηδη μονη σου?

δ.παει παιδικο???εαν ναι εκει δε τρωει??

(πω πω μου θυμιζει ερωτηματολογιο)

τωρα για το αλλο που λες.....δηλαδη ενδιαμεσα μενει θεονηστικος?????????????

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Σαν πολύ δεν είναι να τρώει ακόμη αλεσμένο φαγητό σε τέτοια ηλικία; Εκτός και εάν συντρέχει και κάποιος άλλος λόγος. Στο θέμα της ομιλίας πως τα πάει; γιατί συνήθως αυτά είναι συνδεδεμένα. Ακόμη και στα παιδιά με βαριά προβλήματα, όπως εγκεφαλική παράλυση κάνουν σχεδόν από την αρχή λογοθεραπεία για να επιτευχθεί η μάσηση που είναι αναπόσπαστο κομμάτι του λόγου. Πάντως το σίγουρο είναι οτι κάτι πρέπει να κάνεις σιγά σιγά γιατί η μάσηση έχει να κάνει και με την υγεία των δοντιών.

σαν τι ιδεα να σου δωσω???για βοηθησε μας λιγο να σε βοηθησουμε...

α.για ποιο λογο τρωει ακομη αλεσμενα??

β.δηλ του δινεις κανονικο φαγητο και το αρνειται??

γ.τι εχεις δοκιμασει ηδη μονη σου?

δ.παει παιδικο???εαν ναι εκει δε τρωει??

(πω πω μου θυμιζει ερωτηματολογιο)

τωρα για το αλλο που λες.....δηλαδη ενδιαμεσα μενει θεονηστικος?????????????

Ο Αντρίκος δεν πάει στο παιδικό. Συμφωνήσαμε με τη σύζυγο, που δεν εργάζεται να τον κρατήσει αυτή τη χρονιά και από Σεπτέμβρη να ξεκινήσουμε το προνήπιο.

Σε ηλικία 10 μηνών ο Αντρίκος έτρωγε φέτα με λαδάκι, πατάτες, κεφτεδάκια πατημένα με το πηρούνι. Σε μια εξέταση αίματος που έγινε τότε η παιδίατρος υποψιάστηκε αλλεργία στο αγελαδινό και μας συνέστησε να κόψουμε τη διαδικασία. Και την ακούσαμε! Από τότε ο Ανδρέας πίνει ένα μπιμπερό γάλα το πρωί και ένα το βράδι. Φρουτόκρεμα ή γιαούρτι με μπιλάκια το απόγευμα. Ενδιάμεσα τρώει σοκολάτα, ψωμί, παξιμάδια, μπισκότα και πατατάκια.

Σαφώς και του προτείναμε κανονικό φαγητό μάταια όμως. Η ίδια παιδίατρος συνέστησε να τον αφήσουμε νηστικό μόνο με γάλα. Το κρατήσαμε 3 μέρες και ο γιόκας μας κάθε βράδυ έλεγε: "Ένα μπισκοτάκι μαμά, λίγο ψωμάκι μπαμπά!". Και σταματήσαμε τη διαδικασία. Συνεχίζει τρώγοντας αλεσμένο.

Τώρα, τις 3 τελευταίες ημέρες στο τραπέζι μπαίνει το πιάτο με το αλεσμένο φαγητό και το δικό μου. Συζητάμε και τρώμε. Παίρνει μία κουταλιά αλεσμένο και ..φτου, έχει φλούδια!!

Προχθές του κάναμε το εμβόλιο. Είναι 1,14cm και 29 κιλά. Η γιατρός συνέστησε να μη του δώσουμε αλεσμένο. Μόνο έτσι θα φάει. Αντιπρότεινα στη σύζυγο να συνεχίσει να του δίνει αλεσμένο και να μιλήσουμε με κάποιο ειδικό. Έτσι μπήκα στο site και γνωριστήκαμε.

Θεωρώ πάντως ότι τα 'χουμε κάνει λίγο μούσκεμα. Ο Αντρίκος:

1) τρώει αλεσμένο

2) πίνει γάλα με το μπιμπερό

3) φορά ακόμα τη πάνα

Σ΄ευχαριστώ πολύ που απάντησες. Να είσαι καλά.

Σαν πολύ δεν είναι να τρώει ακόμη αλεσμένο φαγητό σε τέτοια ηλικία; Εκτός και εάν συντρέχει και κάποιος άλλος λόγος. Στο θέμα της ομιλίας πως τα πάει; γιατί συνήθως αυτά είναι συνδεδεμένα. Ακόμη και στα παιδιά με βαριά προβλήματα, όπως εγκεφαλική παράλυση κάνουν σχεδόν από την αρχή λογοθεραπεία για να επιτευχθεί η μάσηση που είναι αναπόσπαστο κομμάτι του λόγου. Πάντως το σίγουρο είναι οτι κάτι πρέπει να κάνεις σιγά σιγά γιατί η μάσηση έχει να κάνει και με την υγεία των δοντιών.

Σ' ευχαριστώ πολύ που απάντησες. Έχεις δίκιο. Όσον αφορά στην ομιλία πάει το στόμα νεράκι. Έχει φαντασία. Σκαρώνει σενάρια. Είναι πωληταράς!! Υδροχόος βλέπεις!

Διαφημίσεις

Το παιδάκι σας, που είναι 4 ετών:

α)Τρώει αλεσμένο φαγητό

β)Φοράει πάνα (και το πρωί?)

γ)Πίνει γάλα με το μπιμπερό

δ)Δεν έχει πάει ακόμα παιδικό σταθμό

Νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα να το αφήσετε να μεγαλώσει. Να το βοηθήσετε να μεγαλώσει... Ζητήστε τη γνώμη ενός ειδικού, γιατί δε θα είναι εύκολο (έχει ήδη συνηθίσει σε μία κατάσταση)...

Εγώ τι θα έκανα? Θα έκοβα για αρχή μαχαίρι το αλεσμένο φαγητό και τα υπόλοιπα (σοκολάτες, πατατάκια...) και θα του έδινα μόνο κανονικό φαγητό. Αν δεν ήθελε να φάει ας μην έτρωγε. Το γάλα θα το συνέχιζα με το μπιμπερό, μέχρι να αρχίσει να τρέφεται κανονικά. Σε δεύτερο στάδιο θα δούλευα το θέμα της πάνας και τέλος όταν κι αυτό είχε τακτοποιηθεί θα έκοβα το μπιμπερό. Και το Σεπτέμβριο κατευθείαν παιδικό σταθμό!

Κι εγώ συμφωνώ οτι ο παιδικός σταθμός και μάλιστα άμεσα αν είναι δυνατόν θα ήταν το καλύτερο για το παιδί. Γιατί από την άλλη το δημόσιο προνήπιο, εφόσον φοράει πάνα και τρώει αλεσμένα είναι απαγορευτικό για το παιδί. Η πιο ενδεδειγμένη λύση είναι ο παιδικός σταθμός αλλά και οπωσδήποτε η εξειδικευμένη βοήθεια για να προλάβετε να κάνετε κάποια βήματα μέχρι να έρθει ο Σεπτέμβρης, ίσως να χρειάζεται βοήθεια από παιδοψυχολόγο με την μορφή παιγνιοθεραπείας ή και συνεδρίες με εργοθεραπευτή ή λογοπεδικό.Πιστεύω πως θα ήταν καλή αρχή να απευθυνθείτε σε ένα εξειδικευμένο κέντρο για παιδιά για να τους συμβουλευτείτε προκειμένου να βοηθήσετε το παιδί σας να ενταχθεί ομαλά στο σχολικό περιβαλλον

Ο Αντρίκος δεν πάει στο παιδικό. Συμφωνήσαμε με τη σύζυγο, που δεν εργάζεται να τον κρατήσει αυτή τη χρονιά και από Σεπτέμβρη να ξεκινήσουμε το προνήπιο.

Σε ηλικία 10 μηνών ο Αντρίκος έτρωγε φέτα με λαδάκι, πατάτες, κεφτεδάκια πατημένα με το πηρούνι. Σε μια εξέταση αίματος που έγινε τότε η παιδίατρος υποψιάστηκε αλλεργία στο αγελαδινό και μας συνέστησε να κόψουμε τη διαδικασία. Και την ακούσαμε! Από τότε ο Ανδρέας πίνει ένα μπιμπερό γάλα το πρωί και ένα το βράδι. Φρουτόκρεμα ή γιαούρτι με μπιλάκια το απόγευμα. Ενδιάμεσα τρώει σοκολάτα, ψωμί, παξιμάδια, μπισκότα και πατατάκια.

Σαφώς και του προτείναμε κανονικό φαγητό μάταια όμως. Η ίδια παιδίατρος συνέστησε να τον αφήσουμε νηστικό μόνο με γάλα. Το κρατήσαμε 3 μέρες και ο γιόκας μας κάθε βράδυ έλεγε: "Ένα μπισκοτάκι μαμά, λίγο ψωμάκι μπαμπά!". Και σταματήσαμε τη διαδικασία. Συνεχίζει τρώγοντας αλεσμένο.

Τώρα, τις 3 τελευταίες ημέρες στο τραπέζι μπαίνει το πιάτο με το αλεσμένο φαγητό και το δικό μου. Συζητάμε και τρώμε. Παίρνει μία κουταλιά αλεσμένο και ..φτου, έχει φλούδια!!

Προχθές του κάναμε το εμβόλιο. Είναι 1,14cm και 29 κιλά. Η γιατρός συνέστησε να μη του δώσουμε αλεσμένο. Μόνο έτσι θα φάει. Αντιπρότεινα στη σύζυγο να συνεχίσει να του δίνει αλεσμένο και να μιλήσουμε με κάποιο ειδικό. Έτσι μπήκα στο site και γνωριστήκαμε.

Θεωρώ πάντως ότι τα 'χουμε κάνει λίγο μούσκεμα. Ο Αντρίκος:

1) τρώει αλεσμένο

2) πίνει γάλα με το μπιμπερό

3) φορά ακόμα τη πάνα

Σ΄ευχαριστώ πολύ που απάντησες. Να είσαι καλά.

συγνωμη αλλα αυτη η παιδιατρος εχει παρει πτυχιο???θεωρει οτι εχει αλλεργια απο μια εξεταση αιματος στο αγελαδινο γαλα (χωρις αλλες ενδειξεις) και σου λεει μονο γαλα να πινει???(ασχετο πεστε της αλλα η φετα γινεται απο αιγοπροβειο γαλα και οχι αγελαδινο)...και αφου του δινετε και γιαουρτι απο οτι φαινεται το θεμα αλλεργια δε παιζει.... ..νομιζω οτι οντως τα εχετε κανει λιγο μουσκεμα γιατι και η παιδιατρος τα εχει μπερδεψει....

εγω θα εκανα το εξης...

βρισκω μια αλλη παιδιατρο....κοβω αλεσμενα μαχαιρι (αφου τρωει παξιμαδια κλπ μια χαρα μπορει να τα φαει ολα)....κανω δοκιμες τι του αρεσει και τι οχι (οταν τρωτε δε καταλαβα φτυνει το κανονικο φαγητο ή το αλεσμενο??)...κανω και παιχνιδακια του τυπου ''μη μου φας το φαγητο μου παω να παρω νερο....'' πχ..(εμενα ετσι δοκιμασε και εφαγε σπανακορυζο πχ) δε το πιεζω ομως γιατι μπορει να φερει τα αντιθετα αποτελεσματα...εχεις κανα ξαδερφακι ή παιδακι φιλων να ερθει να κατσει να φανε ολοι μαζι???συνηθως το ενα με το αλλο τα παιδακια κανουν οτι το ενα και το αλλο (πχ η δικια μου σπιτι ουτε να δει τα φρουτα με τη ξαδερφη της τσακιζει και αυτη μεχρι και καρπουζι)...ισως να αρχιζατε το παραμυθακι του στυλ τωρα μεγαλωσες κλπ κλπ και οι μεγαλοι αντρες κλπ κλπ ...τη πανα ευκαρια τωρα που καλοκαιριαζει να τη κοψετε ....απλα το παιρνετε αποφαση ,το αφηνετε με το βρακακι κλπ κλπ μαζι παιρνετε ενα ωραιο γιογιο (δες και στο αντιστοιχο θεμα...πως κοψατε πανα κλπ εδω στο φορουμ ) ή εσυ σαν μπαμπας εαν παιξεις το παιχνιδακι εμεις οι αντρες (που ελεγα και παραπανω) κανουμε τωρα ετσι κλπ....μπορει να ερθει και η νεραϊδα της πανας να παρει τις πανες του (να τις αφησετε μαζι καπου και καλα σε ενα σημειο διοτι μεγαλωσε και πρεπει τωρα να πανε οι πανες σε αλλα μωρα ) και την αλλη μερα να του αφησετε ενα δωρακι (μικρο δεν εχει σημασια, οτι το εφερε η νεραϊδα- ο σουπερ ντουπερ ηρωας (αναλογα τι του αρεσει) αυτο μπορειται και να το κανετε με το μπιμπερο....ή να διαλξετε μαζι ενα ποτηρακι με σουπερ σχεδιακια...το θεμα πανω απο ολα θελει σταθεροτητα απο εσας και υπομονη για τη προσαρμογη....εαν κανετε πισογυρισματα δε θα καταφερετε τιποτα.....τωρα το εαν θα τα κανετε ολα μαζι ή ενα ενα ειναι αναλογα πως θα αποφασισετε να το χειριστειτε....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Να πω τι θα έκανα εγώ;Άρχικά αλλάζω παιδίατρο διοτι η δική σας μάλλον πτυχίο από δεν ξέρω κι εγω που εχει πάρει,αλλεργία και να πήνει ανετα γάλα δεν έχω ξανακούσει,θα αγόραζα-όπως και έχω κάνει- ένα ωραιότατο γκιογκιό με μουσική και κάθε λίγο και λιγάκι θα έβαζα το παιδί εκεί και θα του έλεγα κανε πιπί ή κακά να ακούσουμε την μουσικούλα(πέτηχε με την δικιάμου που δεν είναι 2 ακόμα αρα μπορεί να πετύχει άνετα και σε μεγαλύτερο παιδάκι :-D),εμεις πλέον πάνα μόνο το βράδυ και μόλις ξυπνήσει την βγάζει μόνη της.Για το γάλα στο μπιμπερο ,υπάρχουν ωραιότατα εκπαιδευτικά ποτηράκια με καλαμάκι ενσωματωμένο στο τζάμπο πάρτε ένα απο εκεί και βάλτε το γάλα σε αυτο,εμείς πλέον όλα μας τα μπιμπερό τα κάναμε δώρο στον μπέμπη,για τα αλλεσμένα δεν μπορώ να δώσω συμβουλή γιατί η κόρη μου δεν έφαγε ποτε τα λιωναμε λίγο με το πιρούνι και τα τρωγε έτσι,μας έβλεπε όμως να μασάμε -πολλές φορές μασαγαμε αέρα μπροστα της για να μας βλέπει και να αντιγράφει-τα παιδιά αντιγράφουν αυτά που βλέπουν:wink:Τώρα αν δεν πετύχει τιποτα από όλα αυτά σε αναπτυξιολόγο όσο είναι νωρίς γιατί το παιδάκι σας είνα αρκετά μεγάλο.

Μιας και ρωτάς τη γνώμη μας, ο μικρός σας έχει βολευτεί με το γάλα του και διάφορα πατατάκαι κλπ! Καιρός να αρχίσει να τρώει κανονικά φαγητά γιατί σιγουρα μπορει. Δεν έινια δυνατόν να μπορεί να τρώωει πατατάκια και παξιμάδι και να μη τρώει πχ μπιφτέκι! Αρχίστε να τρώτε όλοι μαζί στο τραπέζι, όλοι το ίδιο φαγητό και μόνο αν φάει από το φαγητό του τότε μπορεί να πάρει λίγη σοκολάτα σαν επιβράβευση γιατί στο στάδιο που είστε δεν γίνεται να του τα κόψετε όλα μαζαίρι. Μαζί με το νέο πιάτο ας μπει και ένα ελκυστικό ποτηράκι νερό. Μην τον ζορτίσετε με την πάνα αυτή τη στιγμή. ΑΝ τα ξεκινήσετε όλα μαζί δεν θα καταφέρετε τίποτα, το καλοκαίρι ειναι μπροστά σας.Κάντε υπομονή και μείνετε σταθεροί στην άποψή σας για το φαγητό. Έχετε κάνει ποτέ εξετάσεις αίματος στο παιδί? τσεκάρετε χοληστερίνη και ζάχαρο γιατί όσα τρώει είναι αρκετα ανθυγιεινά! Καλή επιτυχία!

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Ναι και εγω αυτο πιστευω , το παιδι πρεπει οπωσδηποτε να "μεγαλωσει" και να γινει 4 ετων . Κομενο απο αυτη τη στιγμη το αλεσμενο φαγητο , τα σνακς και οι σοκολατες , θα του το πεις κιολας οτι πλεον δε θα λιωνεις το φαγητο δε θα το κανεις κρυφα και ξαφνικα . Θα ετοιμασετε μαζι το φαγητο του , πιθανοτατα δε προκειτε να φαει απο τη πρωτη μερα αλλα εφοσον και δε θα του δεινεις σνακς και σοκολατες γρηγορα θα νικησει η πεινα του και ετσι θα φαει . Καποιες μερες θα ειναι λιγο δυσκολα αλλα ολα θα πανε καλα .Μετα αλλαζεις και το μπιπμερο μολις αρχησει να τρεφεται σωστα. Οσο αφορα την πανα , ειναι τελικα πολυ πιο ευκολο , εμεις τα καταφεραμε 1 μερα μετα γενεθλια του μεσα σε 1 μερα .Ο γιος μας ειναι δυσκολος στις αλλαγες αλλα μιας και τα καταφεραμε εμεις εινναι σιγουρο οτι σε 1-2 μερες θα το καταφερετε και εσεις . 1-2 Βδομαδες υπομονη ειναι αλλα θα τα καταφερετε .

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...