Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αρπαγη βρεφους απο το ΕΛΕΝΑ!!!

Spiroulina

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 56
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δημοφιλείς ημέρες

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γλυκιές μου πεταλουδίτσες...

Διαφημίσεις

σοκ δεν λες τπτ.δλδ αν δεν εχεις δικο σου ανθρωπο διπλα σου και θελεις λιγο να κλεισεις τα ματια σου απο την κουραση ......αυτο ηταν στο πηρανε;;;τρομακτικο!!!!!!

561874hhz1c12ps5.gif1298739qm9p56dlj4.gif

η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια!!!

Μόλις το άκουσα σε πρωινή εκπομπή.... Είναι φοβερό!! Μόνο που σκέφτομαι αυτή την μητέρα που γέννησε πριν λίγες μέρες και τώρα έχει χάσει το παιδί της...

Το παιδί που κυοφορούσε 9 μήνες και περίμενε πως και πως την στιγμή που θα το κρατήσει στην αγκαλιά της.....:-(:-(:-(

Υπάρχει λέει και ένας άντρας, που είδε μια γυναίκα και έναν άντρα να βάζουν ένα βρέφος μέσα σε μια τσάντα.....Μα, βλέπεις κάτι τέτοιο και δεν φωνάζεις?????:confused::confused::confused::confused::evil::evil::evil: (τουλάχιστον ας πάει στην αστυνομία να καταθέσει, μήπως βοηθήσει την κατάσταση....τα κανάλια δεν είναι αστυνομικοί....)

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Tο είδα το πρωί στην τηλεόραση...μα ,καλά , είναι δυνατόν , 3 άτομα στο θάλαμο και να μην πάρουν χαμπάρι????

Και άντε , οι λεχώνες πες , οκ , η ασφάλεια του νοσοκομείου κοιμάται???

Τι να πω , σκέφτομαι αυτή τη μανούλα και αυτό το μωράκι και μου έρχονται δάκρυα...από την άλλη μεριά βρε κορίτσια , δεν μπορώ παρά να σκεφτώ : Μήπως ήταν προμελετημένο το έγκλημα???

Στην τηλεόραση είπαν ότι ο θείος του μωρού δήλωσε πως δεν τίθεται θέμα ενδοοικογενειακών προβλημάτων , αλλά τόσο "τυχερή" ήταν αυτή η μανούλα???

Πόσο εύκολα μπορεί κάποιος/α να αρπάξει ένα μωράκι , να βγει από το νοσοκομείο και να φύγει?

Εύχομαι αίσιο τέλος

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Και εγώ το διάβασα πρίν λίγο και έμεινα!:shock: ΄

Και ασφάλεια να υπάρχει τι να κάνει; θα την πέρασαν η για την μαμά του παιδίού ή για συγγενή ποιός ξέρει...το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει οργάνωση και οι σεκιουριτάδες κοιμούνται όρθιοι!!!έιτε υπάρχουν είτε όχι ένα και το ίδιο κάνει!!

Φαντάζεστε το σοκ της μητέρας;

Δυστυχώς με την κατάσταση που υπάρχει στο Έλενα και στα υπόλοιπα Δημόσια Νοσοκομεία, ήταν θέμα χρόνου να συμβεί αυτό.

Σαφώς και πολλοί θα επιχειρηματολογήσουν υπέρ του να είναι το νεογνό δίπλα στη μητέρα από την 1η μέρα της ζωής του, και να το φροντίζει η μητέρα και όχι το νοσηλευτικό προσωπικό. Όμως:

1. Ποιά είναι η ασφάλεια για το νεογνό και τη μητέρα που παρέχει το νοσοκομείο; Κάθε πόσες ώρες γίνεται καταμέτρηση των νεογνών; Στις περιπτώσεις των ιδιωτικών μαιευτηρίων που τα νεογνά κοιμούνται στον ειδικό θάλαμο, η καταμέτρηση είναι συνεχής, όπως και η ασφάλεια των νοεγνών καθώς μόνο το μαιευτικό προσωπικό μπορεί να εισέρχεται εκεί μέσα

2. Ποιά είναι η επιτήρηση του νεογνού από μαιευτικό προσωπικό στην περίπτωση που κοιμάται δίπλα στη λεχώνα και ψόφια από την κούραση μητέρα του; Καμία! Θα πρέπει μία λεχώνα που στην καλύτερη περίπτωση έχει λίγες ιατρικές γνώσεις, να καταλάβει ότι κάτι έχει το μωρό, και να έχει την ψυχραιμία να φωνάξει (αν βρει κάποιον) νοσηλεύτρια.

3. Από που θα πρέπει να έχει μάθει η μητέρα να περιποιείται ένα νεογνό από την 1η μέρα της ζωής του;

Ως Έλληνας φορολογούμενος είμαι οργισμένος για αυτό που συνέβει, και ακόμη πιο οργισμένος για το γεγονός ότι η ώρα είναι 10.00 και ακόμη δεν έχουν παραιτηθεί, ώς ελάχιστη συναίσθηση της ευθύνης τους, η υπουργός, ο Γ.Γ του υπουργείου, ο Διευθυντής του νοσοκομείου, και δεν έχουν απολυθεί η βάρδια της ασφάλειας, των νοσηλευτριών του ορόφου. Δεν πληρώνω τους φόρους για να κάθονται, αλλά για να φροντίζουν τα νεογνά και τις μητέρες. Αλλά το έχουν βρει βολικό στα δημόσια νοσοκομεία να κάθονται οι μαίες και τη δουλειά τους να την κάνουν οι μητέρες που μόλις γέννησαν.

Διαφημίσεις

Όταν γέννησα εγω στο Ελενας, δυο φορες, κανείς τουλάχιστον άγνωστος δεν μπορουσε να κυκλοφορεί ανενόχλητος στους διαδρόμους...Εγω γεννησα με καισαρική, ήμουν σε μονόκλινο δωμάτιο και για να μείνει κάποιος μαζί μου, θα έπρεπε να παρει άδεια απο την προισταμένη του ορόφου..

Μου φαίνεται κουλό να αρπάξει κάποιος ένα μωρό, ανενόχλητος, τα ξημερώματα και να μην τον σταματήσει κανείς..Εκτός και αν τον γνώριζαν... Χώρια οτι ούτε επισκέπτης θα μπορούσε να μπει τέτοια ώρα....Επιφυλάσσομαι!

Εν τωμεταξύ, σε κάθε όροφο, υπάρχει ένας πάγκος ή γραφείο με τις νοσηλεύτριες και την προισταμενη που έχουν βάρδια εκεινη την ώρα.. Μα κανείς δεν είδε κάτι??

Και για να απαντήσω στον pk33, οποτε χρειαστηκα κάποιον απο το προσωπικό, πάντα έβρισκα υποστήριξη. Γενικώς δεν συναντησα αδιαφορία ουτε έλλειψη προσωπικού. απεναντίας μαλιστα...Ας μη τα ισοπεδώνουμε όλα.

Συμφωνώ οτι για αυτο το γεγονός, θα πρεπει να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της συγκεκριμένης βάρδιας. Παντού θα υπάρχουν ανεύθυνοι είτε μιλάμε για δημόσιο είτε για ιδιωτικό τομέα.

Όταν γέννησα εγω στο Ελενας, δυο φορες, κανείς τουλάχιστον άγνωστος δεν μπορουσε να κυκλοφορεί ανενόχλητος στους διαδρόμους...Εγω γεννησα με καισαρική, ήμουν σε μονόκλινο δωμάτιο και για να μείνει κάποιος μαζί μου, θα έπρεπε να παρει άδεια απο την προισταμένη του ορόφου..

Μου φαίνεται κουλό να αρπάξει κάποιος ένα μωρό, ανενόχλητος, τα ξημερώματα και να μην τον σταματήσει κανείς..Εκτός και αν τον γνώριζαν... Χώρια οτι ούτε επισκέπτης θα μπορούσε να μπει τέτοια ώρα....Επιφυλάσσομαι!

Εν τωμεταξύ, σε κάθε όροφο, υπάρχει ένας πάγκος ή γραφείο με τις νοσηλεύτριες και την προισταμενη που έχουν βάρδια εκεινη την ώρα.. Μα κανείς δεν είδε κάτι??

Και για να απαντήσω στην pk33, οποτε χρειαστηκα κάποιον απο το προσωπικό, πάντα έβρισκα υποστήριξη. Γενικώς δεν συναντησα αδιαφορία ουτε έλλειψη προσωπικού. απεναντίας μαλιστα...Ας μη τα ισοπεδώνουμε όλα.

Συμφωνώ οτι για αυτο το γεγονός, θα πρεπει να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της συγκεκριμένης βάρδιας. Παντού θα υπάρχουν ανεύθυνοι είτε μιλάμε για δημόσιο είτε για ιδιωτικό τομέα.

Μήμπως απλά κοιμόντουσταν????Αλλά νομίζω ότι όποιος θέλει μπορέι να μπει άνετα αν πει οτι είναι συνοδός κάποιου.:?

Μήμπως απλά κοιμόντουσταν????Αλλά νομίζω ότι όποιος θέλει μπορέι να μπει άνετα αν πει οτι είναι συνοδός κάποιου.:?

Ναι μπορεί αλλά οχι στις 4 τα ξημερώματα που δεν έχει ξεκινήσει το επισκεπτήριο!!! Νομίζω οτι ήταν ξημέρωμα αν θυμαμαι καλά απο τις ειδήσεις που άκουσα...Όλοι να κοιμόντουσαν αποκλείεται...Εδω παιζεται κάτι άλλο!!

Δηλαδή όσες γυναιεκς εχουμε γεννήσει στο Έλενας ήμασταν τυχερές?? Αυτο θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε, ειδικά άμα είναι στημένο..Κατι ακουσα οτι προσανατολίζονται κ στους συγγενείς.

Διαφημίσεις

Καλημέρα σε όλους.

Εννοείται συγκλονιστικό γεγονός και αλλίμονο σε αυτή την μητέρα. Δεν μπορώ με τίποτα να υποθέσω πως μπορεί να αισθάνεται αυτή την στιγμή. Απλά πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να είμαστε τόσο μεγάλοι κατήγοροι όλοι! Και κυρίως να περιμένουμε να μάθουμε τί έχει συμβεί (έαν μάθουμε!!)

Θα σας πω την δική μου εμπειρία πάντως από το Ελενα που γέννησα και τα δυο μου παιδάκια.

Η παρουσία των security ήταν μεγάλη και έντονη. Θέλω να πω ότι πέρναγαν από τους ορόφους αρκετές φορές την ημέρα και μάλιστα μετά το πέρας των επισκεπτηρίων ήταν μπορώ να πω ενοχλητικοί (και καλά έκαναν βέβαια) στο να απομακρύνουν τους επισκέπτες. Όσον αφορά το βράδυ δεν υπήρχε περίπτωση να μπει κάποιος μέσα (εκτός των αποκλειστικών νοσοκόμων) στο μαιευτήριο. Μου κάνει λοιπόν μεγάλη εντύπωση το ότι βγήκε ένα μωρό τα ξημερώματα χωρίς κανείς να πάρει χαμπάρι. Οι όροφοι τα ξημερώματα είχαν 1-2 νοσηλεύτριες. Τουλάχιστον αυτό ίσχυε μέχρι και πριν 2 χρόνια που γέννησα το δεύτερο παιδάκι μου.

Το πως και το γιατί όπως είπα ελπίζω να το μάθουμε. Δεν υπερασπίζομαι κανέναν και δεν κατηγορώ κανέναν, απλά ΆΠΟΛΥΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ είναι ότι στο Ελενα δεν γίνεται τίποτα περισσότερο (από πλευράς αμέλειας εννοώ και κακουργηματικών πράξεων) από ότι γίνεται ή μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε άλλο ιδιωτικό νοσοκομείο.

Και δεν θα θέλω σε καμία περίπτωση να παρεξηγηθώ και να μπω σε διαδικασία για το εάν είναι καλύτερα τα δημόσια ή τα ιδιωτικά. Ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις του και πράττει αναλόγως για τον εαυτό του και την οικογένειά του. Δεν κρίνω αυτό.

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να βρεθεί το μωράκι και να επιστραφεί στους γονείς του.

Και πάλι καλημέρα σας και ελπίζω να μην σας κούρασα.

Από τη στιγμή που επιτρέπεται η διανυκτέρευση συνοδών και στα δημόσια και στα ιδιωτικά, δεν μπορεί να υπάρχει έλεγχος και ασφάλεια.

Ελπίζω αυτοί που το πήραν να το επιστρέψουν, είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος να βρεθεί.

Τι να πεις σ' αυτή τη μάνα;

ΣΟΚ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΛΟ........

ΚΡΙΜΑ ΣΤΗΝ ΜΑΝΟΥΛΑ..ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΤΗΣ........

ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΡΕΛΕΝΟΜΑΙ....... ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ!!!!!!!!!!!

αν ειναι δυνατον!!!!!!! τι πρεπει να κανουμε αλλο πια?????? να φυλαμε σκοπιες??????

και η υπευθυνη βαρδιας στον οροφο?? κοιμοταν?????

εγω ρε κοριτσια στο αλεξανδρας που γεννησα δεν κοιμομουν την νυχτα μιας και δεν ειχα τον μικρουλη μου μαζι και εβλεπα την μαια ολη νυχτα να καθεται στο γραφειακι ξυπνια!!!!

οι πορτες κλειστες...κανενας δεν εμπαινε ουτε εβγαινε αν δεν ηταν ωρα επισκεπτηριου!!!!

εκει τι εγινε??? το ειχαν αφησει ξεφραγκο αμπελι??????????

οσο σκευτομαι αυτην την μανα...............................

Ναι μπορεί αλλά οχι στις 4 τα ξημερώματα που δεν έχει ξεκινήσει το επισκεπτήριο!!! Νομίζω οτι ήταν ξημέρωμα αν θυμαμαι καλά απο τις ειδήσεις που άκουσα...Όλοι να κοιμόντουσαν αποκλείεται...Εδω παιζεται κάτι άλλο!!

Δηλαδή όσες γυναιεκς εχουμε γεννήσει στο Έλενας ήμασταν τυχερές?? Αυτο θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε, ειδικά άμα είναι στημένο..Κατι ακουσα οτι προσανατολίζονται κ στους συγγενείς.

Η αλήθεια είναι christina μου ότι και εμένα εκεί πήγε το μυαλό μου, άσχετα εάν δεν το ανέφερα στο post μου. Γιατί όπως αναφέρεις και έσύ και από την δική μου εμπειρία υπήρχε μεγάλη παρακολούθηση.

Απλά να περιμένουμε να μάθουμε περισσότερα καλύτερα.

Από την ώρα που το έμαθα, έχω τρομοκρατηθεί. Δεν μπορώ ούτε να διανοηθώ πως μπορεί να νοιώθει αυτή η γυναίκα.

Συμφωνώ ότι όποιος φταίει πρέπει να τιμωρηθεί και όχι μόνο. Αν και φαίνεται λίγο περιέργο το όλο σκηνικό. Έχω γεννήσει και τα δυο μου παιδιά σε δημόσιο νοσοκομείο. Το ωράριο επισκεπτηρίου το τηρούσαν κατά γράμμα. Ο σεκιουριτάς δέκα λεπτά πριν τη λήξη άρχιζε να τους βγάζει όλους έξω. Νεογέννητο μωρό να κυκλοφορεί στους διαδρόμους ήταν αδιανόητο. Ούτε αν συνοδευόταν από την ίδια τη μαμά. Τη μόνη διαδρομή που επιτρέπαν με το μωρό ήταν μέχρι την αίθουσα με τις πάνες. Συνοδός μπορούσε να μένει μόνο με άδεια. Οφείλω όμως να παραδεχτώ ότι πολλές φορές τη νύχτα στο διάδρομο δεν κυκλοφορούσε κανένας από το νοσηλευτικό προσωπικό, ούτε καν στο γραφείο του θαλάμου.

Βέβαια αν το κακό είναι να γίνει θα γίνει.

kh4Ap3.png

Κι εγω στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ γεννησα και τα δυο μου παιδια, και οπως ειπαν και οι κοπελες που γεννησαν στο ΕΛΕΝΑ, η παρουσια των security ηταν πολυ εντονη. Η πτερυγα ειχε κλειδωμενη πορτα, και δεν εμπαινε ή εβγαινε κανεις χωρις ελεγχο. Δεν υπηρχε περιπτωση ιδιαιτερα τη νυχτα να συμβει κατι τετοιο. Εδω υπηρχε προβλημα με τους συνοδους!

Οσο για το αν το βρεφος πρεπει να βρισκεται κοντα στη μητερα του, ναι, προσωπικη μου αποψη ειναι οτι πρεπει να ειναι μαζι της, να απολαμβανει την αγκαλια, τα χαδια της, να μυριζει το αρωμα της, να ακουει τη φωνη της, και οχι να ειναι σε εναν απροσωπο θαλαμο με δεκαδες μωρα και να το πηγαινουν μονο για να θηλασει.

η λύση θα είχε βρεθεί αν τα δημόσια νοσοκομεία είχαν κάτι που έχουν όλοι οι ιδιωτικοί χώροι, και αρκετοί δημόσιοι: κάμερες στους διαδρόμους.

Όμως εμείς ώς προοδευτική χώρα δεν θέλουμε κάμερες που να καταγράφουν τις κινήσεις σε δημόσιους χώρους γιατί λόγους προστασίας ατομικών δικαιωμάτων.

Προσωπικά προτιμώ στο μαιευτήριο να πάνε περίπατο τα ατομικά μου δικαιώματα και όχι το νεογέννητο παιδί μου!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...