Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

παιδικος σταθμος, εκτος περιοχης μου. Μπορω?

Recommended Posts

εχετε υποψιν σας, αν μπορω να κανω αιτηση και να παρουν το παιδι μου, σε δημοσιο παιδικο σταθμο, διαφορετικο απο εκεινον της περιοχης μου?

το θεμα ειναι, οτι η περιοχη μου εχει παιδικο... οχι πολυ καλο, απο οτι ακουω.. αντιθετως, στην διπλανη περιοχη (10 λεπτα απο το σπιτι μου, αλλα διοικητικα ανηκουμε αλλου) υπαρχει ενας καταπληκτικος δημοσιος σταθμος, πηγαμε σημερα και επαθα πλακα.....

ειχα εντυπωση πως με την ενοποιηση των δημων, θα ειχα το δικαιωμα να παω το παιδι οπουδηποτε μεσα στον δημο, οχι απαραιτητα στην γειτονια μου..

ξερετε κατι?

Διαφημίσεις

Καλημέρα. Μπορείς να δεις η ΕΕΤΑΑ φέτος ποιους παιδικούς σταθμούς θα διαχειρίζεται. Μπορεί κάποιοι από αυτούς να σε βολεύουν και σαν περιοχή και σαν επίπεδο λειτουργίας. Γύρω στο Μάιο με αρχές Ιουνίου βγαίνουν τα αποτελεσματα με τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς που θα έχει. Με την ενοποίηση δεν ξέρω τι ισχύει.

γενικα μου φαινεται οτι γινεται ενα μπαχαλο, οριστικες απαντησεις δεν βρισκω πουθενα..

να ρωτησω και κατι αλλο? υπαρχει περιπτωση, στον παιδικο που ανηκουμε.. να μην παρουν το παιδι τελικα, ακομα κι αν πληρει ολες τις προυποθεσεις? κατι ακουσα για κληρωσεις

γενικα μου φαινεται οτι γινεται ενα μπαχαλο, οριστικες απαντησεις δεν βρισκω πουθενα..

να ρωτησω και κατι αλλο? υπαρχει περιπτωση, στον παιδικο που ανηκουμε.. να μην παρουν το παιδι τελικα, ακομα κι αν πληρει ολες τις προυποθεσεις? κατι ακουσα για κληρωσεις

Κοίτα, αν τον παιδικό σταθμό τον διαχειρίζεται ο δήμος δεν πιστεύω ότι γίνεται η επιλογή βάσει κλήρωσης (όπως γίνεται για το προνήπιο) αλλά βάσει κάποιων κριτηρίων (χαμηλά εισοδήματα, πολύτεκνοι, δημότες κλπ προηγούνται (δεν θυμάμαι όμως με ποια σειρά γίνεται η αξιολόγηση). Το καλύτερο βέβαια είναι να είναι οι θέσεις όσες και τα παιδάκια.

Πληροφορίες μπορεί να σου δώσει η διευθύντρια του παιδικού και αν δεν μπορεί η ίδια (σε εμάς από αυτήν ενημερώθηκα για τους όρους και τα κριτήρια).

Ο δήμος μου δυστυχώς ενώ έχει 3 πολύ καλούς παιδικούς σταθμούς που κάλυπταν όλες τις ανάγκες των παιδιών την προηγούμενη χρονιά έδωσε τη διαχείρηση στην ΕΕΤΑΑ διότι δεν μπορούσε να τους καλύψει οικονομικά με αποτελεσμα να μην μπορώ να κάνω αίτηση γιατί η ΕΕΤΑΑ εξαιρεί τους δημοσίους υπαλλήλους. Ενώ αντίστροφα ωφελήθηκε η κουνιάδα μου που μένει σε όμορο δήμο και μπόρεσε και έστελε έτσι την κόρη της σε έναν από τους παραπάνω.

εριξα μια ματια στο λινκ που μου εδωσες, δεν εβγαλα ακρη, θα κοιταξω αργοτερα πιο προσεκτικα..

δυστυχως, η διυεθυντρια του σταθμου που μ ενδιαφερει, δεν μπορουσε να μου δωσει πολλες πληροφοριες, δεν εχουν ενημερωσει λεει ουτε τους ιδιους σχετικα, ακομα..

επισης, με προβληματισες με το θεμα των δημοσιων υπαλληλων..... :-( εγω ειμαι ιδιωτικη υπαλληλος, αλλα ο συζυγος ειναι δημοσιος... δεν καταλαβα, με ποια δικαιολογια τους εξαιρουν?

Διαφημίσεις

αν δεν μενετε στην περιοχη του σταθμου υπαρχει μια περιπτωση να παρουν το παιδι, αν εργαζεται καποιος απο τους γονεις στο δημο αυτο.

αλλιως δυσκολα τα πραγματα διοτι εχουν προτεραιοτητα οι δημοτες, κατοικοι και σε 3η μοιρα οι εργαζομενοι στο δημο που ανηκει ο σταθμος.

επισης, με προβληματισες με το θεμα των δημοσιων υπαλληλων..... :-( εγω ειμαι ιδιωτικη υπαλληλος, αλλα ο συζυγος ειναι δημοσιος... δεν καταλαβα, με ποια δικαιολογια τους εξαιρουν?

:P Μην ανησυχείς. Η ΕΕΤΑΑ δεν εξαιρεί τους μπαμπάδες. Μόνο τις μαμάδες δημοσίους υπαλλήλους. Από ότι κατάλαβα θέλει να βοηθήσει τις εργαζόμενες και άνεργες μητέρες.

Δες στο eetaa.gr στο Δράση "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής". Αφορά βέβαια την προηγούμενη χρονιά αλλά φαντάζομαι ότι κάπως έτσι θα κινηθούν.

Σου παραθέτω ένα κομμάτι από την πρόσκληση της προηγούμενης χρονιάς:

"Η πρόσκληση θα απευθύνεται σε Γυναίκες, που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών, καθώς και μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με Αναπηρία, οι οποίες έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή είναι Ελληνίδες Ομογενείς ή είναι αλλοδαπές από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.

Οι μητέρες μπορούν να ανήκουν σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες,

ü να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα. Εξαιρούνται οι τακτικοί υπάλληλοι Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. (αʼ και βʼ βαθμού).

ü να συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ: Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας, Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας – Stage, Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης).

ü να είναι άνεργες οι οποίες διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ.

ü να είναι άνεργες και λαμβάνουν ή έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά το διάστημα 21/06/2008 – 21/06/2010.

ü να είναι μητέρες παιδιών με Αναπηρία (Α.ΜΕ.Α), ανεξαρτήτως εργασιακής, κοινωνικοοικονομικής ή άλλης κατάστασης."

μου ειχε πει περσι η διευθυντρια του κοντινου μας παιδικου οτι μπορω να κανω αιτηση και σε αλλο παιδικο που δεν ηταν κοντα στο σπιτι μας, αρκει να εβρισκα απο την αλλη περιοχη καποιον που θα μου εδινε ενα λογαριασμο ΔΕΚΟ, και δηλωση οτι το ονομα που φαινοταν ηταν καποιου συγγενη που θα κρατουσε το παιδι, οποτε θα βολευε καλυτερα απο τη μονιμη κατοικια μας.

εγω ειχα συγκεκριμενα τη μαμα μου κοντα στον αλλο παιδικο και μου ειχε πει οτι ηταν πολυ συνηθισμενο και βεβαια δεν θα υπηρχε προβλημα με αυτο.

οσο για το λογο που εξαιρουν τους δημ υπαλ, δες τα εισοδηματικα κριτηρια της προηγουμενης χρονιας και θα καταλαβεις. αν δουλευεις στο δημοσιο δεν υπαρχει περιπτωση να μην τα ξεπερνας.

ενταξει δεν τον πηραν πουθενα λογω περικοπων και υψηλου (ΟΥΟΥ...) εισοδηματος!

ε, θα φαω τ αυτια μου αν δεν την παρουν λογω υψηλου εισοδηματος!!!!!! ξερω παιδια που πανε στον παιδικο με γονεις πολυ ευκαταστατους... επιχειρηματιες.. που δηλωνουν ομως, πολυ χαμηλο εισοδημα!!! εμεις δεν μπορουμε να κρυφτουμε στην δηλωση :rolleyes:

επισης, δεν εχω καταλαβει, που κανουμε τις αιτησεις? μου ειπαν μετα τις 10 μαιου, και μου εδωσαν και μια αιτηση... την παω στον σταθμο? ή στον δημο?

ε, θα φαω τ αυτια μου αν δεν την παρουν λογω υψηλου εισοδηματος!!!!!! ξερω παιδια που πανε στον παιδικο με γονεις πολυ ευκαταστατους... επιχειρηματιες.. που δηλωνουν ομως, πολυ χαμηλο εισοδημα!!! εμεις δεν μπορουμε να κρυφτουμε στην δηλωση :rolleyes:

αυτο ακριβως μου ειχε πει και η διευθυντρια του δημοτικου παιδικου. "αν τα δηλωνετε ολα τα εισοδηματα σας απο 2 μισθους, δε νομιζω να σας παρουν... μην το ψαχνετε, δεν βλεπετε που τα φερνουν το πρωι με τα καγιεν?"

Διαφημίσεις

Κάθε χρόνο αλλάζουν τα πράγματα. Τη μια επιδοτούνται οι άνεργες, την άλλη οι εργαζόμενες. Πέρυσι πάντως μέσω του ΚΕΠ μπορούσες να κάνεις αίτηση σε 5 σταθμούς με σειρά προτεραιότητας (ακόμα και ιδιωτικούς που ήταν δωρεάν) στην ΕΕΤΑΑ χωρίς να έχει σημασία σε ποιο Δήμο ανήκουν. Εξαιρούνταν κάποια ΚΕΠΑ (δημοσίου). Και ανάλογα με τα μόρια που μάζευες σε κατάτασαν σε ένα από όλα.

επισης, δεν εχω καταλαβει, που κανουμε τις αιτησεις? μου ειπαν μετα τις 10 μαιου, και μου εδωσαν και μια αιτηση... την παω στον σταθμο? ή στον δημο?

την πας στο Σταθμο.

Φυστικιον επειδη λιγο μπερδεμένα τα βλεπω να σου πω τα εξης

1)Υπαρχουν οι δημοσιοι παιδικοι σταθμοι αυτοι που δεν ειναι δημοτικές επιχειρήσεις πληρώνεις τροφεια το περισοτερο που εχω ακουσει ειναι 80ευρω ,καποιοι που ειναι δημοτικές επιχειρήσεις -πληρωνεις τροφεία αναλογα το υψος του εισοδηματος σου συνήθως παει 150-170ευρώ το μήνα.

Σε αυτους τους παιδικους κανεις αιτηση τον Μαιο, δικαιωμα εχει καθενας να κανει ΑΛΛΑ

Αν δεν εισαι δημοτης τους , προτεραιότητα εχουν οι δημοτες του δήμου

Αλλα κριτήρια ειναι το εισόδημα

ειναι η οικογενειακη κατάσταση, μονογονέικες οικογενειες κτλπ

ειναι αν εισαι παλινοστουντας κτλπ

Στα ειπα και στο φεις

εγω πχ ενω δεν ειμαι δημοτης στο δημο που μενω εκανα αιτηση , και εν γνωση μου ηξερα οτι προηγουνται οι δημοτες αλλα δεν μου απαγορεψε να κανω αιτηση.

Σε αυτους τους παιδικους κανεις αιτηση τον Μαιο και πας ή απο τον παιδικό σταθμό ή στο δημαρχειο αναλογα πως το εχουν οργανωσει.

Τωρα παμε στο δια ταυτα

Το προγραμμα "Εναρμονιση Επαγγελματικής κ Οικογενειακης Ζωής" ειναι ενα προγραμμα του ΕΣΠΑ εως και το 2013.

Η οργανωση που εχει αναλαβει αυτο το προγραμμα ειναι η http://www.eetaa.gr μπαινοντας στην δεξια μπαρα θα δεις τις ανακοινωσεις κτλπ

Σε αυτο το προγραμμα τι γινεται, επιδοτήται η μητερα με το χ ποσο που ζητάει ο σταθμος να στειλει το παιδι της.

Στο προγραμμα αυτο ονομάζουν ΔΟΜΕΣ τους παιδικους σταθμους που πέρνουν μέρος, εκει περνουν μερος και ιδιωτικοί σταθμόι αλλα και δημοσιοι παιδικοι που ειναι δημοτικές επιχειρήσεις ομως.

Εκει γυρω στον Μαιο Ιουνιο δηλωνουν ποιοι παιδικοι σταθμοι θα λαβουν μερος, βγαινει μια λιστα ανα περιοχη/δημο ποιοι σταθμοι θα ειναι στο προγραμμα(αυτο δεν σημαινει οτι οοολοι περνουν μερος...μονο οσοι σταθμοι δηλωσουν συμμετοχη)

Εκει εσυ σαν ενδιαφερομενη κοιτας ποιοι σταθμοι ειναι στην περιοχη σου και μη το τονιζω γιατι θα σου εξηγησω παρακατω.

Μετα βγαινει ανακοινωση/προσκληση που καλει τις ενδιαφερομενες μητέρες να κανουν αιτηση για να στειλουν το παιδι τους παιδικο σε 5 επιλογες απο ολη την λιστα, δηλαδη μπορει εσυ να βαλεις οτι θελεις πχ χολαργο εναν σταθμο και περιστερι πχ .Δεν υπαρχει περιορισμος σε ποιες περιοχες θα δηλωσεις, ουτε που εισαι δημοτης . Ο μονος περιορισμος που υπαρχει ειναι οτι θα πρεπει οι 5 σταθμοι της επιλογης σου να ανηκουν στον ιδιο νομό.

Οποτε εσυ στην αιτηση σου μπορεις να δηλωσεις πχ 3 ιδιωτικους σταθμους και 2 δημοσιους δημοτικες επιχειρησεις ασχετα αν ειναι στον δημο σου ή οχι, πχ μπορεις να βαλεις ενα σταθμο κοντα στη δουλεια σου αν δουλευες 8-4 και ηθελες να την παιρνεις κατευθειαν μετα τη δουλεια.

Και μετά που λες....

βγαινει ανακοινωση με τα ονοματα των γυναικών που πληρουν τα κριτήρια της εγκυκλιου και που εκαναν σωστα τι δηλωση, γιατι εννοειτε στη χωρα που ζουμε....θελουν πολύ χαρτι και χαρτια η αιτηση αυτη.

Μετα καποια στιγμή κοντα στα τελη Ιουλιου αρχες αυγουστου (περυσι εγινε λιγο μετα τα γενέθλια της μικρης για αυτο το θυμαμαι) βγαινει επιτελους η τελική λιστα των επωφελουμενων γυναικων....κοινως αυτων που θα παει το παιδι τους με επιδοτηση.

Και αν εχεις επιλεχθει το παιδι σου θα εχει περάσει σε εναν απο τους 5 σταθμους που εβαλες στις επιλογες σου.

Αυτα....

Δηλαδη το ενα με το αλλο ειναι ασχετα μεταξυ τους, αλλο κανω αιτηση στον παιδικό σταθμο που θελω και αλλο παιρνω μερος στο προγραμμα της ΕΕΤΑΑ.

Μπορεις να κανεις αιτηση στο δημοσιο παιδικο αυτονομα μονη σου αλλα επισης μπορεις να τον βαλεις και σαν επιλογη στην αιτηση σου για επιδοτηση απο την ΕΕΤΑΑ.

Τα κριτήρια για την επιδοτηση απο την ΕΕΤΑΑ ειναι τα παρακάτω

Η ΕΕΤΑΑ Προσκαλεί

Τις Γυναίκες, που είναι

 μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών ή / και

 μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με Αναπηρία,

και επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε Δομές παροχής φροντίδας και φιλοξενίας,

ώστε να διευκολυνθούν να εναρμονίσουν τους απαιτητικούς και αντικρουόμενους ρόλους

τους μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Οι μητέρες που θα ενταχθούν στη εν λόγω πράξη, θα πρέπει να πληρούν τις

κάτωθι προϋποθέσεις:

α) να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή

αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα, ή

β) να συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ: Πρόγραμμα Νέων

Θέσεων Εργασίας, Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, Πρόγραμμα

Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας – Stage, Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης

Επαγγελματικής Κατάρτισης),ή

γ) να είναι άνεργες, οι οποίες διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο

βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ., ή

δ) να είναι άνεργες και να λαμβάνουν ή να έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από

τον Ο.Α.Ε.Δ. οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά το διάστημα 21/06/2008 –

21/06/2010.

Από την προϋπόθεση α), εξαιρούνται οι τακτικοί υπάλληλοι Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ.

και Ο.Τ.Α. (αʼ και βʼ βαθμού).

Σημειώνεται ότι από το σύνολο των ανωτέρω (α-δ) προϋποθέσεων εξαιρούνται οι

υποψήφιες για να εγγράψουν τα τέκνα τους σε Κέντρα Δημιουργικής

Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), καθώς και στα Τμήματα ΑΜΕΑ

των Βρεφονηπιακών Σταθμών Ολοκληρωμένης Φροντίδας, οι οποίες έχουν το

δικαίωμα υποβολής αίτησης ανεξαρτήτως εργασιακής, κοινωνικοοικονομικής ή άλλης

κατάστασης.

2.1 ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μητέρες βρεφών, νηπίων, παιδιών ή /και

νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, που

α) έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή

είναι Ελληνίδες Ομογενείς ή είναι αλλοδαπές από τρίτες χώρες και διαμένουν

νόμιμα στην Ελλάδα.

β) επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους στις κάτωθι κατηγορίες Δομών:

 Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, για βρέφη από 2

μηνών έως 2,5 ετών συμπληρωμένων την 01/09/2010 και νήπια και

παιδιά από 2,5 ετών συμπληρωμένων την 01/09/2010, μέχρι την ηλικία

εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας για παιδιά

βρεφικής και προσχολικής ηλικίας από 8 μηνών έως την ηλικία εγγραφής

στην υποχρεωτική εκπαίδευση και παιδιά με αναπηρία από 2,5 ετών έως

6,5 ετών.

 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.Α.Π.) για παιδιά από 6 έως 12

ετών και παιδιά με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα

και

 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.ΜΕ.Α.)

για παιδιά με αναπηρία, εφήβους, και άτομα με νοητική υστέρηση ή/και

κινητική αναπηρία σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με

Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. ΜΕΑ). Τα ανωτέρω όρια ηλικίας θα εναρμονίζονται με

το εκάστοτε ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Στις γυναίκες που θα επιλεγούν (ωφελούμενες) θα προσφέρονται θέσεις φροντίδας

και φιλοξενίας για τα τέκνα τους, από τις προαναφερόμενες Δομές. Η διάθεση των

θέσεων στις ωφελούμενες θα γίνεται μέσω «εντολών τοποθέτησης» από την

E.E.T.A.A. Α.Ε.

2.4 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όλες οι ενδιαφερόμενες, μαζί με την «Αίτηση συμμετοχής – Δήλωσή» τους, θα

υποβάλλουν, πρωτότυπα ή σε αντίγραφα επικυρωμένα, τα εξής δικαιολογητικά:

α) Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου. Εάν η ενδιαφερόμενη

είναι αλλοδαπή από τρίτες χώρες απαιτείται και άδεια διαμονής σε ισχύ. Εάν η

ενδιαφερόμενη είναι Ελληνίδα Ομογενής απαιτείται αντίγραφο ταυτότητας

Ομογενούς.

β) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή αντίγραφο διαζευκτηρίου, στην

περίπτωση που η ενδιαφερόμενη είναι διαζευγμένη και αυτό δεν αναφέρεται στο

πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή/και αντίγραφο ατομικής φορολογικής

δήλωσης για το οικονομικό έτος 2010, στην περίπτωση που η ενδιαφερόμενη

τελεί σε διάσταση ή οποιοδήποτε αποδεικτικό έγγραφο της διάστασης, ή

αντίγραφο δικαστικής απόφασης ή οποιοδήποτε αποδεικτικό έγγραφο της

Επιτροπείας ανηλίκου τέκνου σε περίπτωση που η ενδιαφερόμενη είναι ανάδοχη

μητέρα.

γ) Εκτύπωση εκκαθαριστικού σημειώματος ή αντίγραφο αυτού για το

οικονομικό έτος 2009 (δηλαδή για εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2008

έως 31/12/2008).

2.4.1 Εάν η ενδιαφερόμενη είναι μισθωτή, απαιτείται

α) Βεβαίωση εργοδότη, από την οποία να προκύπτει η συνέχιση της

απασχόλησης, καθώς και το είδος απασχόλησης (πλήρης ή μερική

απασχόληση, αορίστου ή ορισμένου χρόνου) στη θέση εξαρτημένης εργασίας

που η ενδιαφερόμενη κατέχει, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής

των «Αιτήσεων συμμετοχής – Δηλώσεων», και

β) αντίγραφο μηχανογραφημένων ενσήμων του δευτέρου ή τουλάχιστον

του πρώτου τριμήνου του 2009 ή σχετική βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ή

αντίγραφο της αναγγελίας πρόσληψής της.

2.4.2 Εάν η ενδιαφερόμενη είναι αυτοαπασχολούμενη εκτός πρωτογενή

τομέα, απαιτείται

α) αντίγραφο της Δήλωσης Ενάρξεως Επιτηδεύματος στην Δ.Ο.Υ. ή βεβαίωση

ασφαλιστικού φορέα ότι έχουν καταβληθεί εισφορές, και

β) υπεύθυνη δήλωση περί μη διακοπής της άσκησης του επιτηδεύματος.

2.4.3 Εάν η ενδιαφερόμενη είναι αυτοαπασχολούμενη στον πρωτογενή

τομέα, απαιτείται βεβαίωση ασφαλίσεως από τον ΟΓΑ, ή βεβαίωση ότι έχουν

καταβληθεί οι ασφαλιστικές εισφορές .

2.4.4 Εάν η ενδιαφερόμενη συμμετέχει σε Ενεργητικές Πολιτικές

Απασχόλησης (ΕΠΑ) και συγκεκριμένα

α) σε πρόγραμμα STAGE του Ο.Α.Ε.Δ , απαιτείται

¨ αντίγραφο του Ιδιωτικού Συμφωνητικού Συνεργασίας μεταξύ Ο.Α.Ε.Δ.,

Φορέα Υλοποίησης και ασκούμενης, και

¨ Υπεύθυνη δήλωση για τη συνέχιση παρακολούθησης του προγράμματος,

κατά την ημερομηνία υποβολής της «Αίτησης συμμετοχής – Δήλωσης».

β) σε πρόγραμμα Ν.Θ.Ε. του Ο.Α.Ε.Δ , απαιτείται

¨ αντίγραφο της εγκριτικής απόφασης υπαγωγής και βεβαίωση εργοδότη

για τη συνέχιση παρακολούθησης του προγράμματος, και

γ) σε πρόγραμμα Ν.Ε.Ε. του Ο.Α.Ε.Δ, απαιτείται

¨ αντίγραφο της εγκριτικής απόφασης υπαγωγής, και

δ) σε πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, απαιτείται

βεβαίωση από πιστοποιημένο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) για

τη συνέχιση παρακολούθησης του προγράμματος, κατά την ημερομηνία

υποβολής της «Αίτησης συμμετοχής – Δήλωσης».

2.4.5 Εάν η ενδιαφερόμενη είναι άνεργη, απαιτείται:

α) αντίγραφο Δελτίου Ανεργίας σε ισχύ

β) αντίγραφο Βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του

ΟΑΕΔ, και

γ) αντίγραφο της εγκριτικής απόφασης επιδότησης του Ο.Α.Ε.Δ., εάν η

ενδιαφερόμενη λαμβάνει ή έχει λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από

τον Ο.Α.Ε.Δ. οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες

προ της δημοσίευσης της παρούσας, ήτοι από 21/06/2008 έως 20/06/2010.

2.4.6 Εάν η ενδιαφερόμενη μητέρα ανήκει στην ομάδα των ΑμεΑ ή/και

ένα από τα τέκνα της ή/και ο σύζυγος,

α) με ποσοστό αναπηρίας 35% και άνω για τη μητέρα ή/και για ένα από

τα τέκνα της, και

β) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω για το σύζυγό της,

απαιτείται Βεβαίωση Υγειονομικής Επιτροπής.

2.4.7 Εάν ο σύζυγος είναι μακροχρόνια άνεργος, απαιτείται βεβαίωση από

τον Ο.Α.Ε.Δ. ότι είναι άνεργος κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

2.5. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΟ

Εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις συμμετοχής, θα ισχύσουν κριτήρια

μοριοδότησης για την επιλογή των ωφελουμένων, τα οποία θα είναι τα εξής:

α) Το χαμηλό ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα. Τα μόρια που θα

δοθούν θα υπολογίζονται βάσει του τύπου: [(Α/Ε)Χ100] / 12, όπου Α= 24.000

? προσαυξανόμενο κατά 1.000 ? εάν η μητέρα έχει ένα τέκνο, 2.000 ? εάν έχει

δύο τέκνα και 10.000 ? εάν έχει τρία τέκνα (το ποσό των 10.000 ? θα

προσαυξάνεται κατά 1.000 ? για κάθε τέκνο πέραν του τρίτου) και Ε= το

ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα.

β) Η κατάσταση απασχόλησης, η εργασιακή σχέση και το είδος

απασχόλησης. Για εργαζόμενες γυναίκες + 35 μόρια, για σύμβαση εργασίας

μερικής απασχόλησης + 45 μόρια, για σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου +

40 μόρια.

γ) Η ανεργία από τον Ο.Α.Ε.Δ. με δελτίο ανεργίας σε ισχύ 10 μόρια, άνεργες

που λαμβάνουν τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. με 20 μόρια.

δ) Η οικογενειακή κατάσταση. Προτεραιότητα δίδεται στις μητέρες που

 ανήκουν στην ομάδα των ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 35% και άνω + 35

μόρια,

 έχουν τέκνα που ανήκουν στην ομάδα των ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας

35% και άνω + 30 μόρια,

 είναι χήρες + 35 μόρια,

 είναι άγαμες μητέρες + 30 μόρια,

 είναι διαζευγμένες ή σε διάσταση + 25 μόρια,

 είναι τρίτεκνες - πολύτεκνες + 20 μόρια,

 έχουν σύζυγο που ανήκει στην ομάδα των ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας

67% και άνω + 15 μόρια,

 έχουν σύζυγο μακροχρόνια άνεργο (άνω των 12 μηνών) +10 μόρια

Αυτααααααααααααααααααααα

στα εβαλα για να παρεις μια ιδεα τι ειναι το προγραμμα αυτο

σορυ για το σεντονι μου ε.....

:P:p:p:p:p

σ αγαπω ρε φιλαρακι!!

χιλια ευχαριστω!! ξεμπερδεψα τα μπουτια μου!

εμ...εγω ειχα μπερδευτει περυσι που τα εψαχνα...

Για αυτο αφιέρωσα εικοσι λεπτά εν μεσω καπνισματος χε χε να στα γράψω γιατι το καταλαβα οτι τα ειχες μπερδέψει τα μπουτακια σου χαχαχα

σμουτςςςςςςς σαλιωτα :mrgreen::mrgreen:

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...