Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θα φεύγατε για εξωτερικό?

STAUROULA

Recommended Posts

Παντως πριν απο εξη μήνες οταν του ελεγα του αντρουλη να αρχισουμε να σκεφτομαστε την εκδοχή να φυγουμε απο ελλάδα....γελουσε μαζι μου...

Τι μου ειπε προχθες...?

Με ενημέρωσε οτι ηρθε η ωρα να αρχισω να κανω έρευνα να δω τι γινεται.... γιατι μαλλον μου λεει πρεπει να το ψάξουμε σοβαρα..!

Και εγω θελω να φυγω γιατι αλλο ετσι δεν παει...δουλευει 12 ώρες και πληρώνεται για τις 8...φέυγει στις 6+15 και γυρναει στις 7-8 το απόγευμα...Εγώ χάλια...ωρομίσθια εκπαιδευτικος...

Στο τραπέζι μας έπεσαν οι εξης χωρες Ολλανδια, Κυπρος, Γερμανια

Θα ήθελα αν ξέρει καποιος να μου πει πληροφορίες επίπεδο διαβίωσης, κοστους ζωής για σουπερ πχ, και τι γινεται με τις δουλειες....

Και το κυριοτερο με κοινωνική πρόνοια τι γινεται σε αυτες τις χωρες.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλαμαρακι,για την Ολλανδια ξερω απο φιλη οτι ειναι λιγο δυσκολα τα πραγματα.....ειδικα για ευρεση κατοικιας....ειναι πανακριβα!!!

Νομιζω οτι σε ολη την Ευρωπη συμβαινει κατι αναλογο...εμεις εδω πληρωναμε ενοικιο για ενα σπιτι 80 τετραγωνικα 750 εβρω,η θερμανση βεβαια και το νερο μεσα στην τιμη.Καλα,για το σουπερ μαρκετ και τα ειδη ρουχισμου,δε το συζητω...ακριβοτερα απο την Ελλαδα θα δυσκολευτεις να βρεις!!!!!

Απο κοινωνικη προνοια τωρα...στο φουλ.....βεβαια δεν ειναι ευκολο να παρεις αδεια παραμονης πια!Και να βρεις δουλεια βεβαια.....εκτος κι αν εχεις ανθρωπους εκει να σε βοηθησουν......

Πριν το αποφασισετε καντε πρωτα μια πολυ καλη ερευνα...

Φιλια!!

θα σαι παντα μεσα στην καρδια μας...

Καλημέρα κορίτσια.

Μια μαζεύετε πληροφορίες για το εξωτερικό, να σας πω κι εγώ την εμπειρία μου.

Εμείς ζούμε εδώ και 7 χρόνια στην Γερμανία.

Όπως λέει και η Φλορα πρέπει να έχεις εξασφαλισμένη δουλεία και αν υπάρχει κάποιος γνωστός η συγγενής, ακόμα καλύτερα.

Εμένα ο άντρας μου είχε μια πολύ καλή πρόταση από την δουλεία του, με ρώτησε αν θέλω να έρθουμε και του είπα αμέσως ναι.

Έχω και την μητέρα μου εδώ η οποία είναι παντρεμένη με Γερμανό, μπορώ να πω πως μας βοήθησαν αρκετά στην αρχή.

Μένουμε σε ένα διαμέρισμα 90 τετραγωνικών και πληρώνουμε γύρω στα 1000? ενοικιο (εννοείται θέρμανση, νερό και ρεύμα μέσα ).

Μην τρομάζετε με το ποσό, μην ξεχνάμε ότι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η περιοχή (αυτό ισχύει σε όλες τις χώρες).

Οι τιμές στα σούπερ μαρκετ και στον ρουχισμό, καμία σχέση με την Ελλάδα, πολύ πιο φθηνά.

Στο θέμα υγείας και πρόνοιας είναι πολύ μπροστά.

Παραδείγματα:

Ήρθα εδώ 8 μηνών έγκυος, γέννησα και δεν πλήρωσα ούτε ένα cent.

Τώρα που είμαι πάλι έγκυος έχω κάνει αυχενική διαφάνεια και β επιπέδου σε κέντρο γενετικής δωρεάν.

Αν χρειαζόταν να κάνω αμνιοπαρακεντηση (ευτυχώς δεν χρειάστηκε) και αυτό είναι δωρεάν.

Για το παιδί μου δεν έχω πληρώσει ούτε μια φορά γιατρό, εμβόλια, φάρμακα, εργοθεραπειες, λογοθεραπειες….

Επειδή έχει κάποια νοητική στέρηση, πήγε σε ειδικό παιδικό σταθμό και τώρα πάει σε ειδικό σχολείο.

Όλα τα έξοδα του σχολείου τα έχει αναλάβει το υπουργείο υγείας.

Ο καιρός εδώ δεν με χαλάει καθολου, τον έχω συνηθίσει.

Έχει απέραντο πράσινο παντού, τεραστία πάρκα με λίμνες και τεράστιες παιδικές χαρές μέσα στην πόλη.

Παραδέχομαι ότι μου λείπουν οι δικοί μου που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Η ζωή στην Ελλάδα, όμως, δεν μου λείπει καθόλου.

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια.

Μια μαζεύετε πληροφορίες για το εξωτερικό, να σας πω κι εγώ την εμπειρία μου.

Εμείς ζούμε εδώ και 7 χρόνια στην Γερμανία.

Όπως λέει και η Φλορα πρέπει να έχεις εξασφαλισμένη δουλεία και αν υπάρχει κάποιος γνωστός η συγγενής, ακόμα καλύτερα.

Εμένα ο άντρας μου είχε μια πολύ καλή πρόταση από την δουλεία του, με ρώτησε αν θέλω να έρθουμε και του είπα αμέσως ναι.

Έχω και την μητέρα μου εδώ η οποία είναι παντρεμένη με Γερμανό, μπορώ να πω πως μας βοήθησαν αρκετά στην αρχή.

Μένουμε σε ένα διαμέρισμα 90 τετραγωνικών και πληρώνουμε γύρω στα 1000? ενοικιο (εννοείται θέρμανση, νερό και ρεύμα μέσα ).

Μην τρομάζετε με το ποσό, μην ξεχνάμε ότι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η περιοχή (αυτό ισχύει σε όλες τις χώρες).

Οι τιμές στα σούπερ μαρκετ και στον ρουχισμό, καμία σχέση με την Ελλάδα, πολύ πιο φθηνά.

Στο θέμα υγείας και πρόνοιας είναι πολύ μπροστά.

Παραδείγματα:

Ήρθα εδώ 8 μηνών έγκυος, γέννησα και δεν πλήρωσα ούτε ένα cent.

Τώρα που είμαι πάλι έγκυος έχω κάνει αυχενική διαφάνεια και β επιπέδου σε κέντρο γενετικής δωρεάν.

Αν χρειαζόταν να κάνω αμνιοπαρακεντηση (ευτυχώς δεν χρειάστηκε) και αυτό είναι δωρεάν.

Για το παιδί μου δεν έχω πληρώσει ούτε μια φορά γιατρό, εμβόλια, φάρμακα, εργοθεραπειες, λογοθεραπειες….

Επειδή έχει κάποια νοητική στέρηση, πήγε σε ειδικό παιδικό σταθμό και τώρα πάει σε ειδικό σχολείο.

Όλα τα έξοδα του σχολείου τα έχει αναλάβει το υπουργείο υγείας.

Ο καιρός εδώ δεν με χαλάει καθολου, τον έχω συνηθίσει.

Έχει απέραντο πράσινο παντού, τεραστία πάρκα με λίμνες και τεράστιες παιδικές χαρές μέσα στην πόλη.

Παραδέχομαι ότι μου λείπουν οι δικοί μου που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Η ζωή στην Ελλάδα, όμως, δεν μου λείπει καθόλου.

Eτσι ακριβως........ακριβως τα ιδια!!

Καλαμαρακι,για την Ολλανδια ξερω απο φιλη οτι ειναι λιγο δυσκολα τα πραγματα.....ειδικα για ευρεση κατοικιας....ειναι πανακριβα!!!

Νομιζω οτι σε ολη την Ευρωπη συμβαινει κατι αναλογο...εμεις εδω πληρωναμε ενοικιο για ενα σπιτι 80 τετραγωνικα 750 εβρω,η θερμανση βεβαια και το νερο μεσα στην τιμη.Καλα,για το σουπερ μαρκετ και τα ειδη ρουχισμου,δε το συζητω...ακριβοτερα απο την Ελλαδα θα δυσκολευτεις να βρεις!!!!!

Απο κοινωνικη προνοια τωρα...στο φουλ.....βεβαια δεν ειναι ευκολο να παρεις αδεια παραμονης πια!Και να βρεις δουλεια βεβαια.....εκτος κι αν εχεις ανθρωπους εκει να σε βοηθησουν......

Πριν το αποφασισετε καντε πρωτα μια πολυ καλη ερευνα...

Φιλια!!

Καλησπέρα εσύ πως πήγες εκεί?

Εμείς προσανατολιζόμαστε για το Βέλγιο. Λόγω γλώσσας θα νπορώ να βοηθήσω την οικογένεια μου πιο εύκολα.

Καλησπέρα εσύ πως πήγες εκεί?

Εμείς προσανατολιζόμαστε για το Βέλγιο. Λόγω γλώσσας θα νπορώ να βοηθήσω την οικογένεια μου πιο εύκολα.

Ειμαι εκπαιδευτικος και πηρα αποσπαση.Ειχαμε ομως συγγενεις εδω οταν ηρθαμε,ο δε συζυγος ειχε μεινει παλιοτερα για αρκετα χρονια εδω...οποτε...

δεν ξερω αν εγω θα εκανα κατι τετοιο.παντως για την νεα υορκη που λες εγω πηγα τον σεπτεμβρη για τουρισμο κ εφριξα.μετανοιωσα που πηγα.μου εχει μεινει μια εικονα καθομασταν με τον αντρα σε ενα παγκακι εξω απο ενα σταθμο μετρο.ολοι εβγαιναν αποκει σαν υπνωτισμενοι ολοι μαζι προσ μια κατευθυνση με ενα καφε στο χερι κ απο μια τσαντα στον καθε ωμο.χαλι μαυρο....εγω δεν εμενα εκεικ με τιποτα μονο φθηνα ρουχα εχει και το φαι τους πανακριβο. τωρα και για την γερμανια εχω ακουσει οτι πλεον εκμεταλευονται αρκετα κ τουσ ελληνες. αν πας δηλ.για μεροκαματο θα δουλευεις 12 ωρες κ θα παιρνεις ψιχουλα την πατησε ενας γνωστος μου.ταχα προσφερουν και στεγη κ δουλευεις σαν το σκυλι. εκτος αν εχεις γνωστο να σε βοηθησει εκει που θα πατε:confused::confused:

Διαφημίσεις

Για όλα τα κορίτσια που σκέφτονται να μετακομίσουν, να ξέρουν ότι δεν είναι ρόδινα στις πρώτη τους αναζήτηση και μπορεί να είναι και η τελευταία και απογοητευτική...Σας δίνω λοιπόν την άλλη όψη του νομίσματος που ζήσμαε εγώ με τον άνδρα μου στην προσπάθεια μας για αναζήτηση ενός καλύτερο μέλλοντος....

Με αυτό μου το thread δεν έχω σκοπό να τρομάξω κανένα υποψήφιο μετανάστη αλλά καλό είναι να ξέρετε σε περίπτωση που τελικά την αντιμετωπίσετε. Από το έτος του 2008 και επί 1 χρόνο ολόκληρο καταστρώναμε το σχέδιο μας με τον σύζηγό μας εδώ στην Αθήνα για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την μιζέρια που μας περικύκλωνε....Είχαμε κάνει όλη την απαραίτητη ψακτική για σπίτια, για χαρτιά που πρέπει να πάρουμε από εδώ, για όλα τα γραφεία ευρέσεως εργασίας, όλα τα site που προσφεραν εργασία κλπ κλπ. Είχε κλείσει και ο σύζηγος συνέντευξη με ένα γραφείο το γνωστό και μη εξαιρεταίο "Undutchables". Αφού τρέχαμε ένα μήνα ολόκληρο για να τακτοποιησουμε τα σχετικα με τις υπάρχουσες εργασίες μας και τα χαρτιά μας στον δημόσιο τομέα (health insurance card & έντυπα E ) Μαζέψαμε και τα απαραίτητα χρήματα για τον πρώτο καιρό....Προσγειονόμαστε Ολλανδία....Να σημειώσω ότι δεν γνωρίζαμε ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ εκεί. Επίσης κανένας Ελλήνας της Ολλανδίας που πετυχαίναμε κατά καιρούς στο ιντερνετ δεν καταδεχόταν να μας πεί το παραμικρό. Μέναμε λοιπόν σε ξενοδοχεία (πρώτο μελανό σημείο). Ψάχναμε για σπίτι ή δωματιο και η απάντηση τους ήταν δεν έχετε συμβόλαιο εργασίας και δεν μπορούμε να σας το δώσουμε. Περιοχή εκκίνησης αναζήτησης εργασίας ήταν το Άμστερνταμ. 1 μήνα χτυπήσαμε όλες τις πόρτες των agent bureaus, πήγαμε σε όλα τα καταστήματα door to door και αναζητούσαμε εργασία. Πήγαμε και στους undutchables (γραφείο ευρέσεως) και το μόνο που μας έλεγαν όλοι ήταν « Δεν ξέρετε Ολλανδίκα, δεν έχουμε δουλειές τώρα και τα βιογραφικά είναι πάρα πολλά», ούτε τα βιογραφικά μας δεν μας ζήταγαν. Απλά μας έλεγαν «Φύγετε». Πήγαμε λοιπόν στο Ροτερνταμ και κάτσαμε άλλο τόσο, τα ίδια και χειρότερα και εκεί. Τελική μας αναζήτηση ήταν η Χάγη, μείναμε ενάμιση μήνα κάναμε τις ίδιες κινήσεις, είχαμε την ίδια αντιμετώπιση από όλους τους αχρείους υπαλλήλους των γραφείων αυτών και τέλος μας προσέγγισαν κάτοι Τούρκοι που μας είπαν αν θέλουμε δουλειά μόνο σε θερμοκήπια μπορούμε να πάμε. (Να σημειώσω ότι ο άνδρας μου είναι electronic engineer (πτυχιούχος), εγώ είμαι multimedia director +γραφίστρια (πτυχιούχος) και τα αγγλικά μας είναι άψογα).

Συμφωνήσαμε γιατί είχαμε απελπιστεί. Ξυπνάγαμε στις 4 τα ξημερώματα, δουλεύαμε μέχρι τις 6 το απόγευμα πακετάροντας πάπρικα (πιπεριές) για να παίρνουμε 5-6 ευρώ την ώρα γιατί όλα τα υπόλοιπα τα τσέπωνε ο Τούρκος. Να σημειώσω ότι τον καιρό που δουλέψαμε για τους Τούρκους μέναμε σε δωματιάκι τελικά 3χ3 με αλλους Κούρδους, Τούρκους, Μαροκάνους, ούτε και εγώ θυμάμαι πόσοι είμασταν εκεί μέσα. Πέρασε 1 1/2 μήνας με μόνο κάποιες μέρες δουλειάς διότι ούτε τα θερμοκήπια μας φώναζαν κάθε μέρα. Κουρασμένοι και αγανακτισμένοι είπαμε γυρίζουμε πίσω αφού τα εξαντλήσαμε όλα (έτσι τουλάχιστον νομίζαμε).

Είμαστε Ελλάδα και πάλι 1 χρόνο τώρα.

Είμαστε απλά καλά πλέον και με την απογητέυση της αποτυχίας...Όμως θα σας παραθέσω οδηγό διαβίωσης και τι να προσέξετε εάν πάτε εκεί και πως να κινηθείτε για να γλιτώσετε χρόνο και να μην πάθετε αυτά που πάθαμε εμείς...

Πλέον έχω φίλους εκεί όπου τους έκανα εκ των υστέρων..Έχω οδηγούς για σπίτια και εργασίες και τέλος τα βασικά βήματα μετακίνησης για να μην πελαγώσετε!!!

Συγγνώμη για το μεγάλο post μου.

τωρα και για την γερμανια εχω ακουσει οτι πλεον εκμεταλευονται αρκετα κ τουσ ελληνες. αν πας δηλ.για μεροκαματο θα δουλευεις 12 ωρες κ θα παιρνεις ψιχουλα την πατησε ενας γνωστος μου.ταχα προσφερουν και στεγη κ δουλευεις σαν το σκυλι. εκτος αν εχεις γνωστο να σε βοηθησει εκει που θα πατε:confused::confused:

Μάλλον μιλάς για Έλληνες που έχουν εστιατόρια και σουβλατζίδικα στην Γερμανία.

Αυτοί συνήθως βάζουνε αγγελίες στην Ελλάδα και ζητάνε άτομα για δουλεία.

Τους δίνουν σπίτι αλλά τους βάζουν και δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Εμένα ο άντρας μου δουλεύει με Γερμανούς και δεν έχει τέτοια προβλήματα.

Δεν έχει σημασία αν είσαι Τούρκος, Έλληνας η οτιδήποτε άλλο.

το θέμα ειναι ν παει κανείς και να ψάχνει εκεί για δουλειά ή πρώτα να βρει (οσο χρόνο τουπάρει αυτο... και πως να βρεις από το ιντερνετ?) και μετά να εγκατασταθεί αμα έχεις και παιδιά ειναι πιο δυσκολο

..........και μετά να εγκατασταθεί αμα έχεις και παιδιά ειναι πιο δυσκολο

όπως επίσης εξίσου δύσκολο θα είναι αν μετά απο χ ψ χρόνια αποφασίσεις να γυρίσεις πίσω (για να γεράσεις στη χώρα σου), εσύ θα θέλεις τα παιδιά σου όμως όχι!!!!!!!!!

Είπαμε Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα!!!!!!!!!!

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Διαφημίσεις

Εγώ είχα δει ότι ο Καναδάς έχει μια πολιτική να δέχεται εξειδικευμένα άτομα. Πήγανε στη Ρουμανία και κάνανε ανοιχτές συνεντεύξεις π.χ. για πληροφορικάριους και προσφέρανε δουλειές έτσι. Ψάξτε και Καναδά μέσω ίντερνετ, είναι δίγλωσση χώρα Αγγλικά και Γαλλικά. Οπωσδήποτε αν έχεις παιδιά κάποιος πρέπει να πάει πρώτα να εγκατασταθεί και μετά να ακολουθήσουν οι άλλοι.

Φλόρα μου κάνει εντύπωση αυτό με την άδεια παραμονής που λες για χώρα της ΕΕ. Εγώ Αγγλία μετά το μάστερ έκανα ΜΙΑ αίτηση και βρήκα αμέσως δουλειά, ούτε άδεια παραμονής μου ζήτησαν ούτε τίποτα. Πιο ωραίος ήταν ο άντρας μου που πήγε και δηλώθηκε εκεί στο ταμείο ανεργίας (δεν χρειάζονταν καθόλου ένσημα, ούτε άδεια παραμονής) και του έδιναν το μισό ενοίκιο και ένα χρηματικό επίδομα που και τα δύο ήταν περίπου ίσα με το μισό μισθό μου. Είχε ως άνεργος οδοντιατρική περίθαλψη που εγώ δεν είχα, κάλυψη για γυαλιά, και διάφορες μικροεκπτώσεις. Δεν έπρεπε να φαίνεται ότι είμαστε ζευγάρι αλλά ότι συγκατοικούμε. Καλά το τι κατάχρηση γινόταν από ξένους δε λέγετε. Ούτε μπορούσαν να τον υποχρεώσουν να πάει σε οποιαδήποτε δουλειά γιατί ήταν πτυχιούχος. Mπορούσε να είναι στο ταμείο ανεργίας για χρόνια. Έκανε και δωρεάν Αγγλικά στο δήμο.

Αυτά με τα σπίτια ξέρω ότι τα κάνουν οι Γερμανοί ότι αρνούνται να νοικιάσουν κλπ. Αλλά και οι Ολλανδοί δεν φαίνονται καλύτεροι. Στην Αγγλία δεν το είδα ποτέ, ούτε από γνωστούς που δεν είχαν δουλειά, κλπ. Γενικά έχω την εντύπωση ότι οι αγγλοσαξωνικές αγορές εργασίας είναι πιο ανοιχτές. Οι ευρωπαϊκές είναι πιο δυσκοίλιες να το πω. Aν μου έλεγε νεαρό ζευγάρι ότι θέλει να πάει Αγγλία θα του έλεγα να ψάξει πρώτα αυτά τα επιδόματα, τις παροχές ενοικίου, κλπ. Αλλά θα φανταζόμουν ότι και σε άλλες χώρες της ΕΕ Σουηδία, Γερμανία που έχουν μεγαλύτερες παροχές θα ισχύουν αυτά. Τα οποία φυσικά εμάς μας φαίνονται αδιανόητα.

Αδεια παραμονής; Γιατί;

Από την στιγμή που είσαι δηλωμένος σε κάποια οικία και έχεις ασφάλεια, δεν χρειάζεται κάτι άλλο.

Πιο ωραίος ήταν ο άντρας μου που πήγε και δηλώθηκε εκεί στο ταμείο ανεργίας (δεν χρειάζονταν καθόλου ένσημα, ούτε άδεια παραμονής) και του έδιναν το μισό ενοίκιο και ένα χρηματικό επίδομα που και τα δύο ήταν περίπου ίσα με το μισό μισθό μου. Είχε ως άνεργος οδοντιατρική περίθαλψη που εγώ δεν είχα, κάλυψη για γυαλιά, και διάφορες μικροεκπτώσεις. Δεν έπρεπε να φαίνεται ότι είμαστε ζευγάρι αλλά ότι συγκατοικούμε. Καλά το τι κατάχρηση γινόταν από ξένους δε λέγετε

Το ίδιο συμβαίνει και εδώ.

οι γονεις του αντρα μου πολιτικοι μεταναστες μεχρι τα 30 τους, εκει γεννηθηκαν, σε μια χωρα της ΕΣΣΔ με κουμουνιστικο καθεστως, οταν ερχονταν ελλαδα μιλαω για 70-80 κ γυριζαν με μπλου τζην κ ηταν ΟΥΑΟΥΥΥΥΥΥ μεναν με ανοιχτο το στομα οι ξενοι, κ τελικα εδω κ 20 χρονια επεστεψαν, πολυ ζορικα στην αρχη αλλα 10ετία του 90 εβγαλαν καλα μεροκαματα οι ανθρωποι κ κανα μια αξιοπρεπη περιουσια!

αλλα ακομα εχουν κ το λενε οτι ΠΑΙΔΙΑ κ ΥΓΕΙΑ οχι απλα αψογα τα πραγματα αλλα ήταν το τελευταιο που τους ανυσηχουσε, οχι σαν εμας που τρεμουμε!!!

αυτη η χωρα λοιπον εχει γινει απιστευτα δυνατη τωρα, τρελο χρημα πεφτει, δουλειες πολυ καλοπληρωμενες κ κ οσο παει κ ανεβαινει σα χωρα!!!

ειμαι καραελληναρα καρακολλημενη καλομαθημενη αλλα......ΒΑΡΕΘΗΚΑ!!!!!!

χεστηκα για τα παντα, ηλιο θαλασαα χειμαριο...κλπ!!!

τι να κανω ???????αν τρεμει η θεσουλα μου τη βγαζει δε τη βγαζει το γραφειο που δουλευω για εν αχρονο, οχι μονο δε θα εχω εγω δουλεια αλλα κ το αφεντικο μου, αν δεν θα χω φραγκο μεθαυριο , που ηδη δουλευουμε σα παλαβοι εχω ενα μικρο παιδακι μια σταλια κ στη χωρα μας θέλω το λιγοτερο 600€ μαζι με παιδικο!!!!!!!!!!!!

εχω τοσες μερες ζαλιζω τον αντρα μου να το σκεφτουμε σοβαρα.........

ξερει κ τη γλωσσα αψογα , εγω πολυ καλα αγγλικα κ ειναι ολο του το σοι εκει κ πολυ καλοβολεμενο απο δουλειες!!!!

κολλαει......μου λεει...."να δε τους παω , ειναι το να ειναι το αλλο..., να δε μπορω να ζησω τωρα πια που εμαθα ετσι με αυτους κλπ"

κ τι να με νοιαζει του λεω, σε λιγο θα ειναι κλεισμενη στους τεσσερις τοιχους εδω, ας ειμαι στους τεσσερις τοιχους κ εκει, μεχρι να βρουμε σειρα!!!!!!

δε μπορω αλλο......Β Α Ρ Ε Θ Η Κ Α!!!!

να μετραω τα λεφτα, να φοβαμαι μη μας τυχει τιποτα κ πεσουμε στους γιατρους, να φοβαμαι για το μελλον του παιδιου μου μεθαυριο κ πολλα πολλα αλλα...πιστευω πολλοι με καταλαβαινετε......

απλα για εκει που σκεφτομαι να πηγαινα θα ειχα πολλα στρωμμμενα κ ετσι εχω πριζωθει.........

δε ξερω .........εχω αρχισει κ το σκεφτομαι πολυ πολυ σοβαρα..........

που καταντησαμε ε?????καποτε κοροιδευα αυτη τη χωρα κ υσποστηριζα μονο την ελλαδα!!!μου λεγαν μεν .......η οικογενεια του αντρα μου, οτι μεν ηταν αλλιως αλλα ειχαμε παιδεια, υγεια τα παιδια μας μεγαλωναν σωστα κ παροχη για τ παντα απο το κρατος...κ γω κοροιδευα κ ΕΠΕΜΕΝΑ!!!!!!!ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥΘΕΝΑ....κ μιλαμε αυτα τα ελεγα 5-6 χρονια πριν κ τωρα τον παρακαλάω να παμε εκει..................:confused:

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

Παιδί μεταναστών στην Ελλάδα ....... Αλλα πάντα ήθελα να φύγω από άδω δυστυχώς μένω στο όμορφο νησί της Ρόδου , δεν λέω μου αρέσει πολύ άδω αλλά οι ευκαιρίες είναι λίγες , άδω και λίγο καιρό ο άντρας θέλει να φύγουμε κάπου στην Ευρώπη αλλά δεν ξέρει που , αν και έχουμε συγγενείς στην Σουηδία , αλλά θα δούμε , μακάρι να φύγουμε και να φύγετε όσες θέλετε από άδω ....

Κι εγώ ενδιαφέρομαι για Κυπρο. Δεν έχω ζήσει ποτέ στο εξωτερικό, απλά έχω ακούσει από φίλους για τη ζωή στη Γερμανία. Είμαι αδιόριστη εκπαιδευτικός, απ' ότι βλέπω μέλλον στη χώρα μου δεν εχω. Με τον άντρα μου ούτε καν μισθωτοί δεν θεωρούμαστε. Θέλω να μάθω τώρα για τα σχολεία στην Κύπρο και πώς γίνονται εκεί οι προσλήψεις. Πάντως αν απο σεπτέμβρη δεν έχουμε φροντιστήρια, θα το σκεφτούμε πολυυυυυυυυυυυ σοβαρα

ISGLp2.pngilpPp3.png

Οπως ειπε και η stellinula ειναι δυσκολα εξω και ΕΙΔΙΚΑ αν εχεις και παιδια και δεν εχεις ηδη καποιον εκει να βοηθησει στην αρχη. Η κουνιαδα μου εφυγε μονη της (δεν εχει αλλες υποχρεωσεις) για νεο ξεκινημα στην Αγγλια.....με αψογη γνωση της γλωσσας, 4 χρονια γνωση της χωρας ως φοιτητρια και αψογο βιογραφικο στον τομεα της. Βρηκε δουλεια βαρβατη με πολυ καλα λεφτα, σπιτι με room sharing.....και μεσα σε ενα χρονο ειχε ξαναγυρισει πισω. Δεν της συμπεριφεροντουσαν σαν ιση .......απλα τα πραγματα......μεγαλη διακριση οταν εισαι 'μεταναστης'. Εμεις με τον αντρα μου λεμε οντως να φυγουμε καποια στιγμη αλλα οχι εξωτερικο, Ελλαδα. Υπαρχουν απιστευτα μερη εδω στην χωρα μας και με αρκετο μερακι μπορεις να κανεις πολλες δουλειες αν θες.....το 'εξω' θελει μεσον. Ο αντρας μου εζησε 7 χρονια Νεα Υορκη. Περασε απο 30 κυμματα, 800 δουλειες απο ταξιτζης μεχρι λουλουδας (καμια σχεση με την δουλεια του), ζουσε με τις κατσαριδες......ΚΑΙ ειχε και τον Θειο του που ειχε 5 εστιατορια Ελληνικα....Και στο τελος γυρισε Ελλαδα......Το ιδιο και μια φιλη μου. 10 χρονια Αμερικη.....καθηγητρια Αγγλικης φιλολογιας. Γυρισε Ελλαδα.......δεν ειναι ευκολα.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Βρηκε δουλεια βαρβατη με πολυ καλα λεφτα, σπιτι με room sharing.....και μεσα σε ενα χρονο ειχε ξαναγυρισει πισω. Δεν της συμπεριφεροντουσαν σαν ιση .......απλα τα πραγματα......μεγαλη διακριση οταν εισαι 'μεταναστης'.

Δεν θα πω ότι δεν αισθάνεσαι κάποια φορά τη διάκριση αν και οι άνθρωποι είναι πολύ ευγενικοί και μαθημένοι χρόνια με ξένους από χώρες της Κοινοπολιτείας. Μπορείς όμως να κάνεις τη δουλειά σου με αξιοπρέπεια σε αντίθεση με εδώ που σε πατάνε με κάθε τρόπο. Εγώ εδώ αισθάνθηκα μετανάστης. Όταν είχα μείνει έγκυος στην Αγγλία μπορούσα μετά το τετράμηνο να μείνω σπίτι 8 μήνες άνευ αποδοχών (δεν είναι Γερμανία) και μου είχαν προσφέρει να δουλεύω από το σπίτι με αμοιβή. Εδώ ούτε καν με προσλάμβαναν γιατί ήμουν γυναίκα, μου το είχε πει γνωστός μου σε εταιρεία που είχα κάνει αίτηση.

Παιδιά όσοι δεν έχετε δουλέψει έξω δεν συγκρίνεται το μέγεθος της αγοράς εργασίας με εδώ. Οι ευκαιρίες είναι πολλαπλάσιες για εξειδικευμένο προσωπικό όσο δύσκολα και να είναι και εκεί τα πράγματα.

Ολυμπία, δεν χρειάζονταν ασφάλεια για να μπεις στο ταμείο ανεργίας, μόνο διεύθυνση. Την ασφάλεια (περίθαλψη) την έπαιρνες ως άνεργος.

Stellinula, κρίμα που δεν σας είπε κάποιος τίποτα για το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας στην Ολλανδία. Ως πολίτες της ΕΕ δεν έχουμε σχέση με Τούρκους, Μαροκινούς, κλπ. Αυτοί είναι παράνομοι και προφανώς δεν τα δικαιούνταν.

Εκτός και αν πρόκειται για απόσπαση, πρώτα φεύγει ο ένας και μετά ακολουθούν οι υπόλοιποι. Αφού τακτοποιηθεί ο πρώτος.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Κοριτσια δεν θυμαμαι αν το εχω ξαναγραψει αλλα ειναι βασικο να εχετε βρει δουλεια τουλαχιστον ο ενας απο τους δυο πριν αποφασισεται να φυγετε. Μην νομιζεται οτι εξω δεν υπαρχει κριση ή οτι βρικεις ευκολα δουλεια. Επισεις το κοστος ζωης ειναι πιο υψηλο ακομη και με τα νεα μετρα που πειραν στην Ελλαδα. Και φυσικα ειναι το θεμα της γλωσσας. Τα απταιστα αγγλικα ειναι απαραιτητα αλλα η πληοψειφια των θεσων εργασιας απαιτει γνωση της τοπικης γλωσσας. Για παραδειγμα μεσα στις Βρυξελλες υπαρχουν πολλες κενες θεσεις για πωλητες μια και η απαιτηση ειναι Γαλλικα, Ολλανδικα και Αγγλικα....

(Στην δικη μου περιπτωση ηρθα το 2006 στο Βελγιο με 13 χρονια προυπηρεσια στην Ελλαδα σαν μηχανικος, 2 μεταπτυχιακα, αριστα αγγλικα και λιγα γαλλικα και τωρα καταφερα να βρω κατι και αυτο για 3 μηνες...)

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...